sayın Suat bey bende muhtelif markalarda avtüfekleri kulllandım en sonunda m3000 den edindim keza elimde hala tanınmış yerlilerden de var evet huğlu iyi tüfektir ama otamatik yapmasalar daha iyi tüfek olacak (bence) franchi fena sayılmaz (ithaller arasında) m 3000 ler ise öyle abartılacak ahım şahım bi tüfekte değil ama kötüde değil fiyat kalite olarak
benim bu forumdan öğrendiğim tuncay beyin sözü her tüfeğin kendi ruhu vardır cümlesi şimdi son paragrafınızı baz alarak sormak istiyorum kaç stoeger m 3000 denediniz de böyle bir kanıya vardınız yada böyle bir genelleme yapılabilirmi saygılarımla
Sn YÜKSEL merakım gereği elime geçen bütün tüfekleri test etmeye çalışıyorum elimden geldiğince.Bu sezon üveyik avına arkadaşım yeni tüfeği m3000 ile geldi.
Şöyle iyi böyle iyi aynı mesafeden defalarca 3 tüfeği denedik.Üstelik m3000 71 namlu olmasına rağmen bir türlü 66 namluların performansını turturamadı.
Resimleri çekip siteye atmak istedim ancak gereksiz bir sürü polemik oluyor diye vazgeçtim.Takdir edresinizki bütün m3000 leri de deneme şansımız olamaz.Tabiki hepsi aynı performansı vermeyecektir.
M3000 yurt dışında da ördek ve kaz avlarında çok popüler çok iyi olduğundan mı yoksa muadilleri içerisinde en uygun fiyata satıldığından mı takdiri size bırakıyorum.
Kötümü hayır fiyat kalite baz alınırsa alınabilecek bir tüfek.Ancak bir ATA venza gibi bir Özkanlar gibi estetik de değil.
En son bir BENELLİ VİNCİ Yİ test etmeye çalıştık.Değişik şoklarla. Ve gördüğümüz manzara karşısında şaşırdık.Tüfeğin performansı neredeyse vasattı.Şimdi buradan Benelli nin tüfekleri vasat diyebilirmiyiz tabiki hayır.
300 tl lik vasat bir tüfek iyi bir şokla harika bir silaha bürünebiliyor.Uygun fişeğide bulmak gerekli tabiki.
Şimdi yukarıdaki arkadaşımın penetre olayında bir çok markayı ezer lafına istinaden varsa böyle bir testi yapan görsel olarakta bize kanıtlayabilirse inanabilirim.
Bana sorarsanız penetrasyonda çok fark olmayacaktır.Yukarıdaki resimdeki kurşunların penetrasyon farkında da bir tuhaflık var.Bu kadar fark olmamalı burada ağacın yoğunlukları sonucu etkilemiş olabilir.Ne kadar kaliteli olursa olsun bu kadar fark namlu farkı olamaz.....