Gönderen Konu: NİKSAN MARKA OTO TÜFEK  (Okunma sayısı 7535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
NİKSAN MARKA OTO TÜFEK
« : 27 Ekim 2015, 11:10:45 »
Merhaba değerli dostlar,

Abimde olan bir tüfekle ilgili bilgilere ihtiyacımız var, eski bir tüfek Markası Niksan. Ruhsatta da modeli savaş diye geçiyor, ama nette bununla ilgili hiç bir şey bulamadım. birkaç ava götürdük ama çok birşey de denk gelmedi açıkçası, sadece bir tavşan yıktık, oda cansız düştü mesafe 20-25 metre civarı idi.

Mekanizması iyi durumda fişek kıstırması felan hiç olmadı. Emekli polisten alındı bu tüfek, Konyadan alınma diye biliyorum. İmal yılı 1990 lar olabilir.

71 namlu, şoklu. sadece bir adet şok var ucunda.

Bu tüfeği özellikle domuz avında kullanmak istiyoruz. Verimli olur mu, Çelik yapısı felan nasıldır kaliteli midir. yıkıcılığı nasıldır. Fişek seçer mi?

Bu tüfeği bilen kullanan var mı? bilgi verebilecek var ise çok sevinirim.

« Son Düzenleme: 27 Ekim 2015, 11:11:46 Gönderen: Cihangir GÜNEL »
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: NİKSAN MARKA OTO TÜFEK
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2015, 21:08:10 »
arkadaşlar yardım lütfen özellikle hangi markanın ürünü  bilmek istiyoruz huğlu mu yaptı acaba bu tüfeği
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2015, 22:12:16 »
Kim yapti bilmiyorum ama o dipçiği duzeltmezsen elinde kalacak gibi duruyor
1976  istanbul

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ, İsmail CEYLAN 16

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2015, 22:34:13 »
Kim yapti bilmiyorum ama o dipçiği duzeltmezsen elinde kalacak gibi duruyor

;D ;D ;D Haha ha ha vallahi iyi güldüm. Engin bey dipçiği yeni yaptırıldı dediğin doğru pek iyi görünmüyor ama hedef te pek sorun yaratmıyor, ayrıca dipçik montajı sağlamda sadece biraz uymamış görünüyor  ;D
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2015, 22:35:47 »
Benim asıl merak ettiğim bu tüfekten başka olan kimse var mı açıkçası çünkü internette felan hiç bir kayıt bulamadım. Kime sorsam bilmiyor.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2015, 22:59:48 »
Huğlu yapısına benzemiyor.90 lı yıllardaki birden patlama yapmış Üzümlü furyasının bir ürünü gibi duruyor..işçilik fena değil..dipçik uyumu malesef olmamış,düzeltilmesi lazım..işin özü Huğlu ve Üzümlü de tüfeklere isim koyma konusunda ne yazıkki artık isimde kalmamış..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 28 Ekim 2015, 08:14:51 »
Ahmet bey Huğlu olma ihtimali yüksek. Artık fabrikayı arayıp soracağım, çünkü çok fazla yorum yapılmadı anladığım kadarı ile çok fazla bilen yok. Polis ten alındığı için emniyete üretilmiş özel bir envanter özel bir seri olabilir mi diye düşünmediğim de olmadı değil, ama artık fabrikayı arayacağım.

Çünkü dediğiniz gibi işçilik fena değil, ama dipçiği yeniden düzenleteceğim.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2015, 17:27:35 »
bu tufek benim tahminim huglu uzumlu isi degil duzce yapimina benziyo nerden bu taniya vardin dersen sarsilmaz concord ve cesanin otomatiklerinin kopyasi
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2015, 17:35:11 »
bu tufek benim tahminim huglu uzumlu isi degil duzce yapimina benziyo nerden bu taniya vardin dersen sarsilmaz concord ve cesanin otomatiklerinin kopyasi
+1
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2015, 22:58:15 »

NİKSAN SİLAH - NİKSAN SİLAH SAN.LTD.ŞTİ. (Kuz Niyazi )
Silah Parçaları Üretimi
   Yıldız Sok. No:1 Üzümlü-Fatih Mah. Beyşehir, Konya

0332 524 66 58

0332 524 66 58

http://www.bulurum.com/details/a25faj_e5e36be4ac77k6b6kbia75h3g
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 29 Ekim 2015, 01:03:15 »
Cihangir bey bende bu niksan markasını ilk defa sizlerden duyuyorum ancak silah görünüş olarak çok sağlam ve kaliteli duruyor 90 lı yılların üretimine çok benziyor 90 lı yıllardaki üzümlü tüfekleri şimdiki üzümlü tüfeklerinden daha kaliteli olduğunu unutmayalım hatta o yıllarda bir çok üzümlü firmasının namluda mke çeliğini kulandığıda cabası siz domuz avında kullanmak istediğinizi belirtmişsiniz ustalardan tavsiye istemişsiniz benim tavsiyem şayet namlusunun şoku -4-5 nı gibi uygunsa domuz kursunu ile 50-70 metre arasında hedefe tek kursun atışı yapmanız son olarak resimlerdede belli oluyor tüfeğinizin dipçik açısıyla oynanmış dipçiğin daha yukarıda olması gerekiyor
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2015, 01:06:31 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 29 Ekim 2015, 15:14:00 »
Ve yine bir üzümlü..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 29 Ekim 2015, 20:31:08 »
 Ben büyük huğluya benzettim ama büyük huğluların mekanizma düşürme düğmesi kasanın sol tarafında. Bide büyük huğlunun tetik tertibatı aliminyum. Resimden anladığım kadarıyla sizdeki plastik. Ama boya kalitesi ve işçiliğe bakılırsa güzel yapılmış bir tüfek. Bende yuvarlak kasalardansa bu barak kasaları seviyorum bana daha iyi yüze geliyo gibi geliyo.

Bendeki büyük huğlu 01LA modeli.
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2015, 20:38:07 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2015, 09:12:39 »
NİKSAN SİLAH - NİKSAN SİLAH SAN.LTD.ŞTİ. (Kuz Niyazi )
Silah Parçaları Üretimi
   Yıldız Sok. No:1 Üzümlü-Fatih Mah. Beyşehir, Konya

0332 524 66 58

0332 524 66 58

http://www.bulurum.com/details/a25faj_e5e36be4ac77k6b6kbia75h3g

Volkan bey ilginiz için teşekkür ederim. Aradım cevap vermiyorlar galiba tatildeler tekrar deneyeceğim.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #14 : 30 Ekim 2015, 09:20:24 »
Ben büyük huğluya benzettim ama büyük huğluların mekanizma düşürme düğmesi kasanın sol tarafında. Bide büyük huğlunun tetik tertibatı aliminyum. Resimden anladığım kadarıyla sizdeki plastik. Ama boya kalitesi ve işçiliğe bakılırsa güzel yapılmış bir tüfek. Bende yuvarlak kasalardansa bu barak kasaları seviyorum bana daha iyi yüze geliyo gibi geliyo.

Bendeki büyük huğlu 01LA modeli.

Serkan bey hakikaten benziyorlar,yap olarak balta kafa dediğimiz Borawning A5 e de benzemiyor değil. :)
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 30 Ekim 2015, 09:43:13 »
Dün öğlene kadar domuz avı öğleden sonra kekliğe gittik tüfekten pek verim alamadım. Tek kurşun isabeti mükemmel, gerçi domuza atamadık ama :-[, hedeflere bolca attık hedefe çok çabuk geliyor hafif bir tüfek tahmini tam 2,8-2,9 kg arası gelir.

Tek kurşunda 50 metreye kadar tüm atışlarda başarı sağladım, ağaç dallarını felan kırdık. attığn yere gidiyor orda sorunu yok.

Keklik avında saç baş yoldurdu. RC S4 ve Armusa 6 numara 32 ve 33 gr fişekler kullandım. Kekliklerden bolca tüy döktük. diğer kuşlara ardıç kuşu felan vardı ormanda onlara da denedim, bir tane yıkamadım enteresan bir şekilde hepsinden tüy döktük, isabet var fakat tüfek hayvanı kesmiyor anladığım kadarı ile yıkıcılık iyi değil.

iki tür fişekte de durum aynı idi, belki ucundaki şok 2 çentik onu felan değiştirsen diyecem ama genel olarak ben saçma paternini ve yıkıcılığını beğenmedim, Tek kurşunda durum iyi ama domuza atınca görmek lazım. iyi bir fişekle RC Pala Remington gibi yıkıcılığını denemek lazım.

saygılar.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 04 Kasım 2015, 01:30:54 »
Dün öğlene kadar domuz avı öğleden sonra kekliğe gittik tüfekten pek verim alamadım. Tek kurşun isabeti mükemmel, gerçi domuza atamadık ama :-[, hedeflere bolca attık hedefe çok çabuk geliyor hafif bir tüfek tahmini tam 2,8-2,9 kg arası gelir.

Tek kurşunda 50 metreye kadar tüm atışlarda başarı sağladım, ağaç dallarını felan kırdık. attığn yere gidiyor orda sorunu yok.

Keklik avında saç baş yoldurdu. RC S4 ve Armusa 6 numara 32 ve 33 gr fişekler kullandım. Kekliklerden bolca tüy döktük. diğer kuşlara ardıç kuşu felan vardı ormanda onlara da denedim, bir tane yıkamadım enteresan bir şekilde hepsinden tüy döktük, isabet var fakat tüfek hayvanı kesmiyor anladığım kadarı ile yıkıcılık iyi değil.

iki tür fişekte de durum aynı idi, belki ucundaki şok 2 çentik onu felan değiştirsen diyecem ama genel olarak ben saçma paternini ve yıkıcılığını beğenmedim, Tek kurşunda durum iyi ama domuza atınca görmek lazım. iyi bir fişekle RC Pala Remington gibi yıkıcılığını denemek lazım.

saygılar.

Keklik gibi hızlı bir uçara 2 çentik şok fazla gelebilir. Tüfek saçmayı dağıtmıyoda yan saçma dediğimiz tehsiri düşük saçmalar isabetediyo olabilir hayvana. Kağıt üzerinde saçma dağılımını kontroledin derim. Bide tenekede delicilik testi yapabilirsiniz. Üzümlü tüfeklerinde bazen parça uyumu düşük sürtünme fazla olduğunda çalışması garanti olsun diye gaz deliklerini normal standarttan büyük deliyolar oda saçma taziğine doğrudan etkiediyo.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #17 : 05 Kasım 2015, 15:31:01 »
Keklik gibi hızlı bir uçara 2 çentik şok fazla gelebilir. Tüfek saçmayı dağıtmıyoda yan saçma dediğimiz tehsiri düşük saçmalar isabetediyo olabilir hayvana. Kağıt üzerinde saçma dağılımını kontroledin derim. Bide tenekede delicilik testi yapabilirsiniz. Üzümlü tüfeklerinde bazen parça uyumu düşük sürtünme fazla olduğunda çalışması garanti olsun diye gaz deliklerini normal standarttan büyük deliyolar oda saçma taziğine doğrudan etkiediyo.

Serkan bey anladığım kadarı ile galiba gaz kaybı olabilir diyorsunuz tüfekte, bende şüphelenmedim değil, dediğiniz gibi tenekeye atmak lazım bir kaç hedefe attım ama su şişesi felan deldi yakından ama tenekeye atmadım. denk gelirse yapacağım bir kağıda test sonuçlarını paylaşırım. Sadece Keklikte değil ama ufak kuşlar vardı. Bir kaç tane deneme için sıktım ama aynı öldüremedi. sadece tüy döktü. fişeklerin kötü olduğunu düşünmüyorum. yan saçma olup olmadığını da aynen patarn testlerinde anlayabiliriz.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2015, 18:38:08 »
                     Benim size vereceğim tavsiye, bu tüfeği 28,30 gr fişeklerle denemeniz yönünde.Tüfeğin iç çapını bilirsek daha farklı fişek tavsiyeleri olabilir.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #19 : 06 Kasım 2015, 16:42:55 »
 :-\ ilginç ama denebilir. Bu hafta sonu bir arkadaşa yanımda vereceğim gene kekliğe gidiyoruz kısmet 28 gr armusa var deneyecem.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 09 Kasım 2015, 10:36:55 »
o tüfek pek 71 namnuya benzemiyor.
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2015, 21:12:22 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 09 Kasım 2015, 10:39:25 »
o tüfek dıştan şoklu ve sanıyorum 61 namnu. ağzındaki de şok değil şok kapağı . mobil şoka göre düşünürsek o tüfek o haliyle 5 numara şok değerinde.

şu haliyle tam domuz tüfeği ama keklik için ağzını daraltmanız lazım. av baiyisinden namnu uzatma aparatı isteyin 10 cm olanları 3 numara şoka denk gelir. 15 cm olanları 2 numara şoka denk gelir. namnu iyicene uzayacaktır ve dengesi bozulacaktır. eğer sağlam tüfek olduğuna kanaat getirdiyseniz 61 namnuyla domuzda kullanın. ben olsam yedek parçası sorun olacağı için satarım.

dipçiğin kasaya montajı hiç sağlıklı değil. onu düzeltmeniz iyi olur.

« Son Düzenleme: 09 Kasım 2015, 10:42:18 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #22 : 09 Kasım 2015, 10:48:44 »
o tüfek dıştan şoklu ve sanıyorum 61 namnu. ağzındaki de şok değil şok kapağı . mobil şoka göre düşünürsek o tüfek o haliyle 5 numara şok değerinde.

şu haliyle tam domuz tüfeği ama keklik için ağzını daraltmanız lazım. av baiyisinden namnu uzatma aparatı isteyin 10 cm olanları 3 numara şoka denk gelir. 15 cm olanları 2 numara şoka denk gelir. namnu iyicene uzayacaktır ve dengesi bozulacaktır. eğer sağlam tüfek olduğuna kanaat getirdiyseniz 61 namnuyla domuzda kullanın. ben olsam yedek parçası sorun olacağı için satarım.

dipçiğin kasaya montajı hiç sağlıklı değil. onu düzeltmeniz iyi olur.

Savaş bey teşekkür ederim.

Tüfeği Keklik avında hafta sonu denedik abim bu tüfekle avlandı, fişekleri 34 gr 4 no ile müthiş işler yaptı, tüm söylediklerimi geri alıyorum, yakışı muhteşem benim fişeklerde sorun vardı sanırım,

Savaş bey tüfeğin işçilik ve malzeme kalitesi iyi namlu uzatma konusunda verdiğiniz bilgiler çok önemli teşekkür ederim.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Metin ÇAMURŞEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 05 Şubat 2016, 16:07:05 »
Bendede aynısından bir tüfek var. yaklaşık 16 yıldır kullanıyorum. Bir sıkıntısını görmedim. Üretim yeri konya. Fabrikası kapandı.orta kalite bir tüfek. yayı biraz sert olduğu için kullanma klavuzunda yazan gramaj fişek kullanmak lazım. saçma olarak 32-34-36 gr, tek kurşunda  ise 28-36 gr arası kullanabilirsin. magnum fişek kullanmassan iyi olur. bu gramajlarda yerli yabancı fişek faketmez. atışı çok iyi bir tüfek. ben domuz avı için almıştım. çok kuvvetli bir tüfektir. hedefi tuttur yeter.
1975-Tekirdağ