Gönderen Konu: Avcılığa yeni başlıyorum yivsiz av tüfeği için yardım  (Okunma sayısı 4230 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baran MAMAV

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İlk önce hepinize merhabalar
Bu sene reşit oldum ve atıcılık ile avcılığa başlamak istiyorum.
Avcılık için Arnsan Phenoma Carbo almayı düşünmekteyim ama daha yeni ve tecrübesiz olduğumdan dolayı görüşlerinizi almak istiyorum.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2015, 03:33:03 Gönderen: Baran MAMAV »
1996 İzmir

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Avcılığa yeni başlıyorum yivsiz av tüfeği için yardım
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2015, 15:24:59 »
Al işte güzel tüfek önemli olan tercih yapmak .Ama Atıcılık için superpoze kullanılır. ☺

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2015, 15:55:49 »
Hangi avlara gidicekseniz onlara göre tüfek önerimiz soyleyelim ama ördek avına çoğunlukla gidiceksen stoeger m3000 veya m3500 tavsiye ederim
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Baran MAMAV

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2015, 17:27:00 »
Avı daha seçemedim çünkü tecrübem yok. Bu konudada yardımcı olursanız çok sevinirim.
1996 İzmir

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2015, 19:47:29 »
Neden zevk alıyorsan ona yönel. Adrenalin ve bol bol doğa gezisi istiyorsan domuz avını öneririm. Ona görede silah tercihi değişir domuz için 50cm namlulu otomatik bir tüfeğe ihtiyacın var. Tek kurşun atış tüfeği 49 50cm namludur.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

The following users thanked this post: Baran MAMAV

Çevrimdışı Baran MAMAV

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2015, 19:55:56 »
Evet domuzu düşünüyorum ama çevremde avcılık işe ilgilenen kimse yok yani tecrübem olmadan o iş çok zor geliyor bana onun yerine daha kolay avlara yönelmeyi düşünüyorum
1996 İzmir

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #6 : 26 Kasım 2015, 19:59:15 »
Evet domuzu düşünüyorum ama çevremde avcılık işe ilgilenen kimse yok yani tecrübem olmadan o iş çok zor geliyor bana onun yerine daha kolay avlara yönelmeyi düşünüyorum
Doğru söylüyorsunuz domuz avı ekip işi siz kuş avları ile başlayın.
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 26 Kasım 2015, 19:59:26 »
Her av tecrübe ister mesela uçar avınıda köpek olmadan yapamazsın domuzu takım olmadan yapamayacağın gibi. Her birinin kendine has zorlukları var. Çevrende av yapılan köylerle yada şehirdeki avcılık kulüpleriyle iletişim kur sana yardımcı olacaklardır.

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #8 : 26 Kasım 2015, 20:52:00 »
Kopek bakma imkanın varsa bahçen varsa güzel bir av köpeği al 500 veya 400 liraya sonra güzel bir tüfek al mera işi hallediyor ama köpek alma bakma yerin yoksa tek bir Şansın var ördek avı güzel bir ördek tufegi al stoeger gibi 12 li set al mühre takımı birde düdük sonra diğer avlarda ördekte tanıştığın insanlarla ve bir süre sonraki kişiler ile avlara gidersin domuza gitmek istersen bi tanede 61 namlu yaptırırsın olur biter ama ben 66 namlu alıyorum her zaman her ava gider diye
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Baran MAMAV

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2015, 23:56:40 »
Kopek bakma imkanın varsa bahçen varsa güzel bir av köpeği al 500 veya 400 liraya sonra güzel bir tüfek al mera işi hallediyor ama köpek alma bakma yerin yoksa tek bir Şansın var ördek avı güzel bir ördek tufegi al stoeger gibi 12 li set al mühre takımı birde düdük sonra diğer avlarda ördekte tanıştığın insanlarla ve bir süre sonraki kişiler ile avlara gidersin domuza gitmek istersen bi tanede 61 namlu yaptırırsın olur biter ama ben 66 namlu alıyorum her zaman her ava gider diye
Aynen abi bana ördek avını tavsiye ettiler takılmadığım avcılık derneğinde ama köpeğe baka bileceğim bi yer yok git gidede mantıklı gelmeye başlıyor ördek ama izmirde nerde avlanır onu bilemiyorum onda yardımcı olabilirse bi abimiz çok faydalı olur bana.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 00:01:29 Gönderen: Baran MAMAV »
1996 İzmir

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #10 : 27 Kasım 2015, 00:14:15 »
baran bende izmirde avlanıyorum.Sana sunu söyliyebilirim izmir ve civarında kolay kolay bıldırcın bulabileceğin bi mera yok en yakın bıldırcın meraları 1.5 saat uzaklıkda keklik ve tavsanda  ona keza ben 2 yıldan beri izmirde avlanıyorum.Bi kaç avcı buyugum olmasa kuş göremezdim.Araban varsa amenna gezer tozar bulursun ama aracın yoksa yapabileceğin izmirde tek av var oda ördek onuda aliaga civarlarında yapabilirsin ordaki merayı sana söyliyebilirim.onun haricinde bi kaç yer daha söyleyebilirim sana ama bi ekip oluşturmadan izmirde bu işi yapman seni zorlıyacaktır.iç anadolu yada iç egede olsan herhangi köyun birine git bldırcın avla (akşama kadar nadas kenarlarını gezerek limitini doldurursun) yada sezonda git bi dereye göle öttur düdügünü vur ördeğini.
     ayrıca bu sene 18 yaşında oldugunu söylemişsin.her hafta ava gidip gelmek belli bir maliyet yukler insana aya vurdugunda bazen azımsanmayacak rakam çıkabilir.

Ama istersen şehir dışında ava gitmediğim zamanlarda seni misafir edebilirim.yakında ördekler gelmeye başlar.bi kaç yerde dolanırız.Av vuramasak dahi gezeriz.bazen köpeği gezdirmeye gidiyorum 3-4 saat vaktin olursa birlikde gideriz.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

The following users thanked this post: Mert PASTIRMACI, Baran MAMAV

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 27 Kasım 2015, 00:22:49 »
baran bende izmirde avlanıyorum.Sana sunu söyliyebilirim izmir ve civarında kolay kolay bıldırcın bulabileceğin bi mera yok en yakın bıldırcın meraları 1.5 saat uzaklıkda keklik ve tavsanda  ona keza ben 2 yıldan beri izmirde avlanıyorum.Bi kaç avcı buyugum olmasa kuş göremezdim.Araban varsa amenna gezer tozar bulursun ama aracın yoksa yapabileceğin izmirde tek av var oda ördek onuda aliaga civarlarında yapabilirsin ordaki merayı sana söyliyebilirim.onun haricinde bi kaç yer daha söyleyebilirim sana ama bi ekip oluşturmadan izmirde bu işi yapman seni zorlıyacaktır.iç anadolu yada iç egede olsan herhangi köyun birine git bldırcın avla (akşama kadar nadas kenarlarını gezerek limitini doldurursun) yada sezonda git bi dereye göle öttur düdügünü vur ördeğini.
     ayrıca bu sene 18 yaşında oldugunu söylemişsin.her hafta ava gidip gelmek belli bir maliyet yukler insana aya vurdugunda bazen azımsanmayacak rakam çıkabilir.

Ama istersen şehir dışında ava gitmediğim zamanlarda seni misafir edebilirim.yakında ördekler gelmeye başlar.bi kaç yerde dolanırız.Av vuramasak dahi gezeriz.bazen köpeği gezdirmeye gidiyorum 3-4 saat vaktin olursa birlikde gideriz.
Muhammet abi davranisiniz çok hosuma gitti.Sizi bu anlayışlı tavrinizdan ötürü kutluyorum.Bu devirde zor sizin gibileri bulmak
1994 BURSA-TAVŞANLI

Çevrimdışı Baran MAMAV

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2015, 00:27:25 »

Gerçektende çok güzel olur bana yardımcı olmanız.
Maliyet konusunda sadece şuanlık bi sıkıntıdayım ama ocak ayında başlıyacağım iş sayesinde böyle bi durum kalmayacak aynı zamanda boş vakitlerim bile artacak diye bilirim. İlk tüfeğimide en kısa zamanda 2 3 haftada almayı düşünüyorum bi aksilik çıkmazsa ve ilk tüfeğimi aldığımda ilk ulaşacağım insanlardan bir tanesi olacaksın Muhammet abi.
1996 İzmir

Çevrimdışı Baran MAMAV

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 27 Kasım 2015, 00:28:43 »
Muhammet abi davranisiniz çok hosuma gitti.Sizi bu anlayışlı tavrinizdan ötürü kutluyorum.Bu devirde zor sizin gibileri bulmak
Gerçektende okuduğum anda bende az kaldı bu insanlardan dedim :)
Şimdiden teşekkürler Muhammet abi.
1996 İzmir

Çevrimdışı Muhsin UYSAL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2015, 00:33:02 »
kardesim cevrende yapan yoksa zor is masraf etme hem bulasma derim avcilik hastaliktir kus icin 3 fisekle dagin ardina tirmanip baska koylere vardigimi bilirim ayni mesafeyi geri gelene kadar aksam olmustu annem korkudan mahalleyi toplamisti gidin arayin diye...Benim cevrem hep avci kucuk yasta tanistim kuzenlerimin pesinde gezerdim oyle heves oldu avcilik aticilik silah meraki felan saatlerce silah incelerim nette av videosu izlerim koye gidince durduk yere silahi parcalar siler yaglarim deli gibi ve hic bir getirisi yok universitedeyim vize haftasi diye haftasonu koye gitmedim stres oldum derste filan ava gitti mi acaba kus oldu mu kopegim iyi mi keyfi yerinde mi bu hafta avcilik degil de aticilik mi yapsam  bu tarz seyler dusunuyorum bunlari yazarken bile yarinki 12 kredilik vizem 2. planda baksana hastalanma bence tabi her avci icin gecerli mi bilmiyorum ama en azindan cevremdekiler benim kadar olmasa da hasta :D ;)
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 00:35:17 Gönderen: Muhsin UYSAL »
1992 HATAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 27 Kasım 2015, 00:33:46 »
İzmirde olsaydım bende kaçırmazdım bu şansı avcılık ruhu budur işte:)

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #16 : 27 Kasım 2015, 00:39:10 »
Onemli degil.benden sana bi tavsiye tufek alma su an icin sezonun bitmesine 3 ay var ve bu sure icinde kurs acilip senin belge alman felan zor olabilir.aldigin tufekde su anda bi isine yaramiyacak.bence onumuzdeki sezona hazirlanman daha iyi olur.o zamana kadarda sehir disinda ava gitmedigimde ben sana ulasayim haberlesir birlikde dolasmaya cikariz.hem sende bakarsin bu isin sana uygun olup olamayacagina karar verirsin.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Y.Bora GÜNGÖR

• *
  • AVCI MASADA DEĞİL AVDA ATAR & ATICI BELLİ OLUR...!
« Yanıtla #17 : 27 Kasım 2015, 00:48:12 »

Kardeşim Seni Tebrik Ediyorum Avcılığın Anatemasını lisanı Münasip Olarak Özetlemişsin..........
- Beretta S 57 E SS Series "3/4 & 2/4"
- B.C. Mıroku Model 3800  G3 Arap Gravür Silver Special Series "Skeet & Skeet"
- Browning Diana Grade 20 gauge "2/4 & 1/4"
- Krieghoff K-80 Combo Trap Shotgun Set

The following users thanked this post: Muhammet DÖNMEZ

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #18 : 27 Kasım 2015, 01:57:55 »
Baran kardesim gel ben seni ordek avina goturcem 14 aralikta turkiyedeyim nasipse numarani msj at ordek avi zaten hastaliktir bide tufek almadan stogerle avlanmak nasip oluyomus onuda bir gor kardesim :) izmirde her tur av var kardesim...hepsinin yerleri var :)
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Baran MAMAV

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 27 Kasım 2015, 08:33:43 »
Baran kardesim gel ben seni ordek avina goturcem 14 aralikta turkiyedeyim nasipse numarani msj at ordek avi zaten hastaliktir bide tufek almadan stogerle avlanmak nasip oluyomus onuda bir gor kardesim :) izmirde her tur av var kardesim...hepsinin yerleri var :)
Gerçektende bu kadar güzel insanı bi arada görmek dahada heveslenmemi sağladı :) Telefon numaramıda en kısa zamanda msj olarak atarım Onur abi çok sağol.
1996 İzmir

Çevrimdışı Baran MAMAV

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 27 Kasım 2015, 08:35:55 »
Onemli degil.benden sana bi tavsiye tufek alma su an icin sezonun bitmesine 3 ay var ve bu sure icinde kurs acilip senin belge alman felan zor olabilir.aldigin tufekde su anda bi isine yaramiyacak.bence onumuzdeki sezona hazirlanman daha iyi olur.o zamana kadarda sehir disinda ava gitmedigimde ben sana ulasayim haberlesir birlikde dolasmaya cikariz.hem sende bakarsin bu isin sana uygun olup olamayacagina karar verirsin.
Mantıklı aslında abi hem para biriktirip daha iyi tüfekte alabilirim.
1996 İzmir