Fatih kardeş ben Akkar Altay Special 71 namlu ahşap kullanıyorum.Ben açıkça sana söyleyeyim.
Tüfek güzel alımlı nişana iyi geliyor ama her güzelin kusurları olduğu gibi bazı beğenmediğim şeyler var.
32 gramdan 52 gr magnuma kadar çeşitli marka çeşitli gram fişeklerle denedim.
1-) Tüfekle 1 no şok takılı iken bile adımlarımı 70 santim gelecek şekilde açarak 75 adım(50 metre) gibi mesafelere A4 kağıda atınca çok dağıtıyor. Kağıda 1-2 saçma ancak değiyor.
2-Namlu çok çabuk paslanıyor.Yani küfleniyor.Alırsan her av dönüşü mutlaka ama mutlaka temizlemen lazım yoksa küf namluya çok çabuk işliyor kazıyamıyorsun.
3- Ahşap olduğu için midir? nedir? El kundağını sıkınca 2-3, mm açılıp kapanıyor.Yani el kundağının ağacı gevrek bilmem anlatabildim mi?
4-Tüfek atışa hazır iken bile namluyu oynatınca namluda çok hafif bir oynama var yani namlunun kasaya oturduğu yerde mm.lik veya mm.den de az olsa bir boşluk var.Namluyu kımıldatınca oynuyor.
5- El kundağı somununu soğuk havada sıkınca sıcak bir ortamda mümkün değil açamıyorsun. Bu yüzden İngiliz anahtarı aldım sırf tüfeğin el kundağını sökmek için.El kundağı somununu sıcak ortamda(
mesala yaz ayında) sıkmış isen kışın somun boşanıyor.
6-) El kundağı somununun ucundaki tüfek kayışının takıldığı yerdeki metal parça çok zayıf. Az bir zorlanmada askı demiri yerinden çıkıyor yani askı demiri bükülüyor. Bu yüzden birkaç kez tüfek omuzumdan
düştü.
7-Tüfekte kayış takılı iken el kundağı somununu çıkartamıyorsun çünkü kayışı taktığın çengel somuna sabitlenmiş. Sen somunu çevirince kayışı taktığın çengelde dönüyor.
8-)Şimdiye kadar yaklaşık 100-150 civarı atış yaptığım halde Fişeğin dibinin yerdeki beyaz krom gibi şey halka gibi dökülmeye başladı. Yani İğne deliğinin etrafında çember gibi dökülmeler var ve net belli.
Tercih senin ben de tüfeği satılığa çıkardım satabilirsem satacağım. Kaz-ördek tavşan için tüfek alacaksan mutlaka kinetik sistem bir tüfek düşün ama onuda mümkünde deneyerek al. Sonra
başın çok ağrır avdan soğuyabilirsin. 28-42 gram arasını çalıştıran temiz bir Vursan 92 -A bulabilirsen kaçırma al derim.
İnan kaya gibi bir silah, biraz ağır gelebilir ama kodum mu oturtan cinsten bir tüfek. Yada denemek şartıyla Stoeger M 2000 , Akdaş AK -212 gibi bir silah düşünebilirsin. Sormak istediğin varsa
sor pazartesi cevaplandırabilirim.