Gönderen Konu: eğitim için ne yapmalıyım ?  (Okunma sayısı 1150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat AKTUNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
eğitim için ne yapmalıyım ?
« : 05 Ekim 2015, 13:53:56 »
S.a arkadaslar kopegim 3 aylik dun silah sesi egitimlerini tamamladik sukur sorunsuz gecti silah sesi torpil sesi tabanca sesinden korkmuyor canli tavsani da bildircinida girdu bogamasada oynasti bu vakitten sonra beler yapmam gerekiyor aport egitimine yavastan basladik attim cisimleri birakmiyor getiriyor bana simdi otur kalk yat egitimlerine baslayim yoksa az daha bekleyim mi ? bide kopegım kucuk oldugu ıcın mı bılmıyorum ama dun dagda gezerken pesımden hıc ayrılmadı benle beraber gezdı ılk cıkısı oldugundan korktuda mı dolanmadı yoksa bnden acık arama yapması ıcınde bı egtım vermem gerekıyor mu ben kopegımın bnden en az 60 70 metre onumde gıdıo her tarafı taramasını ıstıyorum bunun ıcın napmam lazım ?
  • süper poze huğlu 103 c
  • otomatık huğlu gx512b
1993 KONYA

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: eğitim için ne yapmalıyım ?
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2015, 14:04:03 »
Murat Kardeşim ;

Bende senin gibi 6 aylık bi setter yavru aldım bi arkadaştan mayıs ayında av sezonuna kadar hiç bişey yapmadım ne eğitim ne bişey 15 ağustosta bıldırcın sezonu açıldı. İlk ava götürdük bi tane kuş zor buldu direk ferma verdi. Baktım  köpek istekli 2 günde bir bıldırcın avına götürdüm. 2 hafta sonra arkadaşlarım tamam dedi bu köpek oldu her gittiğimizde bize fazlası ile kuş vurdurdu. 1 Hafta önce kekliğe götürdüm eğitim amaçlı ne yapacak diye onuda buldu durdu fermaya. Bence köpeğin en iyi eğitimi sık ava götürmek köpek kendiliğinden alışıyor zaten.
1983 Mudurnu/BOLU

Çevrimdışı Murat AKTUNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2015, 14:11:14 »
yani arama yapması ıcın benım yapabılecegım bısey yok kendı alısacak zamanla arayacak o zmn ole mı ?
  • süper poze huğlu 103 c
  • otomatık huğlu gx512b
1993 KONYA

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2015, 14:47:16 »
kanında varsa , işini yapar . bu itaat eğitimi , tuvalet eğitimi , bilmem ne eğitimi , işin kapitalizmi . . .   avcılık , köpeğin genlerinde olacak kanında olacak . sizin yapmanız gereken , sadece ona vakit tanımak , daha yavru , veya çok genç bir köpekten çok şey beklememek lazım . en az bir seneye ihtiyacı var kendine güveninin gelmesi için . bir seneye kadar , çevreden tırsarlar . çekimser olabilirler .   fazla teferruata ve detaya takılmayın , eğer genlerinde avcılık varsa , gerisi teferruatla iştigaldir .

• SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder