Gönderen Konu: Gizlenme Ağı - Portatif Güme  (Okunma sayısı 7739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat ÇAKIR

• *
  • dogadayim.com
    • Muson Outdoor / dogadayim.com
Gizlenme Ağı - Portatif Güme
« : 23 Kasım 2015, 11:21:01 »
Avcı dostlar merhaba

Bir kaç zamandır ördek avı için gizlenme ağı konusunda kafa patlatmaktayız ve sona geldik sayılır.Biz firma olarak böyle bir ihtiyacın olduğunu düşündük ancak birde size sormak istedim.Ördek avcıları olarak gerçekten böyle bir ekipmana ihtiyacınız varmı ?

Eğer var ise size göre nasıl bir özellikte olmalı ?

Bizim tasarımız Amerikan Camo Systems şeklinde kırpık modelli ve arazi yapısına uygun bir desenli olacak.160 cm ye 4 mtre ve 160 cm ye 6 metre ebatlarında iki boy olarak üretilecek.

Değerli önerilerinizi bekliyoruz

Saygılarımla
1983 ANKARA / www.dogadayim.com / Muson OUTDOOR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: Gizlenme Ağı - Portatif Güme
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2015, 11:38:26 »
Ürettiklerinizin fotoğraflarını da koyarsanız daha sağlıklı dönüşler alırsınız.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Murat ÇAKIR

• *
  • dogadayim.com
« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2015, 11:48:29 »
Erol Bey

İlk parti üretimler bir hafta sonunda çıkacak,ben sadece konuyu başlattım ki gerçekten böyle bir eksik olup olmadığı.Canlı fotoğrafı şu an için yok ancak tasarımımız aşağıdaki fotonun saz desenlisi.Avcı arkadaşların isteklerini merak ediyoruz işte mesela lastik bağlantılar olsa başlarında ,gergi ipleri olsa vs. gibi.

Saygılarımla

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2015, 15:32:45 »
Portatif gumeler gol kenarında is yapar o yüzden rüzgârda ucmamasi lazım bide yanında lastik bot lazim

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Oğuzhan ERTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2015, 15:53:30 »
bence kazıkların uzun olması lazım yani resmi olmadığı için kafamda canlandırdığım şekildemi yapıyorsunuz bilemem ama yere iyi girmesi için sağlam ve uzun olması lazım ekseriyetle çamurlu sulu yerler olacağı için bu önemli üst tarafında avcının sırtını dayandığı kısımdan kafasını örtücek şekilde çıkıntı iyi olur komple üstü kapalı olması şart değil çünkü ne kullanılırsa kullanılsın ördek gelince üstteki malzemeyi kaldırıp atış pozisyonu almak zor olur avcı sonuçta oturduğu zaman kalkıp atış yapması rahat olmalı ayrıca rahat katlanan araç bagajında taşıması ne kadar rahat olurda o kadar rağbet görür şimdilik aklıma gelen bunlar tani yaptığınız ürünü bilmediğim için bambaşka şeylerde söylemiş olabilirim 😄
  • fabarm xlr5
  • armsan a612
1986-Bursa

The following users thanked this post: Adem KARACAN

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2015, 17:37:03 »
portatif gümeyle tam olarak bir kamuflaj sağlanamaz die düşünüyorum, nedenine gelince ördek avı yapılacak yerdeki en ufak bir değişiklik ördeğin ordan uzaklaşmasıdır, hem boyut hem görüntü açısından ben kullanışlı bulmuyorum, gizlenme ağına gelince, kesinlikle benim favorim bek avlarının hepsinde kullanabilirsiniz, bulunduğunuz ortama göre rengini tutturduğunuz an ve çevredeki saz kamış gibi otlar ile aralarını üstünü örtüp tam kamuflajı sağlayabilirsiniz, ördek avında kullanıyorum tavsiyemdir, ürünlerinizi bekliyorum
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2015, 17:37:42 »
Merhaba Sayın Çakır;
Ben vaktiyle epey kafa yordum, inceleyin isterseniz. Selamlar.

http://avlakforum.com/forum/avcilarimizin-kendi-projeleri-cozumleri-ve-pratik-bilgileri/kendi-imalatim-seyyar-gizlenme-paneli/
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
« Yanıtla #7 : 23 Kasım 2015, 18:02:49 »
murat abi sayende  senin bu ghost blnd  gümeyi yaptık gayet güzel oldu, kullandık verim aldık, malzeme seninkinden farklı oldu öyle oluncada epey ağır oldu, ama kesinlikle çok iyi
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA

The following users thanked this post: Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2015, 18:06:07 »

piyasada satılan saz desen gizlenme ağı keisnlikle tavsiye etmem hiç bir faydası olmaz saz desenle alakası yok çünkü, yapmış olduğunuz ürün mevsimine göre doğaya uyum sağlayan ürünler olmalıdır, saz desen diyor kırmızı renkte bir gizlenme ağı mı yoksa ben burdayım gelme diyen bir ağmı belli değil
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA

The following users thanked this post: Ömer ÖZSOY

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 23 Kasım 2015, 20:48:20 »
naylon polyester metaryel kullanılıpta parlama olacaksa sonuç hep hüsran olmakta bilginize
1980
ORDU

Çevrimdışı Murat ÇAKIR

• *
  • dogadayim.com
« Yanıtla #10 : 24 Kasım 2015, 09:24:50 »
bence kazıkların uzun olması lazım yani resmi olmadığı için kafamda canlandırdığım şekildemi yapıyorsunuz bilemem ama yere iyi girmesi için sağlam ve uzun olması lazım ekseriyetle çamurlu sulu yerler olacağı için bu önemli üst tarafında avcının sırtını dayandığı kısımdan kafasını örtücek şekilde çıkıntı iyi olur komple üstü kapalı olması şart değil çünkü ne kullanılırsa kullanılsın ördek gelince üstteki malzemeyi kaldırıp atış pozisyonu almak zor olur avcı sonuçta oturduğu zaman kalkıp atış yapması rahat olmalı ayrıca rahat katlanan araç bagajında taşıması ne kadar rahat olurda o kadar rağbet görür şimdilik aklıma gelen bunlar tani yaptığınız ürünü bilmediğim için bambaşka şeylerde söylemiş olabilirim 😄

Küme kazıklarını uzatılabilir 130 cm ve en üstteki parçayıda 45 derece açıyla avcının başını kapatacak şekilde düşünüyoruz.Yani yukardan bakan kuş bu üst açı sayesinde küme içindeki hareketlenmeyi farketmeyecek.

Çevrimdışı Murat ÇAKIR

• *
  • dogadayim.com
« Yanıtla #11 : 24 Kasım 2015, 09:25:40 »
Üst açılı parçanında uzunluğu 45 cm olacak yani toplamda 170 cm gibi portatif bir çubuk sistemi olacak.

Çevrimdışı Murat ÇAKIR

• *
  • dogadayim.com
« Yanıtla #12 : 24 Kasım 2015, 09:26:29 »

piyasada satılan saz desen gizlenme ağı keisnlikle tavsiye etmem hiç bir faydası olmaz saz desenle alakası yok çünkü, yapmış olduğunuz ürün mevsimine göre doğaya uyum sağlayan ürünler olmalıdır, saz desen diyor kırmızı renkte bir gizlenme ağı mı yoksa ben burdayım gelme diyen bir ağmı belli değil

Evet maalesef bu renk gerçekten çok kullanışsız,bizim düşündüğümüz çok az toprak tonu ağırlık sarı ve tonları sazlık.

Çevrimdışı Erkan HASDEMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 30 Kasım 2015, 14:25:02 »
bize bundan lazım.lütfen izleyin

Erkan HASDEMİR
1968 ÜNYE

Çevrimdışı Erkan HASDEMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 30 Kasım 2015, 14:28:34 »
videoyu açamayanlar için google den  " MUSKRAT HUT - Float Tube Duck Blind " yazıp izleyebilirsiniz.
Erkan HASDEMİR
1968 ÜNYE

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #15 : 30 Kasım 2015, 15:11:57 »
Evet maalesef bu renk gerçekten çok kullanışsız,bizim düşündüğümüz çok az toprak tonu ağırlık sarı ve tonları sazlık.

Murat bey son noktayı koymuş gizlenmede müthiş olmuş çok akıllıca.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #16 : 30 Kasım 2015, 17:21:15 »
Murat bey öncelikle bek avı için kesinlikle gerekli olan gizlenme ağı 'nın biz bek avcılarının ihtiyacı olduğunu ve piyasadaki gerçekten kullanışlı ve performans alınabilen bir ürün bulunmamadığını tespit etmenizden dolayı sizleri tebrik ederim.bu konuda benim gibi uzun uzun araştırma yapan çok avcı arkadaş olduğunu düşünüyorum, portatif gümelerin çok ekipman gerektiren bu ördek avcılığında çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum, camo systems firması bu konuda çok başarılı bu firmanın ürünlerine benzer ürünler üretebilirseniz ürettiğiniz ürün gayet başarılı olacaktır, öncelikle kullanılan materyal parlak tonlanda olmayan, kolay kolay yırtılmayan, su tutmayan, ıslansa bile çabuk kuruyan ve ıslandığında rengi değişmeyen bir malzeme olmalı, ayrıca kullanılan desen en önemlisi max4 deseni bu ağa uygulamak çok mantıksız oluyor çünkü ülkemizde malesef bu max4 deseni düzgün uygulayan bir firma yok gibi.. piyasada birçok örneği var yukarıda resimleri de paylaşmış arkadaşlar saolsunlar.. doğada hiçbir benzeri olmayan bir desen ördek görünce yolunu değiştirir :) bunu elbise de kullanan firma çok.. neyse ..öncelikle çift taraflı renk kullanma imkanı olan bu ağlarda saz rengi ve kahve tonlarını iyi ayarlanırsa gayet başarılı bir kamuflaj deseni ortaya çıkmış olur, birkaç örneği var camo systems 'in web sitesinde, ayrıca ağın gözeneklerine gerekirse saz veya ağaç dalları sıkıştırabilecek aralıklarda olmalı, çünki tek başına ağ çoğu zaman yeterli olmuyor, italyada yapılan tahtalı avlarını çoğumuz izlemişizdir, adamlar bu ağları çok kullanıyorlar ancak ağın ön tarafına bizim eski yeşil asker kamuflaj renkli kumaşı komple gererek üzerine bu ağı seriyorlar çünki ağın arkasında avcı görünüyor.diğer önemli konu ise boyutlar, nacizane fikrim 1,60 X 3,30 cm. idealdir, ağı sabitlemek için kullanılan meteryal hafif ve sağlam olmalı ve en az 3 parçadan oluşmalı mümkünse kolay taşınabilmesi açısından iç içe geçmeli olmalıdır. tabii en önemli faktör fiyat..ürünü piyasaya çok kar etme amaçlı değil sürümden kazanılacak tarzda bir fiyatla sürebilirseniz çok iyi olur, keza muadilleri portatif gümeler el yakıyor..

• Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL