Gönderen Konu: acil !! 10 aylık köpek fermaya alışırmı?  (Okunma sayısı 1701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
acil !! 10 aylık köpek fermaya alışırmı?
« : 06 Ekim 2015, 05:27:36 »
Abilerim yakında bir epagneul breton av köpeği almayı düşünüyorum. Köpek arkadaşımdan. Köpek bu vakte kadar görsel fermaya değilde satın alınan ve saklı olan bıldırcınlara ferma veriyor Aport'uda tamam. Köpek daha küçük sayılır biliyorum fakat arkadaş dağda va. bıldırcın dışında bir ava köpeği çıkartmamış.

Sorum şu ki bu köpek hiç ava alışmamış olsa bile 10'uncu ayda dahi disiplinli bi ferma ya alıştırılabilir ve avlanabilirmi? Yoksa bu tamamen şansa kalmış birşeymi? Köpeği almaya niyetli olduğumdan siz tecrübeli abilerin fikrine baş vurmayı düşündüm konu hakkında bilgili biri yorum yazarsa çok sevinirim!
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: acil !! 10 aylık köpek fermaya alışırmı?
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2015, 05:43:29 »
av köpeklerinde aport calıstırılması sart ama av kanı olan tüm av köpeklerinde perma kanında vardır.perma çalıştırılması olmaz .av köpeği ;av önünde kalkıp kaçtıkça permayı kendi 5.10 av sonrası otomatikman kendi öğrenir.siz o köpeği gözü kapalı alın
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2015, 05:45:00 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2015, 07:23:17 »
Abi kopeği bana arkadaşım hediye olarak verecek yani bir ücret talep etmeden. Ki kendiside bedavaya almış bir tanıdığından, secereli ve pedigree'si olan bir köpek şahsen kendimde avlandım fakat daha küçük olduğundan henüz ne yapacağını pek bilmiyor gibi.

Böyle söylemen yüreğime su serpti abim teşekkür ederim, inşallah dediğin gibi olurda bizde taban eti yemeyi bırakıp birazda yaban eti yiyebiliriz  :)
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2015, 09:07:59 »
kanında varsa iki hatta üç yaşında dahi tam oturur Veli beye katılıyorum
gözün kapalı alabilirsin hayırlı olsun. ;) ;) ;)
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2015, 09:37:07 »
arkadaşım , her şey kanda biter . benim köpek , bir buçuk yaşına kadar ava gidemedi . aldığımda temmuzdu ve  daha 40 günlüktü . o sene hiç ava götürmedim .  geçen sene bir buçuk yaşına geldiğinde , ilk defa bıldırcına götürdüm . ve ilk kuşu gördüğünde çaktı fermayı . ve şimdi çatır çatır avını yapıyor . arazide , bir tane kuş bırakmıyor  .  her şey kanda biter , şekli şemali o kadarda önemli değil . . .

• SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder