Gönderen Konu: usta avcı köpeğimiz masrafı  (Okunma sayısı 4716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
usta avcı köpeğimiz masrafı
« : 20 Ekim 2015, 00:04:30 »
1.5 YAŞINDA İYİ BİR KAN HATTINA SAHİP KÖPEĞİN SAHİBINE MALİYETİNİ HESAPLADIM.AYDA 1 TORBA KALİTELİ MAMA YESİN 200 TLMAMA TORBASI DERSEK,3.600 TL.8 TANE AŞISI 320 TL EDER.İÇ DIŞ PARAZİT480 DERSEK.BAŞKASINA BAKTIRDIK DERSEK YADA KENNEL MALİYETİ 200 TL DERSEK,3600 EDER,BU KÖPEK 2 AY EĞİTİM MA$RAFI 3000 TL EDER.VETERINER VE İLAÇ MASRAFLARINI,SAYMIYORUM.TOPLAM:10.400 TL EDİYOR.BU DEMEKTİRKİ KÜLLÜM ZARARDAYIZ.ŞİMDİ GELELİM 1000 TL YE USTA KÖPEK ALMAK İSTEYENLERE,AYIP DENEN BİR ŞEY VAR,HESAP ORTADA,BİRDE 3 YAŞINDAKİ UST BİR KÖPEĞİN MASRAFINI SİZ HESAPLAYIN ARTIK.
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: usta avcı köpeğimiz masrafı
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2015, 09:30:39 »
Veli bey birde şu açıdan bakalım.
Biz arabamızı sıfır alıp  bir müddet kullanıp sonra satacağımızda,  ogüne kadar koyduğumuz benzini ve yaptırdığımız bakımları satış fiyatımızın üstüne ekliyormuyuz?
Siz hiç araba ilanlarlarda "ben aracımda şimdiye kadar şukadar tl benzin koydum, onuda satış fiyatına ekledim"  diyen gördünüz mü?
Malın işletim maliyeti keyfini sürenindir. Siz hem malın keyfini sürüp hem maliyetini alacak kişiye yüklemeye çalışırsanız elbette sonuç sizin örneğiniz gibi olur.
Sizin bütün maliyetinizi alan kişi ödeyecekse,  neden alan kişi 2. Elin riskine girsin.heleki piyasada Aport yapmayan, yaylada peşinden deli gibi koşturtan, yada hastalık sahibi pekçok köpek ilanı piyasa da mevcutken?
Birde bu açıdan bakalım
Saygılar
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2015, 09:38:51 Gönderen: Tahsin SER »
1982 Kocaeli

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ, Gürkan ONAT

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2015, 10:00:07 »
0 aldigim arabaya noss takfirisam,ekstra guvenlik paketi koydurursam ya da ceki demiri vinc arazi lastigi yukseltme snorkel vs eklersem fiyatini artiririm ben olsam.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

The following users thanked this post: Gürkan ONAT

Çevrimdışı Berat ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2015, 15:16:45 »
Biz arabamızı sıfır alıp  bir müddet kullanıp sonra satacağımızda,  ogüne kadar koyduğumuz benzini ve yaptırdığımız bakımları satış fiyatımızın üstüne ekliyormuyuz?
Siz hiç araba ilanlarlarda "ben aracımda şimdiye kadar şukadar tl benzin koydum, onuda satış fiyatına ekledim"  diyen gördünüz mü?
Malın işletim maliyeti keyfini sürenindir. Siz hem malın keyfini sürüp hem maliyetini alacak kişiye yüklemeye çalışırsanız elbette sonuç sizin örneğiniz gibi olur.
Sizin bütün maliyetinizi alan kişi ödeyecekse,  neden alan kişi 2. Elin riskine girsin.heleki piyasada Aport yapmayan, yaylada peşinden deli gibi koşturtan, yada hastalık sahibi pekçok köpek ilanı piyasa da mevcutken?
Birde bu açıdan bakalım
Saygılar
+1
  • REMİNGTON 11-87
  • CESA 1800 FAVORİT
  • BERETTA MOD70 7.65MM
  • DUETSCH DRATHAAR (TİNA VE ÇİKO )
"DERDİ DÜNYA OLANIN DÜNYA KADAR DERDİ OLUR"

TRABZON - SAMSUN - 1986

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 20 Ekim 2015, 16:06:00 »
Veli bey sizi böyle bir yazı yazmaya iten neden nedir
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #5 : 20 Ekim 2015, 16:17:21 »
Bir av köpeğinin iyi bir av köpeği olabilmesi için asgari 3 yıl gerekiyor. İstisnalar hariç bu yaşa kadar o köpekten kadar keyif almak bayağı zor. Bu zaman sınırı örneğin kurzhaar cinsi ise  daha uzun oluyor. Yapılan ne? Mama yedirmek ve eğitim için zaman harcamak. Karşılığında alınan ne? Sizi boğazınız acıyıncaya kadar bağırtması, avları kaçırması ve nihayetinde bol bol sabır. Yani gerçekten maliyeti yüksek. Köpek beslemeyen biri bunları bilemeyebilir. Veli Bey bu konuya dikkat çekmek istiyor bence.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2015, 16:22:03 Gönderen: Nuri KOPLAY »
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 20 Ekim 2015, 16:51:12 »
Benim kurzhaar im 1 yaşında sanırım 5000 tl harcamisimdir. Bide Avda yanımda gezmiyormu etrafa baka baka.....

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #7 : 20 Ekim 2015, 16:59:09 »
Benim başıma gelen
Hediye pointer yavru verdiler beagal kırması çıktı
Hadi nasip dedim
Yemek aşı yeri kafesi panel çiti bir sürü masraf derken
Av hariç herşeyle alakalı bir köpek yalaka birde üstüne kaçtı
Evdekiler bul köpegi diye üç ay arattılar
Birde millet dalga geçiyor insan evladına böyle bakmadı diye

Şimdi yine aynı kişi dört yaşına bedavaya çatal burun verdi
15 kilo mama üç aydır bitmedi ama bu köpek av yapıyor veya yapacak tanısma asamasındayız
Digeri gibi sesi soluguda çıkmıyor

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 20 Ekim 2015, 17:09:45 »
Benim kurzhaar im 1 yaşında sanırım 5000 tl harcamisimdir. Bide Avda yanımda gezmiyormu etrafa baka baka.....

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:) :) demekki etrafta kuş yok gürsel bey . kendini boşa yormuyor anlaşılan .  :D
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 20 Ekim 2015, 17:48:21 »
Bende 2.5 yaşlarında bir kurhzaar var köpek bana 1 yaşında geldi,ferması araması gayet ama aport zayıf bazen önünde vurulan kuşu almıyor aldığı zamanda ağızında ciğneyerek gezdiriyor cileden cıkıyorum yanıma gelene kadar 10 dk uğraşıyorum tabii biliyor hatasını.Bilmiyorum bakalım ne yapıcağız böyle giderse sıkıntı yani hergün maşallah 2 tas mamayı nefes almadan yiyor :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 20 Ekim 2015, 19:27:48 »
arkadaşlar negatif ve pozitif yorumlarınız için teşekkürler.ben bu yazıyı fac den bir arkadasın yazısından kopyaladım.ama su bir gerçek ki gerçek avcı köpeğini seviyorsa onu evladı gibi bakıyoruz.para ikinci planda kalıyor.ne demişler

avda  5krs köpek  1krs tüfek sonra  dipçik arkasında iyi bir esek lazım.her türlü yorumlarınız için tesekkürler
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2015, 22:54:00 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 20 Ekim 2015, 22:04:10 »
1.5 YAŞINDA İYİ BİR KAN HATTINA SAHİP KÖPEĞİN SAHİBINE MALİYETİNİ HESAPLADIM.AYDA 1 TORBA KALİTELİ MAMA YESİN 200 TLMAMA TORBASI DERSEK,3.600 TL.8 TANE AŞISI 320 TL EDER.İÇ DIŞ PARAZİT480 DERSEK.BAŞKASINA BAKTIRDIK DERSEK YADA KENNEL MALİYETİ 200 TL DERSEK,3600 EDER,BU KÖPEK 2 AY EĞİTİM MA$RAFI 3000 TL EDER.VETERINER VE İLAÇ MASRAFLARINI,SAYMIYORUM.TOPLAM:10.400 TL EDİYOR.BU DEMEKTİRKİ KÜLLÜM ZARARDAYIZ.ŞİMDİ GELELİM 1000 TL YE USTA KÖPEK ALMAK İSTEYENLERE,AYIP DENEN BİR ŞEY VAR,HESAP ORTADA,BİRDE 3 YAŞINDAKİ UST BİR KÖPEĞİN MASRAFINI SİZ HESAPLAYIN ARTIK.
abi bu hesabı cıkarırken ne ıctıyen banada sole allah askına
1976 gaziantep

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 21 Ekim 2015, 16:18:43 »
Birde bu açıdan bakalım
Saygılar
konu yanlış mecralara çekilmiş galiba.Veli beyin hesabı biraz abartılı olsada 1,5 yaşına kadar bir köpeğin masrafı en az 2000-2500 TL. Araba örneği de şöyle yanlış,arabayı aldığınız anda kullanmaya başlıyorsunuz,işinizi görüyor.Kullandıkça yıpranıyor ve fiyatı düşüyor.Oysa köpeği bir çocuk yetiştirir gibi yetiştirip sonucunu görmek için 2 yıl beklemeniz lazım,sonunda ne çıkacağı meçhul. Arabayı kullanmadığınız zaman vergi dışında masrafı yok,köpek ava gitmese de her türlü masrafı devam ediyor.Burada eleştirilmesi gereken konu şu: bedava köpek sahiplenmek veya çok ucuza almak isteyenler var.Eğer köpek av yapıyorsa bunun maliyetini düşünüp ona göre bir fiyat vermek gerekir,yok eğer av yapmıyorsa neden sahiplenmek ister ki insan. Yeni yetişmiş bir köpeği birisinin bedava vermesi için o kişinin çok zengin olması gerekir,başka izahı yok.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 21 Ekim 2015, 16:31:20 »
Köpeklerimizin bu konuşmalardan haberi olmasın :) :) :)
sonra derki;
ulan meğer adama yük oluyormuşum vaybeeee
istenmediğim yerde durmam arkadaş, zaten avcıyım diye geçiniyo, boşu boşuna yırtmışım kendimi meralarda :)
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #14 : 21 Ekim 2015, 19:28:01 »
Kısa bir örnek ; yıllar önce amcama baba payı diye 2 tane köse barak verdiler.biri öldü diğeri yetişti. İstisnalar hariç her av en az bi tavşan vurduruyordu köpek. Balıkesirden birileri köpeğin methini duymuş aramış bizim amcayı satılık mı satılıksa kaç lira falan. 3.000₺ demiş bizim ki :) avda deneyebilir miyiz olur pazar gün gelin. Köpeği salmış bizim amca , çaltılıkda 4 tur attırmış tavşanlara. O gün amcam bi tavşan adam 2 tavşan vurmuş köye gelmişler
  Alıcı hasta olmuş ama sünnet icabı 2.500 olur mu demiş. Bizim amca demiş ki köpek 5 milyar oldu :D
   Ik kök kem küm derken adam hemen 5.000 i vermiş , bizim amca vazgeçer belki diye tavşanlar fırından çıkmadan arabasına binmiş gitmiş köpekle

Burdaki olay amcam 5 milyara köpek sattı değil. Bu iş zevk işi , bu haz adam için beş bin liraya alabileceği şeylerden daha öncelikli demek ki.
  dip not : amcam ekmek ve yemek artığıyla besler köpekleri. Aşı maşı soyağacı hiçbişey yoktu o köpekte.  Kısa derken yine uzattık mâzur görün
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ, Veli TOKCAN

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 22 Ekim 2015, 10:10:02 »
ozaman benim köpek 20 bin çoğu öğününde et yiyor şimdiye kadar bi danayı yemiştir. Allahtan hastanenin yemek şirketi dandikte gelen yemeklerin et kısmı benim köpeğe kalıyor :) Not: Benim köpeğimim gözümde değeri biçilemez hem çok sevdiğim bi abimin hediyesi hemde avcı adam usta köpeğini avı bırakmadıktan sonra satmaz ticaretini yapanlarada saygım var yetiştirip masraf ediyorsa bedelini istemesi kadar doğal bişey olamaz
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..