Gönderen Konu: AKDAŞ 312 SE MODEL POZE HAKKINDA  (Okunma sayısı 55532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AKDAŞ 312 SE MODEL POZE HAKKINDA
« Yanıtla #100 : 13 Eylül 2015, 15:28:34 »
İsmail bey sizin de tüfeğiniz webley scoot akdaşın yaptığı.Sizin tüfeğiniz de fasonluk var mı ?Aynı şey işte. Adam da sibergun almış. Zaten akdaş sibergun olarak geçiyor tüfek.  Sibergunlar da yazıcılar av bayisine akdaşın yaptığı silahlar. Zaten fasonluk varsa tüfekte o zaman olay daha da kötü!!!
Benden selam olsun bolu beyine köroğlu torunu
1981 Istanbul

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #101 : 13 Eylül 2015, 15:58:15 »
Herkese merhaba,

Öncelikle tansiyonun bu denli yüklemiş olduğunu görmek beni üzdü. “Ne gerek var buna?” demek geçiyor içimden. Sakin sakin, bilgi tabanlı, birbirimizi aydınlatıcı şeyler yazılsa daha hoş olmaz mı?

Bazı arkadaşların sandığı gibi 7/24 forumu takip eden bir kişi değilim ve aslına bakarsanız firmadaki görevlerim arasında iç piyasa kesinlikle yer almıyor. Sadece satış temsilcisi personelin yeterli olamayacağı teknik konularda elimden geldiğince aydınlatıcı olmak ve üstadlardan birşeyler öğrenebilmek için foruma giriyorum. Çok da keyif alıyorum, itiraf edeyim.

Konuya girmeden önce açıkça belirteyim: Akdaş markası hariç markalardan AKDAŞ SİLAH SANAYİ kesin surette sorumlu değildir. Bu konunun aslında “Yerli Tüfekler Diğer Markalar”da olması daha doğrudur desem haklıyım. Söz konusu tüfek için muhatabınız “Trabzon Yazıcılar Av”dır. Lütfen her türlü mevzuda kendileri ile iletişime geçin. Sibergun markalı tüfek için Akdaş firmasına yazmanız doğru değil. Size her kim demişse “Tüfekler Akdaş’ındır, her konuda Akdaş garantisi söz konusudur” yalan söylemiş. Tüfekler “Yazıcılar Av” garantisi altındadır ve firma ürünü kime ürettirdiyse, o firma ile bağlantıya geçip çözüm bulmaya çalışacaktır. Lütfen hakkınızı arayın. Biz Yazıcılar Av Sibergun markasına üretim yapan yaklaşık 10 firmadan sadece biriyiz ve Sibergun markasının Akdaş ile ortak anılmasından memnun değiliz, çünkü müşteri Akdaş üretimi olmayan Sibergun’lardan bile Akdaş’ı sorumlu tutuyor, hatta fabrikaya gönderiyor. Bu durum takdir edersiniz ki kabul edilebilir değildir. Kimi Internet üzerinden satış yapan markalarda da Akdaş-Sibergun yazıp Akdaş adından faydalanıyor ve Akdaş'ı zan altında bırakıyor. Kendilerine uyarı yapıyoruz.
W&S markasında da durum aynısıdır. Lütfen ürünleri satın alırken bu durumları göz önünde bulunduralım.

Akdaş firmasını her ne kadar ilgilendirmese de, yaşadığınız hoşnutsuzluktan dolayı, size yardımcı olmaya çalışayım. Hevesle aldığınız ürünle böyle bir sorun yaşamanız elbet hoş değil.

Gördüğüm kadarıyla (yanılıyor olabilirim) tüfeğiniz kostik kaplama – yani çok şık parlak, ancak dayanımı düşük olan bir kaplamaya sahip. W&S ve SKB markalarına kullandığımız bu şık kaplamayı Türkiye’de kullanmıyoruz, çünkü maalesef insanımız tüfeğine genel olarak iyi bakmıyor. Tek çözüm şu anda bir Huğlu geleneği olan krom kaplamayı kullanmak. Biz de onu yapıyoruz Akdaş markamızda.

Krom kesin çözüm mü? Tabii ki hayır. Yağmurlu havada av yaptıktan sonra olduğu gibi tüfeğini kılıfına koyup uzun süre sonra paslanmış olduğu görüpte bize çemkiren müşterilemiz de oldu. Özellikle Karadeniz bölgesinde bu durum yaşanıyor. Hangi av tüfeği, hangi kaplama olursa olsun; doğru yağlar kullanılmaz ve uygun bakım yapılmaz ise paslanma kaçınılmazdır. Sadık Ustamızın elinde paslı Holland&Holland marka tüfeği gören (Yaklaşık 100.000 Sterlin değerinde) ben bunu rahatlıkla söylebilirim. Kostik kaplama el teması ile zamanla silinir. Huğlu markasından tutun Perazzi markasına kadar bu değişmez bir gerçektir.

Dikkat ettim de şikâyetler deyenimi az genç arkadaşlardan geliyor. Bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Lütfen kişilerin adını kullanırken daha saygılı olalım ayrıca.

Sibergun’un kullanım kılavuzu ve garanti belgesini de biz vermiyoruz, kendileri koyuyor ve doğal olarak ne yazdığını bilemiyorum ama bizim garanti kısmında şöyle yazar:

Garanti aşağıdaki durumlarda geçerliliğini yitirir:
•   Av tüfeğiniz uygunsuz olarak söküldüğünde ve servisi dışında tamir edildiğinde,
•   Av tüfeğinizin Akdaş Silah tarafından tavsiye edilmeyen yağlar kullanılarak yağlandığı tespit edildiğinde,
•   Av tüfeğinize standart olmayan parçalar takıldığında,
•   Av tüfeğiniz hatalı veya kötüye kullanıldığında,
Garanti aşağıdakileri kapsamaz:
•   El ve boy kundağını,
•   Taşıma çantasını,
•   Kullanıcının yanlış kullanımından kaynaklanan hasarları ve arızaları,
•   Dış yüzey boyasını ve kaplamasını,
•   Servise ve servisten geri gönderimlerdeki taşıma ücretlerini (kullanıcı hatası söz konusu olduğunda – hata bizden ise ücretsizdir)

Özetle, firma kullanıcının tüfeğine nasıl baktığını ve ne gibi yağlar kullandığını bilmediği için yüzeysel olarak garanti sağlamaz. Ancak bize gelen bir tüfeğin iyi bakılıp bakılmadığını anında anlayabiliriz. Sizin tüfeği bilemiyorum, ama ilgili birime soracağım sorun nedir diye. Malum sayfalarca yazı yazılmış, merak ettim doğrusu.

Hangi sektör olursa olsun, %100 hatasız imalatın mümkün olmadığını görüyoruz. Elbet hatalar çıkacak ve sorunlar gerektiği gibi çözülecektir. Tüm sektörlerde olduğu gibi bazı kusurların giderilmesi için ücret talep edilecektir.

Tüfeğinizin tamiri fotoğraflardan bakınca mümkün görünüyor (pas yüzeysel), ancak ücrete tabiidir. Lütfen Yazıcılar Av ile iletişime geçip tüfeği fabrikaya ulaştırın. Eğer Yazıcılar Av açısından sorun yoksa, yani garantiyi bozmayacaksa bölgenizdeki bir yerde de tamir ettirebilirsiniz.

Hatırlatmak isterim; eğer bazı forumdaşların belki telki edeceği gibi yasal yollara başvurmak isterseniz, karşınızda Akdaş'ı değil Yazıcılar Av'ı bulacaksınız.

Saygılarımla…

The following users thanked this post: Alkan YOKSUL

Çevrimdışı Tolga ALDANMAZ

• *
  • Winter is Coming
« Yanıtla #102 : 13 Eylül 2015, 16:38:50 »
Acaba akdaş silahları için tavsiye edebilceiğiniz bakım ve temizlik yağları hangilieri ?
Tolga Aldanmaz / Antalya-Konyaaltı / 1993 / 0 RH +/ AKDAŞ 412 L

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #103 : 13 Eylül 2015, 16:58:39 »
Umut bey,murat bey buyrun ömer bey açıklamalarını yaptı.İnsanları işin aslını öğrenmeden yargılamayın.Allah katında günaha girmeyin.Demekki muhatap akdaş değil.Ben akdaşın avukatı değilim ama silahlarının kullanıcısıyım.Lütfen biraz höşgörü.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı İbrahim KESEN

• *
  • Çifsan SP500-Tufek Sever
    • Kisisel Sitem (3 farkli blog)
« Yanıtla #104 : 13 Eylül 2015, 17:16:44 »
Yalnız ilginç birşey dikkatimi çekti "Akdaş firması Sibergun markasını urettiklerini fakat hepsini veya her çeşidini uretmediklerini belirtmisler "

Yazıcılar  av aynı modeli veya aynı tip  (SuperPoze) farklı farklı firmalara mı urettiyor!!!!

Neyi Secersen Sec,Aklın Hep Seçemediğinde Kalır
1983 Bursa

The following users thanked this post: Mustafa GÜRHAN

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #105 : 13 Eylül 2015, 17:43:32 »
Umut bey,murat bey buyrun ömer bey açıklamalarını yaptı.İnsanları işin aslını öğrenmeden yargılamayın.Allah katında günaha girmeyin.Demekki muhatap akdaş değil.Ben akdaşın avukatı değilim ama silahlarının kullanıcısıyım.Lütfen biraz höşgörü.

İsmail bey siz sanırım akdaş değil, webley scott kullanıyorsunuz. Aman dikkat edin de arıza vermesin tüfekleriniz. Çünkü Ömer bey webley scott için de sorumluluk  kabul etmediklerini belirtmiş.
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2015, 17:45:46 Gönderen: Ahmet ARIKAN »
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Murat ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #106 : 13 Eylül 2015, 17:56:45 »
Ömer bey güzel şeyler söylemişsiniz hoş şeyler söylemişsiniz de Ben akdaş üretimi sibergunlardan bahsediyorum. Ben almadan önce sormuştum tamamen aynı tüfek demişlerdi. Ayrıca tüfek akdaş fabrika garantili. Haksız mıyım? Madem akdaş üretimi değil tüfek açıklamalardan o çıkıyor. Neden baştan akdaş garantili diye açıklanıyor. Benim bildiğim sorunlu akdaş yapımı sibergun tüfekler sorun varsa yazıcılar av bayisine; o da akdaş garantili olduğu için sizin fabrikaya göndermiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum açıklayın lütfen!
1981 Istanbul

Çevrimdışı Murat ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #107 : 13 Eylül 2015, 18:04:45 »
Ayrıca akdaş 712 el ile sibergun (akdaş 712 el modeli) fiyatları tamamen aynı ucuzlukta yok yani bu nasıl oluyor o zaman bunu da anlamadım!!!
1981 Istanbul

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #108 : 13 Eylül 2015, 18:16:54 »
Benim burdan anladigim mesele bu kadar dallanip budaklandigi icin yardim edelim madem yoksa bu tufeklerin hicbiri bizim sorumlulugumuzda degil.cok ilginc degilmi baska bir firmaya tufek yapiyorlar ama hangisi bizim tufek belli olmadigi icin bunlarin hicbirine garanti vermiyoruz diyorlar hem sibergun hem de webley scott markalari icin.ne kadar kotu kullanilirsa kullanilsin yeni bir tufek bu hale gelmez besbelli uretim hatasi oldugu bunu anlamak icin muhendis olmaya gerek yok.ben kendi adima bu hikayeden dersimi aldim.belli basli markalar haricinde hicbir tufegi edinmem kendi adima.arkadasa gecmis olsun siz gerekli yasal islemleri baslatin muhattabinizin kimin oldugu sizi ilgilendirmez dava acildiktan sonra.mahkeme muhattabini bulur.aba altindan sopa gosterilmesinden korkmayin lutfen
Umut TUNA
1980 adana

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #109 : 13 Eylül 2015, 18:30:37 »
Birde bana itafen kisilerin isimleri kullanilirken dikkat edilsin gibi bir cumle kuruldu.neyseki soz ucar yazi kalir bu hayatta.kimsenin gecmis veya gelecegi bir musteri olarak beni ilgilendirmez demistim herhalde bunda alinacak birsey yok.kisilerin nasil anilacaklari bugunluk bir olay degildir musalla tasina yatinca soracaklar nasil bilirdiniz diye iste o ana kadar hersey degiskendir
Umut TUNA
1980 adana

The following users thanked this post: Murat ÇELİK

Çevrimdışı Murat ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #110 : 13 Eylül 2015, 19:41:26 »
İsmail bey işin aslını bildiğimden dolayı bir şeyler yazıyorum.Bilmesem yazmam!!!
1981 Istanbul

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #111 : 13 Eylül 2015, 20:38:34 »
Ömer bey güzel şeyler söylemişsiniz hoş şeyler söylemişsiniz de Ben akdaş üretimi sibergunlardan bahsediyorum. Ben almadan önce sormuştum tamamen aynı tüfek demişlerdi. Ayrıca tüfek akdaş fabrika garantili. Haksız mıyım? Madem akdaş üretimi değil tüfek açıklamalardan o çıkıyor. Neden baştan akdaş garantili diye açıklanıyor. Benim bildiğim sorunlu akdaş yapımı sibergun tüfekler sorun varsa yazıcılar av bayisine; o da akdaş garantili olduğu için sizin fabrikaya göndermiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum açıklayın lütfen!

Murat Bey aynı tüfekler oldukları doğrudur. Bu konuda aksini söylemem, söyleyeni de yalanlarım. Akdaş fabrika garanti olduğu ilk etapta yanlış bilgidir. Kim Akdaş garantili diye açıkladı size? Tam da söylediğiniz gibi Sibergun sahibi Akdaş ile asla muhatap olmaz (fabrikanın kesinen böyle bir yükümlülüğü yok), Yazıcılar Av ile iletişime geçer ve Yazıcılar Av gerekli tamir için fabrika ile iletişime geçer. Bu sistem böyle olmadığı zaman başka firmaların tüfekleri yağıyor fabrikaya... Özetle Sibergun tüfek sahibi iseniz, tüfeğinizi Akdaş'tan değil, Yazıcılar'dan aldığınız ve Akdaş ile herhangi bir bağlantınız yoktur. Fiyat politikası ise Yazıcılar Av'ı bağlar, bizim yapabileceğimiz bir şey yok.

Umut Bey o yazı size itafen değildi, ancak burada herkes istediği şekilde yorumlayacaktır cümleleri; o nedenle sıkıntı yok.

Ahmet Bey
Alıntı
Aman dikkat edin de arıza vermesin tüfekleriniz. Çünkü Ömer bey webley scott için de sorumluluk  kabul etmediklerini belirtmiş.
şeklindeki ifadeniz maalesef gerçeği yansıtmıyor. Evet, W&S marka tüfeklerin sorumluluğu bizde değildir, çünkü Sarsılmaz ve Akus gibi firmalar da bu markada tüfekler üretmiştir. Kurduğunuz cümleden tüfeklerin başı boş olduğu gibi bir anlam çıkıyor, ancak gerçek bu değil. Komando Av ile iletişime geçersiniz, onlar da gerekeni yapar tüfeği fabrikaya gönderir. Ücretli bir tamir ise bir ücreti Komando'dan alırız, onlar da müşteriden. Yine Sibergun örneğindeki gibi W&S müşterisi bizim değil, marka sahibinin müşterisidir ve Akdaş ile herhangi bir işi yoktur.

Umut Bey,
Alıntı
ne kadar kotu kullanilirsa kullanilsin yeni bir tufek bu hale gelmez besbelli uretim hatasi oldugu bunu anlamak icin muhendis olmaya gerek yok
demişsiniz ya, işte bu mümkün değil. Yağmurlu havada ıslanmış tüfeği avdan geldiğiniz gibi silmeden bir koyun, 2 hafta beklesin kılıfında, bakın ne olmuş? Zaten Mustafa Beyin tüfeği yeni de değil - 2 sene olmuş. Tüfek hakkında bilgi toplamadan konuşmak istemiyorum, ancak öyle görünüyor ki asla silinmemiş, yağlanmamış, hiç bakımı yapılmamış bir tüfek ile karşı karşıyayız. Fotoğraflar bunu gösteriyor. Yarın olayın aslını öğrenip en kısa zamanda burada açıklayacağım. İnşallah geçenlerde kargodan gelip ilgili birimde açılmış halde gördüğüm, aşırı hor kullanılmış, boy kundağı bile çatlak halde olan gariban tüfek değildir burada bahsi geçen tüfek.

Saygılarımla...

Çevrimdışı Murat ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #112 : 13 Eylül 2015, 22:33:11 »
Açıklamalar için teşekkür ederim ömer bey.İnternet üzerinde bir av bayisinde 2 yıl fabrika garantilidir yazıyordu.Silah da akdaş sibergun olarak geçiyordu. Ben de araştırıp bir akdaş sahibi olayım demiştim. Hatta sibergun gelince iade etmek istedim. Araştırdım silahı hatta sizin fabrikayı bile aradım.Tüfek malzeme olarak ham madde olarak tamamen aynı dediler ben de iade etmekten vazgeçtim.Ama keşke direk akdaş tüfeğe garanti verseydi İnşallah tüfekte sıkıntı olmaz da uğraşmayız böyle işlerle.
1981 Istanbul

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #113 : 14 Eylül 2015, 00:21:02 »
Ahmet Bey  şeklindeki ifadeniz maalesef gerçeği yansıtmıyor. Evet, W&S marka tüfeklerin sorumluluğu bizde değildir, çünkü Sarsılmaz ve Akus gibi firmalar da bu markada tüfekler üretmiştir. Kurduğunuz cümleden tüfeklerin başı boş olduğu gibi bir anlam çıkıyor, ancak gerçek bu değil. Komando Av ile iletişime geçersiniz, onlar da gerekeni yapar tüfeği fabrikaya gönderir. Ücretli bir tamir ise bir ücreti Komando'dan alırız, onlar da müşteriden. Yine Sibergun örneğindeki gibi W&S müşterisi bizim değil, marka sahibinin müşterisidir ve Akdaş ile herhangi bir işi yoktur.

Ömer bey, aşağıdaki alıntıda w&s, sibergun vs. ürettiğiniz tüfeklerin satılırken bayilerin sizin adınızı kullandığını ve bu durumdan rahatsız olduğunuzu belirtmişsiniz.
Kimi Internet üzerinden satış yapan markalarda da Akdaş-Sibergun yazıp Akdaş adından faydalanıyor ve Akdaş'ı zan altında bırakıyor. Kendilerine uyarı yapıyoruz.
W&S markasında da durum aynısıdır. Lütfen ürünleri satın alırken bu durumları göz önünde bulunduralım.

fakat şunu belirtmek isterim ki siz akustan ayrılıp "akdaş" ismiyle piyasaya tüfek çıkarttığınızda çoğu avcı sizi ve ürünlerinizi tanımıyordu. hatta bayiler özellikle "w&s tüfeklerini üreten fabrika" olarak sizi piyasaya tanıttı. zaten bu kadar talep görmenizin en büyük sebebi de bence w&s tüfekleriydi. çünkü avcılar şöyle bir düşündü, bir ingiliz markası türkiyeye fason üretim yaptırıyor ve bu tüfekler w&snin kendi sitesinde yüksek fiyatlarla satışa çıkıyor. demek ki bu firmada iş var diye akdaşa sempati duydular. ayrıca avcılar arasında malum yaygın (bence haklı) bir inanış var ki, yerli piyasaya üretilen mal ile yabancıya gönderilen mal arasında kalite farkı oluyor. bu sebeple aynı tüfeği "akdaş" adıyla değil de "w&s" adıyla tercih eden bir sürü avcı arkadaş var. bilmem katılır mısınız ama bence durum aynen bu şekilde gelişti. şimdi ise ürettiğiniz tüfeklerin a veya b markası olmasından dolayı mesuliyet almıyorsunuz. unutmayın ki bu tüfekleri tercih edenler yazıcılar veya komando av sattığı için değil, akdaş ürettiği için bu tüfekleri satın aldı. şimdi ise evet ürettik ama muattabınız biz değiliz diyorsunuz. aslında tavrınız bir nebze kabul edilebilir. çünkü kim ürettirdiyse onu bulun diyorsunuz. fakat madem ki bu tarz bir durum var. bunun ta en başından net olarak avcılara aktarılması gerekirdi. "biz şu, bu marka tüfekleri üretiyoruz fakat herhangi bir sorun durumunda bizimle değil, isim hakkı veya temsili kimdeyse onunla irtibata geçmeniz gerekecektir" gibisinden. böylelikle avcı neyi nereden aldığını net bir şekilde biliyor olacaktı. neyse bundan sonra w&s veya sibergun alacak avcı arkadaşlar, almadan önce bir daha düşünürler.
bu arada mağdur arkadaşın tüfeğinin sorunun neyden kaynaklandığını ilgili birime soracağınızı belirtmişsiniz. ben de gelecek cevabı öğrenmek istiyorum. kullanıcı hatası mı? yoksa fabrikasyon hatası mı? ve eğer fabrikasyon hatasıysa neden arkadaşa yazıcılarla irtibata geçip tüfeği onların bilgisi dahilinde size göndermesini söylemek yerine 300 lira ücret talep ettiniz? beni ve diğer avcı arkadaşları bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim. kolay gelsin.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #114 : 14 Eylül 2015, 07:55:17 »
Açıklamalar için teşekkür ederim ömer bey.İnternet üzerinde bir av bayisinde 2 yıl fabrika garantilidir yazıyordu.Silah da akdaş sibergun olarak geçiyordu. Ben de araştırıp bir akdaş sahibi olayım demiştim. Hatta sibergun gelince iade etmek istedim. Araştırdım silahı hatta sizin fabrikayı bile aradım.Tüfek malzeme olarak ham madde olarak tamamen aynı dediler ben de iade etmekten vazgeçtim.Ama keşke direk akdaş tüfeğe garanti verseydi İnşallah tüfekte sıkıntı olmaz da uğraşmayız böyle işlerle.

Murat Bey merhaba,

Endişelenmenize gerek yok. Aradaki tek fark, tüfekte ile ilgili bir talep veya sorun olduğunda Akdaş'ın değil, Yazıcılar Av'ın kapısını çalmanız. Tüfek bizim ise, zaten bize gelecek ve gerektiği şekilde işlem yapılacaktır.

Selamlar

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #115 : 14 Eylül 2015, 08:16:49 »
Ömer bey, aşağıdaki alıntıda w&s, sibergun vs. ürettiğiniz tüfeklerin satılırken bayilerin sizin adınızı kullandığını ve bu durumdan rahatsız olduğunuzu belirtmişsiniz. fakat şunu belirtmek isterim ki siz akustan ayrılıp "akdaş" ismiyle piyasaya tüfek çıkarttığınızda çoğu avcı sizi ve ürünlerinizi tanımıyordu. hatta bayiler özellikle "w&s tüfeklerini üreten fabrika" olarak sizi piyasaya tanıttı. zaten bu kadar talep görmenizin en büyük sebebi de bence w&s tüfekleriydi. çünkü avcılar şöyle bir düşündü, bir ingiliz markası türkiyeye fason üretim yaptırıyor ve bu tüfekler w&snin kendi sitesinde yüksek fiyatlarla satışa çıkıyor. demek ki bu firmada iş var diye akdaşa sempati duydular. ayrıca avcılar arasında malum yaygın (bence haklı) bir inanış var ki, yerli piyasaya üretilen mal ile yabancıya gönderilen mal arasında kalite farkı oluyor. bu sebeple aynı tüfeği "akdaş" adıyla değil de "w&s" adıyla tercih eden bir sürü avcı arkadaş var. bilmem katılır mısınız ama bence durum aynen bu şekilde gelişti. şimdi ise ürettiğiniz tüfeklerin a veya b markası olmasından dolayı mesuliyet almıyorsunuz. unutmayın ki bu tüfekleri tercih edenler yazıcılar veya komando av sattığı için değil, akdaş ürettiği için bu tüfekleri satın aldı. şimdi ise evet ürettik ama muattabınız biz değiliz diyorsunuz. aslında tavrınız bir nebze kabul edilebilir. çünkü kim ürettirdiyse onu bulun diyorsunuz. fakat madem ki bu tarz bir durum var. bunun ta en başından net olarak avcılara aktarılması gerekirdi. "biz şu, bu marka tüfekleri üretiyoruz fakat herhangi bir sorun durumunda bizimle değil, isim hakkı veya temsili kimdeyse onunla irtibata geçmeniz gerekecektir" gibisinden. böylelikle avcı neyi nereden aldığını net bir şekilde biliyor olacaktı. neyse bundan sonra w&s veya sibergun alacak avcı arkadaşlar, almadan önce bir daha düşünürler.
bu arada mağdur arkadaşın tüfeğinin sorunun neyden kaynaklandığını ilgili birime soracağınızı belirtmişsiniz. ben de gelecek cevabı öğrenmek istiyorum. kullanıcı hatası mı? yoksa fabrikasyon hatası mı? ve eğer fabrikasyon hatasıysa neden arkadaşa yazıcılarla irtibata geçip tüfeği onların bilgisi dahilinde size göndermesini söylemek yerine 300 lira ücret talep ettiniz? beni ve diğer avcı arkadaşları bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim. kolay gelsin.

Ahmet Bey merhaba,

Konu biraz başka yerlere kayıyor sanki.

Alıntı
alıntıda w&s, sibergun vs. ürettiğiniz tüfeklerin satılırken bayilerin sizin adınızı kullandığını ve bu durumdan rahatsız olduğunuzu belirtmişsiniz.

Şayet bütün W&S ve Sibergun marka tüfekler Akdaş'a ait olsa, markalar bize ait olsa doğrudan muhatap olurduk elbet. Ancak neyden rahatsız olduğumuzu net şekilde yazdığımı düşünüyorum.
Bize ait olmayan daha düşük kıymet ve nitelikli tüfekler, gerek yanlış bilgilendirme gerekse gözü açıklık çerçevesinde Akdaş üretimi olarak satılıyor ve arıza durumunda fabrikayı buluyor. Tüfek sahibine bu tüfek bizim değil dediğimizde de kıyamet kopuyor. İşte rahatsızlığımız bundandır(!). Bu nedenle Akdaş hariç markalar ile doğrudan muhataplık sağlıklı değil. İşi gücü bırakıp başka imalatçıların tüfekleri ile uğraşamayız. Bunu Yazıcılar Av'ın ve bayilerinin çözmesi lazım aslında.

Tüfek bizimse zaten sıkıntı yok, bize gelir ve marka fark etmeksizin en iyi şekilde bakım ve tamirat uygulanır. Akdaş ya da Sibergun olması fark etmez.

Alıntı
ayrıca avcılar arasında malum yaygın (bence haklı) bir inanış var ki, yerli piyasaya üretilen mal ile yabancıya gönderilen mal arasında kalite farkı oluyor
daha öncede söyledim, yine söylüyorum bizim tüfekler açısında bu duruma asla geçerli değil. Tüfekler boya ve markalama aşamasına kadar beraber gelir, personel hangi markayı ürettiğini dahi bilmez. Sadece markaya göre gravür ve boya farkı olur. Sibergun mevzusuna dönersek, aynı tüfekler hem iç piyasaya hem Rusya ve Türk Cumhuriyetlerine satılıyor. Yani biz fatura kesip gönderiyoruz, Yazıcılar istedikleri yere satış yapıyor.

Gelelim Mustafa Beyin tüfeğine:

Sabah (7:30'da mesai başlar) ilk işim tüfek hakkında bilgi almak oldu.
Tüfeğimiz 2011 yılında imalatı başlamış ve 2012 yılında tamamlanmış kostik boyalı bir model.

Mustafa Bey ile yapılan telefon görüşmelerinde çelişkili ifadeler olsa da tüfeğin geçmişinden kısaca bahsedelim.

Kıymetli bir çiftçiden alınmış yakın zamanda ve çok net olarak söylenebilecek şey tüfeğin satın alındığı günden beri daha bir kez bile yağ/temizlik görmediği.

Bana verilen bilgiye göre tüfek geldiğinde el kundağının içinde ot çıkmış ve Mustafa Beyin dediğine göre uzun süredir ahırda bekliyormuş.

Namlu üzerindeki bereler, tüfeğin defalarca düşürüldüğünü gösteriyor.

Çıkarılan 300,00 TL fiyatın ne olduğunu sordum: Namludaki berelerin giderilmesi, yeniden tesviye edilmesi, krom kaplanması, hare işçiliği; iç parçalarının tamamen sökülüp temizlenmesi ve boyanması, gövdenin yeniden tesviyesi ve krom kaplanması, kundakların sıyrılması ve yeniden çizgi yapılıp boyanması; özetle tüfeğin sıfırlanması. Normalde 600,00 TL olan bu saydığım bakımlar, tüfek kendi imalatımız olduğu ve beyfendinin hevesle aldığı tüfekten keyif alabilmesi için yarı fiyatına yapılacakmış. Mustafa Bey kabul etmemiş.

Şimdi size soruyorum, uzun süredir açıkta ahırda duran, hor kullanılmış ve hiç bakım yapılmamış bu tüfek imalat hatası mı? Lütfen vicdanlı olalım.

Yeni tüfek alacaklara sesleniyorum. Tüfeğinize iyi bakan biri değilseniz (hangi marka olursa olsun) lütfen beyaz krom kaplamalı tercih edin. Zira göreceğiniz üzere 30 yıllık krom kaplı Huğlu tüfekleri hala sapasağlamdır. Siyah kostik çok şık, ancak zayıftır. Siyah krom daha sağlam olsa da beyaz kroma yetişemez.

Saygılarımla

İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle...

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #116 : 14 Eylül 2015, 11:15:05 »
Kraldan çok kralcılar
Bide o Kıvırcık arkadaşlar

Tatmin oldular mı acaba ben burda provokasyon ve linç kokusu aldım açık açık söylüyorum kimse kusura bakmasın bunca akdaş kullanıcısı var kimsede böyle sıkıntılar olmamış bu zamana kadarda şimdi Sibergun adlı silah olmuş diye akdaş firmasına ve yeni silah alıcak olanlara böylesine ithamlarla gelmek ayıptır
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Özkan MADAN

Çevrimdışı Özkan MADAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #117 : 14 Eylül 2015, 11:42:27 »
Şimdi iyiki akdaşı tercih etmişim diyorum. Firma daha ne yapsın.
1988 EREĞLİ

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #118 : 14 Eylül 2015, 11:50:18 »
Ahmet Bey merhaba,

Konu biraz başka yerlere kayıyor sanki.

Şayet bütün W&S ve Sibergun marka tüfekler Akdaş'a ait olsa, markalar bize ait olsa doğrudan muhatap olurduk elbet. Ancak neyden rahatsız olduğumuzu net şekilde yazdığımı düşünüyorum.
Bize ait olmayan daha düşük kıymet ve nitelikli tüfekler, gerek yanlış bilgilendirme gerekse gözü açıklık çerçevesinde Akdaş üretimi olarak satılıyor ve arıza durumunda fabrikayı buluyor. Tüfek sahibine bu tüfek bizim değil dediğimizde de kıyamet kopuyor. İşte rahatsızlığımız bundandır(!). Bu nedenle Akdaş hariç markalar ile doğrudan muhataplık sağlıklı değil. İşi gücü bırakıp başka imalatçıların tüfekleri ile uğraşamayız. Bunu Yazıcılar Av'ın ve bayilerinin çözmesi lazım aslında.

Tüfek bizimse zaten sıkıntı yok, bize gelir ve marka fark etmeksizin en iyi şekilde bakım ve tamirat uygulanır. Akdaş ya da Sibergun olması fark etmez.
 daha öncede söyledim, yine söylüyorum bizim tüfekler açısında bu duruma asla geçerli değil. Tüfekler boya ve markalama aşamasına kadar beraber gelir, personel hangi markayı ürettiğini dahi bilmez. Sadece markaya göre gravür ve boya farkı olur. Sibergun mevzusuna dönersek, aynı tüfekler hem iç piyasaya hem Rusya ve Türk Cumhuriyetlerine satılıyor. Yani biz fatura kesip gönderiyoruz, Yazıcılar istedikleri yere satış yapıyor.

Gelelim Mustafa Beyin tüfeğine:

Sabah (7:30'da mesai başlar) ilk işim tüfek hakkında bilgi almak oldu.
Tüfeğimiz 2011 yılında imalatı başlamış ve 2012 yılında tamamlanmış kostik boyalı bir model.

Mustafa Bey ile yapılan telefon görüşmelerinde çelişkili ifadeler olsa da tüfeğin geçmişinden kısaca bahsedelim.

Kıymetli bir çiftçiden alınmış yakın zamanda ve çok net olarak söylenebilecek şey tüfeğin satın alındığı günden beri daha bir kez bile yağ/temizlik görmediği.

Bana verilen bilgiye göre tüfek geldiğinde el kundağının içinde ot çıkmış ve Mustafa Beyin dediğine göre uzun süredir ahırda bekliyormuş.

Namlu üzerindeki bereler, tüfeğin defalarca düşürüldüğünü gösteriyor.

Çıkarılan 300,00 TL fiyatın ne olduğunu sordum: Namludaki berelerin giderilmesi, yeniden tesviye edilmesi, krom kaplanması, hare işçiliği; iç parçalarının tamamen sökülüp temizlenmesi ve boyanması, gövdenin yeniden tesviyesi ve krom kaplanması, kundakların sıyrılması ve yeniden çizgi yapılıp boyanması; özetle tüfeğin sıfırlanması. Normalde 600,00 TL olan bu saydığım bakımlar, tüfek kendi imalatımız olduğu ve beyfendinin hevesle aldığı tüfekten keyif alabilmesi için yarı fiyatına yapılacakmış. Mustafa Bey kabul etmemiş.

Şimdi size soruyorum, uzun süredir açıkta ahırda duran, hor kullanılmış ve hiç bakım yapılmamış bu tüfek imalat hatası mı? Lütfen vicdanlı olalım.

Yeni tüfek alacaklara sesleniyorum. Tüfeğinize iyi bakan biri değilseniz (hangi marka olursa olsun) lütfen beyaz krom kaplamalı tercih edin. Zira göreceğiniz üzere 30 yıllık krom kaplı Huğlu tüfekleri hala sapasağlamdır. Siyah kostik çok şık, ancak zayıftır. Siyah krom daha sağlam olsa da beyaz kroma yetişemez.

Saygılarımla

İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle...

Gereken bütün açıklama net bir şekilde yapmışsınız. bazı kişiler nedense bilip bilmeden yada yapmış oldukları hataları söylemeden üreticiye yüklemekteler bunu bir kez daha gördük. yazdıklarınız da haklısınız. helal olsun.
1979 Istanbul

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #119 : 14 Eylül 2015, 11:51:56 »
Şimdi iyiki akdaşı tercih etmişim diyorum. Firma daha ne yapsın.
Kraldan çok kralcılar
Bide o Kıvırcık arkadaşlar

Tatmin oldular mı acaba ben burda provokasyon ve linç kokusu aldım açık açık söylüyorum kimse kusura bakmasın bunca akdaş kullanıcısı var kimsede böyle sıkıntılar olmamış bu zamana kadarda şimdi Sibergun adlı silah olmuş diye akdaş firmasına ve yeni silah alıcak olanlara böylesine ithamlarla gelmek ayıptır
Kraldan cok kralcilar :) en guzeli buydu gercekten
Umut TUNA
1980 adana

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #120 : 14 Eylül 2015, 11:57:56 »
Yok provakasyon yok linc falan nedir bu ithamlar allah askina ya?kraldan cok kralci olmak guclunun yaninda yer almaktir haklinin degil!! Guzel deyimlerimizi anlamlari disinda kullanmayalim lutfen.gelelim sadede tufek sahibinin cevabini duymadik hala.gercekten oylemi degil mi henuz bunu bilmiyoruz.
Umut TUNA
1980 adana

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #121 : 14 Eylül 2015, 12:01:31 »
Yok provakasyon yok linc falan nedir bu ithamlar allah askina ya?kraldan cok kralci olmak guclunun yaninda yer almaktir haklinin degil!! Guzel deyimlerimizi anlamlari disinda kullanmayalim lutfen.gelelim sadede tufek sahibinin cevabini duymadik hala.gercekten oylemi degil mi henuz bunu bilmiyoruz.

Umut bey tüfeği ahırdan çıkarıp paslı şekilde firmaya yollayıp yapılmadı diye gelip yeni üyelik açıp tüfeğin ne şartlar altında saklandığını burda kimseye açıklamadan firma suçlamak provokasyondur neden tam açıklama yapılmadan direk akdaş bana şöyle yaptı böyle yaptı deniyor o zaman biz diyoruz ki akdaş kimseye böyle yapmaz müşteri memnuniyeti iyi bir firmadır müşteri ayırmaz ve kullanıcısı olarak böyle sorunlar yaşamadık..

Akdaş bu arkadaştan para istemeyip tüfeğini sıfır yapıp yollasaydı akdaştan kral firma olmazdı ama işlerine gelmeyince çamur atmak kolay olur..Ben konu sahibi arkadaşın tüfeği nerden aldığını ve ne şartlar altında saklandığını açıklamasını istiyorum gidip lanet tüfeği almak demekle olmaz burda kaç kişi akdaş kullanıyor ve almayı düşünen bir sürü arkadaş var neden milletin ekmeği ile oynuyor
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2015, 12:04:00 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Özkan MADAN

Çevrimdışı Özkan MADAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #122 : 14 Eylül 2015, 12:07:53 »
Gerçekten Ömer Bey'in dediği gibi ise mesele sizce konuyu açan arkadaş evet tam olarak mesele bu şekilde der mi:) diyecek olsa zaten konuyu açarken bu tüfek ahırda bekledi demezmiydi. Diyelim ki firma yalan söylüyor diyor. Firma bunu göze alır mı ?
1988 EREĞLİ

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #123 : 14 Eylül 2015, 12:13:20 »
Gerçekten Ömer Bey'in dediği gibi ise mesele sizce konuyu açan arkadaş evet tam olarak mesele bu şekilde der mi:) diyecek olsa zaten konuyu açarken bu tüfek ahırda bekledi demezmiydi. Diyelim ki firma yalan söylüyor diyor. Firma bunu göze alır mı ?

Zaten söyledik eğer akdaş bu şekilde yaptıysa yanlış yapmıştır firma hatasıdır diye biz kimsenin kraldan çok kralcısı değiliz haklının yanındayız sadece.. Haksızlıklara karşı olmazsak şahsım olarak bir akdaş kullanıcısı olarak ve vicdanen huzursuz olurum eğer firmanın burda hala suçlu olduğunu düşünen varsa vicdanlarına sorgulasınlar...

Burda kimse kimsenin avukatı veya elemanı değil tartışma ve konuşma yeri haklı haksız duruma ancak forumdaki kişiler karar verir
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #124 : 14 Eylül 2015, 12:46:46 »
Bizde hakliyi ariyoruz zaten ararken de kraldan cok kralcilar denilmesi yanlis oldugu kadar da sacma.tufek sahibi ciksin aciklamasini yapsin.tufegin dusmus olmasi paslanmayi aciklamaz tufek sahibi ben gerekli bakimi yaptim ama boyle oldu derse haklidir ama yok attim kenara bakimini yapmadim boyle oldu diyorsa cikip herkesten ozur dilesin.benim her zaman ilk egilimim avci arkadasimdan yana olmaktir ticari bir isletmeden yana olmak degildir.biz burada mahkeme de degiliz ki hakliyi haksizi belirleyelim.burda birbiriyle deneyimlerini paylasan avci topluluguyuz.eger arkadas bize yalan yanlis seyler anlattiysa bunu da elbette hos gormeyecegiz.
Umut TUNA
1980 adana