Gönderen Konu: Tüfek parça isimleri,soruda kolay ifade ve doğru temizlik için...  (Okunma sayısı 7423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Sıkıntımızı,sorumuzu doğru ifade edebilmek için,doğru temizlik için önce tüfek parçalarını tanımalıyız diye düşünüyorum.

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Salih KATLANIR

• *
  • GENÇ AVCI
Bilgilendirme için teşekkürler Ahmet bey elimizin altında bulunsun :) Ben kinetik tüfek için motor yağı kullanmayı düşünüyorum sadece el kundağının içi için. Bide döner başlığa önerir misiniz ?

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Bilgilendirme için teşekkürler Ahmet bey elimizin altında bulunsun :) Ben kinetik tüfek için motor yağı kullanmayı düşünüyorum sadece el kundağının içi için. Bide döner başlığa önerir misiniz ?

Salih Bey

Özellikle mekanik parçalarda en büyük sıkıntı mekaniğin rahat çalışmasını zorlayacak yağın üzerine işlevini bozacak başka yabancı maddeleri alması.Özellikle toz tutmaması gerekli düşünüyorum.Bunun içinde çok farklı koruyucu yağlar var özellikle nemden tozdan etkilenmeyen koruyucu yağlarki artık her avdan sonra tüfek temizlemek külfet olmaya başladı.Bir sefer kullanılacaksa vazelinle bile tüfek yağlanır ama avdan 2 gün sonra tüfeğin özellikle gazlı sistemlerin çalışması mucize bence.Ben würth firmasının koruyucu yağlarını hem makinalarımız için hem tüfeklerde kullandım ama av bayilerinde farklı çeşit ve özellikte yağlar mevcut.

Döner başlık kinetik sistem çok fazla fişek seçiyor diye biliyorum ama temizliği gazlıya göre çok kolay.Ama benim tüfeğim gazlı ama fişek kinetiğe göre biraz yüksek gramaj ama bence daha güçlü.Dünyadaki yıllık tüfek üretimininde %65 nin kinetik %35 inin gazlı olduğunu okudum sitemizdeki bir bilgide.

Ama bence artı ve eksikerini yazmamız,sizin av tercihinize göre seçim yapmanız gerekli.Gazlı bi fabarm elleğinin 22 gr özel dolum 12 cal fişeği seri çalıştırmasını beklemeyin ama bi 500 tl lik ata zenit saat gibi çalıştırıyor ;)
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ahmet Bey kardeşim bak :)

http://avlakforum.com/forum/yivli-yivsiz-av-ve-atis-tufekleri-genel-konular/yivsiz-silahlarda-parcalarin-semalari-ve-isimlendirilmesi/

Demek ikimiz de aynı şeye ihtiyaç görmüşüz. Şİmdi kaybolmamaları için bu iki konuyu bölümün SSS kısmına ekliyeceğim. Çifte türü olanlar da elinizde varsa makbule geçer ;)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.