Gönderen Konu: Stoeger ve Yurt Dışı  (Okunma sayısı 7139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Stoeger ve Yurt Dışı
« : 02 Ekim 2015, 19:25:30 »
Vursanın kendi ülkemizde bir tufegin Amerikada ve avrupada gerçekten bu kadar ses getirdiğini bilmiyordum reklamı sadece Türkiyede yapmadığını anladım ve öğrendim ve özellik waterfowl avlarında en çok kullanılanlardan bir tüfek haline gelmiş ve türkiyede bu kadar kaliteli ürünlerin neden ülkemizde bilinmemesi dikkat verici ancak sadece Stoeger değil Ata arms armsan hatsan ve diğer tüm markalarda inşallah yurt içi ve yurt dışında büyüyüp güzel şeyler gorucegimize benziyor

1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Ynt: Stoeger ve Yurt Dışı
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2015, 19:29:57 »

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2015, 19:47:12 »
Abi ben hep söylüyorum o kadar silah kullandım uzak mesafede soğukta hiç bu kadar iyi sonuç aldığım başka silah görmedim güçlü avlarda stoeger bambaşka adamlar farkında bunun üstelik yurt dışındaki fiyatlar ve alım gücü onlar için çok çok daha basit kaz ördek tavşan sülün için mükemmel silah
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2015, 20:27:07 »

Abi bizim firmalar abd pazarında ciddi bir paya sahip ne yaptı İtalyanlar bbi adı altında birleşip bu tekere taş koymaya çalışıyor. Bizimkiler büyük çoğunluğu gaz operasyon silahlarla silah elistermenlerinden olumlu not alıyor. Tabi kinetik sistem de aynı girsani begenmeyenler bilmez ama adam benelliye rakip görüyor. Biz desek git işine der bide azar yeriz.  Ben yıldız sentetik kendim camo yaptığım silahın hiçbir hata vermemesi işçiliği konforu grupman penatrasyonu daha yanlış fişek tercihi dışında yaralı giden avimin olmaması ve benimde avcılığı profesyonelce ve etik olarak yapma ugrasim yabancı av tüfeği  kullanan arkadaşlarımın silahim a ve bana saygı duyma larını sağlıyor. Biz tuz Gölü Havzasında avlaniyoruz. Daha bi pas vs bi sorun yaşamadım. Bunu amerikalida görüyor. Rusta görüyor. Bi devlet görmüyor. Silahın yarısı vergi ben yapsamda bu olacak arkasına devlet desteği üniversite desteği almayan sanayi biraz değil çok eksik kalır bu patentli dünyada.
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

The following users thanked this post: Gürkan ONAT, Enes Sadık BALI, Ömer KARABÖRK, Ergin KORKUT, İdris MOĞOL

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2015, 20:34:01 »
onu bunu bilmemde hatsanın sağlam olduğuna pek inanasım gelmiyor alüminyum şarjör borusunu gördükten sonra
benim 450 tl ye aldığım fortune tüfeğin alev gizleyen hariç alüminyum yeri yok onuda 15 tl verdim demir aldım
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2015, 22:03:34 »
Stoeger sorunlarıyla beraber, rakiplerine göre uygun fiyatıyla ve şüphesiz belli bir kaliteye sahip olmasıyla dış pazarda rağbet görüyor. Aynı şey diğer yerliler için geçerli. Bizim ülke fiyatlarına bakmayın; anormal. Taa deprem olduğunda geçici (2 senelik) diye konulan vergi hala alınıyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Ergin KORKUT

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2015, 22:22:22 »
Abi ben hep söylüyorum o kadar silah kullandım uzak mesafede soğukta hiç bu kadar iyi sonuç aldığım başka silah görmedim güçlü avlarda stoeger bambaşka adamlar farkında bunun üstelik yurt dışındaki fiyatlar ve alım gücü onlar için çok çok daha basit kaz ördek tavşan sülün için mükemmel silah
Dediğin gibi Özgürcüm Diğer ülkelerde gerçekten çok fazla satımı ve kullanımı oluyor uplandde o kadar görmedim ama waterfowl da çok var gerçekten hergün ilerliyor ve Turkey olarak namluda yazması bile gurur kaynağı

The following users thanked this post: Özgür UYAR

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2015, 22:26:57 »
Abi bizim firmalar abd pazarında ciddi bir paya sahip ne yaptı İtalyanlar bbi adı altında birleşip bu tekere taş koymaya çalışıyor. Bizimkiler büyük çoğunluğu gaz operasyon silahlarla silah elistermenlerinden olumlu not alıyor. Tabi kinetik sistem de aynı girsani begenmeyenler bilmez ama adam benelliye rakip görüyor. Biz desek git işine der bide azar yeriz.  Ben yıldız sentetik kendim camo yaptığım silahın hiçbir hata vermemesi işçiliği konforu grupman penatrasyonu daha yanlış fişek tercihi dışında yaralı giden avimin olmaması ve benimde avcılığı profesyonelce ve etik olarak yapma ugrasim yabancı av tüfeği  kullanan arkadaşlarımın silahim a ve bana saygı duyma larını sağlıyor. Biz tuz Gölü Havzasında avlaniyoruz. Daha bi pas vs bi sorun yaşamadım. Bunu amerikalida görüyor. Rusta görüyor. Bi devlet görmüyor. Silahın yarısı vergi ben yapsamda bu olacak arkasına devlet desteği üniversite desteği almayan sanayi biraz değil çok eksik kalır bu patentli dünyada.
Aynı düşünceleri fikirler bu camia altında yazıyoruz artık kullandığımız veya kullanmadigimiz tüm Türk markaları desteklemeliyiz özellikle suan ülkenin son 4 ayda yüzde 19 düştüğünü görünce içim gitti bu sene full yerli fişek alicam yerli tüfekleri Dis Yurtlara forumlardan duyurmaya planlıyorum İngilizcem yeteri kadar olsada artık ekonomi Silah sektöründe fişek sektöründe gerçekten çok büyük yer alıyor artık devletin ve devlet üniversiteleri bu konuları açmaları lazım baktım da stoeger aldığı işçilere kendi eğitimlerini veriyor ve bir hazırlık sınavına sokuyormuş Ata arms Dada böyle bir şey duymuştum buda iyi bir şey

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2015, 22:28:55 »
Stoeger sorunlarıyla beraber, rakiplerine göre uygun fiyatıyla ve şüphesiz belli bir kaliteye sahip olmasıyla dış pazarda rağbet görüyor. Aynı şey diğer yerliler için geçerli. Bizim ülke fiyatlarına bakmayın; anormal. Taa deprem olduğunda geçici (2 senelik) diye konulan vergi hala alınıyor.
Stoeger konusuna değil de daha önemli bir konuya değinmişsiniz Volkan bey devletin vergiler ve fiyatlar birde ekonomi  :)

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2015, 22:36:36 »

[/quote]ergin abi güzel konu açmissin stoegeri yeni aldim grupmani güzel bu sene karli havada saçmasini gorecez  şu var yurt dışina giden tüfekler kalem gibi bir hata bulamazsin ama bize sattiklari nedense şans  bunu anlamiyorum  fiyatlara gelince 1800 altinda tüfek yok
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 22:47:30 Gönderen: Ergin ŞİMŞEK »
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #10 : 02 Ekim 2015, 22:52:37 »

En kolayindan site farkı amerikan sitesi çok güzel yapmışlar bizim site çok demode yani ama tüfek farkı yok oraya gidenler buraya gideni hiçbir farkı yok bizzat bugün fabrika ile konuştuk hepsi aynı m3000'in artışlarına hız vermişler yurt içi için

ergin abi güzel konu açmissin stoegeri yeni aldim grupmani güzel bu sene karli havada saçmasini gorecez  şu var yurt dışina giden tüfekler kalem gibi bir hata bulamazsin ama bize sattiklari nedense şans  bunu anlamiyorum  fiyatlara gelince 1800 altinda tüfek yok

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2015, 23:10:45 »
İnsallah öyledir abi diğer tūfeğimden illallah ettim avdan soğudum
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 03 Ekim 2015, 00:22:54 »
Yabancı forumlarda ingilizcem yettiği kadar ( yetmediği yerde translate saolsun ) :) stoeger ile ilgili başlıkları okumuştum ve av resimlerini görmüştüm gercekten cok methediyolar özellikle hindi ve su kuşu avlarında yurtdışı piyasasında ciddi kullanıcısı var.Cevremde kullanan 2-3 kişi var onlarda cok memnun.Önümüzdeki sezona aslında elimdeki tüfeklerden birini cıkarıp özellikle ördek ve tavşan avı icin kinetik bir yarı otomatik almaya niyetim var Stoeger m3000 max-5 cok ağır basıyor şuan :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Ceyhun MİRİLİ

• *
« Yanıtla #13 : 03 Ekim 2015, 03:14:06 »
Uzak mesafe atışları için 3 no şok ile tek geçerim.
Ceyhun MİRİLİ
1985 TEKİRDAĞ

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #14 : 03 Ekim 2015, 12:30:54 »
Biri 20 biri 35 metre deki penetreleri

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 03 Ekim 2015, 13:08:32 »
ergin abi kaç no şok fişek  kaç gr ???? mega  34 gr 6no saçma  40 metrede  1 şokla 40*60cm kağida 127 saçma geldi yorumun altındakı resim
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 13:10:19 Gönderen: Ergin ŞİMŞEK »

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #16 : 03 Ekim 2015, 13:13:52 »
Herhalde full shock meca gayet iyi bi nevi shota göre ilkinde 35 metre 77 saçma
Diğerinde 20 176 herhalde öyle bir şey

Çevrimdışı İbrahim KESEN

• *
  • Çifsan SP500-Tufek Sever
    • Kisisel Sitem (3 farkli blog)
« Yanıtla #17 : 03 Ekim 2015, 21:03:04 »
Stoeger in Çiftesi çok hoş Taktikal..
Neyi Secersen Sec,Aklın Hep Seçemediğinde Kalır
1983 Bursa

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 03 Ekim 2015, 22:41:30 »
Stoeger konusuna değil de daha önemli bir konuya değinmişsiniz Volkan bey devletin vergiler ve fiyatlar birde ekonomi  :)
Öyle oldu abi ama değerine göre hesaplı fiyat gibisi var mı? Kullanmak için alacağım tüfek kalitesiyle kıyasla ne kadar hesaplı olursa gözümde o kadar kullanılasıdır. Fiyatı tam değerindeyse yine bana uymaz. Diğer alternatifleri iyice incelemeden kolay kolay almam. Kalitesinin, kıymetinin üzerinde olduğu hali bahse gerek yok zaten. Nitekim yabancı forumlarda da kalitesine göre hesaplı olduğunda daha fazla tutuluyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 03 Ekim 2015, 23:05:12 »
Kullanıyor ve seviyorum
61 slug namlum ile domuz.bildircin.culluk
71 mobil soklu namluyla geriye kalan tum avlarimi yapiyorum.
Eline istikrarli vede sorunsuz bir stoeger geciren her avci  onu gozdesi yapar diye dusunuyorum.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #20 : 04 Ekim 2015, 12:23:15 »
Öyle oldu abi ama değerine göre hesaplı fiyat gibisi var mı? Kullanmak için alacağım tüfek kalitesiyle kıyasla ne kadar hesaplı olursa gözümde o kadar kullanılasıdır. Fiyatı tam değerindeyse yine bana uymaz. Diğer alternatifleri iyice incelemeden kolay kolay almam. Kalitesinin, kıymetinin üzerinde olduğu hali bahse gerek yok zaten. Nitekim yabancı forumlarda da kalitesine göre hesaplı olduğunda daha fazla tutuluyor.
Volkan bey gerçekten yazdıklarınız gerçek bir Tüketicinin sizin düşündüğünüz fikikleri uygularsa hem Tüketici hemde üretici bizim düşündüğümüz gibi fiyatından iyi iş yapan markaları almaya başlar. üreticilerinde fiyatları değil müşteriyi düşünür çünkü bir döngü var eğer biz böyle istiyor ve alıyorsak fabrika Demir'i kromu herşeyi fiyatından daha iyi iş yapanı alır kromu madenden alan fiyatından Daha da iyi alır yani böyle şeylerin Türkiye'de ve civar ülkelerde olması imkansız çünkü dögü tam tersine gidiyor hedefleri her yıl arttırıp daha az para daha az kalite ile satıyorlar bu bütün sektörler için geçerli herkes bir yerden kıytırmak istiyor  :)
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2015, 12:24:28 Gönderen: Ergin KORKUT »

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #21 : 04 Ekim 2015, 21:38:18 »
Volkan bey gerçekten yazdıklarınız gerçek bir Tüketicinin sizin düşündüğünüz fikikleri uygularsa hem Tüketici hemde üretici bizim düşündüğümüz gibi fiyatından iyi iş yapan markaları almaya başlar. üreticilerinde fiyatları değil müşteriyi düşünür çünkü bir döngü var eğer biz böyle istiyor ve alıyorsak fabrika Demir'i kromu herşeyi fiyatından daha iyi iş yapanı alır kromu madenden alan fiyatından Daha da iyi alır yani böyle şeylerin Türkiye'de ve civar ülkelerde olması imkansız çünkü dögü tam tersine gidiyor hedefleri her yıl arttırıp daha az para daha az kalite ile satıyorlar bu bütün sektörler için geçerli herkes bir yerden kıytırmak istiyor  :)
Evet Ergin Bey. Gerçi bu yüksek vergi ve fonlardan imalatçıların da çok dertli olduklarını çoktandır biliyoruz. Bu tüfekler dışarı çıktı mı vergi eksildiği gibi bir de galiba teşvik falan da oluyor. Bir de gittiği ülkenin parası bizimkinden değerliyse, refahı daha yüksekse, bizim pahalı bulduğumuz ama nisbeten beğendiğimiz tüfekleri görenler bedava mal bulmuş gibi atlıyor ve övüyorlar.

Adamlar dergilerde, bazı sitelerde silahlara bazı kriterlere göre puan veriyorlar. Bizim de tüfeklerimiz arada sırada birinci falan da oluyor ama o puanlama bizim ülkemizde ve aynı kriterlerle yapılsa aynı dereceyi alamazlar.

Yine de ülkemizde bu sektörün iyilerini, ortalarını, kötülerini hemen herkes biliyor. Allah biliyor, bence çoğu ilerlemeye, gelişmeye gayret ediyor. Her şeye rağmen desteklenmeleri taraftarıyım. Güvenle alabileceğim epey marka var şu anda ve şükürler olsun. Amma ve lakin, değerlendirmemizi yabancı sitelerdekinden ayrı yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Sadece bu yani.
1968

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #22 : 05 Ekim 2015, 17:12:59 »
Evet Ergin Bey. Gerçi bu yüksek vergi ve fonlardan imalatçıların da çok dertli olduklarını çoktandır biliyoruz. Bu tüfekler dışarı çıktı mı vergi eksildiği gibi bir de galiba teşvik falan da oluyor. Bir de gittiği ülkenin parası bizimkinden değerliyse, refahı daha yüksekse, bizim pahalı bulduğumuz ama nisbeten beğendiğimiz tüfekleri görenler bedava mal bulmuş gibi atlıyor ve övüyorlar.

Adamlar dergilerde, bazı sitelerde silahlara bazı kriterlere göre puan veriyorlar. Bizim de tüfeklerimiz arada sırada birinci falan da oluyor ama o puanlama bizim ülkemizde ve aynı kriterlerle yapılsa aynı dereceyi alamazlar.

Yine de ülkemizde bu sektörün iyilerini, ortalarını, kötülerini hemen herkes biliyor. Allah biliyor, bence çoğu ilerlemeye, gelişmeye gayret ediyor. Her şeye rağmen desteklenmeleri taraftarıyım. Güvenle alabileceğim epey marka var şu anda ve şükürler olsun. Amma ve lakin, değerlendirmemizi yabancı sitelerdekinden ayrı yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Sadece bu yani.
Kesinlikle ama kesinlikle doğru buluyorum yabancı forumlardaki ve satış sitelerinde örnek veriyorum Stoger m3000 5 yıldız almış 5 üzerinden m3500 4,5 almış ama bizim ülkemizdeki avlara ( hem upland hem waterfowl) olarak uygun olup olmadığını düşündüğümüzde m3500 ülkemize sadece kaz ve ördek için alınır diğerleri için çok zorlanırız ama m3000 ve diğer modeller tüm avlara uyuyor amireka ile türkiyenin çok farkı var değerlendirmeler daha ayrı konular üzerinden yapılabilir saygilarimla

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #23 : 07 Ekim 2015, 16:51:27 »
O stoeger i gel birde bana sor.  Sol değme problemini çözemiyorlar

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı