Gönderen Konu: av kopegi seciminde yardim..!  (Okunma sayısı 2176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
av kopegi seciminde yardim..!
« : 14 Kasım 2015, 20:09:55 »
Mrb forum uyeleri sizlerden kopek hakkimda yardim almak istiyorum yetismis kopekmi alinmali yoksa yavrudanmi yetistirilmeli hangisi ve ne irk almaliyim yavru veya yetismis pointermi setermi kurzhaarmi
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
Ynt: av kopegi seciminde yardim..!
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2015, 20:36:45 »
bana göre senin isteklerini etkileyen bir çok kriter var önce bunları çözmek gerek bence
1.bütcen ne kadar=750 -1000 e yavru alabilirsin ama usta bi köpek alamassın
2.bir av yılında kaç kere ava gidiyorsun ve kaç kuş buluyorsun.(meran ne kadar zengin)=yavru eğitebilmen için belli oranda kuş görstermen lazım.kuş görebilmesi içinde ilk iki yılda eksiksiz ava gitmen demek buda ekstra butce demek.
3.köpeğine ne kadar zaman ayırabilirsin.yavru köpeğin ilk yılında sürekli eğitimlerini tamamlaman gerekecek.ferma aport patrone al gel çapraz arama su aportu ve suda arama araç in bin sosyalleştirme (hem insana hem diger köpeklere karşı).Ama usta köpekde bunları bildiği için sadece kondisyon için geziler yaparsın yada arada özel avlaga gidersin.

Irk seçimi sana kalmış yapacagın ava hava şartlarına ve merana göre değişir.Her ırkın iyisi ve kötüsü var onun için yavru alırsam anne baba ve o eşleşmenin bi önceki yavrularına yetişkin alırsam avına bakarım ben şahsen.

• Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2015, 20:50:14 »
Butcem yavru alacak kadar ama bir arkadasimla birlikte yetismiste alabilirim, bulundugum bolgede keklik tavsan agirlikli ama culluk ordek bildircin da var haftada en az ucgun ava gidebilirim kopek gider yani bana yavrudan yetismis kopek daha iyi olucak gibi geliyor
1982 MANİSA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2015, 20:53:49 »
bir arkadaşımla birlikde derken ortak mı almayı planlıyosunuz.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2015, 21:23:00 »
Evet
1982 MANİSA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 14 Kasım 2015, 21:57:11 »
bir avcının iki köpeği olabilir ama bir köpeğin iki sahibi olası değil.Bir köpek bazı meralarda iki üç kişiye av yaptırabilir ama bazı meralarda köpek sadece sahibi olarak benimsediği kişiye av yapar.Benden tavsiye sakın bu şekilde bir işe kalkışmayın.

Benden size basit bir matematik hesabı

yavru bir köpeği iyi kana sahip güzel bir yavru=750-100 tl
önumuzdeki sezona kadar 10 ay var her ay 100 tl yese 1000 tl yapar.
eger senin paran 1000 tl ise 10 aylık bakımı da hesaba katıp 2000-2500 tl ye önumuzdeki sezon başlarında güzel bi köpek alabilirsin.
ama sunu unutma yetişkin ve ya  yavru köpek almanın  bazı avantaj ve dez avantajları var
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 14 Kasım 2015, 22:52:26 »
bir avcının iki köpeği olabilir ama bir köpeğin iki sahibi olası değil.Bir köpek bazı meralarda iki üç kişiye av yaptırabilir ama bazı meralarda köpek sadece sahibi olarak benimsediği kişiye av yapar.Benden tavsiye sakın bu şekilde bir işe kalkışmayın.

Benden size basit bir matematik hesabı

yavru bir köpeği iyi kana sahip güzel bir yavru=750-100 tl
önumuzdeki sezona kadar 10 ay var her ay 100 tl yese 1000 tl yapar.
eger senin paran 1000 tl ise 10 aylık bakımı da hesaba katıp 2000-2500 tl ye önumuzdeki sezon başlarında güzel bi köpek alabilirsin.
ama sunu unutma yetişkin ve ya  yavru köpek almanın  bazı avantaj ve dez avantajları var

kesinlikle daha önce kayınço ile ortak bir kurzhaar enik almıştık  belirli bir süre beraber sonra ayrı ayrı va götürmeye başladık  köpek şaşırmaya başladı baktım olmuyacak bende başka köpek aldım sırf kayınço ile gidince tekrar düzeldi
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte