Gönderen Konu: AvBis Sistemi Hakkında ...  (Okunma sayısı 932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AvBis Sistemi Hakkında ...
« : 07 Eylül 2015, 21:16:48 »
AvBis Sistemi Hakkında ...

Dün 11 sularında yaban tv de izlediğim program avbis ve avcılık sisteminin bozuklukları kısıntıları hakkında konular tarştışılıyo biraz ilgimi çekti ve bugun biraz araştırma yaptım

mesela aynı gün içinde 1'den fazla avlağa yer ayırtamıyosun

mesela ben burdan köye gidiyorum 5 10 gün kalmaya yanlış hatırlamıyosam üst üste en fazla 2 gün aynı yere kota veriyolar

diğer bi örnek için köyde yaşayan birisin maddi gelirin çok değil veya olanağın yok bir av alanına yılda en fazla 20 kez girilebilme hakkı var galiba adam bıldırcın üveyik zamanında o limiti doldursa gelicek seneye kadar o avlağa giremicek

mesela bitişik avlaklar var bunun sınırını neye göre bilicez avlağın ortasında bi reklam panosu yoktur ya  :D

tam olarak terimsel tanımını bilmiyorum ava avcı'ya av kotası koyulmasının hukukta yalnış olduğunu biliyorum av hayvanın limitine karşı değil fakat senin 1 sezonda ne kadar ava gideceğine karar veremezler

mesela ben serikte emincelere arkadaşlarımla ava gideceğimi farzedelim 10 kişi olduğumuzu farzedin 8 kişi avlağa kota alıyoruz diğer 2 kişi alamıyor buda bütün planları alt üst ediyo.

kısaca özetlersem;

evet doğayı korumalıyız avcılığın sürekliliği için bazı kurallar çerçevesinde avlanılmalı fakat benim fikrimce hukuk çerçevesinde avcı diye geçen kitle sayısının azlığı ve haklarımızı savunmada birlik olmakta pek başaralı olamadığımız için dikdatör bir şekilde istedikleri kurallar sistemleri getiriyorlar  ve en çok kızdığım olay benim naçizane fikrime göre sanki ülkemizde herşey dört dörtlük ekonomik sosyal hukuksal açıdan çok mükemmeliz devlet sanki tek sorun olarak avcıları görüyor yahu allah var yıllık vize ücreti var 150 küsür lira  90 lira pul parası var

Mantıklı düşünün ya vize nedir tüfek için vize nedir ? ya sen biz bu tüfeği alırken bizden ve satıcıdan vergi alıyon mu alıyon fişek için bindiğimiz araba av kıyafetimiz için en ince ayrıntıya kadar vergi alıyon tüfek vizesi nedir ?

özür dilerim yani insanın sitem ettikçe edesi geliyor avcılık parayla değil diyorlar bu verilen ücretler neyin ücreti biz sana aldığımız tüfeğin yaktığımız yakıtına aldığımız fişeğin aldığımız donun dahi vergisini veriyoruz  üstüne bizden avcılık vizesi ve pulu parası alıyorlar ayıptır be, gelelim avbis sistemine ben bi avlağa gittim şansıma av çıkmadı denk getiremedim belkide hemen 5 km ötesinde başka bi avlak var fakat aynı gün içinde gidemiyorum topluluk halinde yeri geliyo ava gidemiyoruz biz bunca vergi veriyoruz devlete avcılık için para ödüyoruz adamların üstüne koyduğu katı kurallara ve mantıksızlıklara bakınız dedim ya sanki ülkede herşey çok iyi sadece avcılar kötü doğayı ve düzeni katlediyoz da konuyu farklılaştırmak istemiyorum ama bu yapılanda acımasızlık yani bunların amacı düzenli ve belirli bi avcılık olsun istemeleri değil bütün herşeyini yaptırıyon mesela diğer avlağa geçmişin farzet ki olsun yani adam geliyo senin avlağın bura değil hop ceza yazıyor bakın açıkca söylüyorum gözlerimle gördüm şahit oldum bizim köye gelen ormancılar (köyde av yasak) avlananlara ceza yazıyorlar bir yandanda kendi avlanıyolar bu nasıl nağmertlik VE ŞEREFSİZLİKTİR !

devlet avlak belirliyo ülke çapında ya gitsen sorsan bulunduğun ilin orman müdürlüğüne  şu avlak nerde desin ağzı açık bakar bi işi bilene danışılır yani zor bişeyde değil, insanın sitem ettikçe edesi geliyor dün izlediğim programda hangi ildi bilmiyorum ama ilin %95 i ava yasak sen avbiste avcı kotası getiriyon  örnek 1000 avcı varsa 500 ü girdi o avlağa diğer 500 avcı ne olucak sanki çok umurlarındada kafalarına göre düzen sistem getiriyolar nerden daha çok para kazanırız diye

Cahillikle bilgeliğin arasındaki fark cahil insanlar herşeyi bildiğini sanırlar burdaki belli bölgeleri temsil eden hayatlarını ava adamış bazıları belki benim dedem yaşlarında insanlar var sorun danışın ama yok onlar kendileri belirliyor LANET OLSUN TEK CÜMLE LANET OLSUN !
« Son Düzenleme: 11 Eylül 2015, 19:38:24 Gönderen: Onur CİVCİR »
Antalya/Serik B+ 1995

The following users thanked this post: Davut ATACA