Gönderen Konu: rc mi bp mi kullanıcı yorumları nelerdir ??  (Okunma sayısı 69788 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail METE

• *
Ynt: rc mi bp mi kullanıcı yorumları nelerdir ??
« Yanıtla #75 : 24 Kasım 2015, 23:24:32 »
Volkan Bey,
Yapacak bir şey yok.
Sağ olsun sitemizden bir arkadaşımızda söyledi aynı şeyi :)(Bu arada arkadaşımıza selam ve sevgiler)
Ben unutuyorum.
Benim yaptığım işlem plastik kap 4.0 o belli.Barutun kaplı ağırlığı 5.8.
5.8-4.0=1.8 diyorum.Nasıl ama :D
Yanlışlık yok herhalde Volkan Bey.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #76 : 24 Kasım 2015, 23:26:16 »
konuda bazıları yeşil kutulu GORDON 1885 yazan fişeğe performansı iyi olan eski fişek demiş ama tam tersini diyende var şimdi anlamadım ben hangisi eski hangisi yeni hangisi iyi hangisi kötü
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2015, 23:27:38 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #77 : 24 Kasım 2015, 23:31:55 »
konuda bazıları yeşil kutulu GORDON 1885 yazan fişeğe performansı iyi olan eski fişek demiş ama tam tersini diyende var şimdi anlamadım ben hangisi eski hangisi yeni hangisi iyi hangisi kötü
Çağrı Kardeşim,
İyisi veya kötüsü bence yok,
Eski üretimden memnun olanlar var,yeni üretimlerin o kadar verimli olmadığını söyleyip memnuniyetsizlikler var.

Sağdaki eski,diğeri yeni üretim.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

The following users thanked this post: Çağrı ECE

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #78 : 25 Kasım 2015, 08:41:37 »
Bende anlamadım şimdi gordon 1885 yazanlardan ben çok memnunum yenilerden verim alamadım. yenisinin barutu daha fazlaymış daha etkili olması gerekmezmi bu nasıl oluyor peki   ??? ???
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #79 : 25 Kasım 2015, 08:56:19 »
Bende anlamadım şimdi gordon 1885 yazanlardan ben çok memnunum yenilerden verim alamadım. yenisinin barutu daha fazlaymış daha etkili olması gerekmezmi bu nasıl oluyor peki   ??? ???

daha sert havalarda kullanılsın düşüncesiyle barutu artırmışlardır belki
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #80 : 25 Kasım 2015, 09:09:21 »
daha sert havalarda kullanılsın düşüncesiyle barutu artırmışlardır belki
öyle olabilir ama önceki bp fişekler 0-15 derece arasında çok iyi. geçen sabah hava 10-12 derece civarıydı yeni bp fişeğiyle tahtalılardan tüy topladık. daha soğuk havada denemek gerekiyo bunu ozaman ?
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Orhan KÖSEOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #81 : 25 Kasım 2015, 09:28:19 »
b&p cevap vermek yerine sayılır ava yönlendirdiyse hiç olumlu bir yaklaşım değil. sayılır av da kaç gündür bunca tartışma varken, hatta ve hatta ANTEP'li bir üyemiz B&P fişekleri antepte dolduruluyor diye ısrar ettiği halde bir açıklama yapmıyorsa;

BU FİŞEKLERİN ÜLKEMİZDE DOLDURULMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK.

HALA DAHA İHTİMAL VERMİYORUM VE GÜVENMEK İSTİYORUM AMA MAALESEF GEÇEN HER SAAT OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİM ARTIYOR
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba
insan söylediği sözün kefili, söylemediği sözün esiridir.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 25 Kasım 2015, 09:33:07 »
F2 7 numara
Fişek ağırlığı:44.6g
Saçma ağırlığı:34.1g
Saçma şekilleri düzgün ve yuvarlak.
Barut ağırlığı:1.8g
Saçma çapı:2.47
Tapa:Patented 8 yazıyor.

F2 6 numara
Saçma ağırlığı:34g
Saçma yapısı düzgün ve yuvarlama.
Saçma çapı:2.68
Barut ağırlığı:1.6g
Tapa:Patented 44

tenekeye atıp delmediğini söyleyen arkadaşlar var. ancak barutun fazla olduğu görülüyor. buna rağmen neden etkisiz arkadaşlar
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #83 : 25 Kasım 2015, 09:48:28 »
F2 7 numara
Fişek ağırlığı:44.6g
Saçma ağırlığı:34.1g
Saçma şekilleri düzgün ve yuvarlak.
Barut ağırlığı:1.8g
Saçma çapı:2.47
Tapa:Patented 8 yazıyor.

F2 6 numara
Saçma ağırlığı:34g
Saçma yapısı düzgün ve yuvarlama.
Saçma çapı:2.68
Barut ağırlığı:1.6g
Tapa:Patented 44

tenekeye atıp delmediğini söyleyen arkadaşlar var. ancak barutun fazla olduğu görülüyor. buna rağmen neden etkisiz arkadaşlar
Bu işin balistiğinden anlayan biri hem pattern hemde penetrasyon açısından bir test etse kıyaslamalı olarak şu fişeği de ne gibi farklar var görebilsek en azından. Biyerde bir terslik var ama anlayamadım.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ahmet ÖZYILMAZERLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #84 : 25 Kasım 2015, 10:32:06 »
Arkadaşlar,

B&P ile ilgili neden bu kadar çok tartışma yaşandı gerçekten anlamakta zorlanıyorum, eğer bir memnuniyetsizlik varsa marka tercihinizi değiştirin olsun bitsin. Bunun daha FİOCCHİ'si var, MİRAGE'ı var, BORNAGHI'si var, RC'si var, orijinal CHEDDİTE var fişeğiniz ille İtalyan olacaksa daha bin türlü çeşit var. Artık memlekette ithal bolluğu da yaşandığından fiyat olarak tuzluca olsa da bu markalara çok kolaylıkla erişmek mümkün. Lokal av bayinizde yoksa bile internetten çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yeni mahsul B&P'lerde gerçekten bir sorun var mı yok mu bilemiyorum, bu sezon iş yoğunluğundan kıpırdayamadım, tecrübe etme şansım olmadı. Ama iyi bildiğim bir şey varsa, madem sorun var, kompe kullanmayı, almayı bırakın o malı. O zaman üretici, distribütör, satıcı da derki "ha bu malı değiştirdik, satışı kesildi, o zaman eski haline çevirelim" böylelikle sorun ortadan kalkar. 
1980 İSTANBUL

The following users thanked this post: Mehmet ÇAKIR, Zekeriyya TEKiN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 25 Kasım 2015, 11:41:04 »
Arkadaşlar,

B&P ile ilgili neden bu kadar çok tartışma yaşandı gerçekten anlamakta zorlanıyorum, eğer bir memnuniyetsizlik varsa marka tercihinizi değiştirin olsun bitsin. Bunun daha FİOCCHİ'si var, MİRAGE'ı var, BORNAGHI'si var, RC'si var, orijinal CHEDDİTE var fişeğiniz ille İtalyan olacaksa daha bin türlü çeşit var. Artık memlekette ithal bolluğu da yaşandığından fiyat olarak tuzluca olsa da bu markalara çok kolaylıkla erişmek mümkün. Lokal av bayinizde yoksa bile internetten çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yeni mahsul B&P'lerde gerçekten bir sorun var mı yok mu bilemiyorum, bu sezon iş yoğunluğundan kıpırdayamadım, tecrübe etme şansım olmadı. Ama iyi bildiğim bir şey varsa, madem sorun var, kompe kullanmayı, almayı bırakın o malı. O zaman üretici, distribütör, satıcı da derki "ha bu malı değiştirdik, satışı kesildi, o zaman eski haline çevirelim" böylelikle sorun ortadan kalkar.

Ahmet Bey
Sorun alıp almamakta değil. eğer gerçekten sorun varsa seneye zaten alan olmaz. mesele bu sezonun meselesi. çünkü bir üç beş değil koli koli alan da oldu. mesele bu alınan fişekler ne yapılacak. geri iade etsen alan olmaz. daha da önemlisi biz türk avcılarının böyle sömürülmesi
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba

The following users thanked this post: İsmail METE, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #86 : 25 Kasım 2015, 15:12:22 »
Çok net bir cevap vericeğim böyle konularda ; eğer ithal fişeklerden sıkıntımız varsa sahtesi orijinal sıkıntısı yaşiyorsak bundan ötürüde  ekonomik sorun vs. varsa italahata mecbursak ; Türk avcısı her zaman sömürülür ya biz herşeyi yerli alıcaz yada sömürülüp kahvehanelerde,kulüplerde,forumlarda,sosyal medyada sömürüldüğümüzü anlatırız DKMP'de Bakanlığımızda bize karşı olması ve bizide sömürmesi italahttan dolayıdır buda avcıların kendi ülkesinde üretinlen ürünlerin yapan kişilere güvensizliktir.
Ben kendi şahsı adıma havalar -15 - 10  oluncaya kadar ithal fişek almam alırsam bp alırım yoksa bayide rc
Şunu belli etmek istiyorum hala birkaç yerli marka adam gibi fişek yapıyor siz siz olun yerli malı alın (...)
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı A.Veli DEMİRÇİNİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #87 : 25 Kasım 2015, 15:50:07 »
Ergin abi hangi firmalar onlar tecrübelerini paylaşırsan sevinirim artık ithal fişek almak istemiyorum.
1959 İzmir Çiğli

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #88 : 25 Kasım 2015, 17:00:12 »
Ergin abi hangi firmalar onlar tecrübelerini paylaşırsan sevinirim artık ithal fişek almak istemiyorum.
Mecanın av fişekleri gayet güzel sonra yerli halkın kullandığı ve çok tanığım kişilerin aldığı sterling iyi fişekler üretiyor ancak sterling tek kurşunlarını denemedimbu iki marka gayet iyi aslında yavaşçalarda iyi gibi ama çok leke ve iz yapıyor gibi duyumlar aldım denedim kinetik sistem olduğu için tüfeğim tam karar veremedim bu 2 veya 3 diyelim markaları deneyin ama dediğim gibi hava eksiyi gördümü bp ve rc alın

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #89 : 25 Kasım 2015, 18:29:26 »
engin abi iyi hoş güzel söylüyorsun da. sıkıntı sayılır avın herhangi bir açıklama yapmaması. sanki biz avcı arkadaşlar hiç bir şey bilmiyoruz. onlar ceplerini doldursunlar. biz de bereketini görün diyelim. eğer getirdiğin veya burda doldurduğun artık her neyse üründe bir memnuniyetsizlik belirtilmiş ise ve de sorun sana intikal etmişse bir açıklama yapar insan. etik bunu gerektirir. fişekler belki de ithal. yine de bir açıklama ile kullananları rahatlatması gerekir.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2015, 18:31:59 Gönderen: Orhan KÖSEOĞLU »
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #90 : 25 Kasım 2015, 18:54:26 »
engin abi iyi hoş güzel söylüyorsun da. sıkıntı sayılır avın herhangi bir açıklama yapmaması. sanki biz avcı arkadaşlar hiç bir şey bilmiyoruz. onlar ceplerini doldursunlar. biz de bereketini görün diyelim. eğer getirdiğin veya burda doldurduğun artık her neyse üründe bir memnuniyetsizlik belirtilmiş ise ve de sorun sana intikal etmişse bir açıklama yapar insan. etik bunu gerektirir. fişekler belki de ithal. yine de bir açıklama ile kullananları rahatlatması gerekir.
O noktaları daha detaylı ve ince düşünmek lazım neden bir TÜRK distiribütörün TÜRK avcısına herhangi bir bilgi vermeyip kendi sitesindeki demo bilgileri yazıp hiçbir şey yapmaması anormal bir durum ; yani şunu istiyorlar biz illaki gidip hepimiz yerli fişek alıcaz onlar sıkıntıya düşücek 1-2 yıl sonra yeniden devam edicekler böyle çok firmalar geçti Türkiyede hem silah sanayi hemde diğer bölümlerde onların saygısızlığı sonuçta

The following users thanked this post: İsmail METE, Zekeriyya TEKiN, Orhan KÖSEOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #91 : 25 Kasım 2015, 19:29:10 »
O noktaları daha detaylı ve ince düşünmek lazım neden bir TÜRK distiribütörün TÜRK avcısına herhangi bir bilgi vermeyip kendi sitesindeki demo bilgileri yazıp hiçbir şey yapmaması anormal bir durum ; yani şunu istiyorlar biz illaki gidip hepimiz yerli fişek alıcaz onlar sıkıntıya düşücek 1-2 yıl sonra yeniden devam edicekler böyle çok firmalar geçti Türkiyede hem silah sanayi hemde diğer bölümlerde onların saygısızlığı sonuçta

aynen katılıyorum abi
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #92 : 25 Kasım 2015, 19:55:48 »
Disbiritör den mail gelmeyecektir.bana da gelmiyor geri cevap.direk telefon acmak lazım...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #93 : 25 Kasım 2015, 22:05:40 »
Hala mail gelmedi. Ben telefon olayını da uygun bulmuyorum. Cevap resmi yoldan gelsin, yazılı belgemiz olsun derim.

Volkan Bey,
Yapacak bir şey yok.
Sağ olsun sitemizden bir arkadaşımızda söyledi aynı şeyi :)(Bu arada arkadaşımıza selam ve sevgiler)
Ben unutuyorum.
Benim yaptığım işlem plastik kap 4.0 o belli.Barutun kaplı ağırlığı 5.8.
5.8-4.0=1.8 diyorum.Nasıl ama :D
Yanlışlık yok herhalde Volkan Bey.
:D Haklısınız. Unutulunca sonuca -4 yapmaktan başka çare yok. E bi bakıma da iyi; zihin cimnastiği... :D Ben de dara almıyacam ülen ;D Allah iyiliğiniz versin. Selamlar.

1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İsmail METE

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #94 : 25 Kasım 2015, 22:29:43 »

Hala mail gelmedi. Ben telefon olayını da uygun bulmuyorum. Cevap resmi yoldan gelsin, yazılı belgemiz olsun derim.
:D Haklısınız. Unutulunca sonuca -4 yapmaktan başka çare yok. E bi bakıma da iyi; zihin cimnastiği... :D Ben de dara almıyacam ülen ;D Allah iyiliğiniz versin. Selamlar.

Ben de dara almıyacam ülen
Bende buna çok  ;D ;D ;D ;D
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #95 : 25 Kasım 2015, 22:30:48 »
Denizli'den saygı ve sevgiler.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #96 : 25 Kasım 2015, 22:53:37 »
Ben de dara almıyacam ülen
Bende buna çok  ;D ;D ;D ;D
Eyvallah! Çok sağolun, sevgiler...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İsmail METE

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #97 : 25 Kasım 2015, 23:15:03 »
Rc 2 caccia 34 gr kutusunda türkçe uyarı ifadeleri var.normal mi bu durum.
1994 BURSA-TAVŞANLI

Çevrimdışı Cihan AYTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 27 Kasım 2015, 13:24:46 »
bence de B&P fişeklerin bazı modellerini sayılır av dolduruyor.bunuda açıklamak istemiyorlar.sitesine bakarsanız B&P kovan üzerinden reklam yapmaya çalışmışlar.
1978 UŞAK

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 29 Kasım 2015, 21:24:54 »
Merhaba

Daha önce bp F2 classic 5 no incelemem olmuştu. 1.63 barut ve RC2 den daha sert saçması vardı. Saçma çapları 5.5 no gibiydi. RC2 DE 4 no inceledim;  1.71 F2 barutu ve yumuşak saçması vardı. Tapa her iki markadada 18.6 çapta idi. Sert saçmalar fazla hızda delip geçme problemi yapıyor 32 gram ile denendi. Yumuşak saçmalar teneke delmez ken avdaki performansı çok iyi oluyor. Yazın üveyik te denendi. ( tüm bileşenler aynı olup saçma değiştirildi.Saçma : aslan avcı )
Paylaşayım dedim, saygılar selamlar. ..
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ