Gönderen Konu: Başlangıç için Yivli Av Tüfeği?  (Okunma sayısı 3442 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim KESEN

• *
  • Çifsan SP500-Tufek Sever
    • Kisisel Sitem (3 farkli blog)
Başlangıç için Yivli Av Tüfeği?
« : 20 Eylül 2015, 08:24:34 »
Herkese merhaba
Türkiye şartlarında mermisi hesaplı kolay bulunan bir yivli tufek önerir misiniz?

Fiyatı 2000$ kusur dolar oldugundan galiba yivli CZ tufekler yaygın peki hangi çap mermi kolay mke stoklarında veya av bayisinde bulunur?
Neyi Secersen Sec,Aklın Hep Seçemediğinde Kalır
1983 Bursa

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ynt: Başlangıç için Yivli Av Tüfeği?
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2015, 21:23:10 »
Türkiye şartlarında, fişek avantajı .308 Win kalibre tüfeklerden yana.

.308 Win kalibre fişek MKE'nin stoklarında hemen her zaman bulunur. Tabii ki tüm fişeklerde olduğu gibi bunda da çeşitlilik sınırlı (fişeğin mermisinin tipi ve grain açısından)

.308 Win av fişeğini bulamazsanız, 7.62x51mm Nato askeri fişeğini de (bildiğim kadarıyla MKE'nin stoğunda en çok bulunan fişektir) bu tüfekte kullanabilirsiniz. (Av fişeğindeki performansı alamazsınız tabii ki)

.308 Win av fişeğinin de, 7.62x51mm Nato askeri fişeğinin de fiyatları "nispeten" ucuz.

.308 Win namlu ömrü açısından da en avantajlı kalibre.

Herkese merhaba
Türkiye şartlarında mermisi hesaplı kolay bulunan bir yivli tufek önerir misiniz?

Fiyatı 2000$ kusur dolar oldugundan galiba yivli CZ tufekler yaygın peki hangi çap mermi kolay mke stoklarında veya av bayisinde bulunur?
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Atagan YILDIZ, İbrahim KESEN

Çevrimdışı Tirdad SETAYESHI

• *
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2015, 20:09:00 »
Türkiyede her zaman bulabileceğiniz ve bir şekilde cebinize uyumlu hale getirebileceğiniz çap kesinlikle .308 Winchester'dır. Buna alternatif olarak sunabileceğimiz iki kalibre var: .30-06 Springfield ve 8x57 JS İbrahim beyin dediği gibi .308 winchester herzaman bulunabilir çünkü MKE'nin ürettiği fişek (7.62x51mm NATO) .308 win'den az farklı ve .308 win çemberinde kullanılabilir( ref: http://avlakforum.com/forum/yivli-av-tufekleri/308-winchester-ve-7-62x51mm-nato-iki-kalibre-ayni-midir-detayli-analiz/msg1270786/#msg1270786)
8x57 JS ve .30-06 SPR de yıllarca hem ordu envanterinde bulunmuş hem MKE tarafından üretilmiştir. ayrıca türkiyede çok sayıda sivil silah meraklısının da elinde bulunan kalibre özelliğini taşır. bir şekilde 3-5 mermi birilerinden bulunabilir...

Öte yandan magnum kalibreler: .300 Winchester Magnum ve 7mm Remington Magnum. Şahsen 7mm'yi almam ancak .300 Win Mag güzel bir kalibre ve heryerde de kullanılabilir. Dolayısıyla da Avrupada da Türkiye'de de çok aarttı. Ama aldığınızda farkında olmanız gereken şey Muzzle Brake olmadadan kullanmasının zor olduğu ve muzzle brake'nin de işin içine girdiğinde kulaklıksız kullanmasının pek de akıl kar olmadığı... Hele başlangıç seviyesi için hiç uygun değil...

Ben elim açık almak istesem (ki kendim geç kaldığımdan yapamadım) tek alacağım kalibre var .308 Winchester (ben aldığımda istediğimi bulamadım malesef el ayak bağlayan yasalardan doalyı ve mecburen .30-06 SPR aldım) ve eğerki ayırabileceğim para varsa alacağım tek tüfek Blaser R8'dir ;(yine kaçırdığım için R93 almak zorunda kaldım) ve yine de alabiliyorsam eğer R8 kısa (52cm) semi-weight alırdım... Eğer bütçe nedeniyle onu alamıyorsam öncelikli tercihim Remington 700'den yana olurdu (diğer alman mallarının fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı olduğundan yoksa fiyat aralığında Steyr'in Mauser'in Sauer'in modelleri bulunabilir). onu da bulamıyorsam bu sefer CZ'e yönelebilirdim...

Umarım seçiminiz aklınızı seçmediğinizde bırakmaz; yivlinizi güle güle kullanmanız dileği ile...
  • Blaser R8 Professional .30-06 Springfield
  • Blaser F3
  • Browning Maxus
  • Chesapeake Bay Retreiver
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden,rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. ATATÜRK
[img width=180 height=180]https://i.ibb.co/GpHQ3tL/photo-2019-01-16-09-

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2015, 07:56:55 »
Türkiye şartlarında, fişek avantajı .308 Win kalibre tüfeklerden yana.

.308 Win kalibre fişek MKE'nin stoklarında hemen her zaman bulunur. Tabii ki tüm fişeklerde olduğu gibi bunda da çeşitlilik sınırlı (fişeğin mermisinin tipi ve grain açısından)

.308 Win av fişeğini bulamazsanız, 7.62x51mm Nato askeri fişeğini de (bildiğim kadarıyla MKE'nin stoğunda en çok bulunan fişektir) bu tüfekte kullanabilirsiniz. (Av fişeğindeki performansı alamazsınız tabii ki)

.308 Win av fişeğinin de, 7.62x51mm Nato askeri fişeğinin de fiyatları "nispeten" ucuz.

.308 Win namlu ömrü açısından da en avantajlı kalibre.

+1 Sayın İbrahim AYSU'ya harfiyen katılıyorum.Benimde eklemek istediğim birkaç kelime var.
Türkiye şartlarında .308 win ile avını yapamayacağınız av hayvanı yoktur.
Türkiye şartlarında .308 win in mermisini yiyipte yürüyüp gidecek av hayvanıda yoktur...
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2015, 10:41:33 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***