Muhsin bey.
İmkan olsa neler yaparız. Ama maalesef istediğimiz malzemeleri bulamıyoruz.
- Çoğu zaman tapaları bile kendimiz yapıyoruz. Var olanın bir kısmını kullanıyor, üzerine keçe koyuyor vs. vs. uzar bu...
- Memleketimizde rahat ulaşabildiğimiz malzemeler de var çok şükür. Saçmayı bulursun, kapsül yeterince var, kovan da var, tapayı da ya alırsın yada beğenmez kesersin.
- Zaten yurt dışında ki gibi barut çeşidimiz yok. Var olan birkaç çeşidi de piyasaya sürmezler. Bayiye gidersin rica edersin Turaç'a nazımız geçmiyor derler.
- Yıl olmuş 2015 canım memleketimde herkes ateşli silah almak için Ankara'ya gitmek zorunda.
- Yurt içinde 3.000tl ye satılan tabanca yurt dışına 500 dolara satılır.
- Adam Amerika'da yivli tüfeği 700 dolardan başlayan fiyatlarla alır. Biz ise fahiş fiyat politikasıyla cebelleşiriz.
- Silahı hallettin, bazen çoğu silahtan pahalı olan vergisi.
- Onu da hallettin ödemek zorunda bırakıldığımız katkı payları.
- Tamam aldın silahı ama yerli değil. Bir problemden ötürü CZ tabancasının üst kapak sürgüyü değişmesini ister vatandaş sen anlamazsın hala çalışıyor bu derler. Vatandaş üst kapağı kesmek zorunda kalır artık değiştirin diye.
- Ruhsat şubeye gidersin sanki cenaze evi yüzüne bakan yok. Meramını anlatırsın kerpetenle laf alırsın memurun ağzından.
- Vergi dairelerinin ondan geri kalır yanı yok.
- Yeni aldığım E sınıfı ehliyet için kavga ediyordum neredeyse memurla. Büro devletin değil sanki onun babasının hanı. Mesai içinde olsun istediğini yapabilir memurlar. Kimi zaman içeride sıra bekleyen vatandaş varken onlar kendi aralarında sohbet bile edebilirler.
- Yivsiz av tüfeği için aile hekimine gidersin ben vermiyorum der hekim. Ben sordum özellikle sebep diye adam ateşli silahlara karşıyım dedi.
- Prosedür prosedür. Hadi prosedür olsun tamam denetle bizi. Bir denetim mekanizması kesinlikle olsun, ama nedir bu silah fiyatları + vergi + katkı payları.
- Bütün bunlar insanları ruhsatsız silahlanmaya itiyor.
- Ya magandalar. Elindeki silah ruhsatlı olsa rastgele havaya ateş edebilir mi?
- Parası olana verdin silahı peki eğitimini de verdin mi. Asıl prosedür dediğin bu olmalı. nasıl taşımalı, yada nasıl taşımamalı, nerede kullanmalı yada nerede kullanmamalı diye eğitim verdin mi?
- Aldın parasını verdin silahı eline. Vatandaş kendi çabasıyla öğreniyor herşeyi.
- Konu uzar da uzar.