Gönderen Konu: Pire için çare...  (Okunma sayısı 4112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhan KERMAN

• *
  • av bir tutkudur
Pire için çare...
« : 21 Eylül 2015, 19:50:53 »
Merhaba arkadaşlar. köpeklerimde çok farklı markalarda ense damlası ve banyo şeklinde kullanılan pire ilaçlarından kullanmama rağmen pireleri yok edemedim, önceleri iguvan tozla mükemmel sonuç alırdık. şimdi bu ürün yasaklandı. kullandığım ilaçlarda çare olmadı. ilaçlarmı etkisiz prelermi direnç kazandı anlayamadım. iğne kullanmak istemiyorum. öncelikle site yönetimindeki veteriner arkadaşlardan, sonrasında deneyim sahibi arkadaşlardan, tedarik edebileceğim damla, toz veya banyo şeklinde kullanabileceğim ilaç ismi önerebilirseniz sevinirim. teşekkür ederim.
Serhan KERMAN
1967-Nevşehir

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: Pire için çare...
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2015, 20:13:01 »
Bayticol kullandınız mı acaba?  Bide köpeğin yattığı yer çok önemli herhangi bir pire yapacak maddeler veya eşyalar olabilir mi?
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2015, 01:03:49 »
benim bildiğim pireler 2 türlü iş görür.

1. yatılı misafir
2. gündelik misafir

yani köpeğiniz mesken tutanlar ve gelip kanını emip gidenler.

pireden köpeğinizi ilaçlama yolu ile kurtulamazsınız. köpeğin gezindiği yattığı her yer ilaçlanmalıdır.
samet bey çok haklı.

pire ile mücadele etmek için hemen pire nerde köpekte, hemen köpeği kimysallara boğmamak gerekir.
köpeği steril tutacam derseniz köpeğinizi köpük köpük çok güzel yıkamanız pirelerden kurtulmanıza yeterlidir.
önemli olan yeniden pirelenmesini önlemek.

nadirde olsa benim köpeğim pirelendiği (1-2 ziyaretçiyi saymıyorum bariz pirelenmek) zaman hemen
güzelcene yıkarım. tüylerini keserim. bir daha yıkarım benim köpeğim ev köpeği bu yüzden eve sinek ilacı sıkar 15-20 dakika sonra
havalandırırım köpeğimin damlasını damlatıp 1 tanede hap yutturup salarım. çünkü bizim köpeğimizin
pirelenmesi evin pirelenmesi demek.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Halil ARIK

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2015, 10:00:34 »
ben yıllardır kasıklarına ensesine sırtının bir bölümüne pamukla elma sirkesi sürerim
bahçesini de 20 günde bir elma sirkeli suyla şöyle bir dolaşırım faydasını da görüyorum ama dışarda
ense damlası şart çünkü kene riski var.
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2015, 10:31:21 »
Eczanelerde biyodust var iguvan gibidir. Köpeği ava götüreceğiniz gün önce köpeğin yerini ilaçlayın. Toz şeklindedir serpiştirirsiniz... Köpeği evde ilaçlamayın, Kıra çıkınca ilaçlayın ki atlayanlar kırda kalsın..
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 22 Eylül 2015, 11:04:49 »
biyodust etkili bi ilaç pudra gibi su ile köpeğin tüylerini nemlendirip döküyorum pire falan bırakmıyor ayda bir kullanmak gerekiyor ama tekrar geliyorlar veterinerden 9 liraya almıştım 1 ay önce.
1983 Mudurnu/BOLU

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 22 Eylül 2015, 11:23:38 »
pire için herkes gibi bir çok metod ilaç denedim ama istediğim sonuçları alamadım, pireler köpeğimi terk etmedi,
sonunda BİYOTOKS kullanıyorum, farklı isimlerdede olabilir,  bilirsiniz suya karıştırınca beyaz oluyor ağır bir kokusu var,
hah işte o, avdan önce avdan sonra haftalık uygularım,, çoğu zaman köpeği yıkarım şampuan veya deterjanda pireleri zehirliyor, kuruduktan sonra uyguluyorum,
pireler tüylerin arasından kendini hızlı bir şekilde dışarıya atıyor ve düşüyorlar, sonuç mükemmel, tavsiye ederim köpeğinizden pireleri uzaklaştırmış olursunuz, ben sprey şeklinde her yerine uyguluyorum, çünkü ilacın değmediği yerler olursa pireler oraya toplanıyor, bugüne kadar köpeğime bir zararı olmadı, gözlerine ağzına temas ettirmeyin, suyla karışınca süt gibi görünüyor çocuklardan uzak tutun, dikkat edin.
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 08:22:54 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Serhan KERMAN

• *
  • av bir tutkudur
« Yanıtla #7 : 24 Eylül 2015, 12:31:03 »
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, BİYODUST toz kullandım, temiz mermer döşeli zemi üstünde takip ettim, sayamıyacağım kadar çok pire öldü.sonuç çok güzel , fakat bunun koruyuculuğu yok sanıyorum sık aralıklarla birkaçdefa yapmak gerekiyor sanırım. birde yuvasını ilaçlayıp hijyenine dikkat edersem sanırım sonuç alırım. Tekrar teşekkür ederim. Sağlıcakla...
Serhan KERMAN
1967-Nevşehir

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 24 Eylül 2015, 16:14:03 »
Ben ziraat malzemeleri satan dükkandan hayvanlarla zarar vermeyen pire ilacı aldım .Onu sprey olarak kulubesine  ve etrafına sıktım.Köpegimede dış parazit uyguladık birde pire taşması taktım hiç bi problem olmuyor.İşi çözdüm.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #9 : 19 Ekim 2015, 15:47:49 »
Dış parazitlerle mücadele için parazit ilacının düzenli kullanılması önemli ve ense damlası uygulandığı durumlarda (kirli vücutta daha etkili) köpeğimizi 2 gün su ile temas ettirmemiz gerekir.Bunun dışında barındığı yerde parazit populasyonu fazla ise kullandığımız ilaç doz olarak yetersiz kalır. Bu nedenle barındığı bölgenin de sebacil vb.ilaçlarla ilaçlanmasının faydası olur.
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

The following users thanked this post: Serhan KERMAN

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 22 Ekim 2015, 10:17:30 »
barındığı yeri haftada bir üst üste bi kaç kez ilaçlamanızı tavsiye ederim köpeğinizle birlikte. birde pire kene olmasada yazın ayda bir köpeiğinizi ilaçlarsanız faydası olur
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

The following users thanked this post: Serhan KERMAN