Gönderen Konu: SAMSUN KIZILIRMAK DELTASINDA YANGIN & AVLANMA YASAĞI  (Okunma sayısı 7016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
3 gün önceki yangını, göllerde ağ kuran balıkçıların sazlıkları ateşe verip hayvanların canlarını kurtarmaya çalışırken ağa takılmalarını sağlamak için çıkarttıkları tespit edildi. Yolu olmadığı için acil müdahalenin yapılamadığı, kanatlı hayvanların çığlıklarının duyulduğu trajik olayın ardından incelemelerde bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bölgenin tamamını her türlü avcılığa kapattıklarını açıkladı. Sazlık alanlarında çıkan yangınla ilgili Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, incelemelerde bulundu. Su ürünleri kooperatifi binası çatısına çıkarak dürbünle gözlem yapan Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, yangınla ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldı. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürü Murat Demir, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve uzmanlarla birlikte yangının olduğu bölgeye giden Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, bölgede yol olmadığı için botla ulaşım sağladılar. Heyet 65 dönüm sazlık alanla birlikte yanmış kanatlı hayvan ve tüylerini görünce büyük üzüntü yaşadı.

KAÇAK YAPILAR TESPİT EDİLDİ İnceleme sırasında araçla ulaşımın olmadığı bölgede çeşitli büyüklükte yapılar da gören heyet, adaya ayak bastığında ise şok yaşadı. Balıkçıların alem yapmak için teneke barınaklar inşa ettiklerini gören bürokratlar, tapulu araziler üzerine inşa edilmiş ancak kimsenin yaşamadığı 2 adet bina tespit etti. Adayı gezerek gözlem yapan Vali İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, incelemelerinin ardından geniş katılımlı toplantı yaptı. Kuş gözlem kulesinde toplantıda ise radikal kararlar alındı.

KUŞ CENNETİ’NDE AVCILIK DÖNEMİ BİTTİ Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 342 kuş türüne ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, her türlü avcılık faaliyetine kapatıldı. Bundan böyle hiç kimse gerekçesi ne olursa olsun avcılık ve balıkçılık yapamayacak. Taşıt ulaşımının olduğu veya olmadığı tüm alanlar üzerinde kaçak ve teneke barınaklar acilen yıkılarak bölge temizlenecek, bölgede yol boyunda gözü rahatsız eden, çirkin görünümlü kulübeler ve geçici yapılan binaların tamamı kalkacak. Asker, polis ve zabıtalardan oluşan güvenlik birimleri ile bölgede kaçak avcılara göz açtırılmayacak.

"BU AVLANMA DEĞİL, TRAJEDİDİR" Yangınla ilgili değerlendirme yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, böyle bir avlanma tekniğinin ve hukukunun olmadığını söyledi. Yangında sadece doğa ve hayvan severleri değil, insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği ölçekte bir trajedi yaşandığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Karşı sahile ulaşımın olmaması sebebiyle gerekli ekipmanlarla müdahale mümkün olmadı. Çaresiz kaldığımız olay sırasında kayıt altına alınan görüntüler, yüreklerimizi dağladı. Yangın esnasında en trajik olay, orada yaban hayatıyla ilgili sürüngenlerin, kanatlıların ve sulak alandaki hayvanların yanarken seslerinin duyulmasıydı. Böylesine insanlık dışı bir olayın sebebi ise adeta kanımızı dondurdu. Orada amatörce faaliyet gösteren balıkçıların, göl kenarına attıkları ağlara kara tarafından sazlık alanda yangın çıkararak avlamayı hedefledikleri hayvanların yangından kaçarak ağa takılmalarını sağlamak için bir avlanma tekniği olarak kullandıklarını öğrendik. Bu işin daha da trajik boyutuydu. Hiçbir avlanma yasası, yaban hayatını böyle hunharca, canını kurtarmak için kaçarken başka bir tuzağa düşürmeyi hiçbir av hukukunun kabul etmemesi lazım. Bu trajediyi yaşamış olmaktan dolayı son derece üzüntülü ve rahatsızız” dedi.

“BİR DAHA BÖYLE BİR OLAY YAŞANMAYACAK” Alınacak tedbirler ve yaptırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Bundan sonra yaban hayatını gerektiği gibi korumak, kontrolsüz, kural tanımaz şekilde avcılık adı altında masum bir takım gerekçeler göstererek bu alanda oluşmuş olan bir takım alışkanlıkların tümünün bittiğini kamuoyuna deklare ettiğimizi bildirmek istiyoruz. Buradaki barakalar, teneke işgalleri bir hukuk, kurallar zinciri içinde kaldırılacak. Biz burada bir yılkı atının, mandanın, kanatlı hayvanın sağlıkla bilgili bir sorunu olduğunda anında müdahale etmek için bir veterinerlik birimi kurup yabancı dili de olan bir veteriner işe aldık. Biz hayvanların sağlığı ile ilgili bu kadar hassasiyet içerisindeyken, insanların kamışları yakarak hayvanların canlı canlı yakılıp avcılık yapmalarına bir daha fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

“24 SAAT KONTROL ALTINDA TUTULACAK” Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yangının cinayet olduğunu ifade ederek, bölgede oluşturulan güvenlikle ilgili altı yapıyı güçlendirip birimlerin sayısının artırılacağını açıkladı. Vali Şahin, “Yangınla ilgili bölgeleri yakından gördük ve inceledik. İnsanlar, ‘Balık yakalayacağız ve kara avcılığı yapacağız’ diye belli bir yeri ateşe vererek, hayvanları diri diri yakarak cinayet işledi. Avcılığın kuralları var. Beni en çok üzen ise elektrik ile balık avlanmasıdır. Bu şekilde canlıları öldürmek kabul edilebilir bir şey değildir. Kimse kendisini haklı göremez” şeklinde konuştu. Kuş Cenneti’nin sahip çıkılması gereken bir miras olduğunu kaydeden Vali Şahin, “Hem 19 Mayıs ilçesi hem de Bafra ilçesi girişinde Jandarmamızın kontrollerini 24 saat rahat yapabileceği ve kalabileceği mekanlar oluşturuldu. Bundan böyle bu noktalardan tüfeğini omzuna alan herkes veya balık tutmaya gelen herkes giremeyecek. Ava yasak olan bölgelerde asla avlanma yapılmayacak. Bu konuda kararlıyız. Ruhsatsız binalar yıkılacak. Yangının olduğu bölgede avcıların yaptığı kulübeler sökülüp atılacak. Güvenlik birimlerimiz bölgeyi sürekli tarayıp kontrol altında tutacak” ifadelerini kullandı.

OKU,YORUMLA,PAYLAŞ! http://www.samsunhaber.tc/samsun-haber/samsun-da-avci-katliami-h674910.html

SAMSUN HABER TC
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 09:14:05 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Mert PASTIRMACI, Şener CANKAT

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: SAMSUN KIZILIRMAK DELTASINDA YANGIN & AVLANMA YASAĞI
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2015, 09:49:41 »
Birkaç sorumsuz kişin yaptığın faturasına bakar mısınız? Yazık o hayvanların vebalini nasıl ödeyecekler acaba?
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Hasan AKSU

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2015, 09:53:13 »
yazık , vallahide yazık billahide yazık . . .

üç beş kilo fazla balık tutabilmek için , üç beş ördek fazla vurabilmek için , hiç değmez . . her sene yakılıyor bu sazlık alanlar , ama bu sezon  çok sıcak ve lodoslu geçtiğinden , yangın her tarafı kül etmiş .

bölge bölge kısım kısım yanan sazlıkları görüyorduk gidince , ama bu sene çok abartmışlar . her tarafı tarumar etmişler . koskoca sazlık alanlar duman olmuş .. e ne olacak şimdi . . o kadar avcının hakkına tecavüz ettiniz , o kadar avcının hakkını gasp ettiniz . . tek meşgalesi avcılık olan , heleki ördek avının müptelası olanların hakkını nasıl vereceksiniz . .

her zaman diyorum , avcının en büyük yasası vicdanıdır . vicdan yoksa ne kadar yasa koyarsan koy nafile . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Gökhan AKDOĞAN

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2015, 10:10:53 »
Yusuf abi haklısın, Vicdan merhamet mekanizması bazı insanlarda körelmiş, hatta insanlığından çıkmış, bilmiyorki sazlık alan nekadar çok olursa hayvan çeşitliliğide o kadar çok olur, ama bunlar günlük yaşayan insanlar, yarını düşünmezler, hiçbir şekilde arkadaşlıkta yapılmaz.

Haberdeki açıklamalarda yanlış yorumlarda var, yine asıl avcıların adı lekelendi, yine asıl avcıların aleyhine gelişti, çakma avcılar yaptı asıl avcıların adı kötüye çıktı, yangın esnasında kanatlı grubu uçar kaçar bişekilde kurtulur, karamekeleri bilirsiniz sazdan çıkmaya zorlanınca basar narayı çığlığı, orda kanatlı bir hayvanın yandığına inanmıyorum.
Kuş cenneti diyorlar o kadar yatırımdan söz ediyorlar, bölgeyi kendileri bile bilmiyor, yasakta neler olup bittiğinden haberleri yok,
Öyle bir hışımla av yasağı getiremezsiniz, vergisini ödemiş avcı hakkıyla girip avlanacak gel kontrol et senin işin kontrol.
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Ahmet KARA, Şener CANKAT

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
« Yanıtla #4 : 27 Kasım 2015, 12:28:01 »
Hasan abi bilgilendirme için teşekkürler. Kaçak avlananların ceremesini yine avcılar çekecek. Yetkililer işin kolayına kaçmakta gecikmemişler.
1983 - Antalya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Kasım 2015, 12:54:33 »
Şener yetkililer her şeye geç kalıyorlar, öyle bir anlık hırsla avı kapatamaz, bunda kendilerininde suçu var, sahipsiz kalırsa in cin top oynar tabi.
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Şener CANKAT

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2015, 13:40:22 »
bu insanları insan denirse tabi ar damarı  çatlamiş yazık ya yangında kım bilir kaç hayvan  telef oldu bunun faturası avcılara kesilir olan yine bize
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2015, 13:53:36 »
bu yazılanların hepsi hikaye beyler.amaç farklı,ben 30 yıldır ordayım.milletin resmi hisseli tapulu arazisindeki evleri ,ellerinde yıkım kararı olmadan yıkan ,ben kanun manun tanımam diyen bir bld.başkanı ve vali var.ilk yıkılan ev benim.1993 yılında yapılmış,elektrik ve suyu var.1993 yılında burası ne kuş cenneti,ne sit alanı,nede ramsar anlaşması içinde,sadece normal bir köy.kanunen yıkarsa y.sit krl yıkar ,bld değil.
kuş cenneti deyip hangi cennetten bahsediyorsunuz.göllerin %70 kurutulmuş durumda,ana göller hariç.resmi olarak kurutulmuş,1 mt kanallar 3 mt derinliğe çıkarılmış,yüksekten gelen yağmur suları başka bir kanalla denize verilmiş,celtik suyu ilaçlı diye ,sular göle değil,denize bağlanmış.
ben geçen yıl ve bu yıl ,ördek,meke,vs kanatlı yumurtalarını ve yavrularını ,suyu çekilen yerlerde balık vs çakal,tilki,saz kedisi,uçan yırtıcıların yok ettiğini gördüm.
bu zihniyetmi doğayı koruyor.çıkmışlar yalandan yangın vs,BURALARI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKTİLER,KİMLERE OLDUĞUNU DA BİLİYORUZ.bekliyoruz.
GÖLLER BİLİNÇLİ OLARAK KURUTULUYOR,SONRADAN SİT ALANI (2004) OLMUŞ,30 YIL EVVEL YAPILMIŞ YAPILAR ,BUGÜN YAPILMIŞ GİBİ ,VE 25 YIL EVVEL BELDE BLD TUTTUĞU VE ŞU ANDA MEVCUT OLMAYAN BELDE BLD TUTANAKLARI İLE KANUNSUZ BİR ŞEKİLDE VE ALELACELE YIKILMAKTADIR.KANUNİ HAKLAR DAHİ TANINMIYOR.İNSANLARIN KAPILARINI KIRIP ,EŞYALARINI KALDIRIP KALDIRIP ÇÖP KAMYONLARINA YÜKLÜYORLAR,3-5 SURİYELİ HAMAL İLE(KAÇAK ÇALIŞTIRIYORLAR)
İNSANLARA TEBLİGATI AREFE GÜNÜ YOLLAYIP ,BAYRAMDAN SONRA 2.GÜN YIKIMA GELİYORLAR.?
SİT ALANI OLMASINA RAĞMEN ,BETON VE ASVALT YOLLAR VE BETON KLÜBELER YAPILIYOR BELEDİYE TARAFINDAN.AMA BİZE SİT ALANI.
DOĞA YOK EDİLİYOR BEYLER,HEMDE GÜMBÜR GÜMBÜR,BUNGOLOV EVLER YAPIP TURİZME AÇACAKLAR.ADAMLARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ,İLK AŞAMA BİZİM EVLERİMİZ YIKILDI,SIRA ARAZİLERİMİZDE.
DİYECEĞİM,GÖLÜN İÇİNDE YANGIN ÇIKSA HANGİ HAYVANA ZARARI VAR,SUYUN İÇİNDEKİ NE BALIK YANAR,NEDE KANATLILAR,YILLARDIR YAKILIR,BEN HİÇ YANAN BALIK VE KUŞ NE GÖRDÜM,NEDE SESLERİNİ DUYDUM.TABİİKİ YAKILMASA DAHA İYİ AMA,İNANIN BUNLAR SADECE KANDIRMACA KENDİLERİ GÖLLERİ KURUTARAK,DEVAMLI KANAL AÇARAK,YAPI YAPARAK BURAYI YOK ETTİLER.91000 HEKTAR GÖL -ORMAN-KUMLUK ALAN İNSANIN İŞTAHINI KABARTIYOR DEĞİLMİ.
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Ş.Burak SEZER, Alper ALTUNCUOĞLU, Yusuf SAĞLAM, Gürkan ONAT

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 27 Kasım 2015, 13:56:54 »
Ergin bu tip insanlar yağmacı grubu, aç kalmamış, tokluktan kudurmuşlar,
herşeyde bir hayır vardır sözü aklıma geliyor, belkide bu sayede denetimler artarda suyun içerisinde ve dışarında böyle yağmacılar gelemez.
1981 / Samsun / Malatya

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Kasım 2015, 14:01:50 »
VAY BE BLD BAŞ.VE VALİ AVI YASAKLADI.NİYE YANGINDAN DOLAYI
ACABA ,2 AY ÖNCE ,JANDARMA TARAFINDAN (ANA YOLDAN ,ULUGÖL TAŞKÖPRÜ AYAĞINDAN AŞAĞI OLAN KISIM )KİMSE SALINMIYORDU.
NEDEN?
BAKALIM DAHA NE ADİLİKLER GÖRECEĞİZ.
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 27 Kasım 2015, 14:03:20 »
Ayhan abi işin içinde rant olduğu belli, kimi kime şikayet edebilirsin, ülkemin satılmadık cumhuriyet emanetimi kaldı,
son gülen iyi gülermiş, tarih yazmamıştır kötünün kazandığını, sadece kötüye mühlet verilir,
Allah kötüye fırsat vermesin amin.
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN, Şener CANKAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 27 Kasım 2015, 14:07:01 »
bu yazılanların hepsi hikaye beyler.amaç farklı,ben 30 yıldır ordayım.milletin resmi hisseli tapulu arazisindeki evleri ,ellerinde yıkım kararı olmadan yıkan ,ben kanun manun tanımam diyen bir bld.başkanı ve vali var.ilk yıkılan ev benim.1993 yılında yapılmış,elektrik ve suyu var.1993 yılında burası ne kuş cenneti,ne sit alanı,nede ramsar anlaşması içinde,sadece normal bir köy.kanunen yıkarsa y.sit krl yıkar ,bld değil.
kuş cenneti deyip hangi cennetten bahsediyorsunuz.göllerin %70 kurutulmuş durumda,ana göller hariç.resmi olarak kurutulmuş,1 mt kanallar 3 mt derinliğe çıkarılmış,yüksekten gelen yağmur suları başka bir kanalla denize verilmiş,celtik suyu ilaçlı diye ,sular göle değil,denize bağlanmış.
ben geçen yıl ve bu yıl ,ördek,meke,vs kanatlı yumurtalarını ve yavrularını ,suyu çekilen yerlerde balık vs çakal,tilki,saz kedisi,uçan yırtıcıların yok ettiğini gördüm.
bu zihniyetmi doğayı koruyor.çıkmışlar yalandan yangın vs,BURALARI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKTİLER,KİMLERE OLDUĞUNU DA BİLİYORUZ.bekliyoruz.
GÖLLER BİLİNÇLİ OLARAK KURUTULUYOR,SONRADAN SİT ALANI (2004) OLMUŞ,30 YIL EVVEL YAPILMIŞ YAPILAR ,BUGÜN YAPILMIŞ GİBİ ,VE 25 YIL EVVEL BELDE BLD TUTTUĞU VE ŞU ANDA MEVCUT OLMAYAN BELDE BLD TUTANAKLARI İLE KANUNSUZ BİR ŞEKİLDE VE ALELACELE YIKILMAKTADIR.KANUNİ HAKLAR DAHİ TANINMIYOR.İNSANLARIN KAPILARINI KIRIP ,EŞYALARINI KALDIRIP KALDIRIP ÇÖP KAMYONLARINA YÜKLÜYORLAR,3-5 SURİYELİ HAMAL İLE(KAÇAK ÇALIŞTIRIYORLAR)
İNSANLARA TEBLİGATI AREFE GÜNÜ YOLLAYIP ,BAYRAMDAN SONRA 2.GÜN YIKIMA GELİYORLAR.?
SİT ALANI OLMASINA RAĞMEN ,BETON VE ASVALT YOLLAR VE BETON KLÜBELER YAPILIYOR BELEDİYE TARAFINDAN.AMA BİZE SİT ALANI.
DOĞA YOK EDİLİYOR BEYLER,HEMDE GÜMBÜR GÜMBÜR,BUNGOLOV EVLER YAPIP TURİZME AÇACAKLAR.ADAMLARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ,İLK AŞAMA BİZİM EVLERİMİZ YIKILDI,SIRA ARAZİLERİMİZDE.
DİYECEĞİM,GÖLÜN İÇİNDE YANGIN ÇIKSA HANGİ HAYVANA ZARARI VAR,SUYUN İÇİNDEKİ NE BALIK YANAR,NEDE KANATLILAR,YILLARDIR YAKILIR,BEN HİÇ YANAN BALIK VE KUŞ NE GÖRDÜM,NEDE SESLERİNİ DUYDUM.TABİİKİ YAKILMASA DAHA İYİ AMA,İNANIN BUNLAR SADECE KANDIRMACA KENDİLERİ GÖLLERİ KURUTARAK,DEVAMLI KANAL AÇARAK,YAPI YAPARAK BURAYI YOK ETTİLER.91000 HEKTAR GÖL -ORMAN-KUMLUK ALAN İNSANIN İŞTAHINI KABARTIYOR DEĞİLMİ.
Abi eskide bizim köy belediyelik getirmek istemiş bazıları köylüler, şehirde yaşayan bi adam demiş ki belediye beladır adı üstünde. Belediye kanun filan tanımaz kendine göre yorumlar kanunları kılıfına uydurur bu bir gerçek. Ayrıca bir SGK çalışanı olarak belediyenin sigortasız eleman çalıştırdığını ispatlar ve şikayet ederseniz gerekli denetimler yapılır ve sorumlular cezalandırılır. Çalısanların Suriyeli yada baka bir milletten olaup olmaması önemli değil yeterki tespit edilsin.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 14:09:05 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2015, 14:11:49 »
HASAN kardeş,olay denetim olayı değil,bu güne kadar nereye sahip çıktılar allahaşkına?
amaç sen ben değilim.samsunun bilinen isimlerinden bir büyüğümüz,bld.baş. ile devamlı görüşüyor,ava kapatılacağını ben 2 ay evvel ondan duydum.avcı ve balıkçı bundan böyle gölleri bırakın o mevkiye giremeyecek.
denetimle alakası yok yani,yasak veya serbest alana.YANGIN VS BAHANE ,ADIM ADIM EMELLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORLAR.
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #13 : 27 Kasım 2015, 14:14:48 »
AH BE GÖKHAN ,ŞİKAYETİ KİME YAPACAZ.KADIYA MI?
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 14:19:47 Gönderen: Ayhan TAŞDEMİR »
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2015, 14:46:24 »
AH BE GÖKHAN ,ŞİKAYETİ KİME YAPACAZ.KADIYA MI?
Onun için Türkiye'nin heryeri benim içindir aynı diyen bir memur gerekli.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #15 : 27 Kasım 2015, 15:15:21 »
Bafra deltası kapatıldıysa bu bölgedeki vergisini veren kurallara uyan gerçek avcılar hakikaten zor durumda kalacaklar. işin içinde başka iş varmı ince hesap rant vs varmı onu bilemiyorum. Ama, karacısı balıkçısı farketmez kaçak avcıların sıkı şekilde denetlenmesi gerekli, ne yazıkki denetleme solda sıfır.. Denetim az olduğu için bunlar başımıza geliyor. 3-5 kendini bilmez soytarı bir halt işliyor, cezasını bizler çekiyoruz..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 27 Kasım 2015, 15:46:10 »
Aslında deltanın tamamının avlanmaya kapatılmasına pek ihtimal vermiyor, turizme açılsada heryer turizm amaçlı olamaz denize kıyısı olan bölgeler yani şuanda ava kapalı olan bölgeyi kapsar, şuanda kontrolü elinde tutanlar herzaman aynı konumdada kalmayacak, mesele ordaki usulsüz hareketlerde, ah ve beddua almak umurlarında değil, bizim insanımızla barışık olmak yerine nelerle uğraşıyorlar, olaya kişisel yaklaşmamak lazım. 

1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #17 : 27 Kasım 2015, 15:52:34 »
Aslında deltanın tamamının avlanmaya kapatılmasına pek ihtimal vermiyor, turizme açılsada heryer turizm amaçlı olamaz denize kıyısı olan bölgeler yani şuanda ava kapalı olan bölgeyi kapsar, şuanda kontrolü elinde tutanlar herzaman aynı konumdada kalmayacak, mesele ordaki usulsüz hareketlerde, ah ve beddua almak umurlarında değil, bizim insanımızla barışık olmak yerine nelerle uğraşıyorlar, olaya kişisel yaklaşmamak lazım.
Termede olduğum halde bu olaydan haberim yoktu burada konuyu okuyunca öğrendim. ufak bir araştırma yaptım azönce, ava tamamen kapatılmamış. yasak bölge yine yasak zaten de genel avlak olan kısımda denetimleri artırmışlar diye bir yazı okudum. jandarma noktaları kurulmuş kontrollü giriş çıkış yapılacakmış. b. başkanı ve vali, tüfeği omzuna alan herkes giremeyecek artık demiş. keşke dedikleri gibi denetim yapsalar bari. en azından bizlerin hakkı yenmemiş olur..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 27 Kasım 2015, 16:17:06 »

yazdıklarında son derece haklısın ayhan abi . . bu yangınlar her sene çıkıyor . bende şüpheyle yaklaştım zaten olaya . olayın içinde sayın belediye başkanı olduğu sürecede kuşkuluyum .

sit alanı mit alanı işi tırı vırı . bu yangın sadece bahane gerçekten . sit alanı dedikleri her yeri kafalarına göre molozlaştırıp , tabiatı mahveden aslında kendileri . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Adem KARACAN, Gürkan ONAT

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 27 Kasım 2015, 17:27:05 »
Yaa arkadas Inanamiyorum bu olanlara.
bu bahane gosterilerek benim bafrada avlanma hakkim elimden alinamaz.
Yani tek cozum yasaklamakmi arkadas benim devletim bukadarmi aciz.
Heleki ayhan beyin bahsettikleri resmen kan dondurucu eger bu senaryo bir tezgah ise vede bahsedilen eller tarafindan yapiliyosa allah bildigi gibi yapsin.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Yusuf SAĞLAM, Adem KARACAN

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 27 Kasım 2015, 17:43:05 »
Abilerim kardeslerim  benim ciddi bir teklifim var samsun avcilarina.
Bu konuyla ilgili hesabi olanlar bimer uzerinden olmayanlar eposta yoluyla  oneri vede rica niteliginde samsun valiligine  bireysel yazi yazalim .
Vali beyin gozundeki avci imajimiz nedir bilemiyorum ama en azindan  eli kalem tutan belli bir seviyede kendini yetitirmis bilincli adamlar oldugumuzu bilmeli diye dusunuyorum.
aksi halde seneye komple kapatilabilir bafra.

E posta adresi:  [email protected]
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 18:06:24 Gönderen: Gürkan ONAT »

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Adem KARACAN

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 27 Kasım 2015, 18:46:44 »
Yusuf abi başından geçenleri elektrik şu faturalarını vs belgelendirip e Devlet üzerinden yazarsa bimere olay önce valiye sorulacak daha sonra detaylı incelenecektir. Gürkan abi doğru söylüyor. Valinin muhatabı avci dernekleri ve bu işte bilimsel veri ve kendini iyi ifade edebilecek kişiler bu işi bi oluruna baglayabilir.
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

The following users thanked this post: Gürkan ONAT

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 27 Kasım 2015, 20:13:55 »
Samsun Valisi sayın  İbrahim Şahin beyin dikkatine

sayın valim; ben halihazırda tüm vergi ve harçlarını ödeyerek yasal yollar ile devletimizin  koyduğu kanun ,nizam ve kurallar çerçevesinde imkan buldukça bafrada av yapan özellikle ördek avı sevdalısı bir kara  avcısı vatandaşınızım.

bafra kızılırmak deltasında bazı kendini bilmez kişiler tarafından ne amaçla yapıldığı anlaşılamayan sazlıkları ateşe verme hadisesi biz avcıları zan altında bırakarak  en derin şekilde üzmüştür. hadisenin üreme-kuluçka döneminde olmaması ise bu vahim olayın  tesellisidir.

sayın valim, şunu bilmenizi isterim ki gerçek avcı şuuru ile bu asil spora gönül vermiş yasal hiçbir avcı böyle bir doğa katliamına kalkışmaz vede göz yummaz. çünkü kızılırmak deltası  bize büyüklerimizin mirası, çocuklarımızın ise emanetidir.

sayın valim; haber kaynaklarında okuduğumuza göre  balıkların yandığı  ve kanatlıların ise çığlıklar atarak yandığından söz edilerek hadise ağır şekilde dramatize edilmektedir . ancak gerçek bu değildir ,bahsi geçen göllerde yıllardır sazlık yangını çıkmaktadır ve hiç bir balık yanarak ölmemiştir ve suyun içinde ölmesine de olanak yoktur. deltadaki tüm kanatlılar uçabilme yeteneğine sahip hayvanlardır özellikle üreme dönemi olmaması nedeni ile yangından uçarak uzaklaşmışlardır.
bu konuyu dile getirmem kesinlikle sizde  hadiseyi hafife aldığım algısı oluşturmasın.

efendim; buradan yola çıkarak deltanın kara avcılığına kapatılması düşüncesi biz avcıları  kaygı ve endişe içinde derinden üzmüştür.

sayın valim ;bizler bu asil sporu yaparken aynı zamanda doğanın gönüllü bekçiliğini de yaparız.
 bizim olmadığımız her av merasında  bohçacı diye tabir ettiğimiz yasal olmayan eli tüfekli avcılığın adını ve şanını lekeleyen kendini bilmezler türeyecektir   , biz gerçek yasal avcıların sözlerine kulak vererek deltadaki kara avcılığının devamlılığını sağlamanızı sizden istirham eder saygılarımı sunarım.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Yusuf SAĞLAM, Adem KARACAN

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 27 Kasım 2015, 20:22:06 »
Abi bide avcılığı n doğal seluksiyona olan katkısı ve hayvan genetik mirasına olan olumlu katkisida bi iki cümleyle izah edilip ilave edilirse mükemmel bir dilekçe dilekçe olmuş olacak. Eline sağlık.
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 27 Kasım 2015, 20:26:25 »
Abi bide avcılığı n doğal seluksiyona olan katkısı ve hayvan genetik mirasına olan olumlu katkisida bi iki cümleyle izah edilip ilave edilirse mükemmel bir dilekçe dilekçe olmuş olacak. Eline sağlık.

abi ben bu şekilde hem bimerden hemde eposta yoluyla gönderdim.
bahsettiğin konuyla ilgili konuya hakim kişiler  bu yazıya eklmeler yada çıkarmalar yaparak valiliğe gönderebilirler.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM