Gönderen Konu: fişek fiyatları şimdiden uçmaya başladı  (Okunma sayısı 4191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Orhan KÖSEOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
fişek fiyatları şimdiden uçmaya başladı
« : 12 Eylül 2015, 23:03:26 »
       merhaba değerli avcı arkadaşlar. henüz bıldırcın ve üveyik sezonu açık ancak av fişeklerinde gözle görülür bir artış var.25 tl lik a marka fişek bugün baktım 33 tl olmuş. yine b marka bir fişek 22 tl ye almıştım 28 tl olmuş. malüm dolar 3 tl üzerine çıktı. haliyle fiyatlara yansımaya başladı. böyle giderse ördek çulluk vb. avlar açıldığında fiyatlar büyük ihtimal daha da yükselecek gibi görünüyor.

aralık ocak ayları ördek ve çulluk avlarının çokça yapıldığı bir dönem. ördek avı için çoğu arkadaş ben de dahil olmak üzere ithal fişek kullanıyoruz. ithal fişekler iyice el yakacak gibi görünüyor. gerçi yerli markalarda da kıpırdanma olacaktır.

TÜM AVCI ARKADAŞLARIN YAPTIKLARI AVLARDAN KEYİF ALMALARINI VE KAZASIZ BİR SEZON GEÇİRMELERİNİ CANI GÖNÜLDEN DİLERİM.
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba
insan söylediği sözün kefili, söylemediği sözün esiridir.

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: fişek fiyatları şimdiden uçmaya başladı
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2015, 23:08:43 »
Kur artışının ciddi etkisi oldu galiba, geçen sezona göre daha çok ve hızlı artış var fiyatlarda, ben en çok fiocchi de artış gördüm.
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2015, 23:10:44 Gönderen: Yaşar KÖKÇEN »
1980-Antalya

The following users thanked this post: Orhan KÖSEOĞLU

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2015, 00:25:41 »
Gecen gün av bayiine gittim Meca bıor 9 no 30 gram aldım 2 kutu,sezon acılmadan 1 hafta önce aldığımda 16 liraydı 18 lira olmuş şuan.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Ali GİRGİN

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2015, 00:43:51 »
armer de 15 tl kargo içinde kolı bazlı
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2015, 00:52:08 »
2 yıldır meca kullanıyorum bıldırcın 28 gr. 9 no  15 tl........ keklik tavsan tahtalı.ördek 30.gr 6 no..sert havalarda 32gr  5 no.armerde kolı bazlı 17 tl kargo bedava
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2015, 10:28:38 »
     değerli arkadaşlar benim bahsettiğim daha çok ithal fişeklerdeki artış. meca geçen yılki fiyat hemen hemen. ancak rc, bp, lambro vb. daha çok ördek avında kullanılan 32 gr ve üzeri fişeklerde baya bir artış var.hatta titano bile zamlanmış. blue, brown, f2, sipe, sipe keçe, dispersanteler, keçe tapalar... bunlardaki artış kutuda 8 tl yi bulan var.

yerli fişeklerden henüz daha yeni partilerin geldiğini düşünmüyorum. çünkü meca 33 bior tapa hala piyasada iki sitede falan var. o ürünler de geçen yıldan kalma. yaf 33 bior ve keçe yine öyle. özkursan bol miktarda var. çünkü yerlide yaf ile birlikte bana göre dip yapmış.

şuan üveyik ve bıldırcın için kullanılan yerli fişekler yani 28-30 gr aynı fiyattan satılıyor ama ördek vb avlar başladığında bu fiyatlarda kalır mı bilmem.
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2015, 12:20:08 »
Geçen sene 35 lira olan fişek olmuş 47 lira Winchesterlar  illallah ya bayii işleten arkadaşım dediğine göre distiribitörler normalde bayilere 30 liradan kutusunu seviyormus ama vergi ve satış şeysi ile her yerde 45 ile 47 lira olmuş BP ler olmuş 30 lira 35 lira ördeğe şimdi ne atıcağımı şaşırdım
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2015, 15:16:07 »
Yerli fişeklerdeki artış 1-2 lira civarı tamam ona makul deyebiliriz ama avrupa fişeklerde Winchester,Bp,Rc gibi markalarda +5 lira zam yapmışlar gecen sezon kutusunu 25 liraya aldığım fişek bu sezon 30-35 liralara kadar yükselmiş.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 13 Eylül 2015, 22:47:15 »
Yerli fişeklerdeki artış 1-2 lira civarı tamam ona makul deyebiliriz ama avrupa fişeklerde Winchester,Bp,Rc gibi markalarda +5 lira zam yapmışlar gecen sezon kutusunu 25 liraya aldığım fişek bu sezon 30-35 liralara kadar yükselmiş.
25 -> 30; %20 zam!
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 13 Eylül 2015, 23:24:27 »
Yerliye devam...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 13 Eylül 2015, 23:59:55 »
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Ali GİRGİN

Çevrimdışı Salih KATLANIR

• *
  • GENÇ AVCI
« Yanıtla #11 : 14 Eylül 2015, 08:58:48 »
Kur artıyor fiyatlarda artıyor tamam, amenna ama kur düşüyor fiyatlar yine sabit???

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN, Orhan KÖSEOĞLU

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 14 Eylül 2015, 14:56:50 »
Kur artıyor fiyatlarda artıyor tamam, amenna ama kur düşüyor fiyatlar yine sabit???

+1
1980-Antalya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 14 Eylül 2015, 17:25:26 »

işimiz kur denen bu düzene kaldıysa yandık demektir. çünkü bu şartlarda ithalat ve dağıtım yapılacağı için bayiler de bir şey yapamazlar.
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba

Çevrimdışı Ahmet ÖZYILMAZERLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 09 Ekim 2015, 14:15:50 »
Arkadaşlar Merhaba,

Fişek fiyatlarındaki hızlı tırmanışa karşılık fişek dolum malzemelerinde bu boyutta bir artış yaşanmadı. Fişek doldurmak tekrar cazip bir konuma geldi diye düşünüyorum, siz ne dersiniz?
1980 İSTANBUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 09 Ekim 2015, 14:55:02 »
Arkadaşlar Merhaba,

Fişek fiyatlarındaki hızlı tırmanışa karşılık fişek dolum malzemelerinde bu boyutta bir artış yaşanmadı. Fişek doldurmak tekrar cazip bir konuma geldi diye düşünüyorum, siz ne dersiniz?

çok güzel olur aslında ancak boş kovan tapa saçma falan bulunur da en büyük sıkıntı barut.eski mke barutu da yok. kaldık turaç firmasının barutuna. o baruta da güvenemiyorum.  sipe ve s4 fişeklerini kestim biraz barut hazırladım. bir kaç deneme yapacağım.
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba

Çevrimdışı Ahmet ÖZYILMAZERLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 09 Ekim 2015, 16:06:11 »
Orhan Bey,

Merhabalar, maalesef ki malzeme bolluğu konusunda sıkıntı yaşıyoruz evet. Ancak Turaç'ın Sterling markasıyla piyasaya sürdüğü Nobel D20 ve 206S'nin dışında yine Nobel'in TeknaN'i de piyasada var. Lakin magnum barut oluğu için fiyatı biraz tuzlu. D20 28-30 gramda, 206S se 32-34 gramda fena değil, 206S ile kurşun da dolduruyorum ama hız ölçme şansım olmadığı için namlu çıkış hızı ile ilgili bir şey söylemek zor sadece tepme makul düzeyde diyebilirim.
MKE'nin Tip I, Tip II'yi kaldırıp tek çeşide dönmesi farklı yorumlar aldı. İşin açıkçası yeni MKE barutundan yaklaşık 1,5 kilo tüketmiş birisi olarak 32, 34, 36 gramlar ile kurşun dolumu için performans açısından bence başarılı. Sorunu oldukça kirli bir barut ve tüfeği ciddi şekilde kirletiyor.
Bunların haricinde yine belli dönemlerde Cheddite Aquila barutu bulmak mümkün, 24-28 grama kullanılabilecek hızlı yanan bir barut. Henüz almak bana nasip olmadı ama Osmaniye tarafında İspanyal Maxam'ın CSB1'i de satılıyormuş. Bazen de ordan burdan tezgah altında kalmış bir şeyler düşüyor piyasaya karşılaşınca almakta fayda var...

Ama sizin de belirttiğiniz gibi, keşke ülkemizde böyle saçma sapan yasakçı bir zihniyet olmasa, şu youtube videolarındaki amerikalılar gibi çeşit çeşit malzeme alıp fişeklerimizi doldursak...
1980 İSTANBUL

The following users thanked this post: Orhan KÖSEOĞLU