Gönderen Konu: Vurduğunuz avları yiyormusunuz yoksa zevk içinmi vuruyorsunuz?  (Okunma sayısı 8348 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem ÇOBAN

• *
  • Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz ;)
Merhaba arkadaşlar başlıkdanda anlaşıldığı gibi avlarınızı zevk amaçlımı vuruyorsunuz yoksa gerçekten yemek olarak yiyormusunuz merak ettim:)
Tokat Merkez Akıllı Olsun Herkez : ))))
1992 Doğumlu Grafiker / Webmaster / Programcı / Müzisyen / Bilgisayar Teknikeri / Reklam Tanıtım Hizmetleri
Ne ararsan var bizde.

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Adem bey
Bende sorunuza ek yapayım, domuz avı yapanlar vurdukları domuzları ne yapıyorlar. Hep merak etmişimdir? Atsan atılmaz satsan satılmaz.
1982 Kocaeli

The following users thanked this post: Adem ÇOBAN

Çevrimdışı Adem ÇOBAN

• *
Tabi bu konuda domuz istisna benim kastetdiğim bıldırcın, üveyik, tavşan ve keklik gibi hayvanlar :)
1992 Doğumlu Grafiker / Webmaster / Programcı / Müzisyen / Bilgisayar Teknikeri / Reklam Tanıtım Hizmetleri
Ne ararsan var bizde.

Çevrimdışı Yıldız SARI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
adem bey ben sorunu şoyle yanıtlayalım bıldırcın ve üveyikleri av bittikten sonra güzelce bi güveç yapıp afiyetle organik organik yiyiruz tavşandanda güzel yahni oluyor onuda yiyiyoruz domuzu sorarsanız avladıkdan sonra ormanda bıarakıyoruz sabah baktımızda çakalllar tilkiler kemiğini bile bitirmiş oluyor herkese rastgele
1985 İSTANBUL

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Hem avlayıp zevkini yapacaksın,hemde afiyetle yiyeceksin :) Ben zevkimi yaparım vururum etini de yemem bırakırım,atarım vs. dersen işin şekli değişir :(
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

Çevrimdışı Adem ÇOBAN

• *
Tam olarak merak ettiğimde oydu :) şimdi bir canlıyı öldürüp öyle bırakacaksan mantıklı gelmiyor.
Ne ararsan var bizde.

The following users thanked this post: Erol SARI

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
adaşım yenmiyecek hayvana zaten fişek atılmaz [ domuz hariç ] bütün av hayvanları yenir
az olunca temizleyip buzluğa atıyorum yeni gelenle birleştirip mideye indiriyorum
laf aramızda ne zevk veriyor  ;) ;) ;)
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
adem bey ben sorunu şoyle yanıtlayalım bıldırcın ve üveyikleri av bittikten sonra güzelce bi güveç yapıp afiyetle organik organik yiyiruz tavşandanda güzel yahni oluyor onuda yiyiyoruz domuzu sorarsanız avladıkdan sonra ormanda bıarakıyoruz sabah baktımızda çakalllar tilkiler kemiğini bile bitirmiş oluyor herkese rastgele
vurdugumuz hayvanlar organik degillerdir,cünkü ilaclanmis gübrelenmis tarlalardan besleniyorlar.
Bu konudan cikarilacak ders kisaca insanoglu herseyin oldugu gibi doganinda icine etmistir. ;)
1974-Samsun/Almanya/Heinsberg

Çevrimdışı Adem ÇOBAN

• *
adaşım yenmiyecek hayvana zaten fişek atılmaz [ domuz hariç ] bütün av hayvanları yenir
az olunca temizleyip buzluğa atıyorum yeni gelenle birleştirip mideye indiriyorum
laf aramızda ne zevk veriyor  ;) ;) ;)

Youtube da adamlar yavru kuşa bile sıkıyor abi bende bu soruyu sorma ihtiyacı duydum. Afiyet olsun abi hiç kuş yemedim valla :))
Ne ararsan var bizde.

Çevrimdışı Fatih DENİZ

• *
  • Avcı
yemeyeceksek neden vuralım ki?

1987-Ankara

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
"ZEVK İÇİN BİR CANLIYI ÖLDÜRMEK." Ne kadar ağır bir itham, sizce zevk için bir canlıyı öldüren insan normal  insan mıdır. Tabi ki yemek için vuruyoruz, etindeki şifalardan yararlanıyoruz. Doğadaki her türlü otu, tohumu ve böcekleri yiyen hayvanın etindeki şifaları gözardı etmemek lazım, bıldırcın yumurtasından astım tedavisi olan insan tanıdım.  Domuz avında bile zevkten söz etmek doğru olamaz. Domuz tarlalara çok zarar veriyor bu nedenle hatta bazen köylü kardeşlerimizin talebi doğrultusuna avlıyoruz, ondan bile bir çok hayvan  nasibini alıyor.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Karga dışında hiçbir hayvanı yemeyeceksem vurmak taraftarı  değilim. Dinimizde bunu savunuyor. Son yıllarda herkesin dikkatini çeken bir hususta Saksağan onu gördüğüm yerde vuruyorum. Predator bir canlı ve çokta psikopat onu vuruyorum. Birde yiyeceğim kadar avlanirim.  Yeşilbaş vs ördek en fazla iki vurur.  Evime giderim.
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Adem ÇOBAN

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
Adem bey
Bende sorunuza ek yapayım, domuz avı yapanlar vurdukları domuzları ne yapıyorlar. Hep merak etmişimdir? Atsan atılmaz satsan satılmaz.
Bir çok büyük market ücret karşılığında alıyor vurulan domuzlari

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

sonra da bize kıyma dıye satıyor herhalde...

başka ne yapacak ki?
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Sanırım bu dediğinizi yapması için domuzu vurulduğu yerde parçalaması lazım vuran kişinin. Yüzküsür kiloluk hayvanın bütün olarak dağdan indirilmesi zor iş nihayetinde.
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Evren ATLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu soru bu forma yakışmamış zevk için avlanmak avladığını yememek bizim kültürümüzde yok
1982-Antalya

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Av etinin yenmediği bir av organizasyonundan kesinlikle zevk almıyorum..Diğer türlü öldürmeye odaklanmak gibi geliyor bana..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Burak BAYGENÇ

• *
Bu soru bu forma yakışmamış zevk için avlanmak avladığını yememek bizim kültürümüzde yok
+1
Kırklareli/Lüleburgaz    17.06.1990    0rh(+)
Armsan-Phenoma Carbo

Çevrimdışı Muharrem AK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Karga dışında hiçbir hayvanı yemeyeceksem vurmak taraftarı  değilim. Dinimizde bunu savunuyor. Son yıllarda herkesin dikkatini çeken bir hususta Saksağan onu gördüğüm yerde vuruyorum. Predator bir canlı ve çokta psikopat onu vuruyorum. Birde yiyeceğim kadar avlanirim.  Yeşilbaş vs ördek en fazla iki vurur.  Evime giderim.
  mantigini anlayamadim sayin adem KARACAN,,hayvanin psikopati nasil oluyor  o hayvan sadece yaradilisinin moda tabirle fitratinin geregini yapiyor,kendi adima ben ne kargaya nede yemeyecegim bir hayvana tüfek dogrultmuyorum,,,,gerci son yillarda kargalarin aksam gecitlerini bile ozlemle arar oldum..bu yil gitmis oldugum uveyk avlarinda bol miktarda yaralanmis vy oldurulmus serce ve atmaca gördüm 
  • Fabarm L4S
  • Remington 11-87 purpose
  • Drahthaar (juliet)
  • breton (romeo)
1976 Sakarya

Çevrimdışı Muharrem AK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

mantigini anlayamadim sayin adem KARACAN,,hayvanin psikopati nasil oluyor  o hayvan sadece yaradilisinin moda tabirle fitratinin geregini yapiyor,kendi adima ben ne kargaya nede yemeyecegim bir hayvana tüfek dogrultmuyorum,,,,gerci son yillarda kargalarin aksam gecitlerini bile ozlemle arar oldum..bu seneki üveyk avlarimda bol miktarda ölü vy yarali kirlangic ve atmaca  gordum YAZIK GÜNAH VALLAHI!!!!!!
  • Fabarm L4S
  • Remington 11-87 purpose
  • Drahthaar (juliet)
  • breton (romeo)
1976 Sakarya

Çevrimdışı Adem ÇOBAN

• *

Ben şahsen zevkine sıkarım ama hayvan filan vuramam galiba
Ne ararsan var bizde.

Çevrimdışı Adem ÇOBAN

• *
Sadece merak ettiğimden sordum hiç ava çıkmadım gidenlerlede aynı ortamda bulunmadığımdan sorma gereği duydum
Ne ararsan var bizde.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Domuz vurulduğu yerde kalır diyecem ama bazen de birileri (hiç parçalanırken görmedim
ama) yerini söylüyorlarmış gelip parçalıyorlarmış. Böğğğ ben domuza vurduğum çakımı bile
içime sinmedi bir daha kullanmadım attım. Çıplak elle dokunamam bile. Neyse çoğu zamanda
düştüğü yerde kalır. Ben aktif bir domuz avcısı olmadığımdan o kısım beni ilgilendirmiyor.

Saksağanları vekargaları yakına kolayca alınabilecek bir yere düşmüşse toplarım uzakta ise uğraşmam düştüğü,
yerde kalır. Topladığım saksağanları tilki, çakal geçişi olabilecek bir yere topluca dökerim.
(geçmişte avına karşıydım forumda bile görebilirsiniz karşı yazımı ama artık görürsem es geçmiyorum)

Tilki ve çakala tüfek atmam. 3-4 kere tilkiye tek kurşun attım koşarken uzaktan vuramadım.

Diğer yenebilir hayvanlar arasında çok nadir kendime alırım. Bizim evde benden başka kimse yemez.
Çoğu zaman bir av arkadaşım var çocukları filanda av eti yiyor. Ona bırakırım.

Sanırsam ben daha çok spor ve zevk amaçlı avlanıyorum. Avladıklarımın yenebilirlerin eti hiçbir zaman
ziyan olmaz ama benim evimede pek girmez. Diğer avcı arkadaşlara bırakırım.
He av sonrası birşeyler yapabiliyorsak o zaman yerim. Yoksa hanım eve pek sokmaz.
Bizim evin köpeği bile pişmiş av hayvanını yemez. Dışarıda yapabiliyorsak sakarmeke bile yerim. :)
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2015, 18:37:51 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Psikopat tan kastım. Şu benim yaylada ki evime heryil bir çift atmaca gelir.  Dama yuva yapar. Yavrularını ucurur. Temmuz olmadan alır yavrularını gider. Ne serçe komsusuna saldırır.  Nede yumurtasını çalar . Ama bu Saksağan karga mera da ne var ne yok tarıyor. Bunların olduğu mera da bıldırcın keklik serçe bulamazsınız. Bu konuda bir çok defa konu açtık. Bu ikilinin günlük limiti 15 bu rakam ciddi bir rakam niye 1 değil 2 değil 15 yemeyip vurdugum tek hayvan Saksağan kargadir. Bunu zararliyla mücadele olarak benimsiyorum.
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Adem ÇOBAN

• *
Domuz vurulduğu yerde kalır diyecem ama bazen de birileri (hiç parçalanırken görmedim
ama) yerini söylüyorlarmış gelip parçalıyorlarmış. Böğğğ ben domuza vurduğum çakımı bile
içime sinmedi bir daha kullanmadım attım. Çıplak elle dokunamam bile. Neyse çoğu zamanda
düştüğü yerde kalır. Ben aktif bir domuz avcısı olmadığımdan o kısım beni ilgilendirmiyor.

Saksağanları vekargaları yakına kolayca alınabilecek bir yere düşmüşse toplarım uzakta ise uğraşmam düştüğü,
yerde kalır. Topladığım saksağanları tilki, çakal geçişi olabilecek bir yere topluca dökerim.
(geçmişte avına karşıydım forumda bile görebilirsiniz karşı yazımı ama artık görürsem es geçmiyorum)

Tilki ve çakala tüfek atmam. 3-4 kere tilkiye tek kurşun attım koşarken uzaktan vuramadım.

Diğer yenebilir hayvanlar arasında çok nadir kendime alırım. Bizim evde benden başka kimse yemez.
Çoğu zaman bir av arkadaşım var çocukları filanda av eti yiyor. Ona bırakırım.

Sanırsam ben daha çok spor ve zevk amaçlı avlanıyorum. Avladıklarımın yenebilirlerin eti hiçbir zaman
ziyan olmaz ama benim evimede pek girmez. Diğer avcı arkadaşlara bırakırım.
He av sonrası birşeyler yapabiliyorsak o zaman yerim. Yoksa hanım eve pek sokmaz.
Bizim evin köpeği bile pişmiş av hayvanını yemez. Dışarıda yapabiliyorsak sakarmeke bile yerim. :)
Çok güzel bir açıklama oldu :) anladığım kadarıyla herkezin ava bakış açısı farklı
Ne ararsan var bizde.