Telepati midir ?
Aklın yolu birdir. Daha mı muhtemel ne ?
Deniyorum inceliyorum bir yandan da, derleyip sunulabilecek seviyeye getirmeden net bir şey söylemeyeyim ama yerli makina yağının nüfuzu ve kayganlaştırıcılığı konusunda "çalışma odamdaki notlarımı mı gördünüz?" diyesim geldi şimdi de
Öyle , söylediğiniz gibi görünüyor şu anda... Bir de , korozyon testinde de, 5inci gün sonunda değerlendirme yaptım. Tahta levha hala balkonda duruyor. Dün akşam dikkatimi çekti ve bu akşam itibariyle (sanırım 7inci günün sonu oldu) bu ürün , bir kaç basamak geriledi aslında... Diğer sıralamalar aynı olduğu için çok da önemli görmedim ama öngörünüzün üzerine yazayım dedim.
Bir de şu olayı paylaşayım:
Nalburda bu ürünü (makina yağını) gördüğümde, fiyatını sordum, nalbur abi fiyatını söylemek yerine şu karşılığı verdi : "O yağ sana gelmez abim, boş ver onu" dedi
Çırağa bir göz hareketiyle diğer bir raftan şimşek hızıyla wd-40'ı getirtti, "Al abi sen bunu kullan" dedi..
WD-40'a burun kıvırarak: "Abicim sağol, ben bunun (makina yağının) fiyatını merak ediyorum" dedim.
"Abim sana gelmez diyorum, bana inan sen boşver onu" diye ısrar etti, benim iyiliğimi düşünüyor belli
"Nerede kullanacaksın? Sen bana onu söyle" dedi... Ben bir an düşündüm, yapacağım şeyi nasıl anlatırım diye. Sonra konuya girmekten vaz geçtim:
"Abi fiyatı yok mu bunun? Satmıyorsan satmıyorum de" dedim, tabii gülümseyerek... Ekledim : "wd-40 var bende"
"wd-40 varsa ne yapacaksın abim bunu? " diye karşılık verdi. Satmamak için direniyor
"Abi fiyatını söyle ver sen , lazım" dedim, ben kazandım sonunda, verdi ürünü...
Bu arada, "Acıkınca ekmeğe katık edilebilen türden olan" dediniz de şunu mu kastettiniz bilmiyorum ama bildiğimi paylaşayım
Şöyle ki, benim indeksime göre 33 ile etiketlediğim ürün, Alman Ballistol Universalöl, savaş döneminde geliştirilmiş bir ürünmüş. Bu ürün geliştirilirken, Alman askerlerinin tüfeklerini ve tabancalarının hem temizliğini hem de yağlama ve koruma amaçlı bakımlarını yapmaları amacıyla geliştirilmiş. Bununla birlikte, araçlarında, aletlerinde kullanabilmeleri gerekiyormuş.
Ancak geliştirilirken tepeden gelen emir şu şekildeymiş: "Bu yağ, aynı zamanda askerler yaralandığı zaman açık yaralarına da sürülebilsin ve askerlerin yaralarını da iyileştirsin" (emrin mahiyet ve üslubuna bakıldığında akıllara Hitler gelmesi doğal tabii ki
) Yani, "C - L - P harflerinin yanına bir harf daha ekleyin" demiş kısaca
Gerçekten de, bu yağ açık yara ve tene sürülebiliyor, ben hiç açık yara deneyi yapmadım.
Ama bu yönüyle meşhur olmuş bir yağ. Hatta Almanya'daki bu konuyla ilgili konuştuğum Alman abi, "Bu yağı içebilirsiniz zehirlenmezsiniz" bile dedi
O bunu söylerken kendimi tutamadım gülümsedim, ben gülünce Alman abi de güldü.
"Gülüyorsunuz ama gerçek" dedi... İçtim mi ? Hayır tabii ki, içme deneyini de yapmadım
Önceki mesajı gönderene kadar 3-4 kez yazıp silmiştim. Kafamı toplayamadım, asgarisini yazdıydım. Nerdeyse aklımdan geçirdiğim her şeyi aynıyla yazmışsınız. Telepati midir nedir Ben de ambalajında yazan ve icraatları konusunda yazıp sildiydim. Breakfree hakkında 3'lü kombine olarak çok iyi ama tetk tek değilmiş vs vs nerdeyse her şey; hayret ettim. Yazdıklarıma tekrar baktım, acaba onları da yazmışmıydım ki bunları ortak düşünmüşüz dedim. Vay canına be! Ne ki, B.F CLP'nin 1 sene akışkanlığını koruyacağı aklıma gelmezdi. Çok güzelmiş. Bir ara ülkemizde satılmış bunlardan. Alan bir arkadaşım söylemişti. Gene getirseler alınası bir şey.
Elbette tek tek koruma, temizleme, yağlama vs için özel ürün kullanmak daha doğru olanı. Ne için gerekiyorsa ona uyanı alıp, uygun şekilde tatbik etmek en iyisi.
Şu yerli makine yağının diğer özelliklerini yani kıyasını biraz merak ediyorum aslında ama korkarım iyi nüfuz etmez, bir de kurur gibi geliyor.
Şimdi bunların arasında acıkınca akmeğe katık edilebilen türden olan hangisi olmakta
Ah! bir de şunu hatırladım; çok soğuk havalarda donmadan güzel yağlama yapabilen bir üründen söz ediliyor: Bio Arctic. Bulabilen varsa çok soğuk havalarda epey istifade eder sanıyorum.