dört arkadaş geçen hafta pazar için sözleştik kotaları c.tesinden alıp pazar yola koyulduk,..
kahvaltıda çorbaların ustasının elinden lezzetli bir dil çorbası saat 4 te yendi hepimizin gözleri çakmak çakmak 1,5 saat sonra meraya varıp keklik sesi dinleyip ava başlayacaktık geceden benide arkadaşlarımıda uyku tutmamış hastalık buya hepimizde aynı durumdayız belli etmemeye çalışsakta bastırsakta frenlesekta çocuklar gibi içimiz içimize sığmıyor kıpır kıpır içimiz çeşitli espiriler yapıp geçiştiriyor bol kahkaha atıp rahatlamaya çalışıyoruz yol boyu aracın içi bize neredeyse dar geliyor, derken meraya bi çırpıda varı vermişiz ,..gün aydınlandı aydınlanacak keklik hazretlerinden çıt yok dağın tepe güney yamaçlarına sabahın ilk güneş ışıkları vururken biz dağı yarıladık tırmanış soluk soluğa dura kalka ham bacaklarla kondüsyondan yoksun ama kınalı sultanla olan randevunun heyecanı ile dört çeker range roverin çıkamayacağı yamaçlara erişen bacaklarımızı dinlendirip bi on dakika akciğer molası verdik biraz soluklanıp avcı tarağını kurduk oğuz hocam tepeledi gün ışığı ile buluştu biz alt yardan kat altından üç kişi yürüdük avcı kolu on dakika geçti geçmedi tepedeki oğuz hocamdan iki el dan dun,.. tüyler diken diken bekledik üstten geçecek atacak keklikleri ama ne gelen ne giden var telsizden oğuz hocam,
- ters yöne attı hayvanlar yolunu çevirmek için iki el attım teki döndü sürü terse attı 20/25 li bir sürü uzak kalktı,. diye bilgi verdi
rotadan şaşmadan taradık dönüşte eteklerden meşelik ormanını çıkarken yaman osmanım dan dun bir sesin ardından,..
- düştüüüü,...
skor 4/1 olmuştu kınalıyı sevip sırtına attı osmanım,..
oğuz hocam tüfek sesini merak etmiş hemde yukarıdaki kuşların attığı yeri geçtiğimizi ama kuşların kalmadığını vs. anlatırken (yani benle gevezelik yaparken,.. farrrr,.. vıcırt vıcırt layıp ciyak ciyak bağıran bir kazak erkek sesine saniyeler içinde pürdikkat kesilen ben atış pozisyonuna giremedim iki saniye kadar gördüğüm kınalı oğuz hocamla yaptığım gevezelik sebebiyle bana yaşattığı adrenali yanımda kar olarak kalan kınalıyla olan randevumda tüfek bile doğrultamadan bitmişti,.. al sana der gibi şamarını yemiştim kınalının sanki,.. ben ver yansın telsizden bastım tuşa yaktım seni hocaaaaaaaaaam,.. kaçırdım kınalımı senin yüzünden diye sitem ettim.
boynu büküklükten kurtulup aşağıladık ekipçe en üstteki emre'den dan tek atış sesi geldi
-kayadan attı aşağı düştü,..
dediği yerde arıyor bulamıyor avı yardım istedi yukarı vurduk osmanımla,.. osman arıyordu ben vardım hala yoktu ortada vurulan av, fişeği buldum doğrultudaki tapayı ve tüyleri kaya oyuk oyuk kan yok tüy dolu 15 dakika kadar aradık bulamadık bir kekliği, buda apartmanda yaşamanın cilvesiydi hiç birimiz köpek sahibi değildik köpek gibi iki ayakla iz sürdük ama bir köpek kadar olup burnumuzla koku alamadık vel hasılı oyukların birinde saklanan kekliğe veda deyip ava devam deyip düzen aldık tekrardan, bir saat sonra solumdan vıcırt vıcırt ciyaklamasıyla nara atarak kalkan kalkan kınalıma tek dan yetti çünkü kalkarken kitlenmişti gözlerim refleks atışıyla sol yandan 35 metre civarı havalanan osman kardeşime doğru kanat açmıştı ve alt tarafa osmanıma doğru aramıza yeredoğru aynı hizaya düştü ama aramda meşelik ve irili ufaklı ağaçlar vardı düştüğü yeri biliyor ama zemini göremiyordum, telaşla atıldım dolandım ağaçları ve nokta gibi ayaklarım kısmetimle buluşturdu beni yerde öylece yatıyordu kınalım, bu yılın ilk siftahıydı aldım onu ellerime sevdim okşadım öptüm konuştum sırtıma attım,..
skor 4/2 idi iki kişi av la buluşmuştuk, iki kişiyse seyreyledik ve bir müddet sonra mera bitti saat öğlen 2 olmuştu birdahaki ava diye niyet edip ağız tadında sağlıkla hepbirlikte biten avı sonlandırıp araç başına inerken emre kardeşim bastıra bastıra bana,
-senin olan senin di ama o gelmedi torbaya bir başkası geldi,..
diye sohbet ederken yürür halde,..
-o kaçırdığın av senin kısmetin olarak ikinci kez önüne çıktı o senin kısmetindi,..
dedi,..
araçbaşı yapıp karnımızı doyurup eve doğru yola koyulduk,..
vel hasıl bu av günü dostlarımla ve bu sezonun siftahını yaptığım kınalımla geçen güzel bir gündü,..
rabbim hepinize ağız tadında kazasız belasız bol sohbetli bol nasipli avlar nasip etsin.,,
saygılarımla.