Gönderen Konu: Ördek Avcısının Çantasında Olması Gerekenler  (Okunma sayısı 8419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer ÖZSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ördek Avcısının Çantasında Olması Gerekenler
« : 09 Kasım 2015, 16:23:32 »
Ben bir ördek avcısı olarak ördek avında teçhizatın rolünün çok önemli olduğunu biliyorum. Ben kendi kullandığım malzemeleri kısaca yazmak istedim sizde kendi kullandığınz ürünleri yazarsınız meraklı arkadaşlara yardım etmiş oluruz.

Öncelikle av tüfeğimizden başlayalım

Benim kullandığım silah Armsan Phenoma Max 4 71 namlu yarıotomatik yerli bi silah, baskın avında 4 geçitte 3 no şok yeterli oluyor(rem 870 tutmuyor ama napalım)

FİŞEK
Bp pellagri classic 5 no 34 gr yada rc camouflage,  36 gr hiç kullanmadım gerekde yok bence ikiside güzel fişekler

KIYAFET
Cabelas bu işin piri tabikide ama ben 2 sene önce aldığım Hıllman genesis takımını kullanıyorum şu sıralar su almaya başladı biraz ama çok memnunum montun en önemli özelliği atış yaparken kasmaması , rüzgar filanda geçirmiyor zaten güzel.

ÇİZME-BOY ÇİZMESİ
3 sene önce aldığım  markası neydi red head 2 saat buzun içinde kalldım istesinzde üşümeniz çok zor.Boy çizmesi olarakta cabelastan getirtebilrsiniz imkanınız varsa yada benim kullandığım remixon 1200 gr thinsulet boy çizmesi fazlasıyla iş görür denemeden almayın.

MÜHRE
Yerli mührelerin ördekleri kaçırdığn anlayınca Flambeunun mührelerini aldık yeşil boz kirik sakarmeke filan bi tanede rüzgarla dönen edinirseniz avantajınız artar mühre dizilimi filan ayrıntılara girmek istemiyorum uzun hikayeler o işler :D   GHG markası flambeunun bir üstü galiba.Birkaç tanede mühre çuvalınız olursa  iyi olur geçen sene indirme girdiğinde cabelastan almıştık 10 dolar filandı galiba.(Herters)

DÜDÜK
Herkesin kendi tercihidir gayet başarılı yerli düdükler üretiyor benim kullandığm düdük buck gardener spitfire (yeşilbaş), duck commender(çamurcun dişi ) ve siyah erkek ördek sesi çıkaran bir düdük ıslık gibi .Ama spitfire yeterli gelmemeye başladı maalesef.

OTURAK
Uçara atış yaparken ayakta olmak gerekir aslında ama sabahtan akşama kadar  da güme ayakta beklenmez bence bunun için kendim bi oturak yaptım  yarım metre suda  çamuda dahi rahatça oturabilirsiniz olduğunuz yerde pozisyona göre dönebilrsiniz şuna benziyor;

ÇANTA
İçine avda ihtiyacınız olan malzemeleri koyacağınız kamuflaj su geçirmeyen bir çanta tercih etmeliyiz.İçine koyacağınız şeyler hayal dünyanızla sınırlıdır(: ;D) örneğin  benim koyduklarım şunlar;

2 kutu fişek-
İçi sıcak su dolu termos isteğe göre çay kahve çorba yapılabilir
ördek düdükleri ve ördek kıtkası
cep sobası (hand warmer zippo)
yedek thermal atlet
yekpare bir bıçak
çakmak
kamuflaj yüz boyası
paraşüt ipi
max 4 bir panço
kafa lambası
yiyecek bişeler

şimdilik aklıma gelenler bunlar tabi bazıları olmazsa olmaz değil(ör 2 paket chesstirfield)  çantanızı ihtiyaçlarınıza göre şekillendirin mesela ben çabuk üşüdüğüm için ısıtıcılara önem veriyorum.

Ben iki defa donma tehlikesi geçirmiş bir ördeksever olarak kullanılan malzemelere dikkat etme taraftarıyım soğuktan titrerken karnınız açken avında tadı kaçar bence.Ben kısıtlı bütçemle alabileceklerimin  iyisin bi kere alma taraftarıyım  öyle de yapıyorum zaten.Param oldukça azar azar toparlayıp alınıyo yani.Sonuçta herşeyin başı sağlık.
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2015, 21:30:10 Gönderen: Ömer ÖZSOY »
1992-Ankara
Avcılık  spor veya hobi değildir bir tutkudur

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: Ördek Avcısının Çantasında Olması Gerekenler
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2015, 23:52:12 »
oturağı çok beğendim. çamurda yamulmuyor mu yada batmıyor mu?
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2015, 09:14:34 »
ve bunları taşıyacak bir amele olması lazım :D şaka bir yana ördek avında teçhizat çok önemli, herterin mühre çantası kesinlikle olmalı 18 mühre yiyecek, su, fişek tüm ihtiyaçlarımı bu çantaya koyuyorum, fakat benim avlandığım yer, arabayı koyduktan sonra en az 3 km yürüme mesafesinde oluyor, 45/50 kg yakın bir yükle yürüyüş yapıyorum, neopren 1200 gr çizmem var ama yürüyüş avlarında kullanmıyorum aşırı terletiyor, kümeye oturduğum zaman mecburen atlet ve diğer kıyafetleri değiştiriyorum, yani en az 3 takımda kıyafet götürüyorum, bir otomatik ve bir adet poze birini araçta bırakıyorum nolur nolmaz iğne kırar yada başka bişey olur die, yiyecek olarak genelde helva, kek  ve meyve suyu işimi görüyor, eğer suyun içinde avlanacaksam kova mutlaka şart oturmak içinde katlanır sandalye özellikle sırt dayamalı olacak taburede uzun süre beliniz kesin ağrı yapacaktır, genelde tek başıma ava gidiyorum 4 çeker aracım var ama ona görede teçhizat götürüyorum, kürek, el vinci, çelik halat , özel kriko, odun gibi şeyler, aracım 4 kapılı suzuki vitara ön koltukda dahil aracım full eşya ile doluyor :D bir daha gelemeyeceğim dediğim ördek avının rezilliğini çekenler bilir ve bu rezillik olmazsa hiç bir çekiciliği olmaz bence, silah atamadığım günlerde  ördekleri görmek izlemek bile bana yetiyor
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

The following users thanked this post: Hüseyin ÖZCAN

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2015, 14:42:02 »
Omer kardesim eline saglik cok guzel yazmissin, eksik olan tek sey kisa parliament  :D
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Murat YILMAZ 55

• *
  • Biz Avcıyız, Doğaya Muhtacız...
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2015, 15:00:24 »
bide vurulan ördeği ekle bu yüke avın gecesi kıpırdamadan uyunur:)
Murat YILMAZ
1985 SAMSUN ÇARŞAMBA- Ünye
iş ve meslek danışmanı

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2015, 15:31:06 »
Vuramadıklarını düşününcede uyku tutmaz :D
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Ömer ÖZSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 10 Kasım 2015, 22:41:35 »
Vallla Mahmut bey ava gelen herkes zaten amele olup çıkıyor orda :)
Boy çizmenizi yanınıza alıp gümeye varınca giyerseniz daha iyi olur kanımca el vinci nedir ne işe yarıyor merak ettim bu arada.
Rezillik konusuna gelirsek saat 2 de kalkıp(uyursan tabi) 2 saat yol yapıp çamurda 2 kilometre sırtında 30 kilo yükle yürüyüp bata çıka sabahı beklemek başlı başına bir rezillik zaten :D bizi çeken şeylerden biri de bu galiba dediğiniz gibi amacımız bunu biraz olsun azaltabilmek.
Araba ön koltuğa kadar dolu dediğinize göre tek gidiyorsunuz ava ben eklemeyi unutmuşum çantada birde sağlam bir dost gerek bence.

Rastgele
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 22:45:13 Gönderen: Ömer ÖZSOY »
1992-Ankara

The following users thanked this post: Mahmut ÖZTÜZÜN

Çevrimdışı Ömer ÖZSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 10 Kasım 2015, 22:43:09 »
Tunç bey oturak ördek avı için birebir biraz ağır ama çamurda çaylakta batmaz rahat edilir.
1992-Ankara

Çevrimdışı Selim ERDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 16 Kasım 2015, 14:41:27 »
vallaha bunların hepsi var,hatta birde fazlası olarak offroad donanımlı ,bf lastikli, 4*4  l200 magnum kamyonetimde var, fakat uzun zaman once avı bıraktıgım ve gecen sezon tekrar ava başladıgım için av grubum,av arkadaşım ve adam akıllı avlağım yok  durum bundan ibaret sağolsun ankaradaki avcı arkadaşlardada pek birlik beraberlik yok artık allahtan hayırlısı
1982-Ankara

Çevrimdışı Selim ERDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 16 Kasım 2015, 14:44:47 »
Vallla Mahmut bey ava gelen herkes zaten amele olup çıkıyor orda :)
Boy çizmenizi yanınıza alıp gümeye varınca giyerseniz daha iyi olur kanımca el vinci nedir ne işe yarıyor merak ettim bu arada.
Rezillik konusuna gelirsek saat 2 de kalkıp(uyursan tabi) 2 saat yol yapıp çamurda 2 kilometre sırtında 30 kilo yükle yürüyüp bata çıka sabahı beklemek başlı başına bir rezillik zaten :D bizi çeken şeylerden biri de bu galiba dediğiniz gibi amacımız bunu biraz olsun azaltabilmek.
Araba ön koltuğa kadar dolu dediğinize göre tek gidiyorsunuz ava ben eklemeyi unutmuşum çantada birde sağlam bir dost gerek bence.

Rastgele

"Araba ön koltuğa kadar dolu dediğinize göre tek gidiyorsunuz ava ben eklemeyi unutmuşum çantada birde sağlam bir dost gerek bence."

işde bu avdaki en büyük servet av arkadaşınızın av dostonuzun kıymetini bilin çünkü bizler gerçekden çok azız (avcı olarak)
1982-Ankara

The following users thanked this post: Basri TÜRKER

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2015, 21:16:34 »
Bek avlarında lemigo 877 eva vermont çizme eksi havalar için vazgeçilmezimdir.akşam beki için çubuk fosfor ve bir parça bant arpacık için idealdir alt atmayı önler.fişeği me-ca 33 veya 34 gr 4-5-6 olarak seçerim,akşam bekinde me-ca 33/6 güzel iş çıkarıyor
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ömer ÖZSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2015, 22:07:38 »
Bek avlarında lemigo 877 eva vermont çizme eksi havalar için vazgeçilmezimdir.akşam beki için çubuk fosfor ve bir parça bant arpacık için idealdir alt atmayı önler.fişeği me-ca 33 veya 34 gr 4-5-6 olarak seçerim,akşam bekinde me-ca 33/6 güzel iş çıkarıyor

Ahmet bey çubuk fosfor dediğiniz şey şu olta şamandıralarına takılan cinstenmi acaba ?
1992-Ankara

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 18 Kasım 2015, 20:30:24 »
Ahmet bey çubuk fosfor dediğiniz şey şu olta şamandıralarına takılan cinstenmi acaba ?
Evet Ömer bey,plastik şeklinde olan tüp çubuklar..yeşil olanını öğlende bir kez çıtlatıyorum tam ortadan,akşama kadar ışığı biraz azalıyor,zira çok ışık yapıyor..arpacığın arka kısmına yani şeritin en ucuna elektrik bantı ile bantlıyorum,arkadan bakınca yeşil ışığı görüyorum..siyah elektrik bantı ile yapıyorumki ördek ışığı görmesin..tavsiye ederim
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ömer ÖZSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Kasım 2015, 21:48:19 »
Evet Ömer bey,plastik şeklinde olan tüp çubuklar..yeşil olanını öğlende bir kez çıtlatıyorum tam ortadan,akşama kadar ışığı biraz azalıyor,zira çok ışık yapıyor..arpacığın arka kısmına yani şeritin en ucuna elektrik bantı ile bantlıyorum,arkadan bakınca yeşil ışığı görüyorum..siyah elektrik bantı ile yapıyorumki ördek ışığı görmesin..tavsiye ederim

İyiymiş saolun öğrendiğim iyi oldu
1992-Ankara

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2015, 11:03:19 »
Kardeşim ördek avında sen bu kadar malzemeyi yanında taşıyorsan helal olsun :)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 22 Kasım 2015, 23:38:20 »
En zahmetli en çok ekipman gerektiren av ördek avı benim için.Semaver mangal tava bardak sandalye masa v.s zaten sabit taşımanın yanına ördek malzemeleri de eklenince aracın kasa doluyor.Kolibri bot taşıyorum ördek avında hep lazım oluyor ama bataklık olan yerler varsa mutlaka olta kamışı ve kefal için kullanılan bol iğneli takımdan bulundurun.
Bazen vurmak kolay almak çok daha zor oluyor.
İyi bilmediğiniz meralarda yumuşak yerlere yürüyerek girmeye kalkmayın.
Buz tutmuş sularda aynı tehlikede.
Havalar soğudukça  bu av zevkli olacak.Herkese şimdiden rastgele.
Bu  yıl  birçok göl ve baraj ava açık inşallah ördek de bol olur.
Geçen hafta karadenizdeydim, epey ördek kaz gördüm havada
Edirne de zaten başlamışlar tek tük
İç anadolu da 15-20 güne hareketlenir iyice galiba.
1982-İstanbul

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #16 : 23 Kasım 2015, 09:18:31 »
Herkes birçok av malzemesi yazmış ancak benim en çok titizlikle yaptığım bir şey var ilk yardım kutusunu her zaman yanıma herhangi bi kırılmada bürkülmüde ilk yardımı yapmak için bunu bütün avcıların yapmasini bekliyorum
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 23 Kasım 2015, 09:22:44 »
Herkes birçok av malzemesi yazmış ancak benim en çok titizlikle yaptığım bir şey var ilk yardım kutusunu her zaman yanıma herhangi bi kırılmada bürkülmüde ilk yardımı yapmak için bunu bütün avcıların yapmasini bekliyorum
  BEYİN :)   düzgün doğru çalışan mantık yürüten bir beyin lazım . akıl işi değil yaptığımız :)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #18 : 23 Kasım 2015, 09:24:14 »
  BEYİN :)   düzgün doğru çalışan mantık yürüten bir beyin lazım . akıl işi değil yaptığımız :)
Kullanmak lazım ama önemli olan sağlık
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #19 : 23 Kasım 2015, 10:34:25 »

o dediğinden olsaydı avcı olmazdık zaten :D çalışıyor fakat mantık dışı ne varsa onlara yöneliyor :D :D

avcı ölmezse av ölmez anlayana
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 23 Kasım 2015, 12:49:07 »
Kullanmak lazım ama önemli olan sağlık
olayı farklı algılamışız galiba :)  para verip yap denilecek  durum değil göldeki işkencemiz. bunu demek istedim
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 23 Kasım 2015, 12:50:08 »
o dediğinden olsaydı avcı olmazdık zaten :D çalışıyor fakat mantık dışı ne varsa onlara yöneliyor :D :D

avcı ölmezse av ölmez anlayana
aynen avcı olmayan bi,rine gidip bolca para ver göle gir sazlık yar 3-4 km batak çamur çiğne ördke vur gel de. 15 metre sonra geri döner. işte sorun bu :)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82