bu denemelerden edindigim tecrubeye gore en yuvarlak sacmalar icin:
1-kursun parlak temiz olmali aksi halde eridiginde pislik yuzuyor ve delige varinca damladiginda patlamis misir gibi oluyor deligi kismen tikayabiliyor.
2-su soguk ve derinligi en az 40 cm olmali.
3-bardak dibi su yuzeyinden 5cm yuksek olmali.
4-bardakta tek delik olmasi daha avantajli sacma numarasinin ayni veya yakin olmasi acisindan damlama hizini dert etmeyin yeterince hizli damliyor zaten.
5-deligin bulundugu bardak ic ve dis yuzeyi kesinlikle duzgun zimparali olmali.
6-alev orta ateste verilmeli ve bardaga yakin olmali ki ates mavi olsun gaz cig yansin.(mumkunse damlama basladiktan sonra damlama icin yeterli en dusuk ates olsun ayari bulmak lazim yani)
7-alevin hizasi bardak dibinde olmali damla bardaktan ayrilinca o mavi aleve girince kuyrugu varsa kendini toparliyor ve suya carpinca donuyor.
8-ideal damlama hizi saniyede 2 damla.
9-bardaga kursunu serit seklinde koymak lazim yada eriyik kursun seviyesini iyi ayarlamak lazim cunku az olunca fazla yavas damliyor sacma numarasi buyuyor fazla oluncada basincdan dolayi cok seri damliyor buda epey uzun kuyruk yapiyor.
10-kursun eriyik oldugu halde damlama olmuyorsa delik tikanmistir hafif ustten bardaga vurunca aciliyor.
ben bunlara harfiyen uyamadim kosullarim yetersizdi elde olanla yapmaya calistim 0.5 pilot kalemin ucuyla konik bir tasa delik acip penseyle tuttum ve alevi kardesimin tasa tutmasiyla tenceredeki suya damlattim ve bu civileri elde ettim.Aralarinda fisekten sokulmus gibi yuvarlak sacmalarda cikti onlari elimin dogru mesafede oldugu anda(ister istemez titreme yukselip alcalma oldu) alevin ve eriyik kursun yuksekliginin uygun oldugu anda elde ettigimi dusunuyorum biraz uzun oldu ama eksik bisey kalsin istemedim saygilar..