Gönderen Konu: Süperpoze için Harbi Takımı seçimi  (Okunma sayısı 2457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga ALDANMAZ

• *
  • Winter is Coming
Süperpoze için Harbi Takımı seçimi
« : 11 Eylül 2015, 14:21:05 »
Akdaş Süperpoze 412 L 66 namlu sipariş verdim yaklaşık 10-15 gün içinde elimde olacak ve yavaştan ekipmanları toplamaya başlıyorum. Tabikide harbi takımı almam gerekiyor bakımı temizliği için ancak nasıl birşey alcağımı bilgim olmadığından sizin bilginize sığınıyorum. Hangi harbi takımını tavsiye edersiniz ve bakımı temizliği için neler almam gerekiyor. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim...
Tolga Aldanmaz / Antalya-Konyaaltı / 1993 / 0 RH +/ AKDAŞ 412 L

Çevrimdışı Salih KATLANIR

• *
  • GENÇ AVCI
Ynt: Süperpoze için Harbi Takımı seçimi
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2015, 19:29:54 »
Bence harbi takımın markası çokta önemli değil herhangi birini al gitsinde yağ biraz kaliteli olmalı diye düşünüyorum, hiç olmadı w-40 forever :D

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2015, 21:40:21 »
Ben olsam ahşap gövdeli tek parça, oklava gibi harbi alırdım. Nitekim en beğendiğim böylesi oldu. Ayriyeten av çantamdan eksik etmediğim 3 parçalı bir harbi daha var. Arada bir lazım oluyor.

Uç olarak bence plastik kıl fırçası çok sık yapılı olmasa da olur. Sık olanın aralarına yağ doluyor. Bir faydası da var, az pislikleri sıyırabiliyor. Fakat ben sıyırmayı o fırçayla yapmam, çabuk pislenmesin diye.

Tel fırça olarak yine kıl fırçanın tel olanını öneririm. Spiral olan şoktan geçtikten sonra formunu kaybetmeye başlıyor.

Velhasıl, bu özellikleri olan uçları ayrı, sopasını ayrı alabilirsiniz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2015, 00:16:21 »
bende tüfeğimi alalı 3 ay kadar oldu, 3 ayda 500 kadar fişek attım en çokda bior tapa ve keçe tapa atıyorum. bu yüzdende kurşun sıvaması oluyor. özellikle her avdan sonra temizliyorum. hiç aksatmıyorum. ayrı bir zevk benim için
aşağıda paylaştığım harbi yi ve bakır fırçayı kullanıyorum

http://www.e-temin.net/?urun-1622-megaline-agac-tufek-harbi-takimi

http://www.e-temin.net/?urun-2122-stil-crin-64a-bakir-uc

namlu içine en ufak yağ veya sprey sıkmıyorum. tavsiyede etmem. bu bakır uçlu fırçayla yavaş yavaş sabırla fırçalayıp en son pamuklu penye kumaşla temizliyorum. namlu ilk aldığım güne dönüyor.
wd-40 gibi spreyler çok güçlü pas çözücüdürler ve yakın zamanda olmasada uzun vadede namlu içinde mikro aşınmalara sebep oluyor. artı çok iyi temizlenmiyeceği için azda olsa namlu içinde kalan yağ bir sonraki atışda daha fazla kirliliğe yol açıyor. eski tüfeklerimde yaşadım.
avdan sonra uzun süre tüfeği kılıfında temizlenmemiş şekilde bırakmanızıda tavsiye etmem.
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2015, 00:18:17 Gönderen: Şükrü TEKELİ »
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2015, 02:40:27 »
Bir ara hilmanın harbi takımını aldım.Sıradan ve ucuz takımlarla farkı yok..Mesele uçlar, el becerisi ve teknikte bitiyor.

Metal harbiler ömürlük.Hatta halı bile çırparsın..

Ahşap ve plastik harbiler hafif olduğu için av çantasında rahat taşınır.
1982 Konya

Çevrimdışı Tolga ALDANMAZ

• *
  • Winter is Coming
« Yanıtla #5 : 12 Eylül 2015, 22:56:02 »
silah yağı olarak ne tavsiye edersiniz ?
Tolga Aldanmaz / Antalya-Konyaaltı / 1993 / 0 RH +/ AKDAŞ 412 L

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2015, 22:45:03 »
Genel amaçlı diyorsanız, arada sırada tüfeği çıkarıp haline, vaktine bakmak kaydıyla Ballistol üçlü koruma türünden alabilirsiniz. Lakin ben çok adsız, kalitesiz bir çok yağ da kullandım. Kostik boyalısında, kromlusunda, her türünde. Fakat arada tüfeği kontrol ederim. Yağı çok pinti kullanırım. Bu halde çok önemli bir sorun yaşamadım. Şimdi hatırladığım bir olayda beklemediğim paslanma olmuştu. Onda da naylona sardığım ve başka bir iki hatanın daha bir araya gelmesiyle meydana gelmişti. Biraz da gözden uzak bir yerde 2-3 sene durmuştu doğrusu. Yani; çok yağlamayın, arada sırada çıkarın bir bakın. Namlu içini temizlik için namlu solventi alın, işiniz çok kolaylaşır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2015, 22:47:03 »
Iyi aksamlar tolga kardesim ben kendi yontemimi soyleyeyim pek alisik degil.oncelikle duz incecik bir sopa bulurum genellikle ayva.daha sonra ucuna pamuklu bir caput baglarim(bizimki eski yontem)bununla temizlerim namlu icini. avdan geldikce barut izini siler.namlu icinide kesinlikle yag sikmam.belli araliklarla sicak detarjanli suyla yikarim(atilan fisege gore)mekanik kisimlarida 2t yag(motor yagi)ile silerim.
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE