İstanbul'da en yakın iki yer çatalca ve ömerli-Şile bölgesi av için uygun ama havalar soğuması gerek.İstanbul'a yakın 250-350 km mesafe de birçok bölge var.Bu yıl bir defa Ankara bir defa da Edirne planım var inşallah gidebilirim.
Cumartesi günü sabah, bahçeyiş tarafına gittim.Güzel rüzgar vardı.Hava henuz açmaya başlamıştı saat 06:15 civarı benden sonra bir kişi daha geldi.Sazlıklı bölgenin sol tarafını o arkadaş yürüdü sağ tarafını ben yürüdüm.Epey ileri vardığımda düdük sesleri duymaya başladım, oraya kadar sazlıklardan kalkan birşey olmadı.Turnalar tarlalar da yemleniyordu.Yolun 3/2 bittiğinde arkadan yeni gelen avcı arkadaşlar oldu ama atacak bişey yoktu.Sonra martılar karabataklar turnalar uçmaya başladı.Ördek v.b birşey göremedim.Yine de 5-6 tüfek sesi duydum ama neye attılar bilmiyorum.Diğer tarafda mısır tarlalarının olduğu bölge de köpeklerle sezonun son bıldırcın avını yapmaya çalışanlar vardı galiba.Tek bir atış yapmadan tüfeği kaldırıp marşa bastım.Hedef sazlıbosna barajı
Sazlıbosna mahallesine geçiş sağlayan köprüye girmeden hemen önce sağa dönüp toprak yol boyunca sete kadar arabayla yavaş yavaş gittim.
Kenarlarda bol miktarda martı ve çift çift balıkçıl daha açıklarda karabataklar vardı.Ortalarda bir koy da sadece 2 adet ördekgillerden kalktı onları da tam seçemedim virajdan dolayı.İlerde barajı boydan boya kesmiş bir balık ağı vardı.
Barajı küçükçekmece yönüne doğru boydan boya gidip setin üstünden iskinin tesisinin içinden geçip doğru eve gittim.
Anadolu yakasında arkadaşlarım şile de biraz karatavuk vurmuşlar.Tek aldığım haber bu