Ben bir ördek avcısı olarak ördek avında teçhizatın rolünün çok önemli olduğunu biliyorum. Ben kendi kullandığım malzemeleri kısaca yazmak istedim sizde kendi kullandığınz ürünleri yazarsınız meraklı arkadaşlara yardım etmiş oluruz.
Öncelikle av tüfeğimizden başlayalım
Benim kullandığım silah Armsan Phenoma Max 4 71 namlu yarıotomatik yerli bi silah, baskın avında 4 geçitte 3 no şok yeterli oluyor(rem 870 tutmuyor ama napalım)
FİŞEK
Bp pellagri classic 5 no 34 gr yada rc camouflage, 36 gr hiç kullanmadım gerekde yok bence ikiside güzel fişekler
KIYAFET
Cabelas bu işin piri tabikide ama ben 2 sene önce aldığım Hıllman genesis takımını kullanıyorum şu sıralar su almaya başladı biraz ama çok memnunum montun en önemli özelliği atış yaparken kasmaması , rüzgar filanda geçirmiyor zaten güzel.
ÇİZME-BOY ÇİZMESİ
3 sene önce aldığım markası neydi red head 2 saat buzun içinde kalldım istesinzde üşümeniz çok zor.Boy çizmesi olarakta cabelastan getirtebilrsiniz imkanınız varsa yada benim kullandığım remixon 1200 gr thinsulet boy çizmesi fazlasıyla iş görür denemeden almayın.
MÜHRE
Yerli mührelerin ördekleri kaçırdığn anlayınca Flambeunun mührelerini aldık yeşil boz kirik sakarmeke filan bi tanede rüzgarla dönen edinirseniz avantajınız artar mühre dizilimi filan ayrıntılara girmek istemiyorum uzun hikayeler o işler
GHG markası flambeunun bir üstü galiba.Birkaç tanede mühre çuvalınız olursa iyi olur geçen sene indirme girdiğinde cabelastan almıştık 10 dolar filandı galiba.(Herters)
DÜDÜK
Herkesin kendi tercihidir gayet başarılı yerli düdükler üretiyor benim kullandığm düdük buck gardener spitfire (yeşilbaş), duck commender(çamurcun dişi ) ve siyah erkek ördek sesi çıkaran bir düdük ıslık gibi .Ama spitfire yeterli gelmemeye başladı maalesef.
OTURAK
Uçara atış yaparken ayakta olmak gerekir aslında ama sabahtan akşama kadar da güme ayakta beklenmez bence bunun için kendim bi oturak yaptım yarım metre suda çamuda dahi rahatça oturabilirsiniz olduğunuz yerde pozisyona göre dönebilrsiniz şuna benziyor;
ÇANTA
İçine avda ihtiyacınız olan malzemeleri koyacağınız kamuflaj su geçirmeyen bir çanta tercih etmeliyiz.İçine koyacağınız şeyler hayal dünyanızla sınırlıdır(:
) örneğin benim koyduklarım şunlar;
2 kutu fişek-
İçi sıcak su dolu termos isteğe göre çay kahve çorba yapılabilir
ördek düdükleri ve ördek kıtkası
cep sobası (hand warmer zippo)
yedek thermal atlet
yekpare bir bıçak
çakmak
kamuflaj yüz boyası
paraşüt ipi
max 4 bir panço
kafa lambası
yiyecek bişeler
şimdilik aklıma gelenler bunlar tabi bazıları olmazsa olmaz değil(ör 2 paket chesstirfield) çantanızı ihtiyaçlarınıza göre şekillendirin mesela ben çabuk üşüdüğüm için ısıtıcılara önem veriyorum.
Ben iki defa donma tehlikesi geçirmiş bir ördeksever olarak kullanılan malzemelere dikkat etme taraftarıyım soğuktan titrerken karnınız açken avında tadı kaçar bence.Ben kısıtlı bütçemle alabileceklerimin iyisin bi kere alma taraftarıyım öyle de yapıyorum zaten.Param oldukça azar azar toparlayıp alınıyo yani.Sonuçta herşeyin başı sağlık.