Gönderen Konu: Avcı dernekleri Hakkında  (Okunma sayısı 2989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat PAKEL

• *
Avcı dernekleri Hakkında
« : 21 Eylül 2015, 16:22:16 »
Mutlaka yurdumda canla başla çalışan üyelerinin desteğini de alan nice güzel dernek ve kulüpler vardır. Ne mutlu. Ama çoğunlukla gördüğüm dernek yönetimlerinin kötülüğünden şikâyet eden avcı arkadaşlar. Derneğinden araç kalkmadığını ama iş aidata geldi mi tahsilât için kapı kapı gezildiğini söyleyen birçok avcı arkadaşa rastlıyoruz.

Mesela benim de Temmuz ayında istifa ettiğim dernek eylül ayında ekim tarihli dilekçe yada ihtarname göndermiş 2015 aidatımı ödemedim diye. Güldüm ihtarname üzerindeki gönderim tarihi 18 Ekim son ödeme için uygun gördükleri tarih 10 Ekim. Almadan yazıyı ödemem lazım yani.  Yazım hatası belki ama komik.

Dernek binasının yanında kahve işleten ve dernek üyelerine kahveden cay içiren dernek başkanları var. Tabiî ki cay kahve geliri kendisine kalıyor. Yada derneği para kazansın diye dernekte çay satan ve gelirini derneğe bırakan yönetimlerde var. Hatta üyelerine çay ikramdır deyip bedelsiz verende var. Dernek başkanı olan bazen kral oldum bile sanıyor ağzına geleni istediği gibi söyleyebiliyor. Aslında seçende biraz mecburen seçiyor talip yok diye sonrada Türk avcılığı nereye gidiyor diye üzülüyoruz. Semtindeki kötü yönetilen, sistemi olmayan, krallıkla yönetilen derneklere üye olmayıp başka derneklere üye olunca da diyorlar ki " sen bu semtin insanısın niye öteki derneğe üyesin."

Ben bu memlekette bir kişinin kurmuş olduğu sosyal paylaşım sitelerindeki bir grup sayfası için köklü bir derneğin yeni başkanının "yeni yönetimde dernek başkanı ben oldum artık Facebook unda başkanı ben olmalıyım" dediğini ve bu faceki sayfanın bir kişi tarafından açıldığını derneğe ait olmadığını anlatamadığım günleri de biliyorum.

Dernek tarafından av için tutulan araçda içki içen ve sapıtan yollarda, av merasında kendisini ve dolayısıyla seni rezil eden dernekleri de gördüm. kurallara uymayan, teyple ava giden dernek başkanlarını da duydum. yada sezonu gelmeyen palazları vuran ve bunları av dönüşü derneğin av için kiraladığı araçta yanındaki diğer üyelere gösteren yönetim kurulu üyeleride gördüm. Ben 5 yıldır bu avcılık hobisine merak sardım ve son yıllarda gördüğüm çoğunlukla kötüydü. sizler daha eski abilerimiz belki neler neler görmüşsünüzdür. Bunun yanında düzgün dernekleri de görünce imrenerek izliyorum. Kıskanmadan yürekten alkışlıyorum içimden dua edip allah bozmasın diyor dilimi de ıssırıyorum. Ama sanırım çoğu avcımız derneklerle ilgili sıkıntılar yaşamıştır.

Avbis gibi sistemler önümüze gelirken, yönetmelikler, tüzükler gibi ciddi işler varken derneklerin bu kadar acemi ve kotu yönetilmesi üzücü. Yani dernek birleştirici olmalı, yönetimi avcıyı bilgilendirmeli, temsil etmeli, güncel değişiklikleri takip edip avcı menfaatine bunlara müdahil olmalı. Ama maalesef çok az dernek görebildim hakkıyla iş yapan. Dernek avcının yuvası, okulu, mahremi olmalıyken ne hallere düşüyor. Kahvehanesine gelir temin  etmek için başkan olan adamda avcıyım  dernek başkanıyım diyor, bizleri hiç tanımadığı halde avcılık için bizler için memlekette her yere koşturan her toplantıya katılan ve bizim menfaatlerimizi korumaya çalışan adam da dernek başkanıyım diyor. Üzülüyorum. Ne olacak bu avbis demek için önce ne olacak bu dernekler, federasyonlar, konfederasyonlar demek gerekmez mi?

Sevgilerimle
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2015, 19:16:49 Gönderen: Murat PAKEL »
  • Saint etienne darne çifte
  • Simson Suhl
  • Huğlu 104a/ Seçkin S3 superpoze
  • Özkanlar FX015
  • Akdaş AG 212
  • English Pointer
Murat PAKEL
1975 İZMİR

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: İzmir Karşıyaka Alaybey Avcılar Derneği şikayet
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2015, 16:27:05 »
Sonrada Türkiyede heryer avlak heryer paralı birlik beraberlik 0 Böyle 4 ayaklılar yüzünden.. terbiyesiz herif bu işleri parasal olarak gören dernek başkanlarını kınıyorum..
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Murat PAKEL

Çevrimdışı Murat PAKEL

• *
Ynt: Avcı dernekleri Hakkında
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2015, 19:21:43 »
Sonrada Türkiyede heryer avlak heryer paralı birlik beraberlik 0 Böyle 4 ayaklılar yüzünden.. terbiyesiz herif bu işleri parasal olarak gören dernek başkanlarını kınıyorum..

Geçen gün yerli bir av kanalında sizin o taraflardaki bir derneğin sezon açılışını gördüm. bayram gibiydi. konserler, eğlenceler vs vs. en çok da gençlerin kendilerinden büyük üyelere gösterdiği saygı dikkatimi çekti. bir de yeni baskanın eski dönemlerdeki başkanları tek tek çağırıp plaket vermesi ve onları onure etmesi. ne güzel birlik dedim.

şansıma benim gittiğim üye olduğum dernekde böyle insanca olaylar olmadı hiç. hep kavgacılar, hep paragözleri ben bilirimciler. insanda ne huzur kalıyor ne saygı. üzülüyorum üç kuruş için yada bir sıfat için şu insanların düştüğü durumlara.

• Simson Suhl
  • Özkanlar FX015
  • Akdaş AG 212
  • English Pointer
Murat PAKEL
1975 İZMİR

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2015, 19:39:55 »
Bu silsile halinde gidiyor her işimiz her kurumumuz abartılı da olsa aynen ifade ettiğiniz gibi,
avcılar bu işin tabanı, herkes duyarlı olup kurumlarına sahip çıksa belki düzelir ama 3-5 kişi ile olmuyor :( çoğunluk alışmış bu düzene :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Murat PAKEL

Çevrimdışı Murat PAKEL

• *
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2015, 19:50:07 »
Bu silsile halinde gidiyor her işimiz her kurumumuz abartılı da olsa aynen ifade ettiğiniz gibi,
avcılar bu işin tabanı, herkes duyarlı olup kurumlarına sahip çıksa belki düzelir ama 3-5 kişi ile olmuyor :( çoğunluk alışmış bu düzene :(

aynen dediğiniz gibi. üzülüyorum bu duruma. ava giderken araçda konuşuyoruz avda şunu vurmayın buna ateş etmeyin alkollü avda gezinmeyin diye bir bakıyorum dernek yönetim kurulundan birisinin elinde tavşan, denetim kurulundan birinin paçasında keklik palazı. gittiğimiz yerin yakınlarında bıldırcın teybi. ama lafa geldi mi hepsi düzgün avcı. söyleyince kendilerine " ben yapmasam başkası yapacak" diye bir cevap. ve bunlar benim gibi gençlere örnek olacak avcı tecrübesini paylaşacak büyüklerimiz. nereden tutarsak tutalım elimizde kalıyor. ava yeni başlayan birinin üveyik yerine kumru vurmasını anlayabilirim ama yılların avcısı ve dernek yöneticisi olanların üveyik yerine tavşan yada keklik vurmalarının yanlışlıkla olduğunu düşünemem.
  • Simson Suhl
  • Özkanlar FX015
  • Akdaş AG 212
  • English Pointer
Murat PAKEL
1975 İZMİR

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2015, 20:52:30 »
Dediğiniz gibi, hepsi bizim insanımız olmasına rağmen kimi Trakya tarafında örneğini gördüğünüz gibi dernek işletirken kimi de şikayet ettiğiniz dernek gibi. İşlerin içini öğrendikten sonra iyi çalışabilecek arkadaşlar yönetimi devralabilirler. İşine gelen yeni yönetimle devam eder, gelmeyen hangi derneği beğeniyorsa ona gider. Belki sizinle aynı düşünen ve yönetime aday olabilecek bilgisi, olanlar vardır.

Beğendiğiniz yazdığınız şu dernek hakikaten örnek bir şeymiş. Üyelerine ne mutlu. Hem gelen gideni aratmıyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Murat PAKEL

• *
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2015, 22:17:13 »
İşlerin içini öğrendikten sonra iyi çalışabilecek arkadaşlar yönetimi devralabilirler. İşine gelen yeni yönetimle devam eder, gelmeyen hangi derneği beğeniyorsa ona gider. Belki sizinle aynı düşünen ve yönetime aday olabilecek bilgisi, olanlar vardır.

Keşke dediğiniz gibi olsa. Ama ben mesela 3 sene dayanabildim. Adamlar oyle düzen kurmuş kolay kolay bozdurmuyorlar. Araçda ava topluca giderken icki icmeyin av bitince hep beraber icelim dedim kıyamet koptu. Sonra dernekle gidilen bildircin avında adam yanındaki kişiyi saçmayla işaretledi :) bu tip insanların alıstığı düzen bozulunca ellerinden oyuncaği aluinmiş gibi oluyorlar sonea huzursuzluk dedikodu kavga gurultu. Sonrada sarilip birbirlerine hiç birsey yokmuş gibi davraniyorlar. Yuzyuze samimi arkalarindan etmedikleri laf kalmiyor. Yakismiyor bu isler buyuklerimize.
  • Simson Suhl
  • Özkanlar FX015
  • Akdaş AG 212
  • English Pointer
Murat PAKEL
1975 İZMİR

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Meriç ULUPINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 23 Eylül 2015, 12:45:43 »
   Bir av tüfeği sahibi olup, kendini avcı zanneden, dernek kaydının daha 1 senesi dolmadan ahkam kesen Murat Pakel'in yazdığı bu satırları kınıyorum. Derneğimden araç kalkmadı diyorsan, o bizim derneğimizin yönetim kurulunun kendi sorunudur. Sizin gibi istifa etmiş bir üyenin sorunu olmaktan çoktan çıkmıştır. Daha alacağın çok yol, öğreneceğin çok şey var. Anlarsan ben satırlarım yettiğince öğretmeye başlayayım;

Tabii ki aidatları toplamak derneğimizin görevidir. Derneğimize gelemeyen eski üyelerimizi ziyaret eder ve uygun şartlar varsa aidatları toplayabiliriz. Fakat maalesef senin gibi zihniyetler bu konuyu da "kapı kapı gezmek." olarak çarpıtıyor. Kaldı ki TAHSİLAT dediğine biz yönetim olarak aidat diyoruz. Ancak Karşıyaka Avcılar Kulübü olarak, aidatını ödemeden istifa edip kaçanlara, (yani sizin gibilere) kanuni yollardan tahsilat yaparız. Ben aidatını ödemeden istifa edenlerden aidat borçlarını talep ettim. İnsan bir yerden ayrılırken sorar, alacak verecek kalmış mı öğrenir , elini kolunu sallaya sallaya gitmez. Delikanlı gibi gider. Senin de 10.10.2015 tarihine kadar süren var. Doğruya doğru, eline geçen evrakta, tarihte yazım hatası olmuştur. Bu konunun içeriğini ortadan kaldırmaz. Bu yazım hatası sizi ne kadar mutlu etmiş, kendinizce bir açık bulmuşsunuz, gülmüşsünüz. İnanın şuan ben de gülüyorum. Aklıma deve kuşunun kaçarken yorulup kafasını kuma sokması, oysa ki hiç bir gerçeği saklayamaması geliyor.

Facebook'ta KARŞIYAKA-ALAYBEY KARA VE DENİZ AVCILARI başlığı altında açılan grup sayfasına değinmişsin. Eski yönetimin kurmuş olduğu bir grup olabilir ancak, bu sayfayı yeni yönetimin yönetmesi gerekir. Sayfada logo ve ismin aynı kalması takdirinde, eski yönetimin kişisel işlerine ait reklamlarını paylaşmasının önüne geçmek için bu Facebook grup yöneticiliğinin yeni yönetime devredilmesi uygundur. Ancak maalesef bu konuda da kişisel çıkarlar ve ayrımcılıklar devreye girdi ve bu gruba ait yetkiler verilene kadar, yani 2 ay 10 gün sonrasına kadar, gruptan 20'den fazla kişi habersizce çıkartıldı. Bu arkadaşlar 'Hayırdır abi, bir sorun mu var?' diye bize ulaştılar, biz yine kimseyi incitmeden, karışıklık olmuştur diyerek, yapılan bu saygısızlıkları telafi etmeye çalıştık.

Karşıyaka Alaybey Kara ve Deniz Avcıları Derneği, av kurallarına riayeten, sezonu gelmeden av yapmaz, palaz av asla vurmaz. Yönetim kurulu ve dernek üyelerimizin her biri İzmir ve Türkiye çapında saygın insanlardır. Burada genellemeleriniz ile herkesi karalamak yerine, varsa şahit olduğunuz yüzüne söyleyin, şikayetinizi de bizzat derneğimize yapın, gereği yapılacaktır.

Bana yönelik kişisel yorumlarınıza cevaben konuyu kişiselleştirmek mecburiyetindeyim;
   Derneğimiz genel kurul kararı ile taşınma kararı aldı. İçini üyelerimizin katkıları ve yardımlarıyla yeniden dekore ettik, tertemiz bir ofis yarattık. Bazı kişiler herkesi kendileri gibi bildiklerinden derneğin taşındığı yerin yanında dükkanımın olmasını da doğru anlamlandıramadılar. Dükkan 2005 Aralık ayından beri kiradadır ve cafe olarak isletilmektedir. Dükkan işletmecisiyle gelen üyelerimizin çayı normal fiyatı 1.25 yerine 0.75'ten içmesi konusunda da uzlaşmaya varıldı. İzmir'de çay ocaklarında bile çay artık 0,75 değil. Bazı derneklerin, dernek ofisinde yaptıkları çay-kahve satışlarından derneğe ne güzel kar elde ettiklerinden bahsetmişsiniz, sanırım önceki dönemi kastederek. Oysa bilmiyorsunuz ki dernek ofislerinde bu şekilde bir uygulama yasak, kapatılma sebebi. Ayıp, çay-kahve bedeli nasıl bana kalsın, hangi kısmı bana kalsın, ben sadece aldığım kirayı bilirim. İnsan bilmediği konular hakkında bu şekilde iftira atmamalı. Bir de burada kalkmış etikten, kuraldan, haktan bahsediyorsunuz. Bunu belki sadece eski kulüp başkanı ve başkan yardımcısı arkadaşlarınız için yapıyorsunuz. Fakat bilmiyorsunuz ki o dönemde neler yapılmış, dernek nasıl zarara uğratılmış. Fakat merak etmeyin, bu iddialarımı da böyle burada sizin gibi iftira atarak değil, kanun önünde delillendirerek anlatacağım. Sizin bilmediğiniz bazı gerçekler yönetim kurulumuzun elinde. Bu yazıyı yazmadan önce gerçekleri öğrenmeliydiniz. Bu yazdığınız yazıyla kendi arkadaşlarınızın ihbar edilmesine sebep oldunuz. Umarım ben öğretebilmiş, siz de anlayabilmişsinizdir. Hayatta başarılar dilerim.
Karşıyaka - Alaybey Kara ve Deniz Avcıları Derneği

Çevrimdışı Murat PAKEL

• *
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2015, 19:52:53 »
Sayin ulupinar ben yazimda ne sizin nede derneğinizin adini andim. Siz nasil uygun gorurseniz öyle yapabilirsiniz. Burada derneğinizle ve sizle ilgili olmayan çogu avci kulubunde karşımıza çikan olaylardan bahsettim. Bu tip konulari bir cok dernekde yasayan avcilar var. Genel olarak yazdim. Amac polemik yaratmak değildir. Siz buradan kendinize boyle sonuclar cikarttiysanizda ben üzülürüm. Sizler gibi buyuklerimiz bizlere örnektir.Ben sahsen size hitaben yazmadin ama aldıysaniz kusura bakmayin. Sizin bana gondermiş olduğunuz dilekceye deyindim ama orada bile yazim hatasidir dedim geçtim. İyi bayramlar dilerim
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2015, 20:41:10 Gönderen: Murat PAKEL »
  • Simson Suhl
  • Özkanlar FX015
  • Akdaş AG 212
  • English Pointer
Murat PAKEL
1975 İZMİR

Çevrimdışı Murat PAKEL

• *
« Yanıtla #9 : 23 Eylül 2015, 20:12:42 »
Bu arada yazdıklarımı bir kez daha okudum. Sizin derneğinizin araç kaldıramadığı ile ilgili bir cümle yazmamışım. Onu siz eklemişsiniz.  Konuyu ilk açarken baslik yanliş yazmisim onu bile hemen düzelttim. Yazilarimda size ve derneğinize mal ettiğiniz ne varsa belirtin düzeltme yapayim. Mesela sizin şahsen teyple ava gitmediğinizi biliyorum. Ama giden başka dernek başkanlari da biliyorum.
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2015, 20:16:01 Gönderen: Murat PAKEL »
  • Simson Suhl
  • Özkanlar FX015
  • Akdaş AG 212
  • English Pointer
Murat PAKEL
1975 İZMİR

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #10 : 23 Eylül 2015, 21:23:32 »
Konuya kişiselleşen mesajlar yazmadan devam edersek Forum adına memnun oluruz.
Teşekkürler.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara