Canım ÜLKEMDE herkesin görüşü farklı. Kimine göre günah, kimine göre mekruh, kimine göre de helal. CENAB-I ALLAH kullarına mahkemelerin en adaletlisi olan VİCDAN' ı vermiştir. Kendimize temiz bir kalple çıkar gözetmeksizin "doğrumu yanlış mı?" diye sorunca O doğru olana bize söylüyor zaten. "Aman canım" diyerek çıkarımızı düşünürsek o zaman işler değişiyor. Unutmayın CANI VEREN DE ALAN DA ALLAH...!
Benim sadece anlamadığım bir konu var, o da avcılığa SPOR deniliyor. Kimsenin görüşüne ve inancına birşey diyemem. Ne o sıfatta birisiyim ne de öyle bir haddim var. Herkes ALLAH Kulu... Sadece spor yapacaklar Trekking yapsa daha uygun olmaz mı? veya Trap - skeet... Hem daha da zevkli. Av bitiyor "oh sporumuzu da yaptık" deniliyor. Abi avcılık yapıyorsun nasip olmuyor işte. "Oh bee manayla mis gibi hava aldık, gezdik, dolaştık, içimiz açıldı, yine buluştuk, çayımızı içtik, sohbet te güzel...." demek çok mu zor? İNSANLARIN GÖZÜNDE SPOR İÇİN HAYVAN ÖLDÜREN İNSANLAR OLDUK...
Avcılık ile spor birbirine karıştırılmamalıdır. Bunları birbirine karıştıran büyük bir yanılgıya düşer arkadaşlar. Dünya kadar paran olsun, yemek için avlanabilirsin ama spor için avlanırsan o günahtır(benim vicdanıma göre). Keyif için can alınmaz... Bir yerde yazmıyor diye kendimize çıkar sağlamamız akıl işi değildir... Her birimiz ALLAH katında yaptığımız ve yapacaklarımızdan sorumluyuz ve bunlar için hesap vereceğiz... Bugün örnek aldıklarımız yarın ahirette "bana uymasaydın" diyecekler. Bunlarla ilgili Hadis-i şerifler var...