Gönderen Konu: Vursan 92 a destek  (Okunma sayısı 3862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tugay BARIŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Vursan 92 a destek
« : 29 Ekim 2015, 23:29:39 »
Merhaba,
Öncelikle forum yöneticilerine ve sitede emeği geçenlere teşekkür ederim. Faydalı bir forum, uzun süredir üye olmadan sitenin takipçisiydim, artık üyeli takipçisiyim.

Üstatlarıma ilk sorumu sorayım istiyorum, yardımcı olabilir iseniz sevinirim.

Öncesinde kendimi daha iyi ifade edebilmek için izah etmekte fayda görüyorum, babamın yıllar önce aldığı 1 veya 2 kez ava çıktığı belki hiç yağlayıp bakım yapmadığı ve normal şartlarda muhafaza ettiği Vursan 92a 'yı kendime aldım, yarı otomatik tüfeklere ilgim daha önceden olmadığı için baba evinde yatıyor idi. Atıl kalmasına dayanamadım ve aldım üstüme.
Sorum şu;

-İğnesinin sağlam olup olmadığını nasıl anlarım? (Denemelimiyim yoksa ateşlemeden evde görmek mümkünmü)
-Mekanizmayı bırakan yuvarlak buton zor basıyor(yağsızlıktan olabilirmi, yoksa usta görmeli mi)
-Yarı otomatiği yağlarken neye dikkat edilmeli?

Saygı ile
1988-İzmir

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Vursan 92 a destek
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2015, 00:08:38 »
ilk once sunu  soylemeliyim elindeki tufek efsane bir tufek doner kafa deyince ilk akla gelecek tufek tufegi ince dikis makinasi yagiyla bir temizle sonra  ignenin kullanilir sertlikte olmasi suna bagli eger tufegin kurma kolu cekilip tetik dusurulmeden muhafaza edildiyse sikinti ama bununda oldugunu sanmam tufekle bir iki atis yap eger ignenin kapsule yaptigi iz az degilse normaldir ha az vuruyor ve patlatmiyorsa  sunu yapabiirsin stoger firmasina gonder bakim yapsinlar lakin ne olur ne olmaz namluya gonderir ve geldiginde dikkat et her fabrika icin bu soyleniyor eski namluyu alip yeni namlu gonderilebiliyormus olur diye bisey yok  yinede dikkat et saygilarimla
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

The following users thanked this post: Tugay BARIŞ

Çevrimdışı Tugay BARIŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2015, 00:24:06 »
Teşekkürler İsmail, ateşlemeden göremezmiyim? Şu yüzden iğnede sorun olabileceğini düşündüm; kurdum, tetiğe bastım kurma kolunu hafif çektim ve döner başlıktaki iğne deliğinde iğne başını göremedim. Eğer kurma koluna iğne deliğini görecek kadar hafif çekme ile hemen içeri girmiyor ise sorun olabileceğini düşündüm. Bu arada yarı otomatik ilgim yok idi ama dediğini birkaç yerden daha duyduk efsane imiş sanırım. İlk avda test edeceğim, yoldaş yapmadan önce tanıyalım biraz :)
Olmaz ise genel bakım için bir ustaya başvurayım dediğin gibi.
1988-İzmir

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2015, 00:30:29 »
Hayırlı olsun
Tabancada koy içine kalemi çek tetiği. Tüfekte söküp mekanizma, iğne kontrol edilebilir. Veya boş bir fişek ile tetik düşürülür, iğne izi kontrol edilir.
Mekanizmanın butonu yağsızlıktandır, düzelir.
Yağlamayı her silah için olduğu gibi, çok yağlı bırakmayın, temizledikten sonra iyice kurulayın. Wurth marka yağı önerebilirim.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

The following users thanked this post: Ergin KORKUT, Tugay BARIŞ

Çevrimdışı Tugay BARIŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2015, 00:49:01 »
Teşekkürler Gürkan bey, boş fişek ile denemek aklıma gelmemişti deneyeyim. Bunun dışında robust 222, huğlu 103 fe, huğlu 104 a ve üzümlü tek kırma sahibiyim ama konu mekanizmalı tüfek olunca yağlanacak kısımlar konusunda bilgisizim. Gözün gördüğü hareketli yerleri yağlamam yeterli olacak sanırım.
1988-İzmir

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2015, 08:36:06 »
Hayırlı olsun
Tabancada koy içine kalemi çek tetiği. Tüfekte söküp mekanizma, iğne kontrol edilebilir. Veya boş bir fişek ile tetik düşürülür, iğne izi kontrol edilir.
Mekanizmanın butonu yağsızlıktandır, düzelir.
Yağlamayı her silah için olduğu gibi, çok yağlı bırakmayın, temizledikten sonra iyice kurulayın. Wurth marka yağı önerebilirim.
+1
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimiçi Ercan KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2015, 13:25:40 »
Pas sökücü ile önce hareketli ve hareketsiz parçalarını temizle,sonra iyi bir yağlama yap.eğer makenizma da karıncalanma olmamış sa, çok Uzun süre çalışmayan parcalar karıncalanma yapabilir. Karıncalanma yoksa sorun olmaz.  Namlu da ki kirlenme çalışmasına engel olmaz
1986 ORDU

The following users thanked this post: Tugay BARIŞ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2015, 22:25:31 »
Sürgüyü sökebiliyorsanız içine de bakarsınız, iğnesini de muayene edersiniz. Benelli tüfeklerin tam söküm videolarını izleyerek yöntemi öğrenebilirsiniz. Tam sökümü disassembly Benelli kelimesini youtube dan bulabilirsiniz.

Salma düğmesi biraz sert olabilir ama çok sert olup olmadığını kullanan birine sorun. Pek yumuşatmaya da bakmayın, biraz da sert olmalı.

Yağlarken kapı menteşesi gibi yağlanmayacak. Kızaklara birer damla, iğne deliğine bir ufak damla yağlı bezle biraz silmek çoğu zaman yeterli. Fakat bazen tetiği falan söküp, eski bir diç fırçası yardımıyla kalıntıları, döküntüleri uzaklaştırmak, sonra yine fırçayla ulaşabildiği kadar yağı parçalara dağıtmaya çalışın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Tugay BARIŞ

Çevrimdışı Tugay BARIŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2015, 22:35:23 »
Sayın Volkan Köydemir, faydalı paylaşım için teşekkür ederim. Video yardımı ile tetiğe kadar söktüm, temizleyip tekrar topladım. Yeni gibi oldu :)
1988-İzmir

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 31 Ekim 2015, 22:48:40 »
Tugaycım elindeki tüfeğin kıymetini bilesin..Eğer namlu orjinal ise gerçekten avrupa tüfeği aratmayacak kalitede tüfeklerdir vursanlar..Selamlar..Bu arada bende kullanıyorum  :) :)
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..