Suat Bey, merakınızı gidermek açısından bu çiftelerin kundak işçilikleri burada benim çok değerli babamın kadim dostu ve babam kadar değer verdiğim bir abim tarafından yapılmıştır. Malesef çiftelerimizin arasında Beretta bulunmuyor. Ancak ilerleyen yıllar neyi getirir bilemem kısmetse belki bir gün oda olur.
Zafer Bey, hoşbulduk
samimi mesajınız için esas ben teşekkür ederim. Nazara inanırım ama herkesin abi kardeş olduğu bu sitede yaptığım paylaşımlardan dolayı nazar tutacağına inanmıyorum. Çok teşekkür ederim hepimizin verdiği emeklerin karşılığını alması dileğiyle
Bugün size son paylaşımlarımı yapacağım.
Rahmetli dedeciğimden yadigar kalan, onun tek silahı olan Belçika yapımı F. Dumoulin & Cie , Liege markalı av tüfegi. Namlusu 26 inç olup şokları 4 / 2 dir. Dedemin zamanında imkanlar kısıtlı olduğu için nitro solventler, tüfek yağları, modern barutlar bulunmuyordu en azından bizim yaşadığımız yerde öyleydi. Babamın anlatmasına göre dedem tüfeği Gaz Yağı ( Kerosen ) ile silermiş. Modern fişenkler buraya ithal edilemediği için dedem fişenklerini manuel olarak doldururmuş. Buna bağlı olarak tüfeğin bore'ları biraz yıpranmış ancak Belçikadaki fabrikasına namluyu bir fikir alma amacıyla 1976 da gönderen babama cevap olarak " bu namluyla siz, sizden sonrakiler , ve ondan sonrakiler de avlasın hiçbir şüpheniz olmasın" cevabını aldı. Ancak yadigar olması sebebiyle ve yıpranmasını engellemek amacıyla biz bu tüfeği hiç kullanmıyoruz. Kundağıda dedemin kullandığı kundakdır hiç dokunmadık. Proof Marklarından yaptığım araştırmayla tüfek 1920-1930 arası bir dönemde yapılmıştır.
Buyrun resimler:
Rahmetli dedem nur içinde yatsın babam 12 yaşında iken şehit oldu. Babamın anlatmasıyla, dedem ömrü olsaydı hep bir Holland & Holland çiftesi alma hayali kurarmış. Umarım bir gün onun bu hayalini onun adına gerçekleştirebilirim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi de bir İngiliz yapımı " Charles Osborne & Co, London " marka 30 inç çifte kırma tüfeğimin fotolarını atacağım. Bu tüfek dar şoklara, sidecliplere , geniş bant ve geniş namlu çapına sahiptir. İngilizler bu özelliklerde yapılan tüfeklere " Pigeon Gun " adını veriyor. Bu tüfeklerin özelliği diğer İngiliz yapımı tüfeklere göre daha ağır ve daha ağır atışa yönelik tüfeklerdir. Tüfeğin yapım yılı net olmamakla birlikte Charles Osborne & Co 'nun York Buildings'e taşındığı yıl olan 1908 le 1924 arası yapıldığı kesin. Çünkü bu adres namlunun üzerinde verilmiş. Tüfeğin şokları 2 / 2 olup namlu iç çapı sağ namluda 18.6 sol namluda ise 18.7 dir. Buyrun resimler:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve son olarak size atacağım, " H & H Payne, Birmingham " markalı av tüfeğim. Bu tüfeği başka bir avcıdan uzun süren uğraşlar sonucu aldık. Ancak tüfek çok yıpranmış bir durumda. Kullanan kişinin tüfeklerle alakası ilgisi merakı olmadığından tüfeği bayağı hor kullanmış. Ancak yıpranmış haline rağmen ben ona çok iyi bakıyorum ve tüfekte bayağı hayat var. Muhteşem bir yakım ve yıkıma sahip bir tüfek. Şokları 5/5 olup namlu çapı 18.5 tir.
Buyrun resmler:
Yorum yapan beğenen ve ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. Umarım okurken ve izlerken sizi sıkmamısımdır.
Saygılar, sevgiler.