Gönderen Konu: stoeger m3000 71 altay silver 61  (Okunma sayısı 5820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer ŞAHİN 61

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
stoeger m3000 71 altay silver 61
« : 30 Eylül 2015, 13:35:22 »
Yeni aldığım stoeger m3000 71 namlunun saçma dağılımını diğer tüfeklerle kıyaslamak istedim ve yaylada grupman dağılımını denedim sonuçlar ilginç. 2001 de aldığım altay 61 namlunun ucunda 3 numara şok var m3000 önce 4 numara sonra 1 numara resimlerin altına mesafeleri ve şokları yazacağım yorumlarınızı bekliyorum 71 cm aldığıma biraz pişman oldum diye bilirim ayrıca 24 gr fişekte stoeger kovan sıkıştırıyor altayda öyle bir sorun yok

Altay 61 cm 3 şok 34 gr bornagi 6 no 40 m

stoeger m3000 71 4 şok 34gr bornagi 6 no 40 m

Dede yadigarı çifte markası aklımda değil ama yurt dışından gelme iyi bir tüfek.34 gr bornagi 6 no 40m

10 metre 4 şok stoeger

10 metre 3 şok altay

stoeger 1 şok rio 34 gr 6 no rakım 1800 40m

altay      3 şok rio 34 gr 6 no rakım 1800 40m

« Son Düzenleme: 30 Eylül 2015, 13:49:00 Gönderen: zaferrr »
1985-Trabzon

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: stoeger m3000 71 altay silver 61
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2015, 13:59:41 »
öncelikle yeni tüfeğiniz hayırlı olsun allah kazasız ve belasız kullanmayı nasip etsin  linki bir inceleyin isterseniz http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/huglu-eagale-ve-stoger-m-3000-karsilastirma/
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 30 Eylül 2015, 15:33:12 »
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2015, 15:34:36 Gönderen: Ergin ŞİMŞEK »
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Zafer ŞAHİN 61

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2015, 16:56:22 »
İlginize teşekkür ederim
1985-Trabzon

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2015, 17:12:40 »
hayırlı olsun mega 34 gr 6 no dene stoegerle çok farklı sonuç alırsın ispatı burda
[url=http://avlakforum.com/forum/stoeger-vursan-av-tufekleri/m3000-geldi-grupman-nasil-siz-karar-verin/25/]http://avlakforum.com/forum/stoeger-vursan-av-tufekleri/m3000-geldi-grupman-nasil-siz-karar-verin/25/[/url] 2.ci sayfanın ortasında kaldı resimler
Her tüfek aynı sonucu verecek diye bişey yok.Bu yanlış bir yaklaşım olur........
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 30 Eylül 2015, 18:29:28 »
Her tüfek aynı sonucu verecek diye bişey yok.Bu yanlış bir yaklaşım olur........
suat bey ben sadece bir öneride bulundum  illa olucak die bişey söylemedim
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

The following users thanked this post: Gökhan NİZAMOĞLU

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2015, 21:56:20 »
M3000 nin kurşun atışında bariz üstünlüğü görünüyor. Saçma dağılımı noktasinda bornaghi yi pek sevmeDigi açık. RC s4 le m3000 destan yazar onu belirtmek isterim.bizzat kullanan biri olarak nacizane önerim
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Emre GÜLENÇ

• *
  • "YARATILANI HOŞ GÖR YARATANDAN ÖTÜRÜ"
« Yanıtla #7 : 30 Eylül 2015, 23:09:24 »
Kurşun atisinda namlu farki ortaya cikmis bence biri 61 cm digeri 71 cm bundan dolayi  fark var sacma atisi ise stoegerin grupmani yok gibi bisey  bir iki sacma tutmus

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 01 Ekim 2015, 02:47:50 »
2.resimde normal şartlar altında 5 no şokla bile atsanız daha fazla saçma tutması lazım.
Nişan alma konusunda ya sizde yada tüfekte sorun olabilir.1 metrekarelik bir kartaona kağıda atış yapsanız daha net olur.
Paylaşım için teşekkürler.
1982 Konya

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2015, 14:33:32 »
Kurşun atışında namlu boyları aynı olsa bile sonuç değişmez.denemeden yorum yapmıyorum şahsen. .patern değerleri herzaman için gerekli şok fisek uyumuyla mükemmel yakalanir önemli olan penetre dir. .m3000 değil akkar pek çok ithal tüfeğe nal toplatir 
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 02 Ekim 2015, 14:43:55 »
Kurşun atışında namlu boyları aynı olsa bile sonuç değişmez.denemeden yorum yapmıyorum şahsen. .patern değerleri herzaman için gerekli şok fisek uyumuyla mükemmel yakalanir önemli olan penetre dir. .m3000 değil akkar pek çok ithal tüfeğe nal toplatir 
Böyle iddialı yorumlara bayılıyorumda : birde resimli falan ispatlasanızda size iyice inansak.Ne  ye istinaden böyle bir kanıya varabiliyorsunuz.Birde bu penetre işini nasıl yapıp karar verdiniz bizede açıklasanız ?

Bu arada değil Akkar 300 tl lik merdiven altı konya tüfeklerinden  bile stoeger i  bozanlar oluyor. Madem böyle bir iddia ortaya attınız yerlilerden HUĞLU ithallerden Franchi  otomatiği bozamıyor M 3000  mesala.......
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 14:51:23 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2015, 14:53:33 »
Böyle iddialı yorumlara bayılıyorumda : birde resimli falan ispatlasanızda size iyice inansak.Ne  ye istinaden böyle bir kanıya varabiliyorsunuz.Birde bu penetre işini nasıl yapıp karar verdiniz bizede açıklasanız ?
bu konuda suat beye katılıyorum  akkarı bilmem ama stoegeri kullanıyorum 40 metreden  çok da guzel saçma grupmanı var bu fişeği  sevmemiş stoeger uygun fişeği bulursa sorun olacağını sanmıyorum 60*40cm kağida   32gr rc 6 no  1 şokda  40 metrede 80 saçma geldi 3 şokda 107 saçma geldi aynı mesafe ayni fişek
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 14:55:07 Gönderen: Ergin ŞİMŞEK »

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 02 Ekim 2015, 20:34:48 »

Bu arada değil Akkar 300 tl lik merdiven altı konya tüfeklerinden  bile stoeger i  bozanlar oluyor. Madem böyle bir iddia ortaya attınız yerlilerden HUĞLU ithallerden Franchi  otomatiği bozamıyor M 3000  mesala.......

sayın Suat bey bende muhtelif markalarda avtüfekleri kulllandım en sonunda m3000 den edindim keza elimde hala tanınmış yerlilerden de var evet huğlu iyi tüfektir ama otamatik yapmasalar daha iyi tüfek olacak (bence) franchi fena sayılmaz (ithaller arasında) m 3000 ler ise öyle abartılacak ahım şahım bi tüfekte değil ama kötüde değil fiyat kalite olarak
 benim bu forumdan öğrendiğim tuncay beyin sözü her tüfeğin kendi ruhu vardır cümlesi  şimdi son paragrafınızı baz alarak sormak istiyorum kaç stoeger m 3000 denediniz de böyle bir kanıya vardınız yada böyle bir genelleme yapılabilirmi  saygılarımla 
1980
ORDU

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 02 Ekim 2015, 21:44:10 »
sayın Suat bey bende muhtelif markalarda avtüfekleri kulllandım en sonunda m3000 den edindim keza elimde hala tanınmış yerlilerden de var evet huğlu iyi tüfektir ama otamatik yapmasalar daha iyi tüfek olacak (bence) franchi fena sayılmaz (ithaller arasında) m 3000 ler ise öyle abartılacak ahım şahım bi tüfekte değil ama kötüde değil fiyat kalite olarak
 benim bu forumdan öğrendiğim tuncay beyin sözü her tüfeğin kendi ruhu vardır cümlesi  şimdi son paragrafınızı baz alarak sormak istiyorum kaç stoeger m 3000 denediniz de böyle bir kanıya vardınız yada böyle bir genelleme yapılabilirmi  saygılarımla 
Sn YÜKSEL  merakım gereği elime geçen bütün tüfekleri test etmeye çalışıyorum elimden geldiğince.Bu sezon üveyik avına arkadaşım yeni tüfeği m3000 ile geldi.
Şöyle iyi böyle iyi  aynı mesafeden defalarca  3 tüfeği denedik.Üstelik m3000 71 namlu olmasına rağmen bir türlü 66 namluların performansını turturamadı.

Resimleri çekip siteye atmak istedim ancak gereksiz bir sürü polemik oluyor diye vazgeçtim.Takdir edresinizki  bütün m3000 leri de deneme şansımız olamaz.Tabiki hepsi aynı performansı vermeyecektir.
 M3000 yurt dışında da ördek ve kaz avlarında çok popüler çok iyi olduğundan mı yoksa muadilleri içerisinde en uygun fiyata satıldığından mı takdiri size bırakıyorum.

Kötümü hayır fiyat kalite baz alınırsa alınabilecek bir tüfek.Ancak bir  ATA venza gibi bir Özkanlar gibi estetik de değil.

En son bir BENELLİ VİNCİ Yİ test etmeye çalıştık.Değişik  şoklarla.  Ve gördüğümüz manzara karşısında şaşırdık.Tüfeğin performansı neredeyse vasattı.Şimdi buradan Benelli nin  tüfekleri vasat diyebilirmiyiz tabiki hayır.

300 tl lik vasat bir tüfek iyi bir şokla harika bir silaha bürünebiliyor.Uygun fişeğide bulmak gerekli tabiki.

Şimdi yukarıdaki arkadaşımın penetre olayında bir çok markayı ezer lafına istinaden varsa böyle bir testi yapan görsel olarakta bize kanıtlayabilirse inanabilirim.

Bana sorarsanız penetrasyonda çok fark olmayacaktır.Yukarıdaki resimdeki kurşunların penetrasyon farkında da bir tuhaflık var.Bu kadar fark olmamalı burada ağacın yoğunlukları sonucu etkilemiş olabilir.Ne kadar kaliteli olursa olsun bu kadar  fark namlu farkı olamaz.....
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 21:46:15 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 02 Ekim 2015, 22:00:28 »
SUAT Bey
 aynı aynı şekilde düşünüyoruz bundan eminim sizin kendi çalışmalarınızı bu forumdan takip ediyorum zaten takdir etmemek elde değil iyiki sizler gibi arkadaşlar var öğreniyoruz araştırmaya teşvik ediliyoruz velakin gerek steoger ile ilgili konularda yazdıklarınızdan gerekse stoeger sahiplerinin böbürlenmesinden dolayı istem dışı hoşnutsuzluk var gibi :) gerçi bizim memlekette hala kinetik daha delicidir yok gazlı soğukta mantar tabancasıdır vesaire gibi mitleri yıkamadık ama ...ha birde hazır yazmışken aklımdan uzun süredir olan ama bi türlü konu açılmadığından yazamadığım şey tüfekten fişekten daha önemli olan atıcının yada avcının kondisyonu refleksleri hep aynı kalabilirmi gün içinde hepmi tüfek fişek şok vs suçlu ....bunun içine bi konu açılsa :)
1980
ORDU

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 02 Ekim 2015, 22:03:08 »
Sn Suat. .Siz daha iyi bildiğinizi sanıyorsunuz ama buyrun RC s4 6 no fisek le hangi yerli getirirseniz getirin resimlerini paylaşalım .. Bu kadar stoeger kullanıcısı nekadar safmisda .beretta firması hicbihalt bilmiyormus 300 tl lik tüfek varken gitmiş stoeğer almis
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 02 Ekim 2015, 22:44:12 »
SUAT Bey
 aynı aynı şekilde düşünüyoruz bundan eminim sizin kendi çalışmalarınızı bu forumdan takip ediyorum zaten takdir etmemek elde değil iyiki sizler gibi arkadaşlar var öğreniyoruz araştırmaya teşvik ediliyoruz velakin gerek steoger ile ilgili konularda yazdıklarınızdan gerekse stoeger sahiplerinin böbürlenmesinden dolayı istem dışı hoşnutsuzluk var gibi :) gerçi bizim memlekette hala kinetik daha delicidir yok gazlı soğukta mantar tabancasıdır vesaire gibi mitleri yıkamadık ama ...ha birde hazır yazmışken aklımdan uzun süredir olan ama bi türlü konu açılmadığından yazamadığım şey tüfekten fişekten daha önemli olan atıcının yada avcının kondisyonu refleksleri hep aynı kalabilirmi gün içinde hepmi tüfek fişek şok vs suçlu ....bunun içine bi konu açılsa :)
Sn YÜKSEL bizim avcılarımız hedefi ıskaladığı zaman hemen suçluyu bulurlar.Tüfek yada   fişek.Kondisyon konsantrasyon zamanlama vs vs bunlar genelde ya ikinci planda kalır yada hiç düşünülmez.

Ben stoeger kötü tüfek demedim.Abartmaya çokta gerek yok diyorum.Yok bir saçması yetermiş penetrasyonu çok fazlaymış daha uzaktan vururmuş bu söylenenlerin benim için gerçekçi bir yanı yok.

Fiyatı uygun Türkiye pazarında pay kapmaya çalışan Beretta firmasının sıradan bir ürünü.Yanlış anlaşılmasın kimseye bir art niyetimiz yok.Kişi elindeki tüfekten memnunsa ben kötü desem ne olurki.

Biz biraz millet olarak elimizdekini methetmesini severiz.Mesela kimse stoeger firmasının yamuk namluyu nasıl bir teknolojiyle  yaptığını yada yamuk namluyu nasıl düzeltebildiğini( tabi düzeltilebiliyorsa) sormuyor yada söylemiyor mesela.

« Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 00:31:10 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 02 Ekim 2015, 22:53:49 »
Sn Suat. .Siz daha iyi bildiğinizi sanıyorsunuz ama buyrun RC s4 6 no fisek le hangi yerli getirirseniz getirin resimlerini paylaşalım .. Bu kadar stoeger kullanıcısı nekadar safmisda .beretta firması hicbihalt bilmiyormus 300 tl lik tüfek varken gitmiş stoeğer almis
RENAULT ta DACİA yı bünyesine aldı.Gidin bakın bakalım  arabalar aynımı.Ben sizin iddia ettiğiniz denemeleri yeterince yapıyorum.

Siz  stoeger in üstün olduğunun testini yapmışsınız sanırım.

Görsel olarak bizimle paylaşırsanız  bizde faydalanabiliriz.

Sonuçta Beretta kötü tüfek yapamaz stoeger de bunların bünyesindeyse  oda kötü olamaz.

Namlusu yamuk tüfekleride huğlu yapar üstüne stoeger yazıp piyasaya sürer......
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 22:55:01 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK