Gönderen Konu: Önleme Sorunu!  (Okunma sayısı 2346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Önleme Sorunu!
« : 08 Eylül 2015, 00:16:23 »
Merhabalar.

Bu sene atıcılığımı geliştirmek için defalarca hatta abartılı sayılabilecek kadar poligona gittim ve yarılmalarada katıldım. An itibariyle poligondaki diskleri vurmakta bir problem yok oldukça iyi dereceler yakaladım. Atışlarım sporting yani ava en yakın olan türüydü ve önleme refleksimi geliştirmek için çoğu zaman sadece sağdan sola ve soldan sağa çalışıyordum hep ama asıl sorun burda.. Burdan edindiğim refleks beni mahvetti!!

Bu sezon üveyik avında vurduklarımın dışında vuramadıklarım ekseriyet, vurulupta yaralı gidenleri saymıyorum fişeğe mana bulmuyorum çünkü suç gerçekten bende.. Yakın geçen kuşa tıpkı poligondaki gibi önleme vermeye alıştım ve sonuçlar hep karavana... Bunu nasıl düzeleceğim yardımcı olabilecek biri varmı....
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Önleme Sorunu!
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2015, 01:27:44 »
Ne olursa olsun once kusun burnuna sik. Olmazsa bir karis onune. Olay biter.
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2015, 02:07:24 »
Bu mesafe 15-20 metre olsada degismiyormu abi ? Ve bir karis onune derken "kusun gaga ucundan" bir karis onu, namlu ucundan degil dimi ?
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2015, 03:41:50 »
kusun namlu ucundan 1 karıs onune sıkmak demek ortalama 2 metre onleme vermek anlamına gelır. Bunu genelde gergın mesafe ve hızda ucan ordek veya tahtalı avlarında yapabılırsın. Genelde kusun boy hesabına bakarak 1 boy veya 2 boy onune goz kararı atıs yaparsan basarılı olabılırsın. Atıs esnasında swıng dıye tabır edılen suzme hareketını kesmeden yanı tufegı durdurmadan atıs yapmalısın. 15 metreden gecen kusun gaga hızasında atıs yapman yeterlı olur.
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2015, 03:42:54 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Enes AHMET, İdris MOĞOL

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2015, 09:05:48 »
kusun namlu ucundan 1 karıs onune sıkmak demek ortalama 2 metre onleme vermek anlamına gelır. Bunu genelde gergın mesafe ve hızda ucan ordek veya tahtalı avlarında yapabılırsın. Genelde kusun boy hesabına bakarak 1 boy veya 2 boy onune goz kararı atıs yaparsan basarılı olabılırsın. Atıs esnasında swıng dıye tabır edılen suzme hareketını kesmeden yanı tufegı durdurmadan atıs yapmalısın. 15 metreden gecen kusun gaga hızasında atıs yapman yeterlı olur.

selamlar emrah kardeşime katılıyorum . birde şöyle bir durum olabilir plak atışlarında plak bir süre yok gider ve bir yavaşlayıp düşüşe geçtiği yer vardır bunu ustalar daha bilir ama genelde tam o anda tetik çekilir plakla birlikte swing de çok yavaşlar . fakat avda durum biraz farklı kuşlar uçarken hızını kesmeden gidiyor büyük oranda.birde tüfeğinizin avansından kaynaklı olabilir.
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

The following users thanked this post: Enes AHMET, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Samed KÖKÇÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2015, 10:13:17 »
10 metreye kadar onleme verme direkt ava sık.ama 15 metrede 1 kus boyu,20 metrede 2 kus boyu,25 metrede 3 kuş boyu,30 metrede 4 kuş boyu önleme ver.kusu yakala ve onune gec,gerekli onlemeyi ver tetigi cek.tabiki avda tam anlamiyla matematik tutmaz fakat %90 başarı elde edersin kardesim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Benelli Montefeltro Yarı Otomatik
  • Bayard Pieper Bütün Çakmak Çifte
  • Antonio Zoli Ritmo Superpoze
  • English Setter Hektor
1985-İZMİR-05323949744

The following users thanked this post: Enes AHMET, İdris MOĞOL

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2015, 11:29:33 »
10 metreye kadar onleme verme direkt ava sık.ama 15 metrede 1 kus boyu,20 metrede 2 kus boyu,25 metrede 3 kuş boyu,30 metrede 4 kuş boyu önleme ver.kusu yakala ve onune gec,gerekli onlemeyi ver tetigi cek.tabiki avda tam anlamiyla matematik tutmaz fakat %90 başarı elde edersin kardesim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

+1
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

The following users thanked this post: Enes AHMET

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 08 Eylül 2015, 17:45:37 »
Merhabalar.

Bu sene atıcılığımı geliştirmek için defalarca hatta abartılı sayılabilecek kadar poligona gittim ve yarılmalarada katıldım. An itibariyle poligondaki diskleri vurmakta bir problem yok oldukça iyi dereceler yakaladım. Atışlarım sporting yani ava en yakın olan türüydü ve önleme refleksimi geliştirmek için çoğu zaman sadece sağdan sola ve soldan sağa çalışıyordum hep ama asıl sorun burda.. Burdan edindiğim refleks beni mahvetti!!

Bu sezon üveyik avında vurduklarımın dışında vuramadıklarım ekseriyet, vurulupta yaralı gidenleri saymıyorum fişeğe mana bulmuyorum çünkü suç gerçekten bende.. Yakın geçen kuşa tıpkı poligondaki gibi önleme vermeye alıştım ve sonuçlar hep karavana... Bunu nasıl düzeleceğim yardımcı olabilecek biri varmı....
Enes merhaba,nerelerdesin epey zamandır yoksun  :) 15-20 metre gibi mesafelerde direkt kuşun baş kısmına arpacığı yerleştir ve tetiği çek,tabi bunu yaparkende kuşu takibe devam et.Bazıları kuşu takip ediyor etmesinede tam tetiği çekerken tüfeği durduruyor takibi bırakıyor refleks olarak,sorun orda başlıyor.Şimdi fişekler çok hızlı,gerektiği gibi takibini yaparsan o mesafelerde önleme vermene gerek yok  ;) Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Enes AHMET

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2015, 18:00:41 »
İlginiz için hepinize çok çok teşekkür ederim sağolun !! :) Artık bu dediklerinizi deneyeceğim :)
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Eylül 2015, 18:02:29 »
Enes merhaba,nerelerdesin epey zamandır yoksun  :) 15-20 metre gibi mesafelerde direkt kuşun baş kısmına arpacığı yerleştir ve tetiği çek,tabi bunu yaparkende kuşu takibe devam et.Bazıları kuşu takip ediyor etmesinede tam tetiği çekerken tüfeği durduruyor takibi bırakıyor refleks olarak,sorun orda başlıyor.Şimdi fişekler çok hızlı,gerektiği gibi takibini yaparsan o mesafelerde önleme vermene gerek yok  ;) Selamlar.

Erol abi baya kaybolduk sorma malum okul atinada olunca avdanda uzak kalıyoruz bi son 10 günüm vardı değerlendireyim derken eve birtek uyumaya gidiyordum o derece :) Artık yılbaşında devam edeceğiz bakalım.. Herkese rastgele !
1993 Gümülcine

resim yüke

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK