Ben evvela namlunun içini eski bir faniladan kestiğim bezi harbiye dolayıp kuru kuru silerim. Sonra plastik kıl fırçayı harbiye taktıktan sonra fişek yatağından 2-3 damla yağ damlatıp, kıl fırçayla yavaş yavaş döndüre döndüre bir boy giderim ve harbi namludan çıkmadan aynı şekilde bir de geri gelrim. Sonra daha hızlı ve kah döndere döndere kah döndermeden 7-8 gider gelirim. Aynını diğer namluya da yaparım. Onu kenara koyup kasanın iç yüzünü yağlı fanila beziyle sildikten sonra arada sırada iğne deliklerine birer ufak damla damlatır, içeri gitmesi için dik yaslarım. Tekrar namluya dönüp bu kez bakır gibi fırçayla (bronz olduğunu sanıyorum) iki ucundan çıkara çıkara 2-3 gider gelrim. Yine evvelki çaputu harbiye dolayıp temizlerim. Pslik çoksa namlu solventini plastik kıl fırçayla deminki gibi yayıp, bir süre bekledikten sonra yine telle ve sonra yine bezle silerim. İçi kalıntısızsa bence kafidir, haififçe yağlar onu bitiririm.
Bazen diğer metal yerleri de çok az yağlarım. Tüfeği 1-2 gün namlu aşağı bir gazete, bez gibi şeylerin üzerine bırakırım. Sonra kaldıracağım yere kaldırırım. Aklıma geldikçe yazdım ama herhalde hepsi buydu. Bu yöntem eskiden beri uygularım; başarılıdır. Süperpoze işi basit.
Hmm bir de menteşe kısmına silah gresini çok az sürüyorum veya normal yağ da olabiliyor. Kasayla namlu yanakları arasına da birer damla damlatır, birkaç aça kapata yüzeye yayarım. Bitti galiba.