Gönderen Konu: HUSKY YARDIM..  (Okunma sayısı 1279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Fatoş TUNALI

• Bayan Üye
  • **
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
HUSKY YARDIM..
« : 17 Kasım 2015, 15:09:27 »
Merhaba. Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
2,5 yaşında dişi husky m var. 35 günlükken aldım ve 6,5 aylıkken kızgınlık dönemine girdi. Çok erken olduğu için veterinerine danıştık ve bayanlarında kullandığı 3 gün arka arkaya vurulacak bir iğne yazdı. Bunu kullandıktan sonra kızgınlık döneminden çıktı. Sonraki yıl tekrar kızgınlık oldu ama bebek olmadı. Anne olmasını çok istedik ama olmuyor.
Şuan ki büyük sıkıntım. Yaz başından beri 3 hafta aralıklar ile gerçekleşen iltihaplı kanama. Başta önemsemedim ama devam edince korkmaya başladım.  Yazın hava sıcaklığından dolayı her yıl yaşadığımız kulak yarası oldu. İlaç ile geçirdim. Fakat korkum sineklerden veya diğer hayvanlardan bir hastalık geçebileceği. Yaşadığım bölge küçük olduğundan fakülteye götürme şansım yok. Şu zamana kadar bir sürü veteriner ile konuştum ama hiçbiri net bir şey söylemedi. Lütfen fikir verebilir misiniz.
1990 bursa

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: HUSKY YARDIM..
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2015, 17:40:02 »
yavru almanız konusunda endişelenmeyin.
şu an önceliğiniz iltihabik bi durum varsa onu duzeltmek olmalı.
uygun bir veterineter ile konusarak antibiyotik tedavisine başlanmalı.
bahsettiğiniz kulak problemi benım kopegımdede var 10 yıldır geçmiyor malasef kesin bi tedavisi yok aralıklarla nuks ediyor.40 liralık bir kulak kremi kullanıyordum çok iyi geliyordu antiseptikli ismini anımsayamıyorum su an.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

• Bayan Üye
  • **
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2015, 18:01:31 »
öncelikle teşekkür ederim.
kendi veterineri ile görüştüm synovet tablet e başlamamı veya SYNULOX iğne kullanmamı söyledi. eğer tekrarlarsa mecburen fakülteye götürmem gerekiyor.

1990 bursa

• Bayan Üye
  • **
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2015, 18:03:26 »
evet sinekler yüzünden her yıl tekrarlıyor. bu yıl kulaklarını sarmayı düşünüyorum en azından sabahları.
1990 bursa