Gönderen Konu: Phenoma aura iki farklı piston ? fikir verin lütfen  (Okunma sayısı 7905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga TOKGÖZ

• *
  • Kartları Kader Dağıtır, Bizler Oynarız...
Değerli forumdaşlar

arkadaşım ile aynı tüfeğe sahibiz "phenoma aura" slug namlu

Benim tüfeğim yeni onunki yaklaşık 10 aylık her şey aynı olmasına rağmen pistonlarımız farklı (benimki solda onunki sağda)

bu fark neden oluşmuş olabilir üretim mi değişti yoksa bir yanlışlık mı var? veya ne işe yarar? fikir verebilirseniz çok memnun olurum.

« Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 23:16:07 Gönderen: Tolga TOKGÖZ »
Armsan Phenoma Aura Slug / GAZİANTEP

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
Ynt: Phenoma aura iki farklı piston ? fikir verin lütfen
« Yanıtla #1 : 10 Kasım 2015, 23:52:22 »
Armsanlar çift gaz pistonuyla satışa sunuluyor diye biliyorum.

Farklılık bundan kaynaklanıyor olabilir.
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

Çevrimdışı Muhammed DALGALI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2015, 00:42:58 »
içerisindeki kanalların bi önemi yok pistonların ikiside her iki tüfeğede uyacaktır muhtemelen ve aynı işi görecektir.
Armsan Phenoma Carbo 66-76 cm
Armsan a612 max5 71 cm
Yıldız A71 professional 71 cm
                          1991-KIRŞEHİR- BOZTEPE

Çevrimdışı Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2015, 22:06:25 »
Evet iki adet piston oluyor ancak bu farklılık 2. pistonlarda değil tüfeklerin üzerinde bulunan asıl pistonlar farklı
bana kalırsa elbet bir fark vardır ya revizyondur yada başka bişey ama ne?

İkinci pistonlar heavy duty diye bilinen ve kırmızı renkte sunulan pistonlar

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2015, 22:13:00 »
Soldaki piston benim kullandığım 612 dw ile aynı piston.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2015, 22:35:13 »
Kimbilir ne sebeptendir ama sonuçta revize etmişler. Yani geliştirmek için yapmışlar. Ne faydası olacak, olacak mı? Bunlar zamanla belli olur veya olmaz. Şunu diyebilirm ki içerideki o yivler Beretta gibi tüfeklerde de var ve temizlik yapmaksızın daha fazla sayıda atış yapmaya faydası var onların. Tekrar edeyim, farkı o mu, başka şeyler de mi değiştirmişler bunu bilmiyorum.

Yalnız uyarayım, onları diğer tüfeğe takıp atmayı denemeyin. Kilitler, bağlantılar tam yerine oturmazlarsa beklenmedik sonuçları olabilir. Bunu da emin olarak yazmadım ama ihtiyatlı olmak daha iyidir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanıtla #6 : 12 Kasım 2015, 21:26:14 »
volkan bey yeni olan benim tüfeğimdeki piston soldaki düz olan kafam daha da karıştı şimdi siz yivli olan daha fazla atış yapmaya faydalı deyince...

phenoma kullananlar pistonlarının bi fotoğrafını paylaşsa çok iyi olurdu ... özellikle slug namlu kullanan varsa...

bu arada forumumuzda armsan yetkilisi yada bilgilisi kimse varmı acaba...

Çevrimdışı Şahin GENÇOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2015, 00:15:48 »
Kardeş gece gece tüfeği söktüm belki faydası olur.

Soldaki piston normal kullandığım çelik piston. Koyu kırmızı olan ise ağır yük pistonu.
Bence bu durumu fabrikayla görüş. Eski normal pistonlarla yeni normal pistonlar arasında namludaki basınçla ilgili fark varmı.

« Son Düzenleme: 13 Kasım 2015, 00:17:31 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

The following users thanked this post: İsmail METE, Tolga TOKGÖZ

Çevrimdışı Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanıtla #8 : 13 Kasım 2015, 00:34:31 »
şahin bey teşekkür ederim zahmet verdik ağır yük pistonlarımızda sorun yok aynı

ancak sizdeki normal pistonda bendekinin aksine arkadaşımın ki gibi bir fabrikayla görüşüp sonucu buraya yazacağım...

bu arada sizde en sağda bulunan metal halkada yok bizde :(
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2015, 00:37:21 Gönderen: Tolga TOKGÖZ »

The following users thanked this post: Şahin GENÇOĞLU

Çevrimdışı Şahin GENÇOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2015, 18:42:42 »
Estağfurullah Tolga bey.

Bende ki o metal halka el kundağında ki pistonun ucuna takılıyor.  Pistonla birlikte tüfek gaz odasına takılmıyor. Kundak içine taktığımız piston aynı zamanda segman görevi görürken pistonun ucu ince olduğu için kundağa zarar vermesin diye ucuna takılıyor. Lakin bu olmadan da tüfeği kullandım 1 yıl kadar. Dipçik ve el kundağını plastik yaptığım zaman geldi o halka.
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2015, 18:44:01 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #10 : 13 Kasım 2015, 21:03:25 »
Soldaki piston 612 dw'nin, sağdaki rs-a2'nin pistonu

İsmail METE
1981 DENİZLİ

The following users thanked this post: Şahin GENÇOĞLU, Tolga TOKGÖZ

Çevrimdışı Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanıtla #11 : 15 Kasım 2015, 16:45:48 »
İsmail bey size de teşekkür ederim fabrikaya ve bir kaç yetkiliye mesaj ve mail attım cvp bekliyorum hala dönüş olmadı olunca buraya yazacağım umarım makul bir açıklaması vardır.

Bu arada iç kısımdaki odacıkların ne işe yaradığını iyi bilen varsa bizi aydınlatabilir belki...

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 15 Kasım 2015, 22:11:42 »
O odacık dediğiniz yivler modern tüfeklerin çoğunda var; dileyen araştırabilir. Ne işe yaradığını da yazmıştım. İlaveten pistonun rahat çalışmasına da yardımı olacağını düşünüyorum.

Bir yabancı forumda bizden giden bir otomatiği temizlemeksizin atmayı deneyen birisi 1000 atış civarında pistonu kırmayı "başarmış". İnanılmaz şekilde tam orta yerinden, bıçakla kesilmiş gibi "kopmuş". Böyle zor testlerde ince detaylar, silaha verilen paranın hak edip etmediği belli olur. 50-100 atışta bir şey belli olmaz elbet.

Armsan Phenoma çok sayıda magnum atışlarla ileri testlerden geçiyor diyorlar. Bu doğruysa, geliştirilmiş bir Armsan'dan zarar gelmez. Yine de ne cevap gelecekse paylaşırsanız öğrenmek güzel olacak.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanıtla #13 : 16 Kasım 2015, 23:32:55 »
O odacık dediğiniz yivler modern tüfeklerin çoğunda var; dileyen araştırabilir. Ne işe yaradığını da yazmıştım. İlaveten pistonun rahat çalışmasına da yardımı olacağını düşünüyorum.
Bir yabancı forumda bizden giden bir otomatiği temizlemeksizin atmayı deneyen birisi 1000 atış civarında pistonu kırmayı "başarmış". İnanılmaz şekilde tam orta yerinden, bıçakla kesilmiş gibi "kopmuş". Böyle zor testlerde ince detaylar, silaha verilen paranın hak edip etmediği belli olur. 50-100 atışta bir şey belli olmaz elbet.
Armsan Phenoma çok sayıda magnum atışlarla ileri testlerden geçiyor diyorlar. Bu doğruysa, geliştirilmiş bir Armsan'dan zarar gelmez. Yine de ne cevap gelecekse paylaşırsanız öğrenmek güzel olacak.

volkan bey yorumunuz için tekrar teşekkürler ancak anlaşamadığımız bir konu var sanırım

Benim yani yeni olan tüfeğin pistonunda bahsettiğiniz yiylerden yok! resimde solda görünen içinde yiv dediğiniz şeyler olmayan benim piston...

ve sizin yazdıklarınıza göre Armsan gelişimden çok geriye gitmiş gibi geldi bana ? henüz firmadan da bir cvp alamadım  :-\

« Son Düzenleme: 16 Kasım 2015, 23:40:33 Gönderen: Tolga TOKGÖZ »

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #14 : 17 Kasım 2015, 08:09:13 »
Telefonla Hikmet Bey'le görüşün.Size yardımcı olacaktır.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 17 Kasım 2015, 15:25:20 »
volkan bey yorumunuz için tekrar teşekkürler ancak anlaşamadığımız bir konu var sanırım

Benim yani yeni olan tüfeğin pistonunda bahsettiğiniz yiylerden yok! resimde solda görünen içinde yiv dediğiniz şeyler olmayan benim piston...

ve sizin yazdıklarınıza göre Armsan gelişimden çok geriye gitmiş gibi geldi bana ? henüz firmadan da bir cvp alamadım  :-\

Onu da anladım sevgili Tolga Bey. Fakat ileri mi gitmiş geri mi gitmiş bilemem. İlerletmişlerdir diye tahmin ettim sadece. Diğer yandan fotoğraflara baktığımda sizinkine ait pistonun iç kısmında içe doğru bir çıkıntı (set) var. Belki o da aynı işi ve belki daha iyi yapıyordur. Bunu bilmenin yolu deneyerek, çok zorlayarak gözlem yapmak. Belki metal malzemeyi veya işlenmesini bilememnesini geliştirmişlerdir ve bunlar çıplak gözle anlaşılamayabilir.

Hasılı; bu işlemlerin detayını bilmeden, bir neticesini bilmeden, görmeden daha iyi/daha kötü yorumu yapamıyorum. Sadece diyorum ki o yivler yabancı tüfeklerde de var. Gerektiğinde sadece dış veya sadece iç veya hem iç hem dış yüzüne yapılmış olabiliyor. Bu arada hiç olmayanlar da var ama onlar da aynı sorunlara başka çözüm buldukları için yerleştirmemiş olabilirler veya belki umurlarında değildir. Umuyorum imalatçısından en doğrusunu öğrenebiliriz. Selam ve saygılarımla..
1968

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #16 : 17 Kasım 2015, 18:21:48 »
iki pistonda her gramajda kullanılabilir,sadece tavsiye edilen atıcıyı yormaması için ve daha güvenli olduğu için gramajı yüksek fişeklerde ağır yük pistonunun kullanılması önerilir.diğer bir konuda kullanılmayan piston el kundağında sürekli takılı durması gerekiyormuş.yoksa el kundağının çatlaması ve kırılması mümkünmüş.renkli olan ağır yük pistonu ördek ve kaz avları için tasarlanmış.bence olayı biraz renklendirmişler madem iki piston niye yaptınız renkli olan pistonda her gramajı çalıştırıyorsa diğerine ne gerek vardı,yada açıklayıcı bir kullanma talimatı yayınlayın insanların kafası karışmasın.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Tolga TOKGÖZ

• *
« Yanıtla #17 : 18 Kasım 2015, 20:50:38 »
Firmadan e-posta ma verilen cvp şu şekilde oldu;

ÜRETİMDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞ,ORASININ ÇOK BİR ONEMİ YOK GÖREV YAPAN SEGMAN VE ÜST TARAFI. GAZ ODASINA İLK GİREN TARAF. ZAMANDAN TASARUF ETMEK İÇİN REVİZE EDİLMİŞ.

Hayırlısı olsun kullanmaya başlayalım bakalım "sorun yoksa, sorun yok" :D

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 18 Kasım 2015, 22:42:31 »
iki pistonda her gramajda kullanılabilir,sadece tavsiye edilen atıcıyı yormaması için ve daha güvenli olduğu için gramajı yüksek fişeklerde ağır yük pistonunun kullanılması önerilir.diğer bir konuda kullanılmayan piston el kundağında sürekli takılı durması gerekiyormuş.yoksa el kundağının çatlaması ve kırılması mümkünmüş.renkli olan ağır yük pistonu ördek ve kaz avları için tasarlanmış.bence olayı biraz renklendirmişler madem iki piston niye yaptınız renkli olan pistonda her gramajı çalıştırıyorsa diğerine ne gerek vardı,yada açıklayıcı bir kullanma talimatı yayınlayın insanların kafası karışmasın.
Her ikisi her fişekle kullanılamaz sanıyorum Cihan Bey. Kırmızı olanla 24g , 28g fişekler çalışmayabilir. Belki bazı 30-32 gramlar da çalışmaz. Mesela Winchester Universal kırmızı pistonla zor çalışır. Fakat diğeri (normal piston) her fişekle çalışır. O nedenle kırmızı olanı ömrünce denemeyen biri bile her fişeği atar ve namlu altında takılı gelen o. Fakat sık sık sert fişekler kullananların kırmızı olanı denemeleri iyi olur. Şayet kırmızıyla tutukluk yapmadan çalışan fişekler kullanılırsa, aynen yazdığınız gibi, hem kullanan hem tüfek daha az yorulur.
1968

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #19 : 18 Kasım 2015, 23:37:47 »
haklısınız volkan bey düşük gramajlarda problem olabilir.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir