Sonay Bey
Remington
High velocity kurşun u domuz avında tavsiye etmiyor
42gr yıkım kurşunu konusunda enerji olarak
bu tür görüşleri diger arkadaşlardan da belirten olmuştu
Denemelerimizde
3 degişik tüfek 3 değişik namlu boyunda
Winchester tekkurşunlar dahil yapılan kıyaslamalarda
42gr yıkım kurşunu domuzun kulak dibine attıgımızda
diger kulak dibinden çıkıp baş kısmını baltayla yarmış gibi yapıp
hiçbir şekilde patırdama yaptırmazken
28gr avrupa tekkurşunu aynı büyüklükteki domuza aynı mesafeden
kulak dibinden attıgımızda domuz duruyor ama çok patırdıyor
hatta hafif koşar şekilde zıplamalar yapıyor
44 gr tekkurşunun tek kullanım amacı vardır
sıklık alana girdiğinde 5-15m arası mesafede
yakın mesafeden çıkabilecek domuzu oldugu yere çakmak
ve şundan %100 emin olun
hiç bir avrupa amerikan 25-28gr tekkurşunu
hangi namlu ve tüfekle atılırsa atılsın
44gr agırlıgın verdiği yıkımı yapamaz
Hüseyin Bey selam,
High velocity veya diğer tüm kurşunları domuzda tavsiye eden firma yok çünkü adamlar istediği yivli silahla avlanabiliyor, domuza yivsiz tüfek kullanmak gibi bir alışkanlık veya zorunlulukları yok bizimki gibi.
Kulak dibinden kasıt hayvanın beyni ise, beyne giren kurşun 44 gram da olsa, 24 gram da olsa hatta 4 gram tek bir şevrotin bilyesi bile olsa hayvan devam edemez felç olur çünkü beyinden alınan darbeyle, sizin bahsettiğiniz gibi hafif koşma falan oluyorsa beyne temas etmeden diğer kısımlara gelmiştir kurşun.
Hayvanı yıkma konusunda çekirdeğin ağırlığından ziyade, enerjiyi hayvana aktarması önemlidir. Yani girip içeride mantarlaşıp veya parçalanıp bütün enerji hayvanın vücuduna bırakması, bahsettiğiniz kurşunun enerjisi 25 gramlık remingtonun yarısı kadarsa cidden tebrik ederim züberi ama imkan vermiyorum.
Dediğiniz gibi 5-15 metrede iş yaparsa yapar onun dışında hayvanı ürkütmekten başka işe yarayacağını sanmıyorum. Zuberin normal kurşununu 50-60 metreden toprağa batırdığım tahtaya attım delmedi, vurup bozulmadan düşmüş tahtayla beraber, aynı mesafeden aynı tüfekle fiocchie brenneke attım tahtayı devirmeden delip arkasından gitti aradaki hız ve enerji farkınız siz düşünün artık.