Gönderen Konu: Avı unuturmu ?  (Okunma sayısı 2508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avı unuturmu ?
« : 13 Eylül 2015, 20:55:43 »
Merhabalar.

Malum artık köpeksiz av tatsız olduğundan birtane yavru edinmeyi düşünüyorum fakat kafamda bazı soru işaretleri olduğu için bunlarıda düşünmeden edemiyorum.
Evden uzakta ve av yapamayacağım yerde okuduğum için ve sene boyunca av sezonunda sadece 25-30 günlük av günüm oluyor. Fakat yaz boyunca ve ilkbaharda yine tatillerim var köpeğimi avlaklarda eğitebilmem için uygun günler yani.

İki sorum var..

Acaba bu köpek bu kadar az avlandığı için ve beni uzun süre göremeyeceği için verilen eğitimi, ferma yapmayı ve en önemlisi "avcılığını" unuturmu?
Av sezonundan daha çok sadece eğitim için çil ve bıldırcın meralarına götürüp onu bi nevi tazelesem işe yararmı ?

Κöpek konusunda acemiyim bu işe yıllarını vermiş abilerimden bi izahat yapılırsa sevinirim. Rastgele
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Avı unuturmu ?
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2015, 01:54:22 »
yardım edebilecek birileri yokmu acaba?
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2015, 13:19:20 »
bende öğrenciyken ve evliliğimin ilk dönemlerinde köpeğimi babamlara bırakıyordum. ayda bir veya iki ayda bir ava gidiyordum. köpek kesinlikle benle av yapmıyodu. hatta avı unuttuğu için kayboluyodu veya av bozuyodu. zamanla fermasıda bozuldu. bu şekilde tam dört köpeğim oldu. 1 usta avcıydı ve avını bozdu. diğer üçünü ben kendim yetiştirdim daha sonra beni unuttular ve babamın elinden yemek yedikleri için bana av yapmamaya başladılar.
şuanda köpeğim yok sırf bu yüzden köpek bakmıyorum. işlerim biraz hafiflesin köpeğe ayıracak vaktim olsun ondan sonra alıcam köpek.
not: dört köpekden biri kurtzaar ikisi puanter biride seterdi. hepside çok güzel köpeklerdi. benden sonra babamla ve bir arkadaşımla yıllarcada av yaptılar  ;D
tavsiyem köpeğine vakit ayırabileceğin zaman köpek al
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Enes AHMET

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2015, 14:50:30 »
Av köpeginiz orijinal Safkan av köpeği ise zaten Ferma ve ava olan bilinç altı istikrarı kaybolmaz ancak yeniden antrenmansiz bir şekilde ava getirip bir şeyler beklemeyin çabuk yorulur ferma aport vs. Bunlar doğup ölene kadar bilinç altı şeyler hergün antrenman yapıp köpeği eskisi gibi iyi bir avcı yapabilirsiniz
1953 Kırklareli Lüleburgaz

The following users thanked this post: Enes AHMET

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 25 Eylül 2015, 03:29:57 »
Anladim abi soyledikleriniz gercektende mantikli. Peki ya su ava erken baslatmama konusu nedir ? Yani bi kopegi yaklasik 9-10 aydan once ava goturmek kemiklerinde deformasyona sebep oldugu icin performansini falan dusuruyormus ve saatlerce avlanamiyormus diye birsey duydum dogrumu ?
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2015, 11:56:32 »
Anladim abi soyledikleriniz gercektende mantikli. Peki ya su ava erken baslatmama konusu nedir ? Yani bi kopegi yaklasik 9-10 aydan once ava goturmek kemiklerinde deformasyona sebep oldugu icin performansini falan dusuruyormus ve saatlerce avlanamiyormus diye birsey duydum dogrumu ?
Doğrudur söyleyen kişi bilgili biriymiş aynı İnsan kemik sistemi gibi düşün sen hiç koşmadan antrenman yapmadan nasıl maça gidersen öyle yorulursun avı bulma konusu ise nasıl bir insan derslere çalışmaz öyle eskiden bildiği bilinci altı kalan şeyler ile sınava girer sen bol bol yoruldugunda yanına su al dinlensin sonra ava devam yine aynı şekilde devam ederek düzelir ama bu biraz zaman alır yaklaşık 1, 1,5 ay içinde çok ava gidip çok antrenman yapman lazım
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 25 Eylül 2015, 19:08:26 »
Anladım abi, çok teşekkür ederim
1993 Gümülcine

resim yüke