yivli üzerinde (Blaser R93 ki artık R8 oluyor yasal işlemler hallolduğunda) ben kullanıyorum. Blaser üzerinde oldukça verimli. youtube üzerinde Aimpoint kanalına girerseniz (
https://www.youtube.com/user/AimpointChannel) oldukça ciddi bir işbirliği içinde olduklarını farkedeceksiniz. Blaser'in avantajı smooth action yani düz kol çekme mekanizması olması dolayısıyla domuz avında ardışık atış imkanı sağlaması. Ancak mauser'in eski bi modeli ile Truglo red dot kullanan tanıdığım var. ben kendisiyle ava gitmedim ama anlattıklarına göre çok ciddi refleksleri olduğunu söylerler. Fiyatlarına bakarsak Truglo ve sizin konus aşağı yukarı aynı seviyedeler. Tabiki ben Konus kullanmadım kullanan tanıdığım da yok ancak dandirik birşeye benzemiyor. Optikte herzaman iki konu vardır:1- Lens kalitesi 2- mekaniğin titreşimle etkileşimi. bunların ikisi konusunda konus markasıyla ilgili bilgim yok (hızlı bakıda bulabildiğim tek youtube linki rusça:
) ama sadece fiyata bakarak karar verecek olursam orta seviyenin üzerinde bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. verdiğiniz linkte bir bilgi verilmiyor ancak yazdığı kadarıyla reticle 4 ayrı şekilde değişebilir ve her reticle da yeşil ve kırmızı renklerde olabilir. tabi makina şekil olarak tactical tipleri andırıyor (Aimpoint Pro gibi) zaten isminde de Tactical kelimesi var. Ancak eğer mekanizması tactila derecede ise sizin için iyi birşey.
Özet:
CZ557 alırsanız öncelikle çok ciddi elden geçmesi lazım. yataklama falan filan bi kenara mekanizması iyi bir ustanın elinden geçmeli çünkü onların bol kolu açı problemleri var. mekanizma sol kenardan takılır. Hızlı bolt çekemezsiniz.
CZ 557 üzerinde reddot olur. Tüm yivliler üzerinde olur. 1.1-4x24 gibi dürbünlere göre de daha iyi olur. Onlar ayrı bir kategori ve ayrı bir işlevleri var. biraz daha mesafenin işin içine girdiği yerlerde daha işlevsel olurlar ama yakın mesafede asla bir red dot sight yerini vermezler...
Ekipmanınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim...