Bundan 5 yıl önce, fabrikayla irtibat kurarak ve kol ölçülerimi vererek ölçülerime göre bir 104a tüfek spariş ettim. Tüfek geldi. Harika avlar yaptım. Duble bıldırcınlar, çalıdan çıkmadan tek atışta yelveler. Bir sene sonra tüfeğin askı kayışının takıldığı namlıdaki kısım koptu ve ben tüfeği servise yolladım. Servis, tüfek gidince beni aradı ve ben sorunu anlatırken tüfeğin dipçik ölçülerinin özelliğinden bahsettim. Ordaki beyefendi de tüfeğin ölçüleri standart ölçüler dedi. Bende kaşıntı var ya. Ben uzun kundak istedim neden standart yaptınız dedim. Oradaki beyfendi de kundağı ücretsiz değiştirebileceklerini ama atış hatalarından meshul olmayacaklarını söylrdi. Bende sorumluluk bende değiştirin dedim. Tüfek geldi. Manke canavarı oldum. Aynı tüfek aynı fişek aynı veysel aynı kuş. Fabrikayı aramaya da yüzüm yok. Tüfeği sitenin satılıklar bölümüne koydum. Sonra bugün, en fazla fırça yerim diye aradım fabrikayı.
Telefonu açan zeynel bey di. Herzamanki sakinliğiyle başladı konuşmaya. Ben sorundan bahsedince ufak bi gülümseme sesi geldi. '' demekki biz herkes için en uygun ölçüyü biliyormuşuz'' dedi. Tüfeği yollamamı, kundak uygunsa kesebileceklerini, uygun değilse yeniden yapacaklarını söyledi. İnanın şaşırıp ''vallaha mı'' diye sordum. Şimdi 2 güne kadar tüfeği yollayacağım. Gelişmeleri de burdan paylaşacağım bakalım ne olacak..