Gönderen Konu: Vurduğunuz avları yiyormusunuz yoksa zevk içinmi vuruyorsunuz?  (Okunma sayısı 8345 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
   Zevk vermeyen hiç birşey yapılmaz...

Ben kesinlikle yemek için vuruyorum. Domuz hariç yemeyeceğim hayvana asla fişek atmam ne karga ne saksağan fark etmez. Vurulduktan sonra boğazlanmayıp yenmeyen hayvan ahirette beni bu vurdu gibisinden bağıra bağıra şikayet edecekmiş. Bunlarla ilgili hadisi şerifler var...

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Adem ÇOBAN

Çevrimdışı Adem ÇOBAN

• *
  • Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz ;)
Bencede zevk için vurulan hayvan günahtır
Tokat Merkez Akıllı Olsun Herkez : ))))
1992 Doğumlu Grafiker / Webmaster / Programcı / Müzisyen / Bilgisayar Teknikeri / Reklam Tanıtım Hizmetleri
Ne ararsan var bizde.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Benim bildiğim nedensiz vurulan hayvan...

Avcılık 3 sebeble helaldir...
1. Kendini ve aileni doyurmak veya post, deri, diş tırnak gibi şeylerinden yararlanmak (yani av hayvanından yararlanmak)
2. Mal mülk hasat davar... korumak için
3. Kendini ve aileni korumak için (yılanlar olabilir hindistanda ki gibi kaplanlar olabilir)
---3. bölüm bizi pek ilgiledirmiyor bizde bir tek koca oğlan ve kurt var onlarda insana ilişmez. millet timsahlarla, yılanlarla nelerle nelerle uğraşıyor
hindistanda her sene 10larca kişi kaplanlar yüzünden ölüyor mesela. İnsan eti yemeye alışan kaplanlar var düşünebiliyormusunuz.
bir şeye kolay avladığı ve kolay yediği için alışmak için kaç tane yemek lazım ki :)

islam sadece bize değil tüm insanlığa inmiş bir dindir bu yüzden genel konuşuyorum Hindistan olmuş florida olmuş Avustralya olmuş afrika olmuş farketmez.
nedensiz olunca tabiki avcı olunmayıp katil olunmuş olunuyor.

ince bir çizgi var yani...

zevk için vurmaksa silah atacak o kadar çok çeşit varki...
ama neden bir kısmı av hayvanı diye ayrılmış...
av hayvanlarını diğer hayvanlardan ayırmayı zaten etik ve toplumun değer yargılarını gözeterek
yetkili merciler ve toplumun kendisi kültürel olarak belirliyor.  bizde timsah avcısı yok mesela başkalarında var.

şimdi bizim av hayvanları listemiz bellidir bize bu liste MAK tarafından her sene ilan edilir.
dinimizde böyle dinimizde şöyle diyerek kişisel yorumlarda bulunmak bence sakıncalıdır.
yetkili merciler gerekli yerlere danışarak (diyanet işleri dahil) bu listeyi hazırlamalıdırlar.
bizde bu listeyi alıp ona göre hareket ederiz. listeyi aldık diye listedeki tüm hayvalardan
avlamak zorunda değiliz ama bunu dini bir nedene oturtup diğer insanları dinen hatalı gibi
göstermek yanlış olur. Keza bir konuda günahsız bir insanı günahkarmış gibi göstermek
bu şekilde lanse etmek bence daha büyük bir günahtır. Şimdi ülkede 10 tane geyik kalmışsa
dinen helaldir eti yenir diye de vurmak yanlıştır. Din adamı olmadan dini temele oturtulmuş konuşmalar yapmak
yorumlarda bulunmak hatadır çünkü din yorum götürmez. Kuralları kat'i ve manevi cezası ağırdır.

avcılık konusunda da rehberimiz Muhammed Mustafa S.a.v. ve kitabımız Kur'an-ı Kerim eşliğinde dinimizin zat-ı alimleri gereken yorumu ve görüşlerini bildirmişlerdir. Bu aşamadan sonra bencesi sencesi yoktur. Ne ise odur.

hadi kedi avına çıkalım hadi köpek avına çıkalım diye bir cümle Türkçede yoktur.
av hayvanları içinde değildirler. hadi kedi öldürelim, hadi köpek öldürelim şeklinde söylenir.

av hayvanlarının listesine her yerden ulaşılabilinir tabiki bu liste içinde de koruma altında olan türler vardır.
ayı, kurt, ördeklerin bir kısmı, kazların bir kısmı, keklik türlerinin bir kısmı......... gibi
yani vurulabilir av hayvanları listesi av hayvanları listesinin bir alt kümesidir. av hayvanı olup koruma altına alınan
hayvanların listeside vurulabilenlerle kesişmeyen yada bölgesel kesiştirilebilen diğer bir alt kümesidir mesela.

bana dokunmayan yılan bin yaşasın sözündeki özne aslında tamamen yılan değildir. o kısıma zararlı
olan kötü olan herşey konulabilir. siz bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyebilirsiniz saygı duyarım
bende önceden saksağan ve domuz konusunda bu şekilde düşünüyordum ama saksağan ve domuz konusunda yılan değilde yılanlaaaaaaaar olduğunu ve zararlarını görünce artık diyemiyorum. bu dünyanın en güçlü ve en akıllı canlısı
bizler isek diğer canlıların devamlılığını sağlamak için duruma biraz müdahale etmemiz gerektiğini düşünüyorum artık.

şehirlerde bile kargalar kol gezdikçe güvercinler, serçeler yok oluyor. Çatılarda baykuşların yuvaları bozuluyor,
yarasalar bile azalıyor. Dersiniz bir karga yüzünden mi, baykuş ölümlerinin %80inin kargalar yüzünden olduğunu çoğu insan bilmez.
Baykuş aslında uğursuz bir hayvanda değil son derece yararlı bir hayvandır. Bizim burada neredeyse bütün yetişkin güvercinlerin ayakları yok sürekli kargaların ağzında güvercin civcivleri var baykuş yavrusu bile gördüm ağızlarında. Ben müdahale etmeden artık duramıyorum. Dikkat ederseniz
videoda da baykuşun hep ayaklarına saldırıyorlar.

! No longer available

tüm yazımın sonucu olarakta şunu söyleyebilirim insanların kötü fiil ve davranışlarda bulunmasını en büyük unsurlardan
birisi dindir, dini değerler ve olgulardır. kötü bir duruma şahit olup müdahele gücü bulunup bu konuda bişeyler yapmamak
adaletsizlik ise eğer kötünün yanında yer almaksa kötüyü desteklemekse eğer (eğer diyorum), sayıları her gün artan
zararlıları sayıları belirli bir değere düşene kadar müdahale etmek diğer canlılara yaşam hakkı tanıyorsa ben bu zararlının
canını alırım. bu can alma işini de mücadele maksatlı avcılık temeline oturtarak yaparım. can almak Allah'a mahsustur
diyenleri de duyar gibiyim. Can almak sadece yaratana mahsus değildir. İnsanada bu konuda verilmiş yetkiler vardır. Bu kısmıda sonra konuşuruz.

İş zevk için konusuna gelince de bunun günahı sevabı tartışılır. Misal dinimizde kurban kesimini elinden geliyorsa
kişi kendisi kesmelidir daha hayırlıdır diyor. Ben demiyorum zatlar diyor. Bunun bir nedeni de insanların değişik dürtülerle yaratılmış olması insandan insana biriken olumsuz dürtülerin farklı olması ve bu kesim işleminin bu dürtüleri bir miktar yok olması
olabilir mi? Hac durumunda da avcılık yapılmamasının nedeni dünyevi zevklerden hacının kendisini muaf tutması gerektiği
olabilir mi?
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 16:04:06 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Ergin KORKUT, Adem ÇOBAN

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Din adamı olmadan dini temele oturtulmuş konuşmalar yapmak
yorumlarda bulunmak hatadır çünkü din yorum götürmez. Kuralları kat'i ve manevi cezası ağırdır.
AYNEN KATILIYORUM   

-Kur'anı Kerim'de yeryüzünde ne varsa hepsinin insan için yaratıldığının bildirilmesi (Bakara, 2/29), göklerde ve yerde bulunan varlıkların ve imkanların bir lütuf olarak insanın emrine verildiğinin ifade edilmesi (el-Casiye 45/13), ayrıca avlanmanın ilke olarak helal olduğunun bildirilmesine (el-Maide, 94-96)
        -Avlanmak, normal olarak mübahtır: "İhramdan çıktığınızda avlanabilirsiniz." (Maide, 5/2. Ayrıca bk. Maide, 5/94)
        -Hz. Peygamber (s.a.) şöyle buyurur: "Kim bir serçe kuşunu boş yere öldürürse, o kuş kıyamet günü Allah'a şikâyette bulunarak der ki: Rabbim! Falanca kişi, hiçbir yarar gözetmeden beni boş yere öldürdü." (Nesâî, dahâyâ, 43, sayd, 34; Dârimî, edâhî, 16) Durup dururken canlı bir varlığın hedef edinilmesi yasaktır. (Buharî, zebâih, 25; Müslim, sayd, 58, 59)
         -Eti yenen hayvanları boğazlarken olduğu gibi, silahı kullanırken ya da eğitilmiş av hayvanını salarken "bismillâhi Allahu Ekber" demek zorunludur. (Maide, 5/4; En'am, 6/119, 121)
         -Kara avcısı, ihramlı olmamalıdır. (Maide, 5/1-2, 95-96)
         - “Kim bir canlıyı/hayvanı, bir kuşu haksiz yere öldürürse, kıyamet günü ondan şikâyetçi olacaktır. (Kenzu’l-Ummal, h. no: 39968)
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Fuat ARANMAZ, Adem ÇOBAN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Unutmayalım "insan" öldürme arzusu hiç kaybolmayan bir canlıdır.
Dünyada geçmişte, günümüzde ve gelecekte kendi türüne ve başka türlere canlılara bu denli çok ölüm saçan başka bir canlı
yoktur olmamıştır olmayacaktır.

Neyi ne için yaptığımız çok önemli. Dürtülerimizi kontrol etmemiz edemediklerimizi de bir şekilde
başka kanallara dağıtmamız çok önemli...
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 16:10:25 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Adem KARACAN, Adem ÇOBAN

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
Yenmez mi

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
Ynt: Vurduğunuz avları yiyormusunuz yoksa zevk içinmi vuruyorsunuz?
« Yanıtla #31 : 02 Kasım 2015, 21:12:56 »
sonra da bize kıyma dıye satıyor herhalde...

başka ne yapacak ki?
Artık büyük marketlerde domuz ürünleri reyonlari var yasal olarak satilabiliyor yabancı vatandaş için yapılan bir uygulama yapmazlar oyle kıyma filan büyük marketler surekli denetim altında sonuçta öyle yazmadan icindekini belirtmeden satamazlar arada denetimciler müşteri gibi ürün alıp test ediyorlar o yüzden riske girmezler
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #32 : 03 Kasım 2015, 05:33:45 »
adaşım yenmiyecek hayvana zaten fişek atılmaz [ domuz hariç ] bütün av hayvanları yenir
az olunca temizleyip buzluğa atıyorum yeni gelenle birleştirip mideye indiriyorum
laf aramızda ne zevk veriyor  ;) ;) ;)
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Serhan DAYDAL

• *
  • HER ŞEY ARPACIĞIN UCUNDA !!!
« Yanıtla #33 : 03 Kasım 2015, 17:48:50 »
Merhabalar,

avcılık alamayacağın av hayvanını aynı zamanda vurmamaktır,çok defa derenin karşı tarafına düşecek yada gölün kenarında batak yerlerden alamayacağım yada ulaşamayacağım bir çok kekliğe ördeğe tüfek bile kaldırmadım,kendimize nasıl saygı duyuyosak av hayvanlarına saygı duymak bizim mayamızda mevcut,zevk için av yapmayız biz.syg
  • P.Zanardini 12 ga o/u mod uranio
  • Brno zh 101 12 ga o/u
  • Stoeger m 3000 max 5 auto 12 ga
  • Stoeger m 3020 max 5 auto 20 ga
  • Huğlu koop 20 ga o/u
Serhan DAYDAL
1974 Balçova İZMİR

Çevrimdışı Savaş GÜLTEKİN

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.yabanda.com
    • www.yabanda.com
« Yanıtla #34 : 14 Kasım 2015, 20:55:31 »
    Kizilderili Siu şefleri  derki.. Ben yemedigim hayvanları avlamak😑
Savaş GÜLTEKİN (KEKLİK AVCISI) BİTLİS/TATVAN
http://www.yabanda.com
1975

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 14 Kasım 2015, 21:08:02 »
Tam olarak merak ettiğimde oydu :) şimdi bir canlıyı öldürüp öyle bırakacaksan mantıklı gelmiyor.
yazında sınek ılacını sıkıp canlıyı oldurmeyle domuz avının farkı ne ıkısıde zararlı sız canlı dıye sıneklerın sızı sokmasına ızın verıyormusunuz
1976 gaziantep