Tüfek üzerindeki damganın, ülkedeki yasaklamayla alakası yok, yani ülkede kurşun saçma yasak diye tüfeğin üzerine steel shot proof damgası vurulmaz, ...
Ben bunu yazmamıştım Sonay Bey. Farklı bir şey yazdım.
...tüfeğin high performance steel shot fişeklerle test edildiğini ve bu fişeklerin bu tüfekle kullanılabileceğini belirtir.
Bu tam olarak böyle değil. O fişeklerle test yapılmıyor. Test fişekleri piyasadaki fişeklerin biraz üzerinde basınçla test ediliyor.
Bunların diğer bazı ayrıntıları bölümün sabit konuları arasında mevcut. Aslında ona bile biraz daha ilave gerekiyor ama motivasyonum yok malesef. Eksiklerini sora cevaplaya giderebiliriz. Yahut biri en baştan yazar.
Bu firmaların testlerini falan da eskiden olduğu kadar yakından takip etmiyorum ama çelik saçmalar sadece 3,4,5 şoklarla atılacağı da kısmen doğru. Daha dar şoklarla da atılabilirler ama ilkin HP fişekleri atabilecek vasıflara sahip olması gerekir. Bu da sadece basınç fişeklerle test yaparak, geçti mi geçmedi mi diye yapılmıyor. Fiziksel ölçüler de uygun olmalı. Bu da sabit konuda kısmen geçiyor.
Şu 1630 bar kısmının reklam olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki bizim yerli tüfeklerin pek çoğu da o testi geçer. Tabi onlar geçse yetmez ama Fabarm geçerse yeter. Marka olmak, güvendirmek budur.
İbrahim Bey sizin bu konuda yazınız vardı bir ara, sonra forumdan kayboldu sanki, bulamadım. Elinizdeyse, sakıncası da yoksa onu tekrar verir misiniz? Çelik saçma konusundaki!