Gönderen Konu: Ne Bereketli Gündü Be...  (Okunma sayısı 12314 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
Ne Bereketli Gündü Be...
« : 09 Kasım 2015, 00:34:10 »
Herkese Selamlar,

Cumartesi günü 3 kişi ile yapılan avımızı paylaşmak istedim. Köpeksiz olarak yaptığımız avda keklik taburlarını kıstıra kıstıra şükür limitleri doldurduk. Tabi tavşanı da yanında eşantiyon aldık. Bildiğiniz gibi özellikle keklikte köpek yoksa av zor olur. Telefondan adım sayarı açtım dağların üstünde 22000 adım atmışız yorucu oldu ama  sonucu ulaştık şükür.

bu sezon yeni aldığım beretta S56 ile ilk defa kekliğe gittim, fişek olarak Armusa 6 no 32 gram alt namlu üst namluya 6 no 33 gr Rc s4 kullandım biraz zayıf kaldı, uzak atışlarda çok verim alamadım, 4 no 32 gr daha ideal olacaktır, tavsiye olarak belirtmek istedim. hayvanı temizlerken yaptığım incelemede bazı saçmaların sadece deri yüzeyinde kaldığını farkettim. iki keklikte vuruş anında tüy döktü,avı alamadım fakat, önce sorunu tespit ettim. Allahtan arkadaştan aldığım yerli özkursan 4 no ile sonuca ulaştım, keklikler çantaya girdi. Tekrar gitsem bu sefer 4 no dan yukarı saçma atmam.

Herkese rastgele.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Uğur ŞENLİK, Gürkan ONAT, Şener CANKAT

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ne Bereketli Gündü Be...
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2015, 01:12:28 »
Avda resimlerde güzel elinize sağlık  :)
Yalnız ben bahsettiğiniz ithal fişeklerle nasıl randıman alamadığınıza takıldım, acaba uzak dediğiniz mesafe ne kadardı?? Keklik için açılış sayılabilecek zamanda 4 no saçma çok kalın olmaz mı?? Sağlıcakla kalın
1993 ERZİNCAN

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Mehmet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2015, 08:40:53 »
Cihangir Bey avınız bereketli olsun.. Maşallah diyeyim.. Lakin fisek tercihinizi tekrar gözden geciriniz isterseniz sizin için daha iyi olucaktır.. Bahsettiğiniz fişekler gerçekten de uzak mesafede etkili fişekler S4 zaten bu sebebden çok tutuluyor.. Armusa ise gerçekten kullanıcılarndan tam not almış bir fişek markası.. Şimdi bu fişekleri bırakıp özkursan kullanmak bence attan inip eşseğe binmek gibi diyebilirim..
1993-SALİHLİ-MANİSA---ELEKTİK TEKNİSYENİ

Çevrimdışı Mehmet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2015, 08:51:56 »
Birde şu var tabii.. Saçma numarasını büyütmek belki tavsan da avantaj sağlayabilir ama keklik için dezavantaj olucaktır.. Örnegin; 33 gram 6 numara bir fisekte ortalama 300 adet saçma var ise 4 numara 32 gram bir fisekte ortalama 200 adet saçma vardır.. Bu sebebden dolayı mesafe uzayınca grupmanın arası çok açılacaktır yani av ya saçma almaz yada   çelgin kalır.. Bence fişeğinizi değiştirmeyin.. Üstelik elinizdeki S56 1#3 şoklu diye tahmin ediyorum namlu iç çapıda 18.30 yada 18.40 dır.. Zaten coğu avcının tüfek doğtultmayacağı mesafelerde güzel avlar elde edeceğiniz bir tüfeğiniz var bence güzel bir mühimmatla kıymetini bilin.. Saglıcakla kalın.. Rastgelsin.. Saygılar..

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2015, 10:23:50 »
Avda resimlerde güzel elinize sağlık  :)
Yalnız ben bahsettiğiniz ithal fişeklerle nasıl randıman alamadığınıza takıldım, acaba uzak dediğiniz mesafe ne kadardı?? Keklik için açılış sayılabilecek zamanda 4 no saçma çok kalın olmaz mı?? Sağlıcakla kalın

Kadir kardeşim bence çok kalın olmaz çünkü sabah saatler geri alınmadan 06:30 da başladık ava hava 0 derece idi, namlu soğuktu, ve ayrıca gözlerimle gördüm 30 metreden hayvan tüy döktü, bu durumu bilirim genelde fişek kesmedi deriz. ve gün içinde yaptığım atışlarda bunu yaşadım, 6 no ince geliyor 4-5 ideal olabilir.

Burada bahsettiğim avı cansız ele geçirmek, yoksa elbet düşdüğü yerde kalmıştır hayvan ama ortalama 150 metre gitti gittiği yeri de net göremedim.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 09 Kasım 2015, 10:31:32 »
Cihangir Bey avınız bereketli olsun.. Maşallah diyeyim.. Lakin fisek tercihinizi tekrar gözden geciriniz isterseniz sizin için daha iyi olucaktır.. Bahsettiğiniz fişekler gerçekten de uzak mesafede etkili fişekler S4 zaten bu sebebden çok tutuluyor.. Armusa ise gerçekten kullanıcılarndan tam not almış bir fişek markası.. Şimdi bu fişekleri bırakıp özkursan kullanmak bence attan inip eşseğe binmek gibi diyebilirim..

Mehmet kardeşim, teşekkür ederim yorumların için yalnız burada anlatmak istediğim özkursanın başarısı yada S4 ün başarısızlığı değil,

Avcı tüfek ve fişek seçimi ile tam bir uyum yakalamak zorunda sonuçta can alıyorsunuz. Ava zahmetsiz bir şekilde olması gerekli. Yoksa avında avcılığında hiç bir değeri yok. 

S4 ve Armusa avı vurdu ama o anda yıkamadı hayvan uçup gidip muhtemelen başka bir yerde öldü, arka tüyleri neredeyse yolundu, sebebi benim fişek numarasını 6 seçmem eminim s4 ve armusanın 4 no saçması olsa idi keklik çantada olurdu.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 09 Kasım 2015, 10:39:10 »
Birde şu var tabii.. Saçma numarasını büyütmek belki tavsan da avantaj sağlayabilir ama keklik için dezavantaj olucaktır.. Örnegin; 33 gram 6 numara bir fisekte ortalama 300 adet saçma var ise 4 numara 32 gram bir fisekte ortalama 200 adet saçma vardır.. Bu sebebden dolayı mesafe uzayınca grupmanın arası çok açılacaktır yani av ya saçma almaz yada   çelgin kalır.. Bence fişeğinizi değiştirmeyin.. Üstelik elinizdeki S56 1#3 şoklu diye tahmin ediyorum namlu iç çapıda 18.30 yada 18.40 dır.. Zaten coğu avcının tüfek doğtultmayacağı mesafelerde güzel avlar elde edeceğiniz bir tüfeğiniz var bence güzel bir mühimmatla kıymetini bilin.. Saglıcakla kalın.. Rastgelsin.. Saygılar..

Mehmet kardeşim, sadece saçma sayılarının fazlalığı avı olumlu etkilese 10 numara 34 gram saçmadan geçilmezdi galiba :) Her avın bir fişeği vardır, her avcının bir tecrübesi, avcının tüfeğini tanıması çok önemli. Ben tüfeğimde bunu yeni tecrübe ettim, yoksa armusa 8 no 30 gr üveyikte 60 metreden av aldım. bu mesafeden bu fişekle keklik düşmez.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Mehmet ÇAKIR

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 09 Kasım 2015, 11:08:54 »
Valla geçen yıl pek beğenmediğim ata cy ile Rc 33 gr s4 6 no kekliği 35-40 m civarı  süzgece çevirmişti. Birde sizin tüfek beretta süperpoze olmasına rağmen saçmalar yüzeyde kaldı demişsiniz. Valla çok şaşırdım. Keza benim avladığım yer Bayburt idi ve sıcaklık tahminen -10 derece idi.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2015, 11:32:12 »
Hamza bey, iki gün önce ciddi ciddi yaşadım sorunu iki adet keklikte bunu gördüm. vurulan avların kimilerini temizlerken de etin içinde olan saçmada iç organlarda olan saçma da deride yapışan saçmada gördüm bu tabi aldığım avda idi kaçırdığım da onun gibi olmadığı kesin.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2015, 13:04:14 »
Doğrudur Cihangir Bey. Lakin tüfeginizin kıymetini bilin arkadaşımda da var sizin tüfekten diğer arkadaşımda da       fabarm süperpoze var. İkiside çok güzel avlar yaptılar geçen yıl. Benim ata cy okadar ileri süremiyor saçmayı. İyi günler Allah kaza bela göstermesin.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2015, 13:12:58 »
Maşallah, güzel av, güzel görüntüler. Tebrikler. kazasız belasız devamı gelsin inşallah Cihangir Bey. :)

Keklikler elektrik çarpmış gibi görünüyor. Tüfekten midir nedir :D
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Mehmet AKKUŞ, Cihangir GÜNEL, Uğur TİREKİ

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
« Yanıtla #11 : 09 Kasım 2015, 13:20:05 »
Maşallah bereketli bir av olmuş tebrikler rastgele

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı Mehmet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 09 Kasım 2015, 13:39:02 »
Rica ederim Cihangir abi.. Tabiikide herkesin tercih ettiği marka gramaj numara tüfek mühimmat özelliği farklı ama benimkiler biter tavsiye öneri sadece..
Rabbim gönlünüzce kazasız belasız avlanmak nasib etsin inşallah ☺

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #13 : 09 Kasım 2015, 13:42:44 »
Maşallah, güzel av, güzel görüntüler. Tebrikler. kazasız belasız devamı gelsin inşallah Cihangir Bey. :)

İbrahim AYSU bey teşekkür ederim, Biliyorsunuz çarpılmanın sebebi kesinlikle S56 dır. :) Zaten farketmişsinizdir sorunu gene fişek seçimine bağladım :) ama cidden tüfeğin (S56) performansına diyecek hiçbir şeyim yok. çok başarılı,

Hazır sizi yakalamışken kafama takılan fişek haricindeki diğer bir soruyu sorayım müsadenizle...

Tüfeğimi her avda sonra itina ile temizler yağlarım, S56 nın içinide temizleyip yağladıktan sonra hafif yağlı bırakıyorum, ava çıkmadan birkaç saat önceden bezle kurulayıp çıkıyorum. Bu sizde doğru mu? yani namlu içi yağlı bırakılmalı mı? yaşlı kurt bir avcı büyüğüm hemen tüfeğin içini benzin ile temizle dedi, fişeğin avı kesmemesinin ana sorunu bu dedi, sizi bu konularda uzman olarak görüyorum, geçen gün yayınladığınız pas ve korozyon testleri gayet başarılı idi, eminim bu konuda bizi aydınlatacaksınız. Haaa Tüfekte bir sorun olduğundan değil hani, ben halen saçmanın ufaklığı ile  alakalı olduğunu düşünüyorum :)

değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #14 : 09 Kasım 2015, 13:45:20 »
İyi antrenman yapmışsınız,ama sonuç güzel,daim olsun rasgele.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 09 Kasım 2015, 13:55:17 »
İyi antrenman yapmışsınız,ama sonuç güzel,daim olsun rasgele.

Erol abi teşekkür ederim, dediğin gibi sıkı yorulduk.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #16 : 09 Kasım 2015, 14:16:56 »
S56'nızla nice güzel avlara diyeyim o zaman... :)

Bu arada, namlu içi yağlı iken atış yapılmaması gerekiyor evet, doğru yapıyorsunuz. Namlu içindeki yağı atıştan önce tamamen silmek lazım. Mümkünse yağ çözüp temizlemek için üretilmiş olan Gun Degreaser ürünlerinden bir tanesini kullanırsanız en sağlamı olur. Ama böyle bir ürün yoksa, yaptığınız gibi kuru bir bezle iyice silip kurulamak lazım. Yaşlı kurtun ifadesiyle "avı kesmemesi" durumuna yegane sebep olarak ben bunu gösteremiyorum :) Ama  yağın tipine ve namlu içinde kalan miktarına göre, patlama anındaki namlu içinde oluşan basıncı öngörülemez seviyelere çıkarabilir. Yani asıl kaygı kuşun kesilmesi değil, güvenlik. :)

Özetle, namlu içinde, sadece tüfeğin kullanılmadığı dönemlerde koruma amacıyla yağ olabilir, atış gününde, avda asla namlu içinde yağ olmamalıdır.

İbrahim AYSU bey teşekkür ederim, Biliyorsunuz çarpılmanın sebebi kesinlikle S56 dır. :) Zaten farketmişsinizdir sorunu gene fişek seçimine bağladım :) ama cidden tüfeğin (S56) performansına diyecek hiçbir şeyim yok. çok başarılı,

Hazır sizi yakalamışken kafama takılan fişek haricindeki diğer bir soruyu sorayım müsadenizle...

Tüfeğimi her avda sonra itina ile temizler yağlarım, S56 nın içinide temizleyip yağladıktan sonra hafif yağlı bırakıyorum, ava çıkmadan birkaç saat önceden bezle kurulayıp çıkıyorum. Bu sizde doğru mu? yani namlu içi yağlı bırakılmalı mı? yaşlı kurt bir avcı büyüğüm hemen tüfeğin içini benzin ile temizle dedi, fişeğin avı kesmemesinin ana sorunu bu dedi, sizi bu konularda uzman olarak görüyorum, geçen gün yayınladığınız pas ve korozyon testleri gayet başarılı idi, eminim bu konuda bizi aydınlatacaksınız. Haaa Tüfekte bir sorun olduğundan değil hani, ben halen saçmanın ufaklığı ile  alakalı olduğunu düşünüyorum :)

değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #17 : 09 Kasım 2015, 14:28:46 »

Yok yok İbrahim Usta nazarla ölmüş keklikler  :)
Biliyorsun nazar deveyi kazana insanı mezara sokar :)
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 09 Kasım 2015, 14:36:00 »
Cihangir senin tüfek 67 namlu 1/4 şokluydu yanlış hatırlamıyorsam.
Bir de glavpatron 32 gram dene bakalım.
Çok uzak mesafeden 2 tane alakargaya attım ikiside cansız düştü benim S56 71 namlu 1/3 şok.
Armusa 32 gram ve RcS4 6 numara ile 35-45 metre arası ben müthiş randıman alıyorum.
Senin attığın mesafe ne kadar var?
80 adımdan cansız ördek vurmuşluğum var ki ördek keklikten fazla saçma kaldırır.

• Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #19 : 09 Kasım 2015, 15:16:36 »
Cihangir senin tüfek 67 namlu 1/4 şokluydu yanlış hatırlamıyorsam.
Bir de glavpatron 32 gram dene bakalım.
Çok uzak mesafeden 2 tane alakargaya attım ikiside cansız düştü benim S56 71 namlu 1/3 şok.
Armusa 32 gram ve RcS4 6 numara ile 35-45 metre arası ben müthiş randıman alıyorum.
Senin attığın mesafe ne kadar var?
80 adımdan cansız ördek vurmuşluğum var ki ördek keklikten fazla saçma kaldırır.

Ziya abi selamlar,

evet doğru tüfek 1/4 şoklu, 67 Cm  Attığım mesafe ortalama 45-50 metre arası idi diğer keklik 35-40 metre ikiside tüyleri havada kaldı kendileri uçup gittiler,

Armusaları senin dediğin Ayhan abiden aldım, gerçi o verirken söylemişti, gel sana 4 no da vereyim bunu kullan dedi, ben ısrarla benim tüfek ince sapma seviyor, sen 6 no gönder dedim. Sonuç ta biraz zayıf düştü, bence numarayı yükseltmek gerekli, özkursanın 4 no 34 gr ile aldığım keklik mesafesi 55 metre net adımladım.
Bence fişekler iyi sadece saçma çaplarını biraz büyütmek gerekli. diye düşünüyoru.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 09 Kasım 2015, 15:26:25 »

biraz sarı suda çıkmış sanki  :D
Maşallah güzel av olmuş
sen yinede ince saçmaya devam et kardeşim
avın daim olsun.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Cihangir GÜNEL

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #21 : 09 Kasım 2015, 15:29:02 »
Eyvallah Ziya ağabey :)

Ama tüfek de iyi yakmış gibi sanki  :D

Yok yok İbrahim Usta nazarla ölmüş keklikler  :)
Biliyorsun nazar deveyi kazana insanı mezara sokar :)

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Mehmet AKKUŞ

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #22 : 09 Kasım 2015, 15:29:36 »
Bence fitilleme emareleri var :D

biraz sarı suda çıkmış sanki  :D
Maşallah güzel av olmuş
sen yinede ince saçmaya devam et kardeşim
avın daim olsun.

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 09 Kasım 2015, 15:36:04 »
Eyvallah Ziya ağabey :)

Ama tüfek de iyi yakmış gibi sanki  :D

Suyu bile çıkmış yanınca   ;D İbrahim Ustam hattta fitil fitil burnundan gelmiş  :)
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2015, 15:51:14 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Murat YILMAZ 55

• *
  • Biz Avcıyız, Doğaya Muhtacız...