Sevgili dostlar…Hepinizi saygı ile selamlıyorum.
Yayınlayacağım Nostalji fotoğrafları 7 ayrı bölümden oluşacak. Ava ve avcılığı olan ilgim babam Hiyalettin KARATAŞ ve rahmetli kayınpederim, EFSANE AVCI Şerafettin KARATAŞ sayesinde oluştu. Babamın avdan gelmesi sonrası tüfeğini elime alışım, bir zaman sonra artık tüfeğin tüm temizliğini ben yapar oldum. Yıllar geçti hala çocuğum ve babam kendi fişeğini kendi dolduruyor, kapsülü kendi dolduruyor, saçmayı kendisi pekmeze ısıtıp döküyor ve yapıyor…Artık bunları babama ben hazırlıyorum. Bunları yaparkende bir çocuğun bir bayram günü yaşayabileceği tüm duyguları tadıyorum. Sizlere bu satırları yazarken o günleri hatırladım ve tüylerim diken diken oldu… İşte benim ava olan ilgim böyle oluştu. Hiç ilk kez av tüfeği ile nişana attığım atışı, o dipçiğin koltuk altına sığmamasından babamın yıllarca kullandığı ve hala kullanmaya devam ettiği 222 Robust’un kurma kolunun burnuma çarpmasını unutmuyorum…
Sizlere bu köşede ELAZIĞ İLİ PALU İLÇESİ 1980 li yıllardaki PALU AVCILAR KLÜP MENSUPLARI olan BABAM ve EFSANE AVCI rahmetli Şerafettin KARATAŞ ve arkadaşlarının av fotoğraflarını yayınlayacağım. Lütfen NOSTALJİ BÖLÜMÜNDE bulunan attığım paylaşımlara bakınız.
Rahmetli Şerafettin KARATAŞ babamın amcazadesi. Kendisi Polis Memuru idi. Sivas ilinde 1983 yılında trafik kazasında kaybettik. O yıllara ait Sivas ilinde düzenlenen av açılışında en fazla kekliği vurmasından dolayı kazandığı kupa ve buna ilişkin o yıllara ait hala sakladığımız Sivas hakikat gazetesi duruyor. Onlarıda sizinle paylaşıyorum. Kendisi 1970 li yıllarda ütüsüz pantolonla ava çıkmayan bir kişi.
Aranızda Sivas’lı avcılar var ise eski emektar Avcılara Polis Şerafettin KARATAŞ ‘ı sormalarını rica edeceğim. Tanıyan var ise lütfen benimle irtibatlandırsınlar.
Herkese bereketli bol ve kazasız avlar temennisi ile…
NOT:RESİMLER 7 AYRI BÖLÜM HALİNDE YAYINLANACAKTIR
BABAM VE RAHMETLİ KAYINPEDERİM ŞERAFETTİN KARATAŞ
BABAM YAYIN BALIKLARI İLE