Gönderen Konu: AV BAHTI  (Okunma sayısı 10691 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selim ERDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AV BAHTI
« Yanıtla #25 : 18 Kasım 2015, 15:44:29 »
hırs gerçekden insanı strese sokuyor çok geriliyorum,taşlamakdan kollarım kopuyor,o yüzden hırsa gerek yok ama bahtsız bedevi olmakda çok can sıkıyor.

ama tüfeğe işeme güzelmiş :):):)
1982-Ankara

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #26 : 18 Kasım 2015, 15:58:17 »
Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Maide suresinde avcılık ile ilgili ayetler mevcut bulunmaktadır.

Bu usül ve kurallara ek olarak baht açmak için en önemli şeyler;
-- iyi bir köpek, iyi bir kondüsyon ve tabiki anlayışlı bir eş :)
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Selim ERDEMİR

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #27 : 18 Kasım 2015, 16:20:05 »
ilk önce , her şeyin allahtan olduğuna tam inanmamız lazım . bu dünya sırlar dünyasıdır , imtihan dünyasıdır . belkide allah teala , sizin o gün , can almamanızı istiyordur . size o gün nasip etmemiştir bir canlıyı . . hayırlı gibi görünen işlerde şer , şer gibi görünen işlerde nice hayırlar vardır . bunu kimse bilemez kestiremez . sonuç itibariyle hüküm yüce allahındır , kullar sadece vesiledir  . . .

hem bu işler , nasip işidir  , nasipse gelir şamdan bağdattan , nasip değilse ne gelir elden .  ama , illada tecrübeli  ve deneyimli olmakta , avın nerede ve nasıl olabileceğini kestirebilmekte çok önemli bir paydadır  . eğerki , nasibiniz yoksa ,  ne yaparsanız yapın nafile . üstüne üstlük ,  tecrübe ve deneyimde eksiklik varsa , değil on km , 100 km de yapsanız işiniz gerçekten çok zor . heleki köpeğinizde yoksa bol bol yürüyüş yaparsınız . .

ava giderken , illada vurmak için gidersen , hırs yaparsın , hırs yaptığın zamanda strese girersin . stres atacağın yerde , sinir olursun .  av işi nasip işidir , ekip işidir . kimisi , 10 tane yaparken , kimimiz hiç vuramaz .  hem çok avlananların sonu iyi değildir . avcının abat olanını ben göremedim , ama berbat olanı çoktur .  inşallah bundan sonrası iyi olur .
+1000
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

The following users thanked this post: Selim ERDEMİR

Çevrimdışı Selim ERDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 18 Kasım 2015, 17:13:05 »
Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Maide suresinde avcılık ile ilgili ayetler mevcut bulunmaktadır.

Bu usül ve kurallara ek olarak baht açmak için en önemli şeyler;
-- iyi bir köpek, iyi bir kondüsyon ve tabiki anlayışlı bir eş :)

zaten köpeksiz avcı gereksiz avcı.
1982-Ankara

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 19 Kasım 2015, 20:44:13 »
ilk önce , her şeyin allahtan olduğuna tam inanmamız lazım . bu dünya sırlar dünyasıdır , imtihan dünyasıdır . belkide allah teala , sizin o gün , can almamanızı istiyordur . size o gün nasip etmemiştir bir canlıyı . . hayırlı gibi görünen işlerde şer , şer gibi görünen işlerde nice hayırlar vardır . bunu kimse bilemez kestiremez . sonuç itibariyle hüküm yüce allahındır , kullar sadece vesiledir  . . .

hem bu işler , nasip işidir  , nasipse gelir şamdan bağdattan , nasip değilse ne gelir elden .  ama , illada tecrübeli  ve deneyimli olmakta , avın nerede ve nasıl olabileceğini kestirebilmekte çok önemli bir paydadır  . eğerki , nasibiniz yoksa ,  ne yaparsanız yapın nafile . üstüne üstlük ,  tecrübe ve deneyimde eksiklik varsa , değil on km , 100 km de yapsanız işiniz gerçekten çok zor . heleki köpeğinizde yoksa bol bol yürüyüş yaparsınız . .

ava giderken , illada vurmak için gidersen , hırs yaparsın , hırs yaptığın zamanda strese girersin . stres atacağın yerde , sinir olursun .  av işi nasip işidir , ekip işidir . kimisi , 10 tane yaparken , kimimiz hiç vuramaz .  hem çok avlananların sonu iyi değildir . avcının abat olanını ben göremedim , ama berbat olanı çoktur .  inşallah bundan sonrası iyi olur .

çok açıklayıcı ve guzel bir yazı olmuş.ilk söylediğiniz kaderciliğe giriyor ki imanın besıncı sartıdır bence cok ınanırım buna.
ama son söyledıgınız cumle ıcıme kurt düşürdü.
avcılar hep acı çekerek ölür diyorlar haram bişey yapmıyoruz ama yınede dusunduruyor  can sıkıyor.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 25 Kasım 2015, 12:33:25 »
çok açıklayıcı ve guzel bir yazı olmuş.ilk söylediğiniz kaderciliğe giriyor ki imanın besıncı sartıdır bence cok ınanırım buna.
ama son söyledıgınız cumle ıcıme kurt düşürdü.
avcılar hep acı çekerek ölür diyorlar haram bişey yapmıyoruz ama yınede dusunduruyor  can sıkıyor.

elbetteki haram değil , ve şer;i hükümlere göre davrandıktan sonra , vicdanende gayet rahat olunulur alper kardeşim .

merhamet edinizki , merhamet bulasınız der yüce yaradan herkesin malumunca . sen vurduğun ava eziyet edersen , hayvanın can çekişmesini kahkahalarla izlersen , vurduğun kuşu hayvanı vs ,canlı ise hemen kesmezsen , boğazını sıkıp boğarsan , ve hayvanı kafasından tutup , öldürmek için havada çevirirsen , allah buna razı gelmez . allah şüphesiz merhamet sahibidir , ama azap sahibide odur . . ve bir ayeti kerimede , insanın , sadece yaptığının karşılığı , çalıştığının karşılığı vardır , der . önemli olan , herşeye rahmet nazarında bakıp , idrak edebilmektir . zalimin kibirin hasmı , yüce allahtır .

olayı biraz daha açarsak , kısaca bir örnek ;

allahın yarattığı herşey kulu içindir demiştik . elhamdülillah , dünyadaki bütün nimetlerden faydalanıyoruz , yiyoruz içiyoruz . soframızdan hemen hemen hiçbir şey eksik olmuyor günümüzde . herkesin bu nimetlere kısıtlıda olsa ulaşabilme imkanı var . hal ve durum böyle iken , insanlık adına çok üzücü ve acıdırki , sokakta gördüğümüz bir kediye veya köpeğe , bir kuru ekmek vermek pek çoğumuzun aklına maalesef gelmiyor . vermeyi bırakın , pek çoğumuz bu dilsiz mazlumları , tekmeliyor tartaklıyor . allah insanoğlunun emrine bütün dünya nimetlerini sunmuşken , insanoğlu bir kuru ekmeği çok görüyor bu sokak hayvanlarına . bunun ne insanlıkla ve islamla alakası var . . insanlık adına , utanç verici bir durum .

heleki , kışın çok kar yağdığında , o hayvanlar yemeye bir şey bulamayıp , güçsüz ve bitkin düştüklerinde , ve avladığımız av hayvanlarıda buna dahil , hangimizin aklına geliyor bu hayvanlara merhamet etmek . o karda kışta , alabildiğine katlediyoruz , avlıyoruz , avlanıyoruz bir çoğumuz . . . işte burada , rahmet nazarında bakmamız gerekir bu duruma .

avcının abat olanını görmedim ama berbat olanı çoktur dememden kastım , zalimlik yapmamaktır , gereğinden fazla vurup işi katliam seviyesine getirmemektir .bu av hayvanlarının ,  gelecek nesillerinde hakkı olduğunu düşünüp tetik kesmektir . onların ve başkalarının hakkına tecavüz etmemektir . bu avlanma işi , haktır hukuktur . allaha şükür her yerden et tavuk balık alabiliyoruz . et , ulaşılamaz bir besin değil .
 ben kendi şahsi adıma konuşuyorum . et için avlanmıyorum ben , ama vurulan avlarda , ele geçince büyük mutluluk gerçekten . nefsim istiyor avlanmayı .  aslında büyük bir çoğunluğumuz , içgüdüsel ve nefsani olarak avlanıyor . yoksa kimsenin eti için  bu zahmetli işe , binlerce para döküp 300 - 500 gram eti için bu kadar zahmete girmesine hiç bir gerek yok . kasaptan gidersin , cirlop gibi tertemiz temizlenmiş etini tavuğunu alırsın , koyarsın tencereye tavaya mis gibi pişirip yersin . ne gerek var bu kadar zahmete , vuracan , tüyünü yolacan içini temizleyecen , değilmi ama .

çok uzattım , son olarak ; nefsinize zulüm etmeyin , ama nefsinizinde esiri olmayın diyor yüce yaradan . ne esiri olacağız nefsimizin , nede eziyet edeceğiz . helal dairesinde olduktan sonra hiçbir sıkıntı yok . . . yoksa bilende der bilmeyende . . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Taner MEMET, Fatih DENİZ, Selim ERDEMİR

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 25 Kasım 2015, 13:52:46 »
+1
1983 Mudurnu/BOLU

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 25 Kasım 2015, 16:32:18 »

zaten köpeksiz avcı gereksiz avcı.
saol kardes gereksızde ettın bızı ama suda var ben benım gıbı cok avcı cok ıstememıze ragmen yer sıkıntısından besleyemıyoruz
1976 gaziantep

The following users thanked this post: Selim ERDEMİR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #33 : 25 Kasım 2015, 16:51:01 »
saol kardes gereksızde ettın bızı ama suda var ben benım gıbı cok avcı cok ıstememıze ragmen yer sıkıntısından besleyemıyoruz
  :D :D
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 25 Kasım 2015, 20:50:47 »
elbetteki haram değil , ve şer;i hükümlere göre davrandıktan sonra , vicdanende gayet rahat olunulur alper kardeşim .

merhamet edinizki , merhamet bulasınız der yüce yaradan herkesin malumunca . sen vurduğun ava eziyet edersen , hayvanın can çekişmesini kahkahalarla izlersen , vurduğun kuşu hayvanı vs ,canlı ise hemen kesmezsen , boğazını sıkıp boğarsan , ve hayvanı kafasından tutup , öldürmek için havada çevirirsen , allah buna razı gelmez . allah şüphesiz merhamet sahibidir , ama azap sahibide odur . . ve bir ayeti kerimede , insanın , sadece yaptığının karşılığı , çalıştığının karşılığı vardır , der . önemli olan , herşeye rahmet nazarında bakıp , idrak edebilmektir . zalimin kibirin hasmı , yüce allahtır .

allahın yarattığı herşey kulu içindir demiştik . elhamdülillah , dünyadaki bütün nimetlerden faydalanıyoruz , yiyoruz içiyoruz . soframızdan hemen hemen hiçbir şey eksik olmuyor günümüzde . herkesin bu nimetlere kısıtlıda olsa ulaşabilme imkanı var . hal ve durum böyle iken , insanlık adına çok üzücü ve acıdırki , sokakta gördüğümüz bir kediye veya köpeğe , bir kuru ekmek vermek pek çoğumuzun aklına maalesef gelmiyor . vermeyi bırakın , pek çoğumuz bu dilsiz mazlumları , tekmeliyor tartaklıyor . allah insanoğlunun emrine bütün dünya nimetlerini sunmuşken , insanoğlu bir kuru ekmeği çok görüyor bu sokak hayvanlarına . bunun ne insanlıkla ve islamla alakası var . . insanlık adına , utanç verici bir durum .

heleki , kışın çok kar yağdığında , o hayvanlar yemeye bir şey bulamayıp , güçsüz ve bitkin düştüklerinde , ve avladığımız av hayvanlarıda buna dahil , hangimizin aklına geliyor bu hayvanlara merhamet etmek . o karda kışta , alabildiğine katlediyoruz , avlıyoruz , avlanıyoruz bir çoğumuz . . . işte burada , rahmet nazarında bakmamız gerekir bu duruma .

avcının abat olanını görmedim ama berbat olanı çoktur dememden kastım , zalimlik yapmamaktır , gereğinden fazla vurup işi katliam seviyesine getirmemektir .bu av hayvanlarının ,  gelecek nesillerinde hakkı olduğunu düşünüp tetik kesmektir . onların ve başkalarının hakkına tecavüz etmemektir . bu avlanma işi , haktır hukuktur . allaha şükür her yerden et tavuk balık alabiliyoruz . et , ulaşılamaz bir besin değil .
 ben kendi şahsi adıma konuşuyorum . et için avlanmıyorum ben , ama vurulan avlarda , ele geçince büyük mutluluk gerçekten . nefsim istiyor avlanmayı .  aslında büyük bir çoğunluğumuz , içgüdüsel ve nefsani olarak avlanıyor . yoksa kimsenin eti için  bu zahmetli işe , binlerce para döküp 300 - 500 gram eti için bu kadar zahmete girmesine hiç bir gerek yok . kasaptan gidersin , cirlop gibi tertemiz temizlenmiş etini tavuğunu alırsın , koyarsın tencereye tavaya mis gibi pişirip yersin . ne gerek var bu kadar zahmete , vuracan , tüyünü yolacan içini temizleyecen , değilmi ama .

çok uzattım , son olarak ; nefsinize zulüm etmeyin , ama nefsinizinde esiri olmayın diyor yüce yaradan . ne esiri olacağız nefsimizin , nede eziyet edeceğiz . helal dairesinde olduktan sonra hiçbir sıkıntı yok . . . yoksa bilende der bilmeyende . . .

gayet katılıyorum elınıze saglık
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #35 : 25 Kasım 2015, 21:26:19 »

Yusuf Bey,
nede güzel yazmışsınız,gönlünüzdeki güzel duygular kelimelerle adeta bir bütün olmuş.Bütün avcıların bu güzel duygularla,güzel avlar yapmasını bende bir avcı olarak Rabbim'den niyaz ediyorum.Teşekkür ederim.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Selim ERDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 27 Kasım 2015, 16:56:13 »

yok kardeşim olurmu öyle şey benimde köpeğim yok  :)
1982-Ankara

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
« Yanıtla #37 : 21 Kasım 2016, 21:07:24 »
sadece doğayla bütünleşeceksin.ava çıktığında anı yaşayacaksın ,üzücü sinir bozucu hiç birşeyi aklına getirmeyeceksin,kısmet deyip vurucan kendini doğaya gerisi ya nasip
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 22 Kasım 2016, 02:03:05 »
Bizim avcılar klubunde avın kapanmasına 1-2 hafta kala vuramayanlar postası yapar kısmet acarlardı 1 kişilik yer ayarlaya bilirim ister iseniz ..?
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Celal KIZILÇAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 22 Kasım 2016, 10:42:35 »
merhabalar,
arkadaşlar eskileri dinleyince ilk aklıma gelen nekadar sabırsız ve isteksiz olduğum aklıma geliyor, adamlar doldurma tüfekle ava gidiyor düşünün tüfeğin çakmağı ıslanmasın diye bezle bağlıyorlar tek atış şansınvar adam avı buluyor peşinde koşuyor veya saatlerce bekliyor avınıda yapıyor biz almışız elimize otomatikleri av çıkar çıkmaz patır patır atıyoruz şımarıkca vurursak vuruyoruz vuramassak o bölgede nekadar av varsa onlarda kaçıyor adamlar ava çıktıklarında konuşma yasak sigara yasak kokulu elbise yasak biz bir ava çıkıyoruz makara kukara sigara sonra av yok olmaz tabi şu bilinçle gitmek lazım av bizden iyi görüyor bizden iyi duyuyor ve bizden iyi koku alıyor şanslı taraf herzaman av dır.
vesselam
  • akkar 206 süper poze
  • üzümlü 4+1 otomatik
  • setter
1983 İstanbul
 önce kendine ne olacağını sor, sonra ne yapman gerekiyorsa yap

The following users thanked this post: Onur TAVACI, Mustafa AYDIN 54, Alper KAYAR

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #40 : 22 Kasım 2016, 13:36:45 »
Av etlerindeki şifaları unutmamak gerekir. Tavuklar hormonlu  ya da antibiyotikli, kuzular danalar ahırlarda yapay yemlerle besleniyor ne vitamin var ne de lezzet. Av hayvanları öylemi, her türlü otu tohumu böceği yiyerek besleniyor. Ben av etlerini şifa niyetine yemek için avlanıyorum. Bir arkadaşımızın dediği gibi yaptığımız masraflarla her hafta bir kuzu keseriz, aldığımız temiz hava doğa içinde sağlıkla yürümek de işin artısı.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

The following users thanked this post: Alper KAYAR

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 22 Kasım 2016, 20:49:56 »
 nasip bu işte,

sağımda üç arkadaş var katın altına hizalanacak  ben ve diğer eküri arkadaşım katın üzerine tırmanıyoruz yapışmışım kayalara üsteki 10 metre önümdeki ekürim ballıdır vesselam 5 li sürü harlamış üste varır varmaz üç fişek attı tısss.. ben daha kayadan üste çıkmaktaydım sapkamın üst siperliğinde kekliği gördüm tüfeği yüzlemek namümkün iki ayak kayada biriön biri arka hizada sol elim kayaya yapışmış halde tek silah tutan sağ el boşta o saniyemi salisemi bilmem ne olduysa tek el reflex atışıyla sol aşağıma atan kekliğe nişansız tetik kestim önce bir tüy bulutu sonra pelitin üzerine düşen pat diye cansız bir kınalı bu nasip değilde nedir hadi anlatın bana arkadaşım üstten görmüş onebe nasıl vurabildin ben yüzledim hayvanlardan tüybile bıraktıramadım sen nasıl alabildin diye tebrikle beraber maşallah dedi defalarca  ve sezonun ilk kekliğiydi bu avın ilk açıldığı haftaydı o saatten bu güne gez babam gez atış menziline bir türlü girip buluşamadım kınalı ile raddevulaşamadım 100 metre ve üzeri görüşlerde bin tanenin üzerinde belki keklik gördüm ama torbaya birdi giren nasip av bahtım sanki bu sene keklikte kapalı ama nasip bu gezdiğim gördüğüm soluduğum hava dostlarla geçen zaman ve muhabbet kardan saymakla beraber en önemlisi kazasız belasız ağıztadıyla gidilen avdan evimize yuvamıza sevdiklerimize sağlıkla dönüşümüzdür.

herkese ağız tadında geçen kazasız belasız bol nasipli keyifli av günleri dilemem  bu sebeptendir.

saygılarımla rast gelsin.

« Son Düzenleme: 22 Kasım 2016, 20:54:29 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 23 Kasım 2016, 01:25:30 »
Bu işin nasiple alakası olduğunu düşünmüyorum. Sen o meraya girdiğinde ya aradığın hayvan orada yok ya da senden iyi saklanıyor. Demekki birşeyleri yanlış yapıyorsun.
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 23 Kasım 2016, 11:01:21 »
Bende naçizane kısmetliler grubuna giriyorum çok şükür maşallah ama herav iyimi geçiyor tabikide hayır...göremeden geldiğimde oluyor vuramadığımda...ama şu var bazen nazar değiyor bazende vadesi yetmiyor hayvanın tevekkül etmek önemli...kendi deneyimlerimden kısmet kapatan şeyleri sıralayım:
1-bir deyim var eskilerin "ölene kadar fadimeden, bitene kadar avdan umudu kesmiyceksin" herzaman av kalkacakmış gibi umutlu gezeceksin,karamsarlık kurutur. Eğer grupta bir karamsar varsa o bile diğerlerinin kısmetini keser... Birde babam derki "av trafik kazasına benzer, boş boş gezersin bir anda herşey olur biter"
2-öğünmeyeceksin, öğündüğün zaman Allah hemen haddini bildirir sana, keramet sende değil bende der...
3-birde 6.his olayı var ben çoğu zaman arkadaşlarada söylemişimdir av kalktı kalkacak diye 10 adım atmadan av bulduğumuz çok olmuştur...ama bu herzaman olmaz.
4-av kondüsyonu, hırs ve istek bu 3 lise iyi avı yaptırır... Keklikte herzaman en zor yerlere ben çıkarım, hiç üşenmem zerre kadar av umudu olan yerede çıkar bakarım 10 kere kekliğe gidelim 7-8 seferinde küremi ilk ben uçururum.
Çok anı var bu durumlarla ilgili ama birini anlatayım :
Hafta içi herkes çalışıyor ben tek başıma köpeği aldım iyi bildiğim bir bölgeye kekliğe gittim. Keklikleri buldum fakat bir türlü av vuramıyorum ya çalının arkasında kalıyorum ya tüfek tutukluk yapıyor yada karavana atıyorum Vs. Vs.  İyice hırs bürüdü beni kendimi heder ettim çanta boş. Biran oturdum düşünüyorum yanlış giden ne.. Sonra içime bir ferahlık geldi yav dedim bugün bunların vadesi yetmemiş neyi zorluyorsun, arabayada yakınım sen yavaş yavaş arabaya git dedim. Arabaya 100 metre yaklaştım köpek koku yaptı bir baktım keklik kalktı birde en yakın mesafeden yan geçiyor attım düştü.
Yani Allah ben istersem sen vurursun kibirlenme keramet sende değil bende dedi.
Olumlu düşüneceğiz kendimizi geliştireceğiz,sonuca tevekkül edeceğiz.

reeder_P8C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Murat YILMAZ 55, M.Kemal ATEŞSAL, Erol ÖZTÜRK