Gönderen Konu: isabetli atış yapamıyorum  (Okunma sayısı 5826 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah ALTUNTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
isabetli atış yapamıyorum
« : 26 Ekim 2015, 09:38:05 »
merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım avcılığa hep merakım vardı huğlu marka 103 f superpoze tüfek aldım atış denemeleri yapıyorum ama bi türlü havada bi şeyi vuramıyorum nerde yanlış yapıyorum anlamadım dün 50 tane fişek harcadım trap aldım 50 taneden 2 tane trap anca vurabildim silah ölçüleri koluma göre tam geliyor yardımcı olabilirmisiniz
1987-Niğde

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: isabetli atış yapamıyorum
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2015, 09:55:32 »
yerde sabit duran hedefe havada atıyomuş gibi ani atışlar yapın sürekli aynı yeri vuruysanız tüfek size uymuyodur ,her atışta farklı biyeri vuruyosanız atışınız kötü demektir alıştırma yapa yapa düzelir zamanla
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

The following users thanked this post: Ömer GÜNEY

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2015, 10:26:21 »
benim yaşım 32 ava başlama yaşım 18 tobacılık hariç bunca yıldır tüfekle atış yaparım daha yeni bu sezon yavaş yavaş isabetli atışlarım oluyor yani demem oki tecrübe pratik çok önemli bu gün başladım ben bu işe yarın hemen vurmaya başlayayım biraz ütopik olur gibi
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2015, 10:28:21 »
 O0 öncelikle aramıza hoş geldiniz .
isabetli atışlar yapabilmek için bazı aşamalardan geçmek lazım tabi ki;
öncelikle duran hedefe atış yaparak tüfeğe alışmak gerekir geri tepme  tüfek tutuşu omuzlama vs.
isabetli vuruş için direk olarak trap atmak bence doğru değil trapta atış tekniklerine çok hakim olmak, plağın hızı ,atış noktası nişan alma teknikleri, önleme bunları azda olsa bilmek gerekir.
arkadaşımızın söylediği gibi duran hedefe ani atışlar yaparak tüfeğin uyumluluğunu kontrol edebilirsiniz. sonrasında trap'a atmanız daha doğru olur ve bence işi bilen birinden poligonda yardım almanızı tavsiye ederim selamlar
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2015, 10:49:03 »
Hocam niğde gibi yerde öyle bi yer bulacağımı sanmıyorum ama arkadaşın dediği gibi yapıcam
1987-Niğde

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 26 Ekim 2015, 16:32:16 »
Aramıza hoşgeldiniz Emrah Bey. Eskiden tüfeklerde çok rastlamazdık ama şimdi çokca hatalı vuran tüfeklerden şikayet geliyor. İşin başındasınız, trap kolay iş de değil ama ilkin tüfeğiniz isabetli atıyor mu ona bir bakın. İki yana açılmış gazete sayfası veya ondan ufak olmayan bir hedef dikin ve ortasına işaret koyarak atış yapın. Size önerim, namlunun altını bir şeyle destekleyin. Misal, kalas, ağaç dalı gibi bir şeye namluyu yaslayarak ve tetiği azar azar ezerek atın. Bunu 3 kez aynı kağıda tekrarlayın. Mesafe fazla olmasın, 20 adım falan kafi.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 26 Ekim 2015, 16:55:31 »
hocam yani yerdeki hedefde nişan alıp hep aynı yeri vurursam sorun neyden kaynaklı anlamadım mesela duran hedefleri vurabiliyırum
1987-Niğde

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2015, 17:04:29 »
alışırsın ben 16 yaşımda havalıdan ateşli silaha geçtim,babamın arkadaşlarıyla muhabbetlerinde çulluğa ve kekliğe 7 numara attıklarını gizlice dinlerdim.rus çakmaklısını gizlice kaçırır av yeleğinden üzerinde kendi doldurduğu 0.7 fişeklerden 2 tane alır köpeğide kaçırır keklik veya çulluğu bulurdum ama atıp vuramaz sabahlara kadar düşünürdüm niye vuramıyorum diye.rüyalarıma girerdi,birgün babam yine ben silahı alıp kaçarken yakaladı,tabi o zaten biliyormuş ama biraz uğraşmamı istediği için ses çıkarmamış,bana dediki sen çulluğu vurman kekliği vurman için önce doğru fişeği kullan sen benim kaz avı için doldurduğum 0.7 no fişekleri değil 7 no fişekleri kullanacaksın dedi benim jeton düştü.ben meğer kaz fişekleriyle bayabir çulluk ürkütmüşüm. ;D ;D ;D ;D
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

The following users thanked this post: Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Ekim 2015, 17:07:14 »
hocam şöyle yapsak ben hedef kağıtları alıp atışları destekli yapıp resimlesem yardımcı olurmusunuz
1987-Niğde

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2015, 17:09:44 »
doğrusuda o önce hedef kağıtlarına atıp silahın vuruş kabiliyetlerine bakmak.destekli atışlar ve aynı kağıdın aynı yerine atarak denemeler yapın.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2015, 17:11:47 »
Şuan bende sizin durumdayım. Bu sezon dördüncü sezonum  bıldırcın da af yok kalkan kuş çantada garanti. Uveyikte 10 da 2 gibi bi oran var. Ama iş kekliğe gelince herşey değişiyor kalkınca heyecan hat safhada oluyo  bazen nereye nişan alıp attigimi bile bilmiyorum. Tufekk fişek problemi yok ben sorunu hep kendimde arıyorum heyecan yapmadan sakin uçuşa gore uygun önlemeli atış yapmak herşeyi çözer zamanla pratikte önemli tabi.
Ben ayrıca trapciyim surekli atarim 10 kadar derecem var çok yarışmaya katildim çok guzel skorlar attım ama iş ava gelince herşey değişiyor
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2015, 17:15:50 »
18 yaşımda ilk kekliği vurduğumda silahı bırakıp köpeğin getirdiği yere koştum heyacandan tüfeğiin yerini kaybettim attığım yeri zor buldum nerdeyse nefesim kesildi kaybediyordum tüfeği.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Tolga ALDANMAZ

• *
  • Winter is Coming
« Yanıtla #12 : 26 Ekim 2015, 18:22:31 »
hocam bende daha yeni başladım avcılığa. geçenlerde trap poligonuna gittim ve 1 tur trap atışı gerçekleştirdim. 25 plakta 8 tane vurabildim. bana göre kötü bi performanstı ancak orda diyenlere göre ilk defa atana göre büyük bi başarıymış. demek istediğim trap olayı inanılmaz farklı ve zor bi spor. alışkanlık tecrübe istiyor. ancak avcılığıda ilgin varsa bol bol ava giderek yanındaki usta avcılarıda izleyerek pratik yaparak zamanla kendini ve atışlarını geliştirirsin :)
Tolga Aldanmaz / Antalya-Konyaaltı / 1993 / 0 RH +/ AKDAŞ 412 L

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 27 Ekim 2015, 00:53:59 »
benim yaşım 32 ava başlama yaşım 18 tobacılık hariç bunca yıldır tüfekle atış yaparım daha yeni bu sezon yavaş yavaş isabetli atışlarım oluyor yani demem oki tecrübe pratik çok önemli bu gün başladım ben bu işe yarın hemen vurmaya başlayayım biraz ütopik olur gibi
ben basladım bır yıl ıcınde ıyıde avcı oldum.... tufegınız sıze uyacak bı defa omuzladıgınızda sadece arpacagı goruyorsanız gerısı kolay
1976 gaziantep

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 27 Ekim 2015, 12:09:01 »
emrah traptan önce havada sise vurmayı denemeni tavsiye ederim. daha yakın mesafeden daha yavas ilerleyen ve ölçüsü daha büyük bir hedef olmus olur. 5 no soktan ince kullanma. niğdede üniversite okudum. bor çöplüğünde bor avcılarıyla çok sise kırmaya gittik. orda yapabilirsin bu isi. hem malzeme bol hem yer müsait :)
1990 ankara

Çevrimdışı Ercan KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 27 Ekim 2015, 16:11:27 »
Küçük yaşlarda huğlu tek kırma tüfeğimle çulluk vuracamm diye dağ tepe gezerdim.  Bir çulluğı bir kaç tekrar kaldırır atış yapardım ama yine vuramazdım. Çok antrenman yapardım bunun için sürekli ani nişanlar alır dururdum. Zamanla uçar avımı geliştirdim. Köpeksiz çıktığım halde her halde kaldırdığım çullukları vurma oranım en az yarı yarıyadır. Bu zamanla ve atrenmanlar ile uçar avını geliştirmek mümkün. Önce yere ya da başka bir yere hedef dikin yönünüz 90 derece dönüp ani nişanlar alarak atış yaparak başlayabilirsiniz
1986 ORDU

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 27 Ekim 2015, 17:37:43 »
Hocam bi kaç şey de ben yazayım belki faydası olur.
Öncelikle tüfekte hata olup olmadığını bilin
bunu farklı atıcılara deneterek anlayın.
Tüfek sorunsuzsa yani gösterdiği yeri vuruyorsa
fişekleri ve hedefleri temin edin :)

Hedef olarak cam vs hariç şeyler tercih edilebilir.
Yakın mesafede geniş şok ve ince saçma kullanın
5-10 hedef dizin ve teker teker vurun daha sonra
olabildiğince hızlı şekilde vurmaya çalışın.
Bu şekilde fişeğiniz bitene kadar devam edin.

Artık az manke ve seri vurduğunuza inandığızda
arkadaşınızdan havaya birşeyler fırlatmasını isteyebilirsiniz  :)
Hareketli hedef her zaman zordur ve antreman gerektirir
O yüzden az vuruş gayet normaldir canınızı sıkmayın.

Unutmayın,iyi atış, çok fişek yakmaktan ve heyecanı yenmekten geçer.
Onur kardeşim çok doğru demiş,avla atış bir olmuyor,
Her atıcı nasıl iyi bir avcı olmuyorsa her avcı da iyi bir atıcı olmayabilir.

Kolay gelsin.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 28 Ekim 2015, 19:32:42 »
Ben aynı durumda bir ustamın tekniğiyle geliştirdim kendimi. Oda duvarının bir köşesine hızlıca tüfeği doğrultmaya çalışırım. Onda sürekli aynı noktaya doğrultabildikten sonra aynı şekilde köşeye hızlıca doğrulup tavan çizgisini takip edip diğer köşede tetik düşürürüm. Buna alıştıktan sonra hareketli hedefle antrenman daha uygun geliyor bana. Tabii tüfekte bir sıkıntı yoksa.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #18 : 28 Ekim 2015, 19:50:39 »
1. tüfekten korkmadan atış anında çekinmeden gözünüzü kapatmadan atış yapın hedefi atıştan öncede atış anındada atıştan sonrada hep görün
2. yakın mesafeden 10-15 metre tüfeğinizi test edin. arpacığın gösterdiği yere atıyormu bir bakın. değişik şoklarla yapınki şok ağzı veya şoklar yamuk yapılmışmı anlayabilesiniz.

eğer tüfekte ve sizde bir sıkıntı yoksa gerisi pratik. buradaki ustaların değişik yöntemlerinin hepsini deneyebilirsiniz.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #19 : 28 Ekim 2015, 22:52:51 »
1. tüfekten korkmadan atış anında çekinmeden gözünüzü kapatmadan atış yapın hedefi atıştan öncede atış anındada atıştan sonrada hep görün
2. yakın mesafeden 10-15 metre tüfeğinizi test edin. arpacığın gösterdiği yere atıyormu bir bakın. değişik şoklarla yapınki şok ağzı veya şoklar yamuk yapılmışmı anlayabilesiniz.

eğer tüfekte ve sizde bir sıkıntı yoksa gerisi pratik. buradaki ustaların değişik yöntemlerinin hepsini deneyebilirsiniz.
Fena halde katılıyorum. Bilhassa 1. sıradakini çok beğendim. Tetiği çektiğinizde, tabir yerindeyse, "dört gözle" bakın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 29 Ekim 2015, 10:29:37 »
sevgili ustalar okuduklarımın hepsini birazdan köye gidip deneyeceğim 4 kutu fişek almayı düşünüyorum kaç numara kaç gram fişek önerirsiniz
1987-Niğde

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 29 Ekim 2015, 21:08:36 »
bu gün tam 4 kutu fişek harcadım yine trap üzerinde çeşitli denemelerle yaptığım atışlarda % 95 olumlu sonuç aldım ben hep atış yaparken yanlış yere atış yapıyormuşum o yüzden hiç vuramıyormuşum
1987-Niğde

Çevrimdışı Mustafa SAYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 29 Ekim 2015, 22:32:02 »
bu gün tam 4 kutu fişek harcadım yine trap üzerinde çeşitli denemelerle yaptığım atışlarda % 95 olumlu sonuç aldım ben hep atış yaparken yanlış yere atış yapıyormuşum o yüzden hiç vuramıyormuşum
Peki nereye ve nasil yaptinda duzelttin atisini.Yeni baslayacak biri olarak bizde bilip ogrenelim..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2015, 22:36:56 Gönderen: Mustafa SAYAR »
Mustafa SAYAR
1981 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 30 Ekim 2015, 03:06:25 »
Muhtemelen önleme yapmadan atış yapıyordunuz hayırlısı olsun tebrikler
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 01 Kasım 2015, 22:58:34 »
Hocam silahi tutuş önemi onemli bi şeymiş isaret parmagi silahin altindan ileriyi yani hedefi gostermesi gerekiyormuş bide askerdeki gibi hedefin boyu ne kadarsa o kadar hedefin gidis yönüne ates ediyorsun ben.boyle yaptim yanimdakiler şaşırdı gercekten.
1987-Niğde