Gönderen Konu: Sn. Gökmen Döner'in çektiği videoya destek  (Okunma sayısı 3795 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tirdad SETAYESHI

• *
Sn. Gökmen Döner'in çektiği videoya destek
« : 17 Kasım 2015, 00:47:05 »
Sn. Av. Gökmen beye sonsuz teşekkürler. Yıllardır yapılması gerekenleri tek başına yapmış...

! No longer available
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2015, 00:30:11 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
  • Blaser R8 Professional .30-06 Springfield
  • Blaser F3
  • Browning Maxus
  • Chesapeake Bay Retreiver
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden,rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. ATATÜRK
[img width=180 height=180]https://i.ibb.co/GpHQ3tL/photo-2019-01-16-09-

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Volkan KÖYDEMİR, Özhan ÖZBAY

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Sn. Gökmen Döner'in çektiği videoya destek
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2015, 00:12:26 »
Anlattıkları güzel, bence de doğru ama konuştuklarıyla yaptığı iş (malzemeyi tahrip etmesi) arasındaki ilgiyi çözemedim. Neden parçaladı onları? Yazık oldu.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Hakan YENİGÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2015, 00:36:48 »
Söylediklerine göre, sanırım "birileri" Gökmen Bey'e takmış durumda ve takip ediliyor, suç unsuru oluşmasın ya da suç unsuru denilerek suistimal edilmesine izin vermemek için imha etti. (sanırım)

Onları satın alırken tamamını imha edeceğini düşünerek almamıştır sanırım, zira binlerce on binlerde kapsül satın alınmaz böyle bir şey için diye düşünüyorum. Daha sonradan bunları imha etmesi gerekliliğine neden olan bir şeyler yaşadı ya da düşündü diye tahmin ediyorum.

Anlattıkları güzel, bence de doğru ama konuştuklarıyla yaptığı iş (malzemeyi tahrip etmesi) arasındaki ilgiyi çözemedim. Neden parçaladı onları? Yazık oldu.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2015, 02:48:52 »
 Tahminim kendisine kafayı takanlara fırsat vermemek adına imhaetmiş parasıyla başına dert almasın diye. Çok doğru konulara değinmiş. Benimde tabanca merakımın olmama sebepleri bunlar. Şahsen üzerine para verseler almam tabanca bukadar kısıtlı ve sıkıntılı kanunları olan ülkede. Yivsiz av tüfeğinde bayiye gittinizmi isterseniz 200 kutu fişek satınalırsınız değil senede 200 mermi. Hiçbiryerede dilekçe vermekle resmi işlerle uğraşmıyosunuz. Yivsiz av tüfeğinde bile ruhsat şubedekiler nerdeyse git kardeşim konyadan merdiven altı kayıtsız tüfek al uğraştırma bizide belge düzenleme işleriyle diyecekler vatandaşa. Sürekli yıldırma politikası. Zaten bu silah işlerinde kim ne sıkıntı çekiyosa hep kanuna yasaya saygılı olanlar, uyanlar çekiyo. Milletsiz bir devlet olamaz, silahsız millette devlet olamaz.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2015, 02:50:30 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2015, 22:12:30 »
Evet, galiba malzemeleri artık kullanmadığını ispatladı ama ardından konuşanlardan kurtulabilecek mi ?!!

Yav yasal işlemlerle, yollarla alınan ithal edilen malzemeyi kullanmak nasıl yasa dışı olabilir? Bir insan niçin başka birinin yasalarla başını derde sokmak ister? Yazıklar olsun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimiçi Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2015, 01:02:58 »
Birden şu video geldi aklıma :)  Türkiye'de Bilim Neden Gelişmiyor?
sadece bilimmi hiç bir şeye izin yok :(

Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, İbrahim AYSU, Atagan YILDIZ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2015, 01:24:56 »
:D
1968

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2015, 01:51:57 »
 İthal tabancayı bana yurtdışı vitrin fiyatının nerdeyse 5 katına satıcaklar bide üzerine 3,500tl ruhsat bedeli alıcaklar 5 senede birde okadar para yatırmaya devamedicez. Bide senede 200 mermi ile kısıtlanıcaz. Adalet bunun neresinde.

Çoğu yerlerde vitrinlerde internette japon kılıçları sustalı bıçaklar, ruhsatsız av tüfekleri rahatça satılıyo ben yurtdışından cep çakısı yada tüfek aksesuarı getirmeye kalksam gümrükte takılabiliyo. Çok şeyin değişmesi gerekiyo ama biz görürmüyüz ömrümüz yetermi bilmiyorum.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2015, 11:37:47 »
Bu video çok ses getirir!!!
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2015, 11:48:29 »
Birden şu video geldi aklıma :)  Türkiye'de Bilim Neden Gelişmiyor?
sadece bilimmi hiç bir şeye izin yok :(

Tuncay abi video herşeyi açıklıyor😊
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Gökmen DÖNER

• *
« Yanıtla #10 : 21 Kasım 2015, 15:54:36 »
Sn. Av. Gökmen beye sonsuz teşekkürler. Yıllardır yapılması gerekenleri tek başına yapmış...

Sayın Tolga FATİH. İlginiz ve sıkılmadan videoyu sonuna kadar izlediğiniz için teşükkür ederim. Saygılar

Evet, galiba malzemeleri artık kullanmadığını ispatladı ama ardından konuşanlardan kurtulabilecek mi ?!!

Yav yasal işlemlerle, yollarla alınan ithal edilen malzemeyi kullanmak nasıl yasa dışı olabilir? Bir insan niçin başka birinin yasalarla başını derde sokmak ister? Yazıklar olsun.

Sayın Volkan KÖYDEMİR:  Malzemeleri tahrip etmemin sebebi, '' Parayı her daim kazanabilirsiniz, ancak, itibarı asla..... Kimse mala tamah ettiğimi, gösteriş yaptığımı  düşünmesin diye kestim. Ayrıca, kullanmadığımı ispat etme gibi bir yükümlülüğüm yok. İki yıl boyunca defalarca kendimi ihbar ettim. Hatta, MSB ile Mahkemelik oldum. Kimse bana kullanamazsın demedi. Hatta, kullanıyor diye şikayet edebilen de, kullanıp kullanmadığını kontrol edin demeye cezaret eden de  olmadı. Saygılar

Söylediklerine göre, sanırım "birileri" Gökmen Bey'e takmış durumda ve takip ediliyor, suç unsuru oluşmasın ya da suç unsuru denilerek suistimal edilmesine izin vermemek için imha etti. (sanırım)

Onları satın alırken tamamını imha edeceğini düşünerek almamıştır sanırım, zira binlerce on binlerde kapsül satın alınmaz böyle bir şey için diye düşünüyorum. Daha sonradan bunları imha etmesi gerekliliğine neden olan bir şeyler yaşadı ya da düşündü diye tahmin ediyorum.

Sayın İbrahim AYSU :

Gördüğünüz  ürünlerin ( mermi doldurma presleri, pres rekorları, kapsül çakıcı ve kapsül) faturası mevcut olup, gümrük vergileri ödenerek teslim alınmıştır. Kendimi , Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Bürosuna ithal etmeden önce ve sonra ihbar ettiğim gibi , Milli Savunma bakanlığı'da beni Savcılığa şikayet etmiştir. Hatta,  Adli Emanet Müdürlüğüne emante alınmış ve soruşturmalar sonrasında ise tarafıma geri iade edilmişlerdir.

Yivli av tüfeği kundağı, şarjörler ve Muzzle Brake ( PSP ve airsoft için susturucu oyuncak statüsündedir )  bir kurumdan izin almak sureti ile sahip olunacak ürünler olmadığı gibi,  ruhsatlı bir silahınızın dahi olmasına gerek olmayan ürünlerdir.

Mermi çekirdeklerini ise; Emniyet Müdürlüğünün periodik atış yaptığı umuma açık, belediye tarafından terk edilen kum ocağından kürek ve elek yardımı ile çıkartıyorsunuz. Kısaca sokaktan topluyorsunuz.....

Ben o kapsülleri tam iki yıl önce aldım. Bütün techizatı tamamladım. Kendimi Savcılıga ihbar ettim, iki üç defa ifade verdim. Ancak, kimse bu kadar kapsülü ne yapacağımı bile sormadı :-)

Kısaca suç unsuru teşkil eder korkum hiçbir zaman olmadığı.  Ancak bir kısım kamu görevlilerinin ve bir kısım şahısların ileri geri konuşması, hatta kendi aralarında konuşurken '' adam avukatlığını yakacak,  şikayet olsa 5 yıl ceza alır, çocuğunu ceza evinde görür '' sözlerinin eşimin dahi kulağına gelmesi ve bu hususların aile içerisine yansıması sonucu, hakkımda konuşan insanlar bir dersi hak etti.

Hatta beni  şikayet edip, bana zarar vermeyi düşünen ancak bunu yapamayan ( teoride ve geyik muhabbetinde bırakan) insanların, dilleri de damaklarına kaymıştır :-)

Ve cevaplarınıda aldılar.   

Saygılar

Zaten bu silah işlerinde kim ne sıkıntı çekiyosa hep kanuna yasaya saygılı olanlar, uyanlar çekiyo. Milletsiz bir devlet olamaz, silahsız millette devlet olamaz.

İthal tabancayı bana yurtdışı vitrin fiyatının nerdeyse 5 katına satıcaklar bide üzerine 3,500tl ruhsat bedeli alıcaklar 5 senede birde okadar para yatırmaya devamedicez. Bide senede 200 mermi ile kısıtlanıcaz. Adalet bunun neresinde.

Çoğu yerlerde vitrinlerde internette japon kılıçları sustalı bıçaklar, ruhsatsız av tüfekleri rahatça satılıyo ben yurtdışından cep çakısı yada tüfek aksesuarı getirmeye kalksam gümrükte takılabiliyo. Çok şeyin değişmesi gerekiyo ama biz görürmüyüz ömrümüz yetermi bilmiyorum.

Sayın Serkan GÜNGÖR :

Mesele de zaten burada, silah taşıma ve bulundurmasına izin verdiğin bir insana, neden bu kadar zülum çektiriyorsunuz. ? Ruhsatsız silah sahibi olan ile , ruhsatlı silah sahibi olan arasında ne fark kalıyor o zaman ?

Birileri ruhsatlı silah sahiplerini denetlemenin yolunun, yasaklar koymaktan geçmediğini anlamalı. Ve bu ülkede bir şeyler öyle veya böyle değişecek . Bizlerde bunu ( Allahın izni ile ) göreceğiz. 

Saygılar 

« Son Düzenleme: 21 Kasım 2015, 15:57:50 Gönderen: Gökmen DÖNER »
Avukat Gökmen DÖNER ( avgokmen38) 
Kayseri

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Sarp ALPTEKİN, İbrahim AYSU, Özhan ÖZBAY

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #11 : 21 Kasım 2015, 16:23:41 »
Gökmen Bey,

Açıklamalar için çok teşekkür ederim.

Mevzuat, yaptığınız resmi ve belgeli alımlarla ilgili herhangi bir cezai müeyyideyi gerektirmiyor demek ki yoksa yapabilecekleri olsa, sizinle ilgili durumu , anladığım kadarıyla kişisel sorun haline getiren birileri mutlaka bir şeyler yapardı bu zamana kadar diye düşünüyorum. Zaten cümlenin içeriğinde çelişki oluşuyor ister istemez: resmi ve belgeli alım -> cezai müeyyide gerektirip gerektirmemesi durumu gerçekten trajikomik...

Bununla birlikte, ilgili tüm mevzuat metinlerinin (ateşli silahlar ve tüm av silahları ve bunların edinilmesi, ithalatı, bakım-onarım-yedek parça temini ile ilgili), ruhsatlı ve kayıtlı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek seviyede ve daha da önemlisi dedikoduya ya da şüpheye veyahut usül ve uygulamalarının bölgeden bölgeye değiştiğine defalarca şahit olduğum silah ruhsat büro memurlarının insiyatif kullanabilmelerine mahal bırakmayacak kadar açıksız, net ve sarih bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Yaptığınız hukuki mücadeleyi herkes yapamaz, ciddi bir motivasyon ve bilgi gerektiren teknik konular. Tebrik ediyorum. Takip ediyor olacağım.

Selamlar.

Sayın Tolga FATİH. İlginiz ve sıkılmadan videoyu sonuna kadar izlediğiniz için teşükkür ederim. Saygılar

Sayın Volkan KÖYDEMİR:  Malzemeleri tahrip etmemin sebebi, '' Parayı her daim kazanabilirsiniz, ancak, itibarı asla..... Kimse mala tamah ettiğimi, gösteriş yaptığımı  düşünmesin diye kestim. Ayrıca, kullanmadığımı ispat etme gibi bir yükümlülüğüm yok. İki yıl boyunca defalarca kendimi ihbar ettim. Hatta, MSB ile Mahkemelik oldum. Kimse bana kullanamazsın demedi. Hatta, kullanıyor diye şikayet edebilen de, kullanıp kullanmadığını kontrol edin demeye cezaret eden de  olmadı. Saygılar

Sayın İbrahim AYSU :

Gördüğünüz  ürünlerin ( mermi doldurma presleri, pres rekorları, kapsül çakıcı ve kapsül) faturası mevcut olup, gümrük vergileri ödenerek teslim alınmıştır. Kendimi , Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Bürosuna ithal etmeden önce ve sonra ihbar ettiğim gibi , Milli Savunma bakanlığı'da beni Savcılığa şikayet etmiştir. Hatta,  Adli Emanet Müdürlüğüne emante alınmış ve soruşturmalar sonrasında ise tarafıma geri iade edilmişlerdir.

Yivli av tüfeği kundağı, şarjörler ve Muzzle Brake ( PSP ve airsoft için susturucu oyuncak statüsündedir )  bir kurumdan izin almak sureti ile sahip olunacak ürünler olmadığı gibi,  ruhsatlı bir silahınızın dahi olmasına gerek olmayan ürünlerdir.

Mermi çekirdeklerini ise; Emniyet Müdürlüğünün periodik atış yaptığı umuma açık, belediye tarafından terk edilen kum ocağından kürek ve elek yardımı ile çıkartıyorsunuz. Kısaca sokaktan topluyorsunuz.....

Ben o kapsülleri tam iki yıl önce aldım. Bütün techizatı tamamladım. Kendimi Savcılıga ihbar ettim, iki üç defa ifade verdim. Ancak, kimse bu kadar kapsülü ne yapacağımı bile sormadı :-)

Kısaca suç unsuru teşkil eder korkum hiçbir zaman olmadığı.  Ancak bir kısım kamu görevlilerinin ve bir kısım şahısların ileri geri konuşması, hatta kendi aralarında konuşurken '' adam avukatlığını yakacak,  şikayet olsa 5 yıl ceza alır, çocuğunu ceza evinde görür '' sözlerinin eşimin dahi kulağına gelmesi ve bu hususların aile içerisine yansıması sonucu, hakkımda konuşan insanlar bir dersi hak etti.

Hatta beni  şikayet edip, bana zarar vermeyi düşünen ancak bunu yapamayan ( teoride ve geyik muhabbetinde bırakan) insanların, dilleri de damaklarına kaymıştır :-)

Ve cevaplarınıda aldılar.   

Saygılar

Sayın Serkan GÜNGÖR :

Mesele de zaten burada, silah taşıma ve bulundurmasına izin verdiğin bir insana, neden bu kadar zülum çektiriyorsunuz. ? Ruhsatsız silah sahibi olan ile , ruhsatlı silah sahibi olan arasında ne fark kalıyor o zaman ?

Birileri ruhsatlı silah sahiplerini denetlemenin yolunun, yasaklar koymaktan geçmediğini anlamalı. Ve bu ülkede bir şeyler öyle veya böyle değişecek . Bizlerde bunu ( Allahın izni ile ) göreceğiz. 

Saygılar 

« Son Düzenleme: 21 Kasım 2015, 16:26:45 Gönderen: İbrahim AYSU »
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Gökmen DÖNER

• *
« Yanıtla #12 : 21 Kasım 2015, 18:23:16 »
Sayın İbrahim AYSU.
 Ben 26 yaşında iken ,yayında olan silahforum.com adlı sitenin yöneticilerinden biriydim. 28 yaşında iken Silah Üreticileri Satıcıları ve Sevenleri Derneğinin Hukuk Birimi başkanıydım.

29 yaşında iken tabancatüfek.com adlı sitenin kurucu üyesiydim. Üyesi olduğum dernek TBMM Kanun Alt Komisyon çalışmalarında, Silah Kanunu Tasarısı Taslağına altarnatif bir kanun metni hazırlamış, kanun tasarısına karşı bir çok çalışma yapmış ve defalarca komisyon toplantılarına katılmıştır.

Silah tamircilik ruhsatım bulunmakta olup, bir dönem de 6136 sayılı kanun , 5201 sayılı kanun, 4915 sayılı kanun ve 2521 sayılı kanunlar ile ilgili olarak Kayseri Adalet Komisyonu Bakanlığının kabul etmesi ile bilirkişilik de yaptım. 2011 yılı itibari ile de kendi kabuğuma çekildim.

İşim ve silahlarım ile uğraşmaya başladım. Halen Kayseri Orman İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü nün açtığı avcılık kurslarında, kursiyerlere 6 yıldır ders veriyorum. Hobi amaçlı yaban hayvanı yetiştiriciliği belgem de bulunmaktadır.

Damarıma basıp uyuyan yılanı utandırmanın alemi yoktu, beni bilen biliyor . Olacakları ben değil, başkaları düşünse iyi olur . :-) saygılar
Avukat Gökmen DÖNER ( avgokmen38) 
Kayseri

The following users thanked this post: Sarp ALPTEKİN, Özhan ÖZBAY