Idris bundan bende alicam denicem ama bana saz desenli lazim bu malzeme yada daha iyi bi malzeme varmi bez gibi mesela
burak kardeşim bu malzemede çeşitli ürünler var cast folyo , vinil ve birde sulu yapılan kaplamalar var . bez olarak bant şeklinde (bandaj gibi) ülkemizde 25-60 tl arası o tür ürünleri ben çinden getiriyorum 3-15 dolar arası bir tüfeğede 2 bant yetiyor.
cast folyoya mat ofset (iç cephe) baskısı yapıla bilir o zaman çözünürlük yüksek olur bir kardeşimizinde söylediği gibi mat verniklede daha hoş olur
vinil olanlarda da fark şu ; hava kanalları olduğu için küçük kabarcık oluşumu engellenmiş olur ...
sulu kaplama ise bu işin son noktası diyebiliriz.ebru sanatı mantığı ile kimyasallardan yapılan bir kaplama bu biraz daha maliyetli birde acemi olarak direk tüfeğe yapılmasını tavsiye etmem ben farklı malzemelerde bunuda denedim ama tam teçhizatlı olmadığım için tüfeğime yapmaya yeltenemedim...
sulu kaplamayı profesyonel olarak yapan arkadaşlar var 150-250 tl arasında kaplama yapıyorlar ve muhteşem oluyor...
saygılar