Bir av tüfeği sahibi olup, kendini avcı zanneden, dernek kaydının daha 1 senesi dolmadan ahkam kesen Murat Pakel'in yazdığı bu satırları kınıyorum. Derneğimden araç kalkmadı diyorsan, o bizim derneğimizin yönetim kurulunun kendi sorunudur. Sizin gibi istifa etmiş bir üyenin sorunu olmaktan çoktan çıkmıştır. Daha alacağın çok yol, öğreneceğin çok şey var. Anlarsan ben satırlarım yettiğince öğretmeye başlayayım;
Tabii ki aidatları toplamak derneğimizin görevidir. Derneğimize gelemeyen eski üyelerimizi ziyaret eder ve uygun şartlar varsa aidatları toplayabiliriz. Fakat maalesef senin gibi zihniyetler bu konuyu da "kapı kapı gezmek." olarak çarpıtıyor. Kaldı ki TAHSİLAT dediğine biz yönetim olarak aidat diyoruz. Ancak Karşıyaka Avcılar Kulübü olarak, aidatını ödemeden istifa edip kaçanlara, (yani sizin gibilere) kanuni yollardan tahsilat yaparız. Ben aidatını ödemeden istifa edenlerden aidat borçlarını talep ettim. İnsan bir yerden ayrılırken sorar, alacak verecek kalmış mı öğrenir , elini kolunu sallaya sallaya gitmez. Delikanlı gibi gider. Senin de 10.10.2015 tarihine kadar süren var. Doğruya doğru, eline geçen evrakta, tarihte yazım hatası olmuştur. Bu konunun içeriğini ortadan kaldırmaz. Bu yazım hatası sizi ne kadar mutlu etmiş, kendinizce bir açık bulmuşsunuz, gülmüşsünüz. İnanın şuan ben de gülüyorum. Aklıma deve kuşunun kaçarken yorulup kafasını kuma sokması, oysa ki hiç bir gerçeği saklayamaması geliyor.
Facebook'ta KARŞIYAKA-ALAYBEY KARA VE DENİZ AVCILARI başlığı altında açılan grup sayfasına değinmişsin. Eski yönetimin kurmuş olduğu bir grup olabilir ancak, bu sayfayı yeni yönetimin yönetmesi gerekir. Sayfada logo ve ismin aynı kalması takdirinde, eski yönetimin kişisel işlerine ait reklamlarını paylaşmasının önüne geçmek için bu Facebook grup yöneticiliğinin yeni yönetime devredilmesi uygundur. Ancak maalesef bu konuda da kişisel çıkarlar ve ayrımcılıklar devreye girdi ve bu gruba ait yetkiler verilene kadar, yani 2 ay 10 gün sonrasına kadar, gruptan 20'den fazla kişi habersizce çıkartıldı. Bu arkadaşlar 'Hayırdır abi, bir sorun mu var?' diye bize ulaştılar, biz yine kimseyi incitmeden, karışıklık olmuştur diyerek, yapılan bu saygısızlıkları telafi etmeye çalıştık.
Karşıyaka Alaybey Kara ve Deniz Avcıları Derneği, av kurallarına riayeten, sezonu gelmeden av yapmaz, palaz av asla vurmaz. Yönetim kurulu ve dernek üyelerimizin her biri İzmir ve Türkiye çapında saygın insanlardır. Burada genellemeleriniz ile herkesi karalamak yerine, varsa şahit olduğunuz yüzüne söyleyin, şikayetinizi de bizzat derneğimize yapın, gereği yapılacaktır.
Bana yönelik kişisel yorumlarınıza cevaben konuyu kişiselleştirmek mecburiyetindeyim;
Derneğimiz genel kurul kararı ile taşınma kararı aldı. İçini üyelerimizin katkıları ve yardımlarıyla yeniden dekore ettik, tertemiz bir ofis yarattık. Bazı kişiler herkesi kendileri gibi bildiklerinden derneğin taşındığı yerin yanında dükkanımın olmasını da doğru anlamlandıramadılar. Dükkan 2005 Aralık ayından beri kiradadır ve cafe olarak isletilmektedir. Dükkan işletmecisiyle gelen üyelerimizin çayı normal fiyatı 1.25 yerine 0.75'ten içmesi konusunda da uzlaşmaya varıldı. İzmir'de çay ocaklarında bile çay artık 0,75 değil. Bazı derneklerin, dernek ofisinde yaptıkları çay-kahve satışlarından derneğe ne güzel kar elde ettiklerinden bahsetmişsiniz, sanırım önceki dönemi kastederek. Oysa bilmiyorsunuz ki dernek ofislerinde bu şekilde bir uygulama yasak, kapatılma sebebi. Ayıp, çay-kahve bedeli nasıl bana kalsın, hangi kısmı bana kalsın, ben sadece aldığım kirayı bilirim. İnsan bilmediği konular hakkında bu şekilde iftira atmamalı. Bir de burada kalkmış etikten, kuraldan, haktan bahsediyorsunuz. Bunu belki sadece eski kulüp başkanı ve başkan yardımcısı arkadaşlarınız için yapıyorsunuz. Fakat bilmiyorsunuz ki o dönemde neler yapılmış, dernek nasıl zarara uğratılmış. Fakat merak etmeyin, bu iddialarımı da böyle burada sizin gibi iftira atarak değil, kanun önünde delillendirerek anlatacağım. Sizin bilmediğiniz bazı gerçekler yönetim kurulumuzun elinde. Bu yazıyı yazmadan önce gerçekleri öğrenmeliydiniz. Bu yazdığınız yazıyla kendi arkadaşlarınızın ihbar edilmesine sebep oldunuz. Umarım ben öğretebilmiş, siz de anlayabilmişsinizdir. Hayatta başarılar dilerim.