Anıl kardeşim,
Belki 10 yıldır bek ağırlıklı domuza giderim.Domuz vurulursa tek bir şavrotin dahi alsa tiz bir ses çıkarır!Ses duydunmu domuzdan?.Azılı olup kurşun attığım ama istifini bozmayan cengaverlerde gördü bu abin.Anladığım kadarıyla o domuz vurulmamış olabilir veya erkek ve tektir, zaten ciddi bir yara alsa yıkılır kendini toparlar tekrar kalkardı.Burnunu baston gibi kullanıp yaralı olarak kaçmaya çalışan domuzlara rastlamış biri olarak vurduğumda söylediğim tiz sesi çıkaran domuz bir süre sonra ses desibelini yükseltip anırmaya başlar,yara ağırlaşır çoğu zaman yerli kurşun(isim vermeyeyim firma sahipleri kırılmasın
)attığımda domuz yürüyor ileride yıkılıp tekrar ormana giriyor,bu domuz saldırmaya hazır bir bombadır.başıma çok geldi vurup giden ama ileride yıkılanlarmı istersin,kurşunu yiyip gündüz vakti ,polis ve savcı nezaetinde vurulanmı istersiniz çok olay yaşadım ben.
Domuz vurmak istersen yerleşim yerlerine yakın zeytinliklerde yerde ağaç dibine yat yanına kadar gelir.Ağaca çıkıp beklemek güzel güvenli ama domuz kokunu illaki alıyor,en güvenilir av orman içinde çalı kenarında bir yere yapılan gümedir.Ağaçta yüzün parlıyor illaki dal kırıyorsun dal kokusu ve sesi azılının 10 km ileriye kaçıp sana oradan sırıtması anlamındadır.Domuzu vurdun vurduğun yerden uzun süre domuz geçmez hiç bekleme orada.Domuzun vurulması dağdan akşam üzerinde gelirken lodos a bağlıdır.Lodosta tüm varlıklar gibi sersemleşiyorlar.sabah bekinde domuzun hatalar zincirinle karşılaşırsın,bu yüzden gece 03.00 de gidilip sabah 04.00 den 07.00 ye kadar sabırla bekle illaki domuz göreceksin domuza değilde namlunun ucundan domuza bakarsan eğer yatırırsın kuzuyu.Biraz sonra domuza gideceğim mesela yemleme yapıyorum oraya alışıyorlar sonra yermişin kurşunu yemezmisin
,şu anda bu satırları yazan vatandaş sadece domuz homurtusu duyup evine dönen ve öyle uyuyan biridir.Umarım herşey gönlünce olur.