Gönderen Konu: Ataarms cy fisek secimi  (Okunma sayısı 4053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Alp AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ataarms cy fisek secimi
« : 06 Eylül 2015, 20:10:31 »
Meraba avci dostlar kışın  fisek secimi konusunda butun kış  avlarian göre  tecrubenizden yararlanmak istiyorum  vurdugum hayvanlar surekli yarali gidiyor
  • Ata arms cy fonex
  • Avsan 20 kalibre
  • Akus hunter lux 12 kalibre
  • Özkanlar fx015
1986 KAYSERİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZSAN

• *
Ynt: Ataarms cy fisek secimi
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2015, 21:07:03 »
Çözümsüz bir konu .12 senedir uğraşırım sonuç yok.bu nedenle baikal aldım.sonuç süper.nasıl bir namlu yaptılarsa.tabiri ile saçma yalasa yetiyor.
Ahmet ÖZSAN
1973 Yatağan MUĞLA

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2015, 21:16:17 »
Alp kardesim yaz kış whincester 28 gr keçe tapa bulabilirsen birde pahali gelmezse kullanabilirsin. Diger markalar ise yazin 28 gr mirage genelde 30 bp havalar sogudugunda 32 rc koy ata cy biraz fisek seçer uzak atma pek kışın avlara sallar.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2015, 21:18:28 »
Alp bey tüfeğinizin namlu boyu nedir ne tür avlar yapıyosunuz? birde kullandığınız fişeklerin marka ve gramajları nedir?
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2015, 21:19:57 Gönderen: Şükrü TEKELİ »
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2015, 21:30:38 »
Benim dört beş arkadaşım cy kullanıyor ve hemen hemen hepsi yaf 32 gr kullanıyorlar
sadece soguk havalarda zuber kullananda var
rc titano imperial kullanan bir iki kişi varsada onlarda tatsız
  • YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 06 Eylül 2015, 21:47:02 »
         İşin zor, bu tüfekler çok fişek seçiyor.Genellikle hafif gramajı daha çok sever.Ata gazlı kullanan iki arkadaşım sterling 28,30 gr kullanıyor.Bir de 28 veya 30 gr yaf bior tapa.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı M.Alp AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2016, 17:52:38 »
Temennnileriniz ve önerileriniz icin cok tesekkur ederim genelde kış  avi yapıyoruz bulundugumuz bolge itibari ile rakim yuksek oldugundan soğuk ta ister istemez oluyor. Gözümün  onunde kaninin aka aka gittigini gordugum cok tavsan birakmak zorunda kaldigim zamanlar oldu . Birde daha bu sezon kafasi dan sacma alip gitmeye calisan keklik beni cok sasirtti gramaji 32 gr Sterling 4 numaraydi cok sukurki fazla gitmeden düştü  . Ama sonuc olarak sunu rahatlikla soyleyebiliyorum ata cy kesinlikle  kış  avi tufegi degil .
  • Ata arms cy fonex
  • Avsan 20 kalibre
  • Akus hunter lux 12 kalibre
  • Özkanlar fx015
1986 KAYSERİ

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2016, 18:11:58 »
Temennnileriniz ve önerileriniz icin cok tesekkur ederim genelde kış  avi yapıyoruz bulundugumuz bolge itibari ile rakim yuksek oldugundan soğuk ta ister istemez oluyor. Gözümün  onunde kaninin aka aka gittigini gordugum cok tavsan birakmak zorunda kaldigim zamanlar oldu . Birde daha bu sezon kafasi dan sacma alip gitmeye calisan keklik beni cok sasirtti gramaji 32 gr Sterling 4 numaraydi cok sukurki fazla gitmeden düştü  . Ama sonuc olarak sunu rahatlikla soyleyebiliyorum ata cy kesinlikle  kış  avi tufegi degil .
Aynen öyle yukarida yazmistim kışın sallar die :) kesinlikle dogru tespit atanin gazli silahlari kış silahi degil. Bazi kullananlar ben memnunum diyor ama eminim baska silahlar pek kullanmamislardir atanin tek silahi neo serisidir kinetik modelleri yani. Ne gazlisi ne kirmasi tat vermez avlarda. Kış silahi stoeger kardesim özellikle kış için cok farkli silahlar tavşana ayani çektirmez inan.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)